ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.9.2016 | 22:43

Συμπαράσταση στην εξομολόγηση "Γιατί τόσο μίσος για τους βίγκαν"

Διάβασα το κείμενο μιας βίγκαν που έχει αγανακτήσει με τα αρνητικά και επιθετικά σχόλια όσον αφορά την χορτοφαγία.Ρε μάγκες κρεατοφάγοι. Εσάς σας επέβαλε κανείς αν θα φάτε κρέας ή όχι; Αν σας επέβαλε κάποιος κάτι τέτοιο, είτε χορτοφάγος είτε κρεατοφάγος, είναι πρόβλημα δικό σας που έχετε έναν αδύναμο χαρακτήρα και αφήνετε τον άλλον να σας λέει τι να τρώτε. Και εννοείται πως φταίει ο "κράχτης", μα ποτέ η ομάδα.Και ΝΑΙ, είμαι και εγώ χορτοφάγος εδώ και 3,5 χρόνια και δεν το λέω ούτε για να δειχτώ (αδιαφορώ τι θα πείτε), ούτε για να περηφανευτώ (καθώς είμαι ανώνυμος και δεν ξέρω κανέναν). Πριν από αυτά τα 3,5 χρόνια ήμουν αποκλειστικά ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΟΣ. Και όταν λέω αποκλειστικά, εννοώ έτρωγα 9/10 κρέας και 1/10 λαχανικά/φρούτα/όσπρια. Εν μια νυκτί άλλαξε η στάση μου και η διατροφή μου. Μπάμ.Το πιο δύσκολο που αντιμετώπισα είναι οι γύρω μου καθώς όταν με ρωτούσαν σε ένα τραπέζι/έξοδο αν θα φάω κρέας τους έλεγα όχι και όταν με ρωτούσαν γιατί ήταν αναπόφευκτο να μην πω ότι είμαι χορτοφάγος. Αν και πολλές φορές επιλέγω να δικαιολογηθώ διαφορετικά, όπως π.χ. δεν μου αρέσει το κρέας, γιατί πολλοί δεν καταλαβαίνουν την στάση μου ή απλά δεν ΘΕΛΟΥΝ να καταλάβουν. Δεν πειράζει.Ο καθένας τρώει ότι γουστάρει και καλό θα ήταν, αγαπητοί κρεατοφάγοι, να το καταλάβετε αυτό. Εγώ δεν θα δώσω λογαριασμό σε εσένα να μου πεις αν θα φάω κρέας ή λαχανικά. Όπως και εσύ δεν θα δώσεις λογαριασμό αν προτιμήσεις να φας λαχανικά ή κρέας. Έτερον εκάτερον.Ξεκολλήστε και κοιτάξτε να φτιάξετε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά σας και αφήστε εμάς τους κατώτερους και άρρωστους χορτοφάγους να επιλέγουμε ακρεατοφαγική διατροφή.Άντε με τον κάθε πικραμένο που δεν χωνεύει την διαφορετικότητα ΟΥΤΕ καν στο φαγητό.Ευτυχώς ή δυστυχώς το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Ευτυχώς δεν έχουμε (πάλι) την πρωτεία σε κάτι οπισθοδρομικό και δυστυχώς γιατί καλούμαστε (εμείς τα κατσίκια) να "αντιμετωπίσουμε" πολλούς κρεατοφάγους ακόμα με μπαρούφες όπως "Αφού έχουμε κυνόδοντες", "Χωρίς κρέας θα εξαφανιστούμε", "Είμαστε έξυπνοι και γίναμε ότι γίναμε επειδή τρώμε κρέας" και άλλα τέτοια καλά...Πάω να τσακίσω το γκαζόν στον κήπο.
4
 
 
 
 
σχόλια
Δεν έχω κράξει ποτέ μου χορτοφάγο, ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει. Αρκεί να μην προσπαθεί να μου το επιβάλλει και σόρυ, αλλά οι περισσότεροι που έχω γνωρίσει, έχουν προσπαθήσει με κάθε τρόπο να μου το επιβάλλουν.Οι πιο διαδεδομένοι είναι οι εξής:-Πάμε για φαγητό και έρχεται η μπριζόλα μου ή τα παϊδάκια π.χ. Πας να φας το κρέας από το κόκκαλο και έχεις τον άλλον απέναντί σου να σε κοιτάει με αηδία και σιχαμάρα, λες και τρως την καρδιά 3χρονου παιδιού ας πούμε.-Ποστάρουν στο fb ή σε όποιο άλλο social media το πόσο καταστρέφεις τα πάντα γύρω σου, επειδή τολμάς να τρως κρέας. Ότι τα ζωάκια βασανίζονται και υποφέρουν και θα έπρεπε να ντρέπεσαι που υπάρχεις.-Όπου σταθούν και όπου βρεθούν, θα διατυμπανίσουν ότι είναι χορτοφάγοι και τους λόγους που το κάνουν αυτό. Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς, όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι και μόνο αυτοί πάνε να σώσουν τον πλανήτη.Όλα αυτά στα λέω γι'αυτούς που έχω γνωρίσει. Αλλά από όσα ακούω γενικά, η πλειοψηφία έχει αυτές τις συμπεριφορές.
Ο λογαριασμός που και καλά δεν δίνεις σε κανέναν για τις διατροφικές σου συνήθειες θα μπορούσε να είναι μια απάντηση-αντιμετώπιση σε όποιον σε θεωρεί αφύσικο, χωρίς να εναντιώνεσαι στους κρεατοφάγους μέσω των εξομολογήσεων.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ