ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.5.2022 | 00:04

unlucky?

Το πρόβλημά μου είναι οτι ειμαι υπερβολικά άτυχη. Δεν φτουράει απολύτως τίποτα στα χέρια μου. Εχω πτυχίο φιλολόγου και πιάνου και ξένες γλώσσες και ειμαι 35. Δεν εχω καταφέρει βρε παιδια να εργαστώ πουθενά μα πουθενά. Μόνο δυο αποτυχημένες συνεντεύξεις:( Ενω ειμαι ανω του μέσου ορου εμφανιασιακά (ύψος και συμπαθητικο προσωπο, κανονικό βάρος) ΔΕΝ αξιώθηκα να βγω ουτε ενα ραντεβου. Σα να ειμαι αορατη πραγματικα. Κανείς δεν το πιστευει οταν τους το λέω..! (Εχω γράψει απειρες εξολογήσεις για τη μοναξιά μου εδω εξαιτίας αυτης της κακοτυχίας μου) Κουράστηκα να γραφω άλλο για μοναξιά. Φίλους δεν είχα ποτέ ως ενήλικη αλλα με αυτο εχω συμβιβαστεί. Μένω ακομα με γονείς. Και κάθε μέρα μαζί τους με τσούζει σαν θερμικό έγκαυμα.. Με τα λεφτά απο επιδομα λογω αυτοάνοσου, δεν έχω κάνει ουτε μια ευστοχη αγορά και ετσι δεν εχω ενα ρουχο της προκοπης να πάω σε μια συνεντευξη.. Φοβαμαι μην παραμείνω ετσι για πάντα και τρομοκρατούμαι. Φοβάμαι να φυγω απο το σπίτι των γονιών μου γιατί δεν θα βρω πουθενά δουλειά και θα καταληξω να μείνω στο δρομο και να τρωω απο τα σκουπίδια με την κακοτυχία που με καταδιώκει. Πιστεύετε στους ατυχους ανθρωπους; Δεν με βοηθα καθόλου η τυχη/ οι συγκυρίες. Νιωθω διαρκώς σα να ειμαι ολομόναχη στην έρημο. Δεν υπάρχει τίποτα εκει εξω για εμένα;; Τιποτα δεν με περιμένει κι εμενα πια;; Μόνο το κακό;; Παρακαλώ οχι ειρωνικες απαντησεις, περνάω δύσκολα και δεν θα ήθελα κακίες στα σχόλια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
16
 
 
 
 
σχόλια

Όλα έχουν να κάνουν με την αυτοπεποίθηση, δυστυχώς.
Και λέω δυστυχώς γιατί δεν παίρνεις ένα χάπι και αποκτάς αυτοπεποίθηση. Θέλει πολύ προσωπική δουλειά, ψυχολογικής φύσεως.

Οταν βγεις απο το σπίτι νιωθωντας εξυπνη, όμορφη και οτι πατας στα πόδια σουυ, και τα βλέμματα θα τραβηξεις και καλύτερες ευκαιρίες δουλειάς θα βρεις.

Προσπάθησε να ξεκινήσεις να κάνεις έστω κάποια ιδιαίτερα.
Οτι θα βγάζεις απο μόνη σου κάποια λεφτά, εστω και λιγα στην αρχή, θα είναι μια αρχή για να πιστέψεις στον εαυτό σου και να φτιάξουν σιγα σιγα τα πράγματα.

Κουράγιο και καλή τύχη!

Δεν ξέρω αν είναι θέμα τύχης ή απλά δεν το έχεις θελήσει αρκετά. Κάποια στιγμή όταν ξεμένεις από επιλογές θα μπεις στο ταψί και θα χορέψεις. Κάνε τα χαρτιά σου στον ΑΣΕΠ αναπληρώτρια. Ναι θα σε στείλουν στου διαόλου τη μάνα αλλά θα έχεις τα λεφτά σου, τα μόρια σου κτλ. Αλλιώς ξεκίνα ιδιαίτερα ακόμα και σε παιδάκια δημοτικού, μίλα σε γνωστούς σου ή σε συγγενείς να σε έχουν υπόψην. Βάλε τα επαγγελματικά σου σε μια σειρά πρώτα γιατί αυτό θα σου δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και για το προσωπικό κομμάτι. Μην πηγαίνεις σε άκυρες συνεντεύξεις. Έχεις εφόδια ήδη , δούλεψε με αυτά και αν θέλεις να ψάχνεσαι και για άλλα πράγματα κάνε το παράλληλα.
Όσο για τα ερωτικά, οι εποχές είναι πολύ δύσκολες για ουσιαστικό πλησίασμα. Δεν ξέρω τί ονειρεύεσαι και τί περιμένεις να βρεις. Αλλά έχε ανοιχτούς ορίζοντες. Αν σε δυσκολεύει ο έξω κόσμος, προσπάθησε και τις γνωριμίες απ' το ίντερνετ. Παντού, όπως και να χει, θα φας τα μούτρα σου. Δε γίνεται αλλιώς. Σου εύχομαι να αρχίσεις να παίρνεις μπρος. Μόνο εσύ μπορείς να σου δώσεις ώθηση.

Ενδιαφερον σχόλιο. Απλως αυτο με την αναπληρωτρια,μού το προτεινουν αρκετοι.
Τα λεφτα θα ειναι λιγα και υα τα χαλαω ολα στο ενοικιο και την διατροφη.
Καλυτερα το εξωτερικο και δουλεια άσχετη, αν ειναι ετσι χμ.

Πιστεύω πως υπάρχουν λιγότερο ευνοημένοι άνθρωποι, λόγω το ότι υστερούν κοινωνικού κύκλου και οπότε γνωριμιών. Το γιατί μια γυναίκα είναι εμφανίσιμη αλλά παραμένει μόνη, οι απόψεις ποικίλουν. Μπορεί όντως να μην έχει ευκαιρίες ή να μη δίνει ευκαιρίες. Αν φυσικά δεν ελκύεται από το φλερτ και το ενδιαφέρον ενός άντρα, δεν είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί. Δεν σημαίνει πως θα δεχτεί οποιονδήποτε, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε κάποιος ενώ δεν της αρέσει. Καλύτερα μόνη οπότε. Υπάρχει και το άλλο άκρο, που μπορεί να είναι αρκετά επιλεκτική. Δηλαδή μπορεί να υπάρχουν αρκετοί να την πολιορκούν και παρότι ελκύεται από κάποιον και πάλι να βρίσκει αφορμές να μην ανταποκρίνεται. Αυτό δείχνει ότι δεν ξέρει τι θέλει ή δεν είναι αληθινά έτοιμη για σχέση. Θα υποστηρίξω το γεγονός, στο να μην υπάρχει κύκλος και εκεί οπότε να υπάρχει η δυσκολία. Δεν σημαίνει πως επειδή είσαι γυναίκα θα βρεις οπωσδήποτε κάποιον. Είναι μεγάλο λάθος να θεωρείτε μερικοί άντρες πως έχετε μόνο εσείς τη δυσκολία και ότι οι γυναίκες έχουν πολλούς γαμπρούς στη σειρά. Δεν σημαίνει πάντα πως η εμφανίσιμη δεν δυσκολεύεται. Ο καθένας γνωρίζει καλύτερα το τι του συμβαίνει. Η απολυτότητα όμως κουράζει. Το ίδιο μπορεί να βιώνει και κάποιος εμφανίσιμος άντρας. Να είναι δηλαδή μόνος επειδή δεν συμβαίνει κάτι στη ζωή του. Στο άλλο θέμα της εξομολόγησης περί εργασίας, η εξ ομολογούμενη απλά δεν αξιοποίησε τις γνώσεις που έχει και επαναπαύτηκε επειδή υπάρχει η ασφάλεια του σπιτιού της.

''Νιωθω διαρκώς σα να ειμαι ολομόναχη στην έρημο. Δεν υπάρχει τίποτα εκει εξω για εμένα;; Τιποτα δεν με περιμένει κι εμενα πια'';;

Εδώ έχω να σου απαντήσω πως έχω νιώσει πολλές φορές να είμαι εντελώς μόνη και αβοήθητη στα προβλήματα που με απασχολούν. Νιώθω κάποιες φορές σαν να με περιβάλλει ένας γυάλινος θόλος, να μιλάω, να κλαίω εσωτερικά και εξωτερικά και να μη με ακούει κανείς, γιατί δεν έχω κάπου να μιλήσω. Πρέπει όμως να σπάσω αυτό το κουβούκλιο και να ελευθερωθώ, προσπαθώντας και αγωνιζόμενη. Έτσι πρέπει να κάνεις και εσύ. Θα συμφωνήσω αρκετά με το μέλος Αρκουδόνιο στο σχόλιο που σου άφησε.

Καλά, υπάρχουν κ χειρότερα, να δουλεύεις και όλες οι δουλειές να είναι ότι να'ναι χάλια και δύσκολες και να λες δεν αντέχω άλλο.
Όσο για τα γκομενικα σκέψου να είχες γεννηθεί γκέι όπως εγω! Ειλικρινά εαν για εσας είναι δύσκολα σκέψου πόσο δύσκολα είναι για εμάς, όχι μόνο στο να βρεις αλλα κ να πρέπει να το κρύβεις απο οοοολους γιατί άμα σε πιάσουν θα σε φαν ζωντανό!;

δε ξερω για τα επαγγελματικα σου και για ποιο λογο δε βρησκεις δουλεια στη φιλολογια η στο πιανο, παντως για τα ερωτικα εκει που λες οτι ενω εισαι εμφανισιμη, εισαι αορατη, μονο για τρολαρισμα μου κανει. δεν υπαρχει περιπτωση να ισχυει αυτο. το εχω γραψει και θα το γραφω για οσο χρειαζεται. καθε γυναικα εχει καποιους να τη πολυορκουν. και αμα ειχει και καλο σωματακι, εχει αρκετους. οποτε αυτο που λες δε παιζει. εκτος και αν εννοεις οτι εισαι αορατη για αυτους που εσενα σαρεσουν. που πιθανον αυτο να ισχυει, οπως και με ολες οσες παραπονιουντε οτι δε τις φλερταρουν κτλ. δεν ειναι οτι δε σε φλερταρουν. ειναι οτι δε το κανουν αυτοι ΠΟΥ ΕΣΥ ΘΕΣ

αν σε φλερταρει ενας δηλαδη 25 χρονια μεγαλυτερος ή ενας πολύ κατωτερος σου εμφανισιακα πρεπει να λες και ευχαριστω και πως εχεις επιλογες; (δεν ειμαι η εξ)

Πόσο δίκιο έχεις! χαχαχα
Ναι μάλλον πρέπει να λέμε ευχαριστώ στον οποιοδήποτε άσχετο που του γυαλίσαμε! Άν έχουμε τέτοιες επιλογές, σωθήκαμε! Χίλια like θα πατούσα αν μπορούσα! χαχαχα

@rosestar

Και ο εμφανίσιμος που σου γυάλισε, άσχετος είναι αλλά το τηλ σου θα το δώσεις. Και θα γίνει το κονέ.
Ο μη εμφανίσιμος (για τα δεδομένα σου) όχι μόνο δεν θα πάρει τηλ, αλλά θα τον ταμπελιάσεις και creep, stalker κλπ.

δεν ειπα να κανετε κατι με καποιον που δε σας αρεσει. απλα να μη λετε οτι δε σας φλερτατουν γενικα οι αντρες. να λετε την αληθεια και οπως ειναι τα πραγματα. δλδ δε σας φλερταρουν αυτοι που εσεις θελετε

@eimai

Αν τραβάς τέτοιους άνδρες ναι.
Και αυτό το 'πολύ κατώτερος σου εμφανισιακά ακούστηκε κάπως τουπέ.
Εκτός αν είσαι η Jolie και στην έπεσε ο Γιάνγκος Δράκος.

Ενώ ξεκινάς την εξομολόγησή σου με πολύ θετικές εικόνες (έχεις πτυχίο, είσαι εμφανίσιμη, κ.α), μετά κατηφορίζεις σε μια αλυσίδα μαύρων σκέψεων. Είναι εύκολο, η μία άσχημη σκέψη να φέρει την άλλη και στο τέλος να απογοητευτείς και να βρίσκεσαι μόνιμα σε έναν κύκλο μαύρων εικόνων και συναισθημάτων. Υπάρχουν δυο τρόποι να βγεις από αυτό. Ο ένας είναι να συμβεί κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για να προχωρήσεις ενώ ο άλλος είναι να το προκαλέσεις εσύ, βήμα-βήμα, ξεκινώντας από έναν εύκολο "στόχο" που θα θέσεις. Και στις δυο περιπτώσεις όμως, εσύ κρατάς στα χέρια σου αυτήν την αλλαγή προς το καλύτερο. Και αν θες τη γνώμη μου, ξεκίνα σιγά σιγά με τον δεύτερο (και μη βασιστείς τόσο στον πρώτο, δηλαδή δεν ελπίδα ή στην τύχη) και θα δεις τις αλλαγές που θες. Ακόμη και μια μικρή αλλαγή είναι καθοριστική και έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν την προκαλέσεις εσύ. Για αρχή, διαγράφεις από το λεξιλόγιό σου τη λέξη "άτυχη". Σβήσε αυτήν την "ταμπέλα" από πάνω σου.

Καλό μου κορίτσι

Λυπάμαι πολύ που αισθάνεσαι έτσι και βρίσκεσαι στην κατάσταση αυτή. Πιστεύω ότι στα περισσότερα πράγματα το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας.
Δεν υπάρχει κανείς χωρίς προβλήματα, κανείς δεν είναι τέλειος ούτε έχει τις τέλειες σχέσεις είτε φιλικές είτε συγγενικές και όλα αυτά που ίσως σε κάνουν να πιστεύεις ότι εσύ μόνο υποφέρεις. Όχι δεν είναι έτσι δεν είσαι η μόνη και θέλει λίγη μόνο προσπάθεια να μην είσαι μόνη. Από τον τρόπο που γράφεις διακρίνω την απογοήτευση σου αλλά διακρίνω ότι έχεις και τη δύναμη να μην γράφεις μελοδραματικά αυτό είναι πολύ μεγάλο βήμα.

Θα έλεγα να προσπαθήσεις να κοινωνικοποιηθείς, ως φιλόλογος ακόμα και αν δεν βρεις δουλειά σε φροντιστήριο κοίτα μήπως μπορείς να δουλέψεις σε κάποια ομάδα δήμων ή ΜΚΟ ως εθελοντής, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε ανάγκη που είτε δεν έχουν λεφτά να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο είτε χρειάζονται μαθήματα γλώσσας ως μετανάστες, ψάξε λίγο το internet και κάτι θα βρεις. Αυτό πιστεύω θα σε βοηθήσει πολύ να επικοινωνήσεις με άλλους ανθρώπους αλλά και να κάνεις και φιλίες. Βρες κάποια δραστηριότητα δωρεάν, κοίτα ομάδες που μπορεί να τους αρέσει πχ η πεζοπορία ή ένα άθλημα αν το μπορείς ή άλλο όπως χειροτεχνίες, υπάρχουν πολλά group. Επίσης προσπάθησε να είσαι ανοιχτή σε όσους σε προσεγγίσουν όταν ακριβώς θα προσπαθήσεις να κοινωνικοποιηθείς, ακόμα και αν σε απογοητεύσουν η στάση τους αν είναι κακή χαρακτηρίζει αυτούς όχι εσένα.

Σου εύχομαι καλή δύναμη, είμαι σίγουρη ότι μπορείς να τα καταφέρεις πίστεψε το δεν θέλει κάτι τρομερό λίγη προσπάθεια όχι τύχη μην γελιέσαι όλοι έχουμε και τύχη και ατυχία.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ