ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.1.2022 | 20:35

Μεταπτυχιακό, υγεία, σχέση.

Είναι φυσιολογικό να έχεις ψοφήσει από τον πόνο λόγω κολικού νεφρού και το αγόρι σου να φεύγει να σε αφήσει γιατί αν δεν πάει στο ραντεβού με τους άλλους συμφοιτητές από το μεταπτυχιακό ενδέχεται να μην καταλάβει τόσο καλά τις ασκήσεις και να αποτύχει στι εξετάσεις του Σκ ; Από τη μια καταλαβαινω το άγχος του, γιατί και γω παρόμοια άγχη αντιμετωπίζω με δουλειά και μεταπτυχιακό σε στάδιο διπλωματικής, από την άλλη, βάζουμε πιο πάνω μια ακαδημαϊκή υποχρέωση πάνω από την υγεία;;; Ήταν μαζί μου όταν άκουσε το γιατρό να λέει :" άπαξ και ανεβάσεις πυρετό πάνω από 38 να με πάρεις τηλέφωνο αμέσως ". Θέλω να πω, ακούγονταν σοβαρό με εμενα διπλα εμφανώς ταλαιπωρημένη. Καταλαβαίνω, αλλά ένα μερος του εαυτού μου ήθελε να μεινει μαζί μου στο σπίτι. Επίσης, ένα μέρος του εαυτού μου να με πάρει τηλέφωνο να δει αν ανέβασα πυρετό (που μέχρι στιγμής προς πληροφόρηση δική σου, αγαπητε/η/ο αναγνώστη/στρια, είμαστε σταθερά στο 37,5). Εν τέλει , δεν του έχω πει τίποτα (γιατί τέτοια είμαι ) αλλά με πειράζει λίγο μέσα μου. Καταλαβαίνω το άγχος του αλλά εκείνος καταλαβαίνει τον πόνο μου ; Ή ότι ενδεχομένως είναι κατι σοβαρό ; Ή ανησυχεί περισσότερο για τη δική του απόδοση στις εξετάσεις απ'οτι για τα νεφρά μου ; 🙃 Για να με λυπηθείτε στις απαντήσεις να πω ότι είμαι ολομόναχη (εννοώ χωρίς οικογένεια, συγγενεις ή κοντινούς φίλους ) στην Αθήνα και εδώ συζούμε με το φίλο μου περίπου 2 χρονακια.
7
 
 
 
 
σχόλια

Ιατρική σπουδάζει και τον ήθελες δίπλα σου ;
Οκ κατανοώ ότι χρειάζεσαι μια υποστήριξη αλλά ρε φίλη μάθε να είσαι ανεξάρτητη σε όλα. Κι αν τυχόν ανέβαζες πυρετό θα έπαιρνες τηλ τον γιατρό και θα ακολουθούσες τις συμβουλές του.
Κι ο σύντροφος σου, καλά κάνει και βάζει προτεραιότητες όπως οφείλεις κι εσυ να βάζεις τις δικές σου. Όλα ψυχραιμία θέλουν.
ΥΣ: Το χειρότερο όλων είναι ότι δεν αισθάνεσαι άνετα να το συζητήσεις εφόσον σε έχει ενοχλήσει τόσο με τον σύντροφο σου και υποκρίνεσαι.

Φίλη μου, για να σε παρηγορήσω εμένα με παράτησαν σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι ενω εγώ ένιωθα ότι πέθαινα ολομόναχη και οτι θα αφηνα τα κοκαλάκια μου σε ξένη χώρα.
Βρες κανέναν άλλο αν θέλεις τέτοιες ευαισθησίες, δεν τις διαθέτουν όλοι.

οκ ένα τηλ ή μνμ μπορούσε
αλλά αν η συνάντηση ήταν ουσιαστική, οκ για κάποιες ώρες δεν θ έρθει τ τέλος σου, το baby time έχει περάσει, welcome στην ενήλικη ζωή

Από άποψη λογικής, ναι, δεν τρέχει κάτι. Αν κινδύνευες ανά πάσα στιγμή να χάσεις τις αισθήσεις σου, για παράδειγμα, ή αν βρισκόσουν καθηλωμένη στο κρεβάτι, τότε ναι, θα είχε νόημα να παραμείνει ο δεσμός σου δίπλα σου. Από άποψη, όμως, συναισθηματική, ήταν λάθος να μη σε πάρει ένα τηλέφωνο ή να σου στείλει ένα μήνυμα να δει αν είσαι καλά. Υποτίθεται ότι κάτι τέτοιο ρέει αυθόρμητα αν νοιάζεσαι τον άλλον. Αναρωτιέμαι αν ήταν μόνο αυτό ή αν υπέβοσκαν κι άλλα σημάδια που σ' έκαναν να νιώθεις παραμελημένη από τη σχέση σου και αυτό απλώς ήταν η εξωτερίκευση παρόμοιων παραπόνων που κρατούσες μέσα σου.

Νομίζω ναι ότι είναι φυσιολογικό να θεωρεί το ραντεβού πιο σημαντικό εφόσον πράγματι από αυτό καθορίζεται η επιτυχία τους στις εξετάσεις (δεν πάει απλά για να περάσει καλά με τους φίλους του).
Εντάξει ένα τηλ μπορούσε να σε πάρει, οκ, αυτό είναι το πρόβλημα;
Εσύ πρέπει να λειτουργήσεις όπως θα λειτουργούσες αν δεν είχες σύντροφο. Επικοινωνία με γιατρό και ΕΚΑΒ αν χρειαστεί μεταφορά σου στο νοσοκομείο.
Δεν μπορεί ο άλλος να χάσει τις εξετάσεις του για έναν κολικό νεφρού, δεν κινδυνεύει και άμεσα η ζωή σου.

Και επειδή έχεις κολικό σημαίνει ότι το αγόρι σου δεν πρέπει να διαβάσει και να αποτύχει στης εξετάσεις?
Ή μήπως αν ήταν εκεί μαζί σου θα έφευγαν οι πόνοι ξαφνικά?
Ακούγεται εγωιστικό αυτό που λες.

Συζήτησε το μαζί του, το έχουμε πει άπειρες φορές. Γιατί διστάζετε να εκφράσετε ένα παράπονο δεν μπορώ να το καταλάβω. Οι σχέσεις τα έχουν όλα. Και γέλια και στενοχώρια ,και όλων των ειδών τα συναισθήματα. Ότι κι αν σε συμβουλέψουμε όλοι, όσο και αν σε συμπονήσουμε δεν θα ανασάνεις αν δεν μιλήσεις μαζί του να ξέρει κι εκείνος μαζί με εμάς πως αισθάνεσαι.

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ