Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει μέσω live-streaming από τη σελίδα του στο Facebook τη jazz συναυλία του Πέτρου Κλαμπάνη, την προγραμματισμένη της μέρα και ώρα, δηλαδή σήμερα Παρασκευή στις 20.30.


Ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης θα παρουσιάσει ένα ατμοσφαιρικό jazz πρόγραμμα από το δωμάτιό του, με αγαπημένα jazz standards, τραγούδια από όλο τον κόσμο, αυτοσχεδιασμούς και δικές του συνθέσεις.


Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα και πραγματοποίησε τις σπουδές του στη μουσική σε Άμστερνταμ και Νέα Υόρκη. Έχει εμφανιστεί σε ιστορικούς μουσικούς χώρους, όπως το Carnegie Hall, τα Lincoln Center και Kennedy Center στην Washington, ενώ έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, και στα διεθνούς φήμης φεστιβάλ North Sea Jazz Festival (Ολλανδία) και XJazz (Γερμανία).


Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα «Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης» από το jazzonline.gr και ο δίσκος του Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα jazz albums του 2015 στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR).


Το 2017 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, το οποίο έτυχε θερμής αποδοχής από τον αμερικάνικο τύπο και βραβεύτηκε ως το καλύτερο live άλμπουμ της χρονιάς από τα Βραβεία IMA (Independent Music Awards). Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον τέταρτο δίσκο του, με τίτλο Irrationalities. 


Παρακολουθήστε το live-streaming δωρεάν στο Facebook event της εκδήλωσης, την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 20.30.