ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.1.2023 | 22:39

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ;

Είμαι κοπέλα στα 32 και όποτε βγαίνω έξω είτε για δουλειά είτε βόλτα φροντίζω να είμαι περιποιημένη. Αγαπώ τον εαυτό μου, ντύνομαι κομψά, φροντίζω να διατηρώ ωραίο σώμα, πρόσωπο, μαλλιά κλπ..... αλλά δεν με πλησιάζουν! Είτε μόνη είτε με φίλες που θα βγω δεν μου μιλάει κανείς παρ'ότι προσπαθώ να είμαι ευδιάθετη και αισιόδοξη. Στην εφηβεία είχα πολλές προσεγγίσεις ακόμα και στο δρόμο τυχαια. Τι γινεται; Τόσο πολύ έχει αλλάξει ο κόσμος και έχουμε κλειστεί στα καβούκια μας;
25
 
 
 
 
σχόλια

δοκίμασε να κάνεις εσύ το βήμα. Πολλοί άντρες θα το εκτιμήσουν. Οι καιροί αλλάζουν και πιστεύω πλέον έχει κουραστεί ο ανδρικός πληθυσμός να παίζει ένα συγκεκριμένο ρόλο..

Μπριλιο, να κάνουν οι γυναίκες το πρώτο βήμα ε; πολύ σας βολεύει αυτό με το πρόσχημα του φεμινισμού. Ε λοιπόν μάθε πως οι περισσότεροι δεν το εκτιμάνε, βολεύονται μεν δεν το εκτιμάνε δε.
Το έχω συζητήσει με φίλους μου άντρες και όλοι μου έχουν πει ότι τους ξενερώνει. Θα πάνε μεν μαυτη που θα τους την πέσει, αν τους αρέσει βέβαια, αλλά δεν θα την πάρουν στα σοβαρά.
Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου είναι πως είναι μεταβατική η εποχή και για τα 2 φύλα, οι απαιτήσεις στο ταβάνι, η οικονομική στενότητα, η κλεισούρα από τον κοβιντ, η δέκατετης οικονομική κρίση, όλα έχουν παίξει τον ρόλο τους. Συν ότι οι γυναίκες πλέον χωρίζουν πιο εύκολα, κάτι που σημαίνει πως είναι πάρα πολλές πλέον σε ηλικίες άνω των 30 και 40 ετών ελεύθερες, κάτι που δεν συνέβαινε πριν 30 χρόνια πχ, γιατί ήταν όλες παντρεμένες σ αυτές τις ηλικιες. Κοντολογίς αυτή η κατάσταση βολεύει τους άντρες, οι γυναίκες είναι αισθητά περισσότερες.
Γι αυτό μου κάνει εντύπωση, που λένε κάποιοι πως δεν μπορούν βρουν γυναίκα, η εποχή αυτή επιμένω ευνοεί περισσότερο τους άντρες. Για σχέση μιλάω τώρα έτσι και όχι για σκέτο σεξ, γιατί σκέτο σεξ η γυναίκα πάντα θα βρίσκει ευκολότερα σε σχέση μ έναν άντρα και 100 ετών να πάει.

Η εποχή από μόνη της δεν ευνοεί τίποτα.
Ας κάνει ο κάθε άνθρωπος ό,τι νιώθει.
Το ότι οι φίλοι σου οι άντρες δεν θα έπαιρναν στα σοβαρά όπως γράφεις κάποια που θα κάνει το πρώτο βήμα στην προσέγγιση είναι πρόβλημα κολλημένων μυαλών κι όχι κάτι άσχημο που δεν θα πρέπει να γίνεται.
Να κάνει το πρώτο βήμα όποιος ή όποια νιώθει άνετα να το κάνει, είτε άνδρας είτε γυναίκα.
Αλλά στο ξαναλέω η εποχή από μόνη της δεν ευνοεί τίποτα κι ειδικά για σχέση που γράφεις. Για τη δημιουργία σχέσης πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν κι άλλες παράμετροι που πολλοί άνθρωποι αγνοούν γι' αυτό καταλήγουν σε περιστασιακές σχέσεις.

Ανεκαθεν οι γυναικες εκαναν το πρωτο βημα απλα με το δικο τους τροπο. Το προβλημα στη στις μερες μας ειναι οτι πολλες γυναικες θεωρουν ανεξαρτησια να υιοθετησουν ανδρικες συμπεριφορες. Γενικα το ψαχνουμε πολυ σε οτι μας διαχωριζει και οχι σε οτι μπορει να μας ενωνει. Αρα οσοι κινουνται βαση των προτυπων και της μοδας της εποχης κατα βαση οι σχεσεις τους θα ειναι αρκετα προβληματικες η ανυπαρχτες.

Και κάτι ακόμα θα ήθελα παρακαλώ να συμπληρώσω στο σχόλιό μου προς αυτό το ανώνυμο των 09:16:
Καλό θα είναι να αποφεύγουμε να μπλέκουμε τον φεμινισμό σε τέτοια θέματα γιατί τέτοιες δηλώσεις γίνονται βούτυρο στο ψωμί όσων αμφισβητούν την σημαντικότητά του.
Όσοι άνθρωποι πιστεύουν πως ο φεμινισμός είναι εδώ για τέτοια θέματα για να λύσει το ποιός θα μιλάει και θα προσεγγίζει πρώτος με το πρόσχημα της ισότητας είναι βαθιά νυχτωμένοι και ακούσια ή εκούσια παραπλανημένοι.
Η στήριξη του φεμινισμού είναι σημαντική και απαραίτητη για πολλούς άλλους λόγους ιδιαιτέρως σημαντικούς.
Επίσης αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι με τις δυσκολίες που υπάρχουν στις ανθρώπινες σχέσεις οφείλουμε να είμαστε αντικειμενικοί και με τα δύο φύλα.
Ναι, οι άνδρες είναι προνομιούχοι σε πολλά θέματα σε σχέση με τις γυναίκες, υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα ώστε να επιτευχθεί η ισότητα σε πολλά ζητήματα, πρέπει επιτέλους να δώσουμε ένα διαφορετικό νόημα στη λέξη ανδρισμός αν θέλουμε να προχωρήσουμε σωστά.
Η εποχή όμως από μόνη της δεν ευνοεί περισσότερο τους άνδρες για να κάνουν σχέση όπως λέει το σχόλιο. Ούτε τις γυναίκε τις ευνοεί. Δεν είναι θέμα εποχής.
Άνδρες άνεργοι πώς να κάνουν σχέση; Εδώ δεν βρίσκουν ούτε για κάτι περιστασιακό, για λίγη εφήμερη τρυφερότητα και αγάπη.
Ναι, η ανεργία δεν είναι αφροδισιακή, συμφωνώ. Εδώ κάποιοι θα πουν πως πρέπει να βρουν πρώτα δουλειά και μετά να ψάξουν για τον έρωτα και πώς τολμάνε και σκέφτονται τον έρωτα όταν δεν έχουν λεφτά και δουλειά και τέτοια. Άρα καταρρίπτεται το επιχείρημα ότι η εποχή ευνοεί τους άνδρες για να κάνουν σχέση, η εποχή από μόνη της δεν ευνοεί τίποτα.
Άνδρες χαμηλόμισθοι με τον βασικό μισθό. Κάποιοι παίρνουμε κάτω από τον βασικό μισθό, για πολλούς και διάφορους λόγους, μην το αναλύσουμε τώρα.
Ας πούμε όμως ότι παίρνουν κάποιοι τον βασικό μισθό.
Ευνοεί λοιπόν η εποχή αυτούς τους άνδρες για μακροχρόνια σχέση; Ή και περιστασιακή;
Σε καμία περίπτωση.
Η ομορφιά τους (όσων είναι εμφανίσιμοι) τους ευνοεί-αν συμβαίνει κι αυτό- επειδή γίνονται πόλος έλξης.
Δεν έχεις μέσο μεταφοράς, είσαι άχρηστος, τελείωσε, σε φτύνει στα μούτρα η εποχή, θεωρείσαι αποτυχημένος.
Δεν είναι ότι στο λένε οι γυναίκες, στο λέει η κοινωνία γενικότερα με τη στάση της απέναντί σου.
Αν τύχει και αντιπαθείς εκ γενετής την οδήγηση όπως εγώ; Ακόμα χειρότερα, εκτός από αποτυχημένος θεωρείσαι και περίεργος, ο τύπος με τις παραξενιές.
Όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου και ερωτικών προτιμήσεων και οικονομικής κατάστασης έχουν προβλήματα και μπορεί να δυσκολεύονται στη σύναψη ερωτικών σχέσεων.
Αλλά αν δυσκολεύεται ο εργαζόμενος σε εταιρεία που παίρνει 1500 ευρώ (και παραπάνω) και σκέφτεται ότι δεν του δίνει το bonus το πεντακοσάρικο που του έταξε ο διευθυντής επειδή αποφάσισε περικοπές, σκεφτείτε πόσο ακατόρθωτο είναι για τον χαμηλόμισθο ή τον άνεργο που υπολογίζει τα έξοδά του ίσα-ίσα για να βγει.
Εδώ θα προταθεί η λύση αλλαγής δουλειάς, να ψάξει κάτι καλύτερο.
Αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί μπορεί να φύγεις από μια δουλειά για να βρεις κάτι καλύτερο και να μείνεις ξεκρέμαστος μετά για αρκετό καιρό.
Άρα δεν ευνοεί η εποχή.
Σε έναν ιδανικό κόσμο όπου η συνειδητή επιλογή της αντιπαραγωγικότητας και η ουσιαστική ελευθερία δεν θα θεωρούνταν θανάσιμα αμαρτήματα και όπου ο μικροαστισμός δεν θα αποτελούσε την κυρίαρχη νοοτροπία των ανθρώπων, τότε ναι θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για εύνοια.
Μέχρι τότε πίσσα και βαθύ σκοτάδι, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.
Τι ευνοεί τους ανθρώπους και κάνουν σχέσεις πατρά τα αρνητικά τους στοιχεία ή τις ελλείψεις τους;
Αρχικά η εμφάνιση, στη συνέχεια για τη διατήρηση της σχέσης ο καλός χαρακτήρας και το θάρρος-θράσος που έχουν στην διεκδίκηση και η ικανότητα πειθούς που έχουν η οποία συνήθως παρουσιάζει skills που σε καμία περίπτωση δεν έχουν στην πραγματικότητα, το λεγόμενο στάχτη στα μάτια.
Πολλές δυσκολίες υπάρχουν και για τις άνεργες ή άεργες γυναίκες και τις χαμηλόμισθες που βρίσκουν κάποιον που τις εκμεταλλεύεται επειδή θεωρεί πως εκείνη τού ανήκει και τους προσφέρει υλικά αγαθά με αντάλλαγμα την αδιαμαρτύρητη διαθεσιμότητά τους.
Ουσιαστική ελευθερία δεν υπάρχει για κανέναν άνθρωπο.
Αυτά αν θέλουμε να βάλουμε λίγο ρεαλισμό στη ζωή μας.

Η απλα εισαι παρα πολυ ωραια και οι αντρες φοβουνται να σου μιλησουν η απλα δεν εισαι οσο ωραια πιστευεις οτι εισαι. Εκτος αυτου ειναι περιεργη εποχη που ολα γινονται απτα social.

Και θα σου πουν το σπουδαίο, πως αποκλείεται να μην έχεις φλερτ αφού είσαι και εμφανίσιμη γυναίκα. Κάτι θα κάνεις λάθος, ή μπορεί να είσαι και σνομπ. Αφού ως γυναίκες έχουμε τα προνόμια με λιγότερες ή μηδενικές δυσκολίες στη σύναψη σχέσεων και γνωριμιών από ότι οι άντρες. Οι άντρες μόνο δυσκολεύονται και οι γυναίκες έχουν ουρά γαμπρών να τις πολιορκούν. Άλλη μια εξομολόγηση που καταρρίπτει τους μύθους αυτούς.

Δηλαδή μειονεκτείς επειδή δεν έχεις σόσιαλ; Τι το σπουδαίο χάσαμε; Ένας τύπος βλέπει κάποιας το προφίλ που του γυαλίζει, όπως και άλλες τόσες και όπου πιάσει. Το ίδιο κάνει και η γυναίκα. Τι πιο ωραίο να σε δει κάποιος ζωντανά και να σε γνωρίσει, επειδή σε ξεχώρισε μέσα στο πλήθος! Πράγμα που τόσο εύκολα προβάλλουν οι ταινίες φυσικά.

Ε, ΣΑΒΑΤΖΖΖ με έλεγαν εδώ
25.1.2023 | 02:48

Θα έχει στείλει εντωμεταξύ σε άλλες διακόσιες και στο τέλος αν δεν του κάτσει η φάση με καμία, θα θυμηθεί τη γλυκούλα πιο πέρα για να στείλει και εκεί. Μη ξεχνάς πως σίγουρα θα κάνει παιχνίδι ταυτόχρονα με όλες και ό,τι τύχει. Τέτοια προσέγγιση να τη βράσω! Δεν είναι το ίδιο οπότε που λες με αυτό που αναφέρω. Προσωπικά δεν νιώθω ότι μου λείπει το φατσοβιβλίο από τη ζωή μου. Το είχα για λίγο και είδα πόσο ''ωραίο'' είναι. Εσένα πάλι αφού λες πως μειονεκτείς και ότι χάνεις ευκαιρίες, τι σε εμποδίζει ώστε να μην έχεις σόσιαλ;

Πως γίναμε έτσι οι άνδρες.Για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το κάνεις ένα κομπλιμεντο σε μια γυναίκα και να σου χαμογελάσει με σεβασμό και ευγένεια πάντα.Τωρα το φλερτ έχει χαθεί και λόγω σοσιαλ προτιμούν αυτό ,δεν αντέχουν την απόρριψη και πολλά ακόμα είμαστε περίεργα όντα.Συνέχισε να είσαι έτσι και κάτι θα βρεθεί είμαι σίγουρος.Φιλιά πολλά και ένα 🌹 από μένα για σένα

Δυσκολεύομαι να το πιστέψω αυτό που διαβάζω. Διότι σύμφωνα με κάποιους σχολιαστές εδώ, από τη στιγμή που είσαι γυναίκα αποκλείεται να δυσκολεύεσαι να βρεις σύντροφο, έστω και περιστασιακό. Στα social media πρέπει να δέχεσαι τουλάχιστον 100 προσεγγίσεις την ημέρα από τη στιγμή που είσαι γυναίκα...τι όχι; Καλά στο real life άστο, το φλέρτ έχει πεθάνει εκεί έξω χρόνια τώρα, οι περισσότεροι άντρες είναι κρυμμένοι πίσω από τις οθόνες τους και τα ψεύτικα προφίλ. Τι να πω εξ. υπομονή.

@Red Judge
21.1.2023 | 07:14

Πιθανός να κάνεις κάτι λάθος (ή δεν κάνεις τίποτα) αν δεν σε προσεγγίζουν καθόλου άνδρες. Ειδικά στα social. Γενικά το λεώ, όχι για σένα.

Αρχικά να σου ευχηθώ να βρεθεί κάποιος που επιθυμείς να σου μιλήσει αν όντως ισχύει αυτό που λες. Να σου συμβεί αυτό το καλό και σύντομα μάλιστα, αύριο-μεθαύριο.
Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω αν απλώς εννοείς ότι δεν σου μιλούν στο δρόμο κι αυτό σε ξενερώνει ή αν είσαι ερωτικά παντέρημη.
Δηλαδή εντάξει μπορεί να μη σου συμβαίνει στο δρόμο ή σε μια έξοδο με τις φίλες σου αλλά υποθέτω πως σε κάποιο μαγαζί ή όπου συχνάζεις τέλος πάντων θα σου συμβαίνει. Ακόμα κι αν δεν καταλήγει σε μακροχρόνια σχέση, κάποιες έστω εφήμερες περιπετειούλες έχεις.
Αν δεν έχεις και υποθέτω λάθος, συγνώμη.
Αλλά αυτό βλέπω εγώ έξω που βγαίνω. Ας πούμε προχτές την Πέμπτη το βράδυ στο Τριανόν στο φεστιβάλ ταινιών που είχε πολύ κόσμο και γινόταν χαμός, όταν δεν διάβαζα καθόμουν έτσι και παρατηρούσα. Ήμουν ο μοναδικός ολομόναχος στο πλήθος. Ο μοναδικός. Κάτι που δεν μου συμβαίνει πρώτη φορά και μου συμβαίνει σε διάφορους χώρους. Και καθόμουν και σκεφτόμουν πόσες και πόσοι άραγε απ' αυτούς τους ανθρώπους θα μπαίνουν εδώ μέσα ή σε άλλες στήλες ή στα προωπικά τους social και θα γράφουν πόση μοναξιά ζουν και δεν έχουν κανέναν και δεν έχουν φίλους και φίλες και δεν τους/τις φλερτάρει κανένας και διάφορα τέτοια. Σκέφτηκα ότι μπορεί ακόμα και την ίδια μέρα, λίγη ώρα πριν έρθουν στο φεστιβάλ μπορεί να έγραψαν στο ίντερνετ πόσο μόνοι νιώθουν κι ότι θα περάσουν ένα μοναχικό βράδυ Πέμπτης γιατί κανένας δεν τους καταλαβαίνει και δεν έχουν παρέες και σχέσεις κτλ... Και μετά ντύθηκαν και ήρθαν στο φεστιβάλ με σχέσεις ή με φίλους ή συναντήθηκαν εκεί όπως είδα ότι συνέβη με κάποιους κι όλα καλά. Κι εγώ ήμουν ο μόνος, σαν τη μύγα μες στο (σοκολατούχο) γάλα.
Το ίδιο θα είμαι και θα σκέφτομαι και σήμερα εκεί που θα πάω και αύριο εκεί που θα πάω και τη Δευτέρα που θα πάω κάπου αλλού κι ούτω καθεξής.
Δεν λέω ότι είμαι ο μοναδικός μόνος, πολλοί άνθρωποι υπάρχουν που δεν τους μιλάει κανείς και περνούν απαρατήρητοι ανεξαρτήτως φύλου αλλά τι να το κάνω; Μιλάω με βάση αυτά που βλέπω και δεν είμαι κλεισμένος στο καβούκι μου και στο σπίτι μου.
Επίσης δεν παίζει ρόλο η εμφάνιση πάντα όσον αφορά την προσέγγιση, εσύ καλά κάνεις κι είσαι περιποιημένη και κομψή όπως γράφεις αλλά υπάρχουν απεριποίητες με μαλλιά κότσο και ντυμένες απλά κι είναι πολύ φιλικές και μπορεί να μιλήσουν πρώτες ή να δώσουν το πράσινο φως άμεσα χωρίς υπεκφυγές.
Δηλαδή τι να το κάνει ο άλλος αν είσαι ευδιάθετη και αισιόδοξη και απλά μιλάς με τις φίλες σου ή σκρολάρεις στο κινητό όταν βγαίνεις μόνη σου;
Να 'ρθει ο άλλος να σε αποσπάσει από το κινητό, να σου πει ότι του αρέσεις, να σου ζητήσει τηλέφωνο ή λόγω μόδας σήμερα να σου πει να του δώσεις τα social σου να μιλάτε οχτώ χιλιάδες χρόνια από εκεί. Και; Ποιό το νόημα; Επίσης υπάρχουμε κι εμείς που δεν έχουμε social και τρώμε άκυρο και μόνο που το ξεστομίζουμε.
Αν σου συνέβαινε, θα το έκραζες, θα έγραφες πως βγαίνεις με τις φίλες σου και είστε χαρούμενες και συζητάτε ωραία και ξαφνικά έρχεται ένας ''πέφτουλας'' να σας χαλάσει τη διάθεση.
Και να σε πλησιάει κάποιος και να σου μιλήσει είναι πιθανόν να μη σου αρέσει εμφανισιακά, κάτι δεκτό και κατανοητό. Ο πανέμορφος και η πανέμορφη όμως θα είναι σε ένα κλαμπάκι ή σε ένα εστιατόριο ή διακοπές στη Χονολουλού, συνήθως αν έρθει κάποιος να σου μιλήσει και ψάχνει συντροφιά στο δρόμο δεν θα αρέσει εμφανισιακά γιατί δεν θα έχει ανάγκη να ψάξει για κάποια στο δρόμο ή εκείπ ου κάθεσαι με τις φίλες σου εσύ, έχει ήδη έτοιμο πρόγραμμα και ξέρει πού να πάει και με ποιές να βρεθεί.
Καλή τύχη πάντως, να σου συμβεί ό,τι επιθυμείς.

Προτιμουν τις εφαρμογές γνωριμίας που δεν κοστίζουν και αν κάτσει κάτι καλώς. Εκ του σύνεγγυς δεν τολμούν και πολύ. Όλοι με ένα κινητό στο χέρι είναι. Επίσης να ξέρεις ότι η πολλή περιποίηση κομπλαρει. Αλίμονο δε λέω να μην προσέχεις την εμφάνισή σου αλλά το έχω ακούσει και αυτό που σου λέω. Πιο εύκολα προσεγγίζουν μια πιο 'απλη' κοπέλα.

Ανάλογα και σε τι μέρη συχνάζεις, τι άνδρες ψάχνεις τι vibes βγάζεις κλπ.
Κακά τα ψέματα, με τέτοιο τουπέ που έχουν πολλές γυναίκες, οι άνδρες δεν θα ασχοληθούν καν.
Έχουν υφάκι 1000 καρδιναλίων με τρελά στάνταρ και μετά μερικές αναρωτιούνται γιατί δεν κάνουν κίνηση οι άνδρες.
Δεν αναφέρομαι σε όλες τις γυναίκες βέβαια.

Υπάρχει βέβαια και ο παράγοντας social όπου έχει απο-κοινωνικοποιηθεί πολύς κόσμος μεταξύ τους (και) συναισθηματικά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ