ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.6.2020 | 20:10

Εχει πεσει στα ματια μου

πριν απο 4 χρονια οι γονεις μου χωρισαν γιατι ο πατερας μου κερατωνε την μανα μου με μια 35χρονη. ο ιδιος 52. Η μανα μου με μεγαλη προθεση να τον συγχωρισει και να φτιαξουν παλι τη σχεση τους τον δεχτηκε πισω ομως εκεινος εκανε παλι τα ιδια. Η μανα μου ειχει αρχισει να γινεται καποιες φορες υπερβολικη με τη ζηλεια της που ηταν δικαιολογιμενη και εκεινος αρχιζε να αλλαζει η συμπεριφορα του προς εκεινη καταληγοντας να τσακωνονται παρα πολυ ασχημα ,να τη βριζει με τον πιο αισχρο τροπο χωρις να εχει κανει τιποτα, και καποιες φορες να τη χτυπαει και να κατεληξει στο νοσοκομειο με κρισεις πανικου.Κατι που γινοταν επανιλυμενα οταν αποφασιζε εκεινος να ερθει σπιτι.Εγιναν μηνυσεις και ολα τα σχετικα με περιοριστικα μετρα. Δεν μπορεις να πεις οτι το ξεχασαμε αλλα περασε αυτο...ακομα ειναι μαζι με αυτη τη 35χρονη η οποια εχει 4 παιδια ολα απο διαφορετικο πατερα. Η μανα αυτινης εχει 15 εγγονια. Δεν μπορουμε να καταλαβουμε τι της βρηκε.Προσφατα μπηκα στο προφιλ του στο FB και ειδα δημοσιευσεις που εχει κανει αυτη μαζι του γραφοντας με το καλο το παιδακι μας.δεν πιστευα στα ματια μου οταν το ειδα.Ειχα σοκαριστει. δεν μπορω να περιγραψω το συναισθημα που ενιωσα και νιωθω..μια αηδια μπορω να πωτο καταλαβαινω οτι μπορει να βαρεθηκε με τη μανα μου τοσα χρονια απο τα 17-18 του. Το καταλαβαινω να θελει να φτιαξει τη ζωη του με αλλη.αλλα γιατι με αυυτη τη συχαμενη; ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΑ 52 ΤΟΥ; θα μπορουσε να ναι εγγονι του αυτο το παιδι. η μεγαλη μου αδερφη ειναι 30! το εμαθα με το χειροτερο τροπο. Η μανα μου και τα αδερφια μου το ειχαν μαθει λιγο καιρο τωρα και δεν μου το ειπαν. και μαλιστα τους ειπε κιολας οτι ειναι περιφανος και χαιρεται που εκανε παιδι μαζι της.Αυτα.Τι εχετε να πειτε;
21
 
 
 
 
σχόλια
Εξ. περισσότερο από όλα με στενοχωρεί είναι οι λανθασμένες αντιλήψεις που φαίνεται να σου έχουν περάσει και οι δύο γονείς σου με τη συμπεριφορά τους και πολύ φοβάμαι για τις αντιγραφές που θα κάνεις στο μέλλον. Προσπάθησε να επεξεργαστείς ότι τα παρακάτω ισχύουν για τους ενήλικες:- όλοι δικαιούνται να παντρεύονται ανεξάρτητα από την ηλικία τους- όλοι δικαιούνται να παντρεύονται ανεξάρτητα από την ηλικία των συντρόφων τους- όλοι δικαιούνται να παντρεύονται ανεξάρτητα από το αν έχουν μικρά ή μεγάλα παιδιά- όλοι δικαιούνται να κάνουν παιδιά ανεξάρτητα από την ηλικία τους- όλοι δικαιούνται να χωρίζουν με ή χωρίς παιδιά- όλοι δικαιούνται να χωρίζουν και να ρίχνουν μαύρη πέτρα στον ή στην πρώην σύζυγο- ο ή η πρώην σύζυγος δεν έχει υποχρέωση να περιμένει επιστροφή του άλλου- είναι βλακεία να μένεις σε ένα βαλτωμένο γάμο- είναι βλακεία να περιμένεις ότι ο άλλος θα αλλάξει και θα γίνει όπως τον θες- είναι βλακεία να απαιτείς από τον άλλο να αλλάξει και να γίνει όπως τον θες- η συγχώρεση όποιου φέρεται βίαια δείχνει αδυναμία, δεν δείχνει μεγαλείο- η συγχώρεση όποιου σε εξαπάτησε δεν δείχνει μεγαλείο- η συγχώρεση όποιου σε εξαπάτησε δύο φορές δείχνει αδυναμία- η ζήλεια δεν δικαιολογείται
Καταλαβαίνω γιατί εχεις στεναχωρηθεί αλλά ισχύει οτι πρέπει να κοιτάξεις την ζωή σου. Αυτά που σου λένει οι άλλοι σχολιαστές εχουν δίκιο. Μπορεί να στα λένε με σκληρό τρόπο αλλά έχουν δίκιο. Αγαπάς την μαμά σου και σε πειράζει πολύ όλο αυτό αλλά θα πρέπει να βρεις τρόπο να βγάλεις τον εαυτό σου απο αυτήν την ιστορία αλλιώς θα σε φάει. Δεν σημαίνει οτι ο πατέρας σου δεν σ αγαπάει. Δεν έχει να κάνει με σένα όλο αυτό και δεν θα πρέπει να νιώθεις οτι πρέπει να πάρεις θέση. Δεν ξέρεις την σχέση τους. Δεν μπορείς να ξέρεις τι έχει παιχτεί. Μπορεί όντως ο πατέρας σου να κάνει λάθος στην επιλογή του αλλά είναι η επιλογή του. Είναι ένας άντρας αυτόνομος και μπορεί να ζήσει την ζωή του όπως επιθυμεί. Καλά, κακά δεν έχει σημασία. Δεν σου οφείλει να σε ρωτήσει. Οπως εσύ δεν του οφείλεις να τον ρωτήσεις για την ζωή σου γιατί είσαι ενήλικας. Πολλές φορές ξεχνάμε οτι ισχύει και για τους γονείς μας αυτό.Επίσης ναι είναι φυσιολογικό να κάνει σχέση και παιδί με μια γυναίκα μικρότερη του. Φυσιολογικά είναι όλα και όλα είναι ανθρώπινα.Καλό θα ήταν να μιλήσεις με έναν ψυχολόγο να σε βοηθήσει.
Επιστρεφω για να συνεχισω εκει που σταματησα. Καταλαβαινω την αγανακτηση σου, κανενας στην θεση σου δεν θα ηταν χαρουμενος. Ομως υπερταυτιζεσαι με την μητερα σου σχετικα με το οτι δεχτηκε πισω τον πατερα σου μετα το κερατο, μαλιστα χρησιμοποιεις πρωτον πληθυντικο. Δεν κρατας τις απαραιτητες αποστασεις, εισαι κορη και οχι γυναικα του. Υποψιαζομαι οτι η μητερα σου σε εκεινη την πρωτη φαση ανακατεψε τα παιδια περισσοτερο απο οσο θα επρεπε. Στη συνεχεια τι εγινε, ποσο ανεχτηκε την κακοποιητικη συμπεριφορα του πατερα σου; Εγινε πολλες φορες λες, αρα επειγοντως πρεπει να κανει θεραπεια η μητερα σου γιατι θα εχετε αλλα στο μελλον με αλλους παραβατικους αντρες αν δεν κοιταξει να διορθωσει τα αντανακλαστικα της. Θα ελεγα να ζητησεις κι εσυ στηριξη απο Ψυχολογο αφου σε αναστατωνει τοσο πολυ η ολη κατασταση, και για να δεις τα πραγματα λιγο πιο αποστασιοποιημενα. Δεν θα σου πω ψεματα παριστανοντας την προχωρημενη, μια γυναικα που κανει με πολλους διαφορετικους αντρες παιδια εχει τις θεματαρες τις κατα την γνωμη μου. Αυτο που με παραξενευει ειναι που αναρωτιεσαι τι της βρηκε, δηλαδη τι περιμενες να βρει καποια λογικη και συγκροτημενη γυναικα ο πατερας σου με οσα προηγηθηκαν; Οπως και να εχει ηρεμησε, ζητησε ψυχολογικη στηριξη και παροτρυνε και την μητερα σου να κανει το ιδιο. Απο εκει και περα ασε τον πατερα σου και την συντροφο του να ζησουν οπως το επελεξαν, ετσι κι αλλοιως δεν ειναι στο χερι σου.
Νομιζω δεν θα έπρεπε να έχετε καν σχέσεις μαζί του μετα απο τα όσα έγιναν, πριν μάθεις για το μωρο, και απο τα ασφαλιστικά και τους ξυλοδαρμούς και μετα. Διωξτε τον αν δεν εχει φύγει ηδη, και απορω γιατι τον ανεχεστε εκεί μέσα μετα απο τα όσα σας εχει κάνει. Απλα συνεχίζετε τις ζωές σας χωρις αυτον, ξεγραψτε τον πως το λενε. Συνεχίστε τις ζωές σας σαν να μην υπάρχει ουτε αυτός ουτε η νέα του γυναικα. Εσυ νομίζεις την αγάπησε? Ή αλλη κατοχυρώθηκε τον έμπλεξε να την πληρώνει αυτός παιδιά ηδη είχε, συγνώμη στα 52 του έλειψε να μεγαλώνει ενα μωρο και είπε να το ξανακάνει? Μην τρελαθουμε τελείως. Η αλλη τη δουλειά της έκανε, θα της το πληρώνει μια χαρά. Λοιπον συνεχίστε τις ζωές σας όσο γινεται μακρια του και κοψτε επαφες.
Δεν ειναι δουλεια σου να ανακαλυψεις η να κατανοησεις τι βρηκε ο πατερας σου στην αλλη γυναικα. Μπορει απλα να ταιριαξανε, αφου θεωρεις οτι και οι δυο ειναι αναξιοι το περιεργο θα ηταν να ΜΗΝ ταιριαζαν.Τωρα εφοσον εβριζε την μητερα σου και την χτυπουσε, θα επρεπε να βρισκεται καπου εγκλειστος και να κανει θεραπεια αντι να γινεται ξανα πατερας. Αυτη ειναι η γνωμη μου.
Απλα συμπεριφερεται χαλια στη μανα σου και βρηκες αφορμη να κραξεις τα παντα.Νεος ανθρωπος ειναι μπορει να κανει οτι θελει. Για μενα σηκωσε χερι στη μανα τελος..Αλλα δεν μας πεφτει λογος για τα αλλα...Εσυ κανε οτι καταλαβαινεις.Δεν ειμαστε δικαστηριο εδω να βγαλουμε αποφαση..
Επισης σταματηστε να εχετε τη νοοτροπια της κατινας ψαρευοντας τις συναδερφους της γκομενας...ηρεμηστε και προχωρηστε τη ζωη σας, διαγραφοντας τον πατερα σας αν δεν αξιζε γενικα ουτε σαν πατερας..
Το κερατο δεν ειναι εγκλημα..δεν υπαρχει δικαστηριο γι αυτο...λαθος της μητερας που τον δεχτηκε(ενταξει προφανως το εκανε για να ειναι 'ενωμενη' η οικογενεια) ομως το κερατο ως γνωστον και δεν καταπινεται και επαναλαμβανεται..το τι βρηκε ο πατερας σας στη γκομενα του το ξερει ο ιδιος σε εσας δεν πεφτει λογος οσο και αν αυτο σας στεναχωρει..δεν ξερω πως ηταν σαν πατερας αλλα αποφασισε να κανει ενα παιδι με τη γκομενα..επιλογη του ειναι και επισης η γκομενα δε φταιει που ο πατερας σας ηθελε τσιλιμπουρδισματα ενω ηδη ειχε γυναικα και παιδια..αυτη απλα το δεχτηκε..το μεριδιο ευθυνης ανηκει στον πατερα σας κοριτσι μου...παψε να τη βλεπεις σαν την κακια μαγισσα που σου πηρε τον πατερα, αν ηθελε ας μην ηταν γκομενιαρης ο πατερας σας και να καθοταν στα αυγα του..τελικα οπως ανεφερες ο ερχομος του πισω μετα την πρωτη αποκαλυψη του κερατωματος μονο ασχημα γεγονοτα εφερε...μην κρινεις τον πατερα σου απο τη σταση του απεναντι στη μητερα σας που την κερατωσε αλλα απεναντι σε εσας..ηταν καλος πατερας?αυτο εχει σημασια..κατα τ αλλα το κερατο δεν αποφευγεται ουτε σε τριτοκοσμικες χωρες στις οποιες λυθοβολειται οποιος το πραττει..αυτα !
Προσωπικά κοπέλα μου έχω να πω πως το μόνο που μπορείτε να κάνετε με τη μαμά σου και τα αδέρφια σου είναι να προχωρήσετε τη ζωή σας για το δικό σας το καλό. Η μαμά σου του έδωσε μια ευκαιρία, για το καλό όλων σας υποτίθεται. Και καλά έκανε κατ' εμέ, διαφορετικά θα αναρωτιόσασταν τώρα αν δεν τον είχατε μαζί σας τον μπαμπά σας, μήπως τα πράγματα ήταν καλύτερα μαζί του. Είδατε πως ο άνθρωπος εύκολα δεν αλλάζει, όπως λέει κι ο λαός, απλά μαθαίνει να λέει καλύτερα ψέματα. Όσο για το τί της βρήκε, της βρήκε το διαθέσιμο και το νεανικό απ' ό,τι φαίνεται, έναν έρωτα που τον έκανε να νιώθει παιδί. Για να πάει με έναν άντρα τόσο μεγαλύτερο, παντρεμένο με παιδιά πάνω κάτω στην ηλικία της δεν παρέσυραν ο ένας τον άλλον, ήθελαν και πήγαν. Είσαι μικρή ακόμα για να δηλητηριάζεις την ψυχή σου και να αρρωσταίνεις, χωρίς να φταις σε τίποτε. Φρόντισε καλή μου να τα προσπεράσεις όλα αυτά και να κοιτάξεις μπροστά, δίνοντας παράλληλα δύναμη στη μανούλα και τα αδέρφια σου.
Ο παππούς μου έκανε τον πατέρα μου στα 52 του. Μια χαρά μπορεί να τεκνοποιήσει ο άνδρας σε τέτοιες ηλικίες κι ακόμα μεγαλύτερος. Κόντρα στο νεο-φεμινιστικό κύμα που τον θέλει "άχρηστο" μετά τα 35.
Έχω να πω ότι είναι κατάπτυστος σύζυγος (για πατέρας δεν μπορώ να κρίνω, δεν μας λες), αλλά με την ανοχή της μάνας σου. Καλή δύναμη της εύχομαι να φύγει, έστω αργά. Την άλλη γυναίκα όμως μην την κρίνεις, δεν την ξέρεις, πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Καλά ξεμπερδέματα να πω.
για την αλλη γυναικα ξερουμε απο συναδελφο της οτι με τους προιγουμενους εκανε τα παιδια τους ετρωγε τα λεφτα και τους παρατουσε. Εννοειται οτι η ζυγαρια πευτει σε εκεινον . του δωσαμε τοσες ευκαιριες να γυρισει και εκεινος ενω γυριζε δηθεςν μετανιωμενος εκανε τα ιδια.σαν πατερας δεν μπορω να πω οτι μμ=ου εχει σταθει απο τοτε που εφυγε απο το σπιτιφανταστειτε οτι ξερει οτι το εμαθα για το παιδι και δεν με εχει παρει ουτε ενα τηλεφωνο να μου πει το παραμικρο.
Δε χρειαζόταν η φεμινιστικοειδής υπεράσπιση της κυρίας από τη μια και η κατακεραύνωση του "πατριάρχη" από την άλλη. Το "κατάπτυστος" είναι too much και σε προδίδει. Ούτε για τον πατέρα ξέρουμε, με εξαίρεση τη μονόπλευρη παρουσίαση του εξομολογούμενου ατόμου. Ούτε για τη μάνα του. Θα μπορούσα άνετα να πω "ποιος ξέρει τι σκύλα ήταν και αναγκάστηκε να της φερθεί έτσι". Αλλά μετά θα ήμουν σεξιστής, σωστά;Καλό είναι τις αποστάσεις να τις κρατάμε εξίσου, ειδικά σε κουτσομπολίστικες εξομολογήσεις όπως αυτή, που το μόνο που ψαρεύουν είναι είτε σχόλια, είτε επιβεβαίωση για μια μισοειπωμένη ιστοριούλα.
Και γιατί να μην την κρίνει; Είχε σχέση με παντρεμένο με παιδιά. Αυτό για εμένα είναι ανήθικο. Όλα πρέπει πια να τα απενοχοποιησουμε;Ακόμα και το σενάριο που αναφέρεις να ισχύει, το να κάνεις παιδί με κάποιον προκειμένου να εξασφαλίσεις την επιβίωση σου είναι χυδαίο. Και μόνο ως ιδέα το βρίσκω αηδιαστικο.
Δεν έχεις βρεθεί στην (υποθετική όπως τελικά φαίνεται) θέση τους. Η επιβίωση συχνά υποδεικνύει όχι και τόσο καλές συμπεριφορές, είναι διαπιστωμένο διεθνώς. Άσχετα τι θα έπρεπε να γίνεται, λέω τι γίνεται.
Αριάδνηκ είναι διαφορετικό το να προσπαθείς να εξασφαλίσεις την επιβίωσή σου από το να προσπαθείς να εξασφαλίσεις την επιβίωση άλλων, ειδικά των παιδιών σου. Μπορεί να είναι χυδαίο, μπορεί πράξη απελπισίας και απόγνωσης.
Τίποτε. Δε μας πέφτει λόγος.Μαγκιά του και καπέλο του που θέλησε να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Αν δεχτούμε τη μονόπλευρη παρουσίαση της ιστοριούλας σου ως αληθινή, σίγουρα δε φαίνεται να είχε την καλύτερη των συμπεριφορών. Αλλά ως εκεί.Τα λοιπά είναι ηθικολογίες.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ