Πιστεύω πως υπάρχουν λιγότερο ευνοημένοι άνθρωποι, λόγω το ότι υστερούν κοινωνικού κύκλου και οπότε γνωριμιών. Το γιατί μια γυναίκα είναι εμφανίσιμη αλλά παραμένει μόνη, οι απόψεις ποικίλουν. Μπορεί όντως να μην έχει ευκαιρίες ή να μη δίνει ευκαιρίες. Αν φυσικά δεν ελκύεται από το φλερτ και το ενδιαφέρον ενός άντρα, δεν είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί. Δεν σημαίνει πως θα δεχτεί οποιονδήποτε, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε κάποιος ενώ δεν της αρέσει. Καλύτερα μόνη οπότε. Υπάρχει και το άλλο άκρο, που μπορεί να είναι αρκετά επιλεκτική. Δηλαδή μπορεί να υπάρχουν αρκετοί να την πολιορκούν και παρότι ελκύεται από κάποιον και πάλι να βρίσκει αφορμές να μην ανταποκρίνεται. Αυτό δείχνει ότι δεν ξέρει τι θέλει ή δεν είναι αληθινά έτοιμη για σχέση. Θα υποστηρίξω το γεγονός, στο να μην υπάρχει κύκλος και εκεί οπότε να υπάρχει η δυσκολία. Δεν σημαίνει πως επειδή είσαι γυναίκα θα βρεις οπωσδήποτε κάποιον. Είναι μεγάλο λάθος να θεωρείτε μερικοί άντρες πως έχετε μόνο εσείς τη δυσκολία και ότι οι γυναίκες έχουν πολλούς γαμπρούς στη σειρά. Δεν σημαίνει πάντα πως η εμφανίσιμη δεν δυσκολεύεται. Ο καθένας γνωρίζει καλύτερα το τι του συμβαίνει. Η απολυτότητα όμως κουράζει. Το ίδιο μπορεί να βιώνει και κάποιος εμφανίσιμος άντρας. Να είναι δηλαδή μόνος επειδή δεν συμβαίνει κάτι στη ζωή του. Στο άλλο θέμα της εξομολόγησης περί εργασίας, η εξ ομολογούμενη απλά δεν αξιοποίησε τις γνώσεις που έχει και επαναπαύτηκε επειδή υπάρχει η ασφάλεια του σπιτιού της.

''Νιωθω διαρκώς σα να ειμαι ολομόναχη στην έρημο. Δεν υπάρχει τίποτα εκει εξω για εμένα;; Τιποτα δεν με περιμένει κι εμενα πια'';;

Εδώ έχω να σου απαντήσω πως έχω νιώσει πολλές φορές να είμαι εντελώς μόνη και αβοήθητη στα προβλήματα που με απασχολούν. Νιώθω κάποιες φορές σαν να με περιβάλλει ένας γυάλινος θόλος, να μιλάω, να κλαίω εσωτερικά και εξωτερικά και να μη με ακούει κανείς, γιατί δεν έχω κάπου να μιλήσω. Πρέπει όμως να σπάσω αυτό το κουβούκλιο και να ελευθερωθώ, προσπαθώντας και αγωνιζόμενη. Έτσι πρέπει να κάνεις και εσύ. Θα συμφωνήσω αρκετά με το μέλος Αρκουδόνιο στο σχόλιο που σου άφησε.

Σχολιάζει ο/η