ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.9.2022 | 13:20

Λόγος χωρισμού?

Είμαστε με το αγόρι μου 8 μήνες μαζί. Εκείνος είναι 27 και εγώ 26. Δεν δουλεύουμε ακόμα ,αλλά τώρα θα ξεκινήσουμε να ψάχνουμε. Σε μία πρόσφατη συζήτηση μας μου είπε ότι αν τύχαινε μια εγκυμοσύνη δεν θα ήθελε να το κρατήσω και πως δεν είναι έτοιμος ακόμα. Εγώ του είπα πως δεν θέλω ούτε εγώ ακόμα να κάνω παιδί από επιλογή και δεν νιώθω έτοιμη, αλλά αν τύχαινε δεν ξέρω τι θα έκανα. Σίγουρα θα το έλεγα στους δικούς μου και θα το συζητούσαμε. Προφανώς προσέχουμε και πάντα παίρνουμε προφυλάξεις, αλλά μας έχει τύχει και περίπτωση που δεν λειτούργησε η προφύλαξη (σπάσιμο), οπότε ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Εκείνος μου λέει πως υπάρχουν λύσεις όπως το χάπι της επόμενης μέρας και η άμβλωση. Εγώ του είπα πως έχω ενδοιασμούς για το χάπι γιατί έχω ακούσει ότι είναι βαρύ. Επίσης, του είπα πως αν οι γονείς μου συμφωνούσαν μπορεί να το κρατούσα μόνη μου χωρίς να ζητήσω τίποτα από αυτόν. Το αγόρι μου μου έλεγε ότι θα τον τρέχω στα δικαστήρια και θα τον '' αρμέξω '' οικονομικά και ότι θα πάρει δικηγόρο και θα μου βάλει να υπογράψω χαρτί ότι δεν θα τον ενοχλήσω όσον αφορά το παιδί. Επίσης, μου έλεγε ότι θα του καταστρέψω την ζωή και ότι θα το κάνει για το δικό μου το καλό γιατί δεν είμαι έτοιμη ακόμα για παιδί. Τέλος, μου είπε ότι θα με αναγκάσει να μην το κρατήσω και ότι από αυτά που του λέω συμπέρανε πως θα μπορούσα να κρύψω κάτι τόσο σημαντικό και να του πω ψέματα πως δεν είμαι έγκυος.Έμενα όλα αυτά μου δημιουργούν τεράστια ανασφάλεια, με προσβάλλουν και με κάνουν να μην του έχω εμπιστοσύνη για να συνεχίσω την σχέση μαζί του. Δεν ξέρω αν κάνω λάθος που συζητάω τι θα κάναμε σε κάθε περίπτωση που πάει κάτι στραβά, καθώς υπάρχει περίπτωση να μην μας συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο,αλλά θεωρώ πως πρέπει να ξέρω τις απόψεις του ατόμου με το οποίο έχω σχέση πριν είναι πολύ αργά.
15
 
 
 
 
σχόλια

Αχ είχα ακριβώς την ίδια συζήτηση με το αγόρι μου στη αρχή της σχέσης. Μου είχε πει τα ίδια, μέχρι και το ενδεχόμενο υιοθεσίας μου είχε αναφέρει!! Όπως και εσύ τότε είχα και εγω απογοητευτεί και τρομοκρατηθεί. Εχουν περάσει 7 χρόνια απο τότε και είμαστε ακομα μαζί! Το περίεργο τωρα; Αυτός με ζαλίζει οτι θέλει παιδι και εγω δεν ειμαι έτοιμη ακόμη. θυμάμαι και καθε τοσο αυτά που ειπε τότε και εχω τους ενδοιασμούς μου..

@FreeSpirit

Το θεωρώ τραβηγμένο αυτό που λες. Στην τελική είναι δικαίωμα του να μην θέλει παιδί. Τώρα αυτά περί δικαστηρίων κλπ ήταν αχρείαστα, δεν έπρεπε καν να το υπερ-αναλύσουν τόσο. Αυτό που με παραξένεψε περισσότερο είναι ότι έμμεσα, θέλει την άδεια των γονέων της η κοπέλα για την δικιά της εγκυμοσύνη. Θεωρώ ότι είναι καθαρά απόφαση του άνδρα και της γυναίκας που θα κάνουν το μωρό. Από κει και πέρα οι γονείς έχουν τον λόγω στο αν μπορούν ή όχι να βοηθήσουν μετέπειτα.

Dude, δεν είναι καθόλου τραβηγμένο το κείμενο. Η Free spirit έχει δίκιο. Είναι και ευθυνόφοβος και κοιτάει περισσότερο την δική του ευχαρίστηση μέσα στη σχέση. Δες την όλη του στάση, "έλεγε ότι θα τον τρέχω στα δικαστήρια και θα τον '' αρμέξω '' οικονομικά", "θα πάρει δικηγόρο και θα μου βάλει να υπογράψω χαρτί ότι δεν θα τον ενοχλήσω όσον αφορά το παιδί", "θα του καταστρέψω την ζωή και ότι θα το κάνει για το δικό μου το καλό γιατί δεν είμαι έτοιμη ακόμα για παιδί". Ιδίως από το τελευταίο βγαίνει, εκτός των άλλων, ολοφάνερα η ευθυνοφοβία, αλλά και ένα άλλο στοιχείο που δεν θέλω να το γράψω. Σε μια σχέση μπορείς να στηρίξεις, να δώσεις τις προτροπές σου ή τις συμβουλές σου και εκεί σταματάς. Εκφράσεις όπως η παραπάνω, κάτι άλλο δείχνουν και όχι θετικό σημάδι. Γράφεις, "στην τελική είναι δικαίωμα του να μην θέλει παιδί", ναι dude, είναι δικαίωμα του καθενός εάν θα θέλει στη ζωή του να αποκτήσει παιδιά ή όχι. Δεν τέθηκε καν το ζήτημα για πίεση (υπό οποιαδήποτε μορφή) από την μεριά της κοπέλας. Συζήτησαν μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης τι θα συμβεί σε μια ενδεχόμενη εγκυμοσύνη. Στο παρακάτω κείμενο, η free spirit γράφει, "Βλέπει ένα πρόσωπο του που δεν της αρέσει όπως κ να το κάνουμε κ αν για εκείνη ασφάλεια σημαίνει ο άλλος να με στήριζε σε μια τέτοια περίπτωση τότε είναι λογικό να νιώθει ανασφάλεια. Ο καθένας μας έχει ανάγκη κάποια πράγματα από το σύντροφό του" και έχει απόλυτο δίκιο. Dude, θα το ξαναγράψω, ένα ζευγάρι πρέπει να συζητάει το οτιδήποτε προκύπτει ή θα προκύψει, να πουν και οι δύο τι φοβίες έχουν (ναι έχουν και οι δύο πλευρές, δεν περιμένουμε μόνο από τη μια πλευρά να μιλήσει πρώτη για τις φοβίες για να πούμε και εμείς τις δικές μας ή απλά να κάνουμε ότι σφυρίζουμε αδιάφορα), μόνο έτσι θα μπορέσει να λειτουργήσει και να προχωρήσει η σχέση σωστά. Δεν χρειάζονται οι φοβίες μας (γιατί και η σκέψη της κοπέλας εκφράζει μια φοβία) να είναι απαραίτητα στο μέγεθος και στο βάθος του Κυπριακού για να τις αντιμετωπίσουμε και να μιλήσουμε γι' αυτές.

@30.9.2022 | 01:44

Καταρχάς δεν δικαιολόγησα τα λεγόμενα περί δικαστηρίου, λεφτών, υπογραφής και λοιπές χαζομάρες. Ο φίλτατος λόγω ανωριμότητας ίσως, πανικοβάλλεται στην σκέψη να γίνει πατέρας και το εκφράζει με λάθος τρόπο. Ήταν υπερβολικά αυτά που είπε και θύμιζαν σενάριο ταινίας.
Το να μην είναι ικανός να αγαπήσει - γενικά - το ξέρει μόνο εκείνος και όχι εμείς οι άγνωστοι. Δεν τον ξέρω προσωπικά, ούτε την κοπέλα.
Επιπλέον, είναι λάθος και η κοπέλα που επιζητά το ΟΚ από τους γονείς της λες και θα είναι δικό τους το μωρό. Το ζευγάρι έχει τον 1ο και τελευταίο λόγο, όχι τα πεθερικά.
Δικαίωμα της κοπέλας επίσης να μην θέλει έναν σύντροφο με τέτοιο σκεπτικό, σαφώς. Διότι αύριο μεθαύριο ίσως θελήσει να κάνει οικογένεια.
Εγώ στάθηκα κυρίως - όπως ανέφερα και σε άλλο σχόλιο - στο ότι είναι εντελώς αχρείαστο να συζητάνε για πιθανά σενάρια ενώ είναι λίγο καιρό μαζί και παίρνουν προφυλάξεις. Και μιλάμε για άτομα κάτω των 30. Και ειδικά όταν δεν θέλει κανείς τους παιδί τώρα. Να πω ότι η κοπέλα ήθελε ντε και καλά να κάνει παιδί, να το καταλάβω. Στους 8 μήνες είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.
Δηλαδή αυτοί σε λίγο θα φαγωθούνε για το παραμικρό. Στα 2-3 χρόνια σχέσης δλδ θα είναι στα μαχαίρια. Θεωρώ ότι δεν έχουν μέλλον μαζί, με παιδί ή χωρίς. Απλά αυτό ήταν η πρόφαση.

Αν είναι να φοβάται τόσο πια, τι να πω, ας μείνει μόνος του και να περιμένει να κάνει σχέση και σεξ ξανά όταν πλέον θα είναι έτοιμος για το 1% ρίσκο εγκυμοσύνης ή ας κάνει βαζεκτομή όσο είναι μαζί σου. (Επίσης, τον κόβω να μην ξέρει να βάζει σωστά το προφυλακτικό ή να παίρνει τίποτα αμφίβολης ποιότητας, γιατί, για να σπάσει το καημένο, οφείλεται σε λάθος χειρισμό απ' αυτόν που το φοράει.) Επίσης, τι είναι όλο αυτό; "Θα" ξεκινήσει να ψάχνει δουλειά, κατά τ' άλλα φοβάται ότι θα τον αρμέξεις οικονομικά (ναι, θα του πάρεις το τελευταίο Call of Duty και θα χρηματίσεις πουλώντας το). Ναι, είναι λογικό να μη θέλετε εγκυμοσύνη στη φάση που βρίσκεστε, αλλά το ανησυχητικό εδώ πέρα είναι το ότι σου δίνει να καταλάβεις πως σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, το πρόβλημα θα γίνει μόνο δικό σου: εσύ θα πάρεις το χάπι της επόμενης μέρας (τ' οποίο μπορεί να μη λειτουργήσει, αλλά θα σου κάνει μαντάρα τον κύκλο όπως κι αν έχει), εσύ θα κάνεις την έκτρωση (με ό,τι συνεπάγεται για τη σωματική και ψυχική σου υγεία αυτό) ή, αν τελικά οι γονείς σου βρουν τη λύση και συμφωνήσετε να μεγαλώσετε το παιδί μαζί χωρίς τον νυν σου, εκείνος πάλι θα σου δημιουργήσει πρόβλημα τραβολογώντας σε στα δικαστήρια. Πού είναι το αίσθημα του να σε προστατεύσει από μεριάς του, πού είναι η ανδρίκεια στάση του "θα το περάσουμε μαζί" σ' ένα τέτοιο σενάριο; Γενικώς, μου φαίνεται ότι έμπλεξες με αγόρι σε ακατάλληλη ηλικία και οικονομικό στάτους. Τύποι σαν αυτόν κλαίγονται που οι συνομήλικές του συνήθως κοιτάζουν μεγαλύτερους (30+), αλλά, για να πούμε και την αλήθεια, δεν προσφέρουν οι ίδιοι κάτι για να σπάσουν τον "ανταγωνισμό".

Να του πεις ότι όταν αγαπάς μια γυναίκα και την αφήνεις έγκυο, την παντρευεσαι και κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για εκείνη και το παιδί που μαζί κάνατε. Και να χωρίσεις, γιατί δεν νομίζω ότι σε αγαπάει πραγματικά με αυτά που σου λέει και θέλει να σε βάλει να κάνεις.

δικαίωμα του ν μη θέλει παιδί τώρα ( ή κ ποτέ ) ιδιαίτερα δε σ αυτή την ηλικία π είναι χωρίς τίποτα στρωμένο στ ζωή του Στη θέση του θ σ χώριζα ΑΜΕΣΑ Τα υπόλοιπα σενάρια τ κ πως κ ποτε κ αν κλπ λόγια τ αέρα, έχετε αλλες απόψεις στ θέμα οπότε Σουταρισμα αμοιβαίο κ στη γωνία σας

Καταρχάς το τι θα κάνεις με τυχόν εγκυμοσύνη είναι κάτι που αφορά εσένα και τον πατέρα και εσείς θα πάρετε την απόφαση. Οι γονείς σας δεν έχουν λόγω σε κάτι τέτοιο. Αυτό έλειπε κιόλας.
Πάμε παρακάτω..

Τι κάθεστε και συζητάτε μωρέ? Γιατί τραβήξατε τόσο την συζήτηση και κάνετε σενάρια για δικαστήρια και λοιπά χαζά. Απολαύστε την σχέση σας.
Κάθεστε και τσακώνεστε για ένα υποθετικό σενάριο από την στιγμή που κανείς σας δεν θέλει ένα παιδί τώρα. Αν, τι, γιατί, πως, πότε κλπ.

Η κοπέλα είναι κατά των αμβλώσεων απότι καταλαβαίνω , αυτός της ζητάει ξεκάθαρα να το ρίξει σε μια τέτοια περίπτωση . Απέχουν πολύ μεταξύ τους σε ένα ηθικό ζήτημα... Είναι χρήσιμο δύο άνθρωποι να γνωρίζουν τις απόψεις ο ένας του άλλου πάνω σε τέτοια ζητήματα , ακόμα κ αν δεν συμβεί ποτέ το να μείνει έγκυος καταλάθος. Βλέπει ένα πρόσωπο του που δεν της αρέσει όπως κ να το κάνουμε κ αν για εκείνη ασφάλεια σημαίνει ο άλλος να με στήριζε σε μια τέτοια περίπτωση τότε είναι λογικό να νιώθει ανασφάλεια. Ο καθένας μας έχει ανάγκη κάποια πράγματα από το σύντροφό του

@FreeSpirit

Το έχουν κάνει Κυπριακό το θέμα όμως κάνοντας ένα σωρό υποθετικά σενάρια. Από την στιγμή που δεν θέλουν παιδί και παίρνουν προφυλάξεις δεν υπάρχει λόγος για τσακωμούς. 8 μήνες είναι μαζί, λες και θα παντρευτούν.