ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.10.2022 | 21:13

Δουλειά

Προσπαθώ πολύ καιρό να βρω δουλειά στο αντικείμενο που έχω σπουδασει και δεν μπορώ. Έχω πάει σε κάποιες δουλειές άσχετες από τη σχολή μου κι έχω φύγει γιατί έχω πολύ άγχος. Γενικά έχω ένα θέμα με το άγχος. Προχθές μου έτυχε όμως μια δουλειά πωλήτρια. Σκέφτηκα ότι είναι καλή ευκαιρία και το είπα στο αγόρι μου. Η πρώτη του κουβέντα ήταν θα τα καταφέρεις; και αν έχω άγχος να μην πάω γιατί δεν θα τα καταφέρω. Μόλις το άκουσα αυτό έγινε χαμος. Του είπα ότι με κάνει να νιώθω και σαν να με λέει αχρηστη και αυτός έλεγε κ ξανά λεγε ότι το είπε γιατί έχω φύγει από κάποιες δουλειές λόγω άγχους. Έχω άδικο; Τελικά έγινα τόσο χάλια από αυτά που μου είπε που δεν πήγα στη δουλειά και το μετάνιωσα.
2
 
 
 
 
σχόλια

Σαφώς κι έχεις σοβαρό πρόβλημα με το άγχος, το οποίο σε παίρνει από κάτω και σου δημιουργεί επιπλέον ανασφάλειες, εξ ου και η επίθεση στο αγόρι σου, που ήθελε μόνο να σου πει ότι δεν πειράζει αν δεν πας για τη δουλειά λόγω αγχώδους κρίσης. Πάντως, για να λέμε και κάποια πράγματα με τ' όνομά τους, το μέσο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα δημιουργεί άγχος ακόμα και φυσιολογικός με ατσάλινα νεύρα να είναι κανείς, με τις μικρότητες, τις κλίκες και το κόμπλεξ του καθενός που την είδε "υπεύθυνος" ή "προϊστάμενος" ή "ανώτερος." Καιρός να δημιουργηθεί κάποιο φόρουμ τύπου Glassdoor, όπου νυν και πρώην υπάλληλοι θ' αφήνουν σχόλια (επώνυμα ή ανώνυμα) για τους εργοδότες, για να υπάρχουν συνέπειες δημοσίως. Τέλος πάντων, αυτό το θέμα για συζήτηση σε άλλο τυχόν σχετικό thread. Το μόνο που έχω να σου πω είναι να μην περιμένεις τις ιδανικές συνθήκες καταπολέμησης του προβλήματος με το άγχος σου. Ακόμα και δουλειά να βρεις στο αντικείμενό σου, πίστεψέ με, το πρόβλημα άγχους δεν θα θα εξαφανιστεί από μόνο του. Αντιθέτως κιόλας, εκεί που θα λες ότι ευτυχώς που βρήκες μια δουλειά σαν βατήρα για την καριέρα σου, κάτι μικρό δυσάρεστο θα γίνει, κάτι κάπου θα σε πανικοβάλει και το άγχος θα επανέλθει και αυτή τη φορά θα σου κάνει λίμπα ό,τι σχέδια θα είχες. Γι' αυτό λοιπόν, αφού έχεις τη δυνατότητα να μην εργάζεσαι όπου κι όπου, τουλάχιστον επικεντρώσου στο να λύσεις αυτό το πρόβλημα. Είναι μια μικρή επένδυση για το μέλλον της ψυχολογίας σου.

Έχεις άδικο ναι. Δεν νομίζω πως σου το είπε με κακές προθέσεις, Σε ξέρει. Ίσως το διατύπωσε λάθος, ίσως εσύ απο το άγχος σου να το πήρες στραβά, ποιος ξέρει. Δεν νομίζω πως σε θεωρεί άχρηστη, εσύ νιώθεις έτσι, Δικό σου είναι το πρόβλημα. Μια κουβέντα του και δεν πήγες στην καινούργια δουλειά? Πολύ εύκολη δικαιολογία και κακό επιχείρημα. Άσε την κλάψα και πάτα στα πόδια σου. !!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ