ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.1.2023 | 02:56

...

Ήμασταν φίλες για πολλά χρόνια.. 10 βασικά. Έκανε πολλές σχέσεις οι οποίες ήταν τοξικές για την ίδια αλλά πάντα ήμουν δίπλα της, πάντα την συμβούλευα. Στα δύσκολα έτρεχα αμέσως για να της συμπαρασταθώ. Πότε δεν με άκουγε βέβαια. Έκανε κακό στον εαυτό της, προσπαθούσα να την σταματήσω να την κατευθύνω σε έναν καλό δρόμο για την ίδια.. ποτέ όμως δεν με άκουγε.. σαν να μιλούσα στον τοίχο.. κάποτε όμως αυτό με κούρασε.. είχε βρει μια νέα σχέση ο οποίος της συμπεριφερόταν σαν να μην ήταν άνθρωπος. Κυριολεκτικά την ταπείνωνε. Της έλεγα ότι πρέπει να τον χωρίσει, ότι δεν της κάνει καλό, ότι καταστρέφεται. Αυτή τίποτα όμως.. Προσκολλημένη σε αυτόν. Ώσπου κάποια στιγμή παρατήρησα ότι η ψυχική μου υγεία δεν ήταν καλά.. άρχιζα και είχα ξεσπάσματα, μάλωνα με τους δικούς μου συνέχεια, δεν είχα όρεξη για τίποτα.. απλά ξυπνούσα έτρωγα και κοιμόμουν.. πήγα και σε ψυχολόγο αλλά δεν με βοήθησε.. δεν το προσπάθησα πολύ καθώς μέσα μου ήξερα ότι κάτι άλλο φταίει. Ήμουν έτσι για πολύ καιρό.. δεν της είχα πει τίποτα όμως.. ήξερα, δεν ξέρω, σαν να ένιωθα ότι κατά βάθος δεν θα την ένοιαζε..απλά θα μου έλεγε να μην στεναχωριέμαι θα συζητούσαμε λίγο για μένα, και μετά τσουπ η συζήτηση θα κατέληγε πάλι για εκείνη.. δεν ξέρω ρε παιδιά, δεν ξέρω εάν αυτή ήταν η αιτία αυτής μου της κατάστασης, πάντως ένιωσα καλύτερα όταν την έβγαλα από την ζωή μου..η ψυχολογία μου άλλαξε έγινε καλύτερη. Την έδιωξα όμως με πολύ άσχημο τρόπο..μαλώσαμε πολύ άσχημα.. δεν είμαι άτομο τόσο απότομο και σκληρό, απλά δεν ξέρω τι έπαθα εκείνη την στιγμή.. της μίλησα πολύ άσχημα.. αλλά όπως σας είπα πιο πάνω, ένιωσα καλύτερα. Το μόνο που μετανιώνω είναι ο τρόπος που της φέρθηκα στο τέλος.. ήμασταν φίλες τόσο καιρό.. δεν έπρεπε.. αλλά τώρα δεν μπορώ να κάνω κάτι να το αλλάξω. Τώρα είμαι καλύτερα, συνεχίζω και έχω βάλει αρκετούς στόχους που θέλω φέτος να τους πετύχω. Ελπίζω να είναι καλά εκεί που είναι, και να είναι χαρούμενη.. αυτό..
7
 
 
 
 
σχόλια

Ενεργειακό βαμπίρ κανονικότατο η "δικιά σου." Το καλό νέο που βλέπω σε όλο αυτό είναι ότι είσαι άνθρωπος με ενσυναίσθηση και ικανή να προσφέρει στήριξη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, να μην το χάσεις, και μακάρι να βρεις ανθρώπους που να κάνουν για σένα τα ίδια. Από εκεί κι έπειτα, έκανες πολύ καλά που προστάτευσες τον εαυτό σου, γιατί αν τείνεις χείρα βοηθείας σε κάποιον που τον τραβά ο βάλτος προς τα κάτω με δύναμη, αναπόφευκτα θα σε τραβούσε κι εσένα μαζί. Μην έχεις ενοχές για τον τρόπο που διέκοψες τη φιλία σας. Εδώ δεν υπάρχει "όμορφος τρόπος," ειδάλλως θα σ' έπειθε πολύ γρήγορα εκείνη ότι αξίζει ακόμα να προσπαθείς για χάρη της υποτιθέμενης φιλίας σας. Είναι ευτυχές που ξαναβρήκες τον εαυτό σου και εύχομαι να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει.

Πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους δεν τους μπορώ καθόλου, είχα έναν φίλο τέτοιο και συνεχίζω να έχω ακόμη έναν αλλα βλεπομαστε πολύ σπάνια ακριβώς γι'αυτό τον λόγο. Τον πρώτο τον έβγαλα εντελώς απο την ζωή μου, βαρέθηκα την μιρλα του, συνεχώς μου έλεγε για τα θέματα του κ όταν καμιά φορά άνοιγα συζήτηση για δικό μου θέμα έκανε τα πάντα για να αλλάξει συζήτηση

Απ' ο.τι καταλαβαίνω με όσα διαβάζω προφανώς και αυτό το άτομο ηθελε να μιλάει για τα δικά της, έκανες πρόβλημά σου τα δικά της γιατί της έδωσες πολλή μεγάλη σημασία,έδωσες,έδωσες,έδωσες ώσπου κουράστηκες ψυχολογικά με μια ανισόρροπη που σε επρηζε έχοντας απαράδεκτους ανθρώπους δίπλα της να τη μειώνουν και παρόλα αυτά δεν τους άφηνε και κλαιγοταν συνέχεια. Πόσο να αντέξεις; Και πολύ άντεξες. Συμπαραστεκομαστε στους άλλους αλλά μέχρι ένα σημείο. Δε γίνεται να φορτωνομαστε τα ψυχολογικά των άλλων. Τον ψυχολόγο τον θέλει αυτή όχι εσύ. Το ότι αυτός ο άνθρωπος δε σου έκανε καλό φαίνεται και στο ότι τώρα νιώθεις καλύτερα. Αφού σου ρουφήξε όλη την ενέργεια. Να θυμάσαι ότι στους ανθρώπους δίνουμε όσο μπορούμε και βάζουμε όρια. Τα προβλήματά μας τα λύνουμε μόνοι μας.

Εχω βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση για να μην πω την ίδια. Η σχέσεις αυτές είναι τοξικές και σχέσεις εξάρτησης. Ουσιαστικά η κοπέλα σου έκανε emotional dumping δηλαδή απλά αποφορτιζόταν λέγοντας σου τα νέα της και να μαντέψω τα έλεγε και σε αλλά ποσά άτομα.. συνήθως κάπως έτσι πηγαίνει. Η πηγή τπυ θυμού σου πιστεύω πως είναι η συναισθηματική ανισότητα ότι δηλαδή εσυ τα έδινες όλα και εκείνη δεν ενδιαφερόταν να ακούσει τα προβλήματα σου, βασικά ούτε καν όταν σου έλεγε τα δικά της υπολόγιζε την γνώμη σου, απλά ήθελε κάπου να τα πει, οπουδήποτε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συναισθηματικές ρουφήχτρες. Υγιές το ότι απομακρύνθηκες καθώς όσο έμενες κάτι έπαιρνες και εσύ.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ