ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.12.2021 | 12:26

Μήτερες Μόνες Ψάχνουν

Τι γίνεται δεν ξέρω, παντού 30ρες σινκλγ μαμς . Γιατι παντρεύεστε και κάνετε παιδιά αν είναι να χωρίσετε μέσα στα επόμενα 5 - 7 χρόνια. Λες και σας πήραν τα χρόνια και παντρεύεστε τον κάθε ακατάλληλο μεσήλικα τινέιτζερ που ξαφνικά θυμήθηκε ότι θέλει να ζήσει ελεύθερος. Και οκ δικαίωμά σας, αλλά γιατί πριν βγείτε ραντεβού δεν λέτε πως έχει πραγματικά η κατασταση. Δεν έχω κάτι με τις ελεύθερες μήτερες εννοείτε ότι έχουν κάθε δικαίωμα να ξαναφτιάξουν την ζωή τους και τις θαυμάζω. Αλλά και ο κάθε άντρας που θα βγει ραντεβού δεν έχει δικαίωμα να ξέρει το μάριταλ στάτους από πριν; Προσωπίκα δεν θα ήθελα σχέση με κάποια που βρίσκεται στην εν λόγω κατάσταση για διάφορους λόγους όπως το ότι δεν θα έχει ποτέ ελεύθερο χρόνο. Θα πρέπει να κάνουμε δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνουν και το παιδί. Θα εμφανίζεται κάθε λίγο και λιγάκι ο πρώην από το πουθενά και άλλα πολλά.
28
 
 
 
 
σχόλια

Άν διάβαζεις την στήλη, εστω και μια φορά στο τόσο, θα ήξερες τι θα ακούσεις από τους σχολιαστές
Ότι η γυναίκα κάνει παιδιά ως τα 35 μετά πάει τέλειωσε ως γυναίκα. Και ότι ακομα και κουκλαρα να σαι στα 29 στα 30 μετατρέπεσαι αμέσως σε γριά Λιγο αν κρεμάσεις δε της την πέφτει ούτε ο πιο τελευταίος.
Αυτά λένε εδώ επί καθημερινής βάσεως.
Οπότε συμφωνα με την παραπάνω λογική, αν περίμενει να βρει άντρα στα 30 και ΑΝ αυτος της κανεις όντως, βαλε και ποσα χρονια θέλει για να τον γνωρίσει, να αποφασίσουν να παντρευτούν και να βαλουν μπροστά για παιδί. Πάει ως τοτε στα 35-40 δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά.
Αυτα θα ακούσεις και αυτά λένε κάθε μερά εδώ, όταν απευθύνονται σε γυναίκες ειδικά ώστε να τις μειώνουν. Οι αντρες αλήθεια σε τι μετατρέπονται στα 30 τους; Σε μοντέλα;
Εγώ συμφωνώ μαζί σου και φαίνεσαι ένας λογικός άνθρωπος., θες δίπλα σου κάποιον που να μπορεί να προσφέρει ό,τι και εσύ. Να μην έρχεσαι δεύτερος και τρίτος στην καρδιά της, ενώ εκείνη είναι πρώτη για εσένα. Αλλά βάλε τι άκουγαν όλες αυτές οι κοπέλες και βιάστηκαν! Βιάστηκαν και κατάφεραν τι; Να ναι με ένα παιδί που δεν έχουν να το ταίσουν και ΜΟΝΕΣ μείνανε!
Βρες μια ελεύθερη χωρίς παιδιά σίγουρα είναι πάρα πολλές.

''Οι αντρες αλήθεια σε τι μετατρέπονται στα 30 τους; Σε μοντέλα;''

Η κοινωνία αλλιώς αντιλαμβάνεται έναν άνδρα single στα 30, απότι μια γυναίκα single με παιδί.
Όσο και να το αρνείσαι δεν αλλάζει.

Να μάθουν να παίρνουν ευθύνες για τις πράξεις τους.

Ε πως να το κάνουμε, οι single μητέρες όχι, δεν είναι κελεπούρια.
Κάποιος άνδρας θα προτιμήσει μια νεότερη και χωρίς παιδί, για γάμο μαζί της.

#fact

Μαλλον δεν διάβασες τι έγραψα εν τω μεταξύ. Απλά μπήκες να πετάξεις τις μισογυνίστικες απόψεις σου. Η κοινωνία πλέον ΑΛΛΑΞΕ....θελαν τους μεγαλους οι γυναίκες ΠΑΛΙΑ γιατί ΠΛΗΡΩΝΑΝΕ και τις συντηρούσαν και και και. Τωρα αυτα δεν τα κανει κανεις ακομα και να έχει λεφτά, όλοι θέλουν μισα μισα μην σου πω και να τους τα βάζει η γυναίκα. Οπότε πλέον δεν είναι κελεπούρι ένας 30αρης αλλα ένας μικρότερος. Καλύτερο σεξ, τον διαχειρίζονται και πιο εύκολα, πιο ευχάριστος, όχι ταλαιπωρημένος από την ζωή.. #fact
Λογικό να προτιμήσει ένας άντρας μια μικρότερη όμως μια μικρότερη θα θέλει χρήματα και να την συντηρεί! Είστε όλοι οι άντρες τόσο ευκατάστατοι και πρόθυμοι να πληρώνετε;

@eimai

''τον διαχειρίζονται και πιο εύκολα...''

Enough said. λολ

''Οπότε πλέον δεν είναι κελεπούρι ένας 30αρης αλλα ένας μικρότερος.''

Σωστά, ένας 20ρης είναι κελεπούρι. Μιας που είναι πολύ ώριμος, έχει καλή δουλειά και πολλά χρόνια εμπειρίας ζωής.
λολ, τρολλάρεις μάλλον.

Υ.Σ. Ζήσε το παραμύθι σου.

εσυ τρολαρεις συνεχως και ζεις το παραμυθάκι σου!
Ειτε βρεις εναν 20 ειτε εναν 60 λεφτα ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ και δεν δινει. Ποιο το νόημα να βρεις έναν μεγαλο; Αν οντως δεν τρολαρεις απάντησε ξεκάθαρα σε αυτήν την πολυ συγκεκριμένη ερωτηση που σου εκανα!

Eimai σύμφωνη. Καταντάει αστείο πώς μερικοί κάνουν πέρα κατάλληλες για εκείνους γυναίκες όσο έχουν καλή ευκαιρία να δεσμευτούν σοβαρά (το εύρος ηλικιών είναι συνήθως 28-35), με το σκεπτικό ότι "έλα μωρέ, έχω ακόμα χρόνο, θα βρω μετά μια καλή κοπέλα να παντρευτώ, τώρα ας παίξω εδώ κι εκεί." Και ωχ αμάν, surprise-surprise, σοκάρονται όταν καταλήγουν σαραντάρηδες single και ανακαλύπτουν ότι όχι, δεν κάνουν ουρά εικοσιπεντάχρονα μοντέλα να τους παντρευτούν (εκτός αν πια οι ίδιοι έχουν γίνει εκατομμυριούχοι). Ε ναι, γιατί έχουμε βαρεθεί λίγο ν' ακούμε για τη "φθίνουτσα αξία" μιας γυναίκας ανάλογα με την ηλικίας της.

Με την διαφορά ότι ένας άνδρας μπορεί να τεκνοποιήσει και σε μεγάλη ηλικία.
Οπότε ναι, η φθίνουσα αξία από πλευρά βιολογική, είναι ορθή.

Υ.Σ Οι περισσότεροι 40ες είναι με μικρότερες. Το βλέπεις καθημερινά.

Ποιος είναι αυτός που σου έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό να κάνεις σχέση με χωρισμένη 30αρα ?? Γιατί τέτοιο άγχος αγαπητέ, χαλάρωσε και άσε τις κοπέλες που χωρίζουν στα 30 να βρουν κάποιον που μπορεί να τις στηρίξει και αυτές και τα παιδάκια τους.

Να πάρουν πατερίτσες !
Τόσες ελεύθερες χωρίς παιδιά υπάρχουν που μπορεί ο φίλος μας να κάνει μια καινούργια αρχή μαζί τους. Γιατί να στηριξει αυτές που είχαν άλλωστε την ευκαιρία και παντρεύτηκαν και τα έκαναν μαντάρα και όχι μια ανύπαντρη που περίμενε στο σωστό άτομο;

Προφανώς και όταν παντρεύτηκαν δεν υπολόγισαν σωστά,δεν ήθελαν,δεν ήξεραν ότι θα χωρίσουν. Φυσικά και αν δε θέλεις να μπλέξεις με μια τέτοια γυναίκα δε θα το κάνεις. Θεωρώ σεβαστό και να θες και να μη θες να βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση. Το πιο λογικό είναι ένας διαζευγμένος με παιδια να βρει μια διαζευγμένη με παιδιά ώστε να παίζουν επί ίσοις όροις. Αν δεν είσαι στην ίδια κατάσταση με έναν άνθρωπο δε μπορείς να καταλάβεις τις ανάγκες του και το πρόγραμμά του.
Αυτό που έχω να πω εγώ πάντως είναι πως αν γνωρίζετε διαζευγμένες με παιδιά,φροντίστε να είστε ειλικρινείς μαζί τους γιατί εκτός από μαμάδες με υποχρεώσεις είναι και γυναίκες που έχουν ανάγκη τη συντροφικότητα και σίγουρα θα ήθελαν δίπλα τους έναν άνθρωπο να τις αποδέχεται όπως είναι, ή αν δε μπορείτε να αποδεχτείτε τα παιδιά τους να δείχνετε εγκαίρως τις προθέσεις σας π.χ. ότι απλά θέλετε να περάσετε καλά χωρίς παραπάνω δεσμεύσεις.

Διακρινω μια επιθετική επικριτικότητα, παρόλο που καταλαβαίνω το πώς σκέφτεσαι. Ούτε εγώ θα ήθελα άνδρα με παιδί/παιδιά από προηγούμενο γάμο, γιατί πάντα θα νιώθω ότι είναι μοιρασμένος μεταξύ δύο οικογενειών - τη δική μας και τη δική του που θα είναι πάντα εκεί κι ας έχει πάρει διαζύγιο. (Στην τελική, αυτό είναι το σωστό. Θα τον χαρακτήριζε πολύ πιο άσχημα αν έκοβε κάθε επαφή με το ίδιο του το παιδί και φρόντιζε να εξαφανιστεί απ' τη ζωή του όποια προηγούμενη οικογένεια δημιούργησε πριν με γνωρίσει.) Κι ωστόσο, ποτέ δεν λες ποτέ. Ένα αυτό. Δεύτερον, μην ξεχνάς ότι κανείς δεν παντρεύεται ή και δημιουργεί οικογένεια νομίζοντας ότι σε 5-7 χρόνια από τώρα θα χωρίσει, έλεος. Σαφώς και οι γυναίκες που, ας πούμε, αποφασίζουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά στα 25 τους, που είναι γεμάτες ενέργεια, υπομονή και νεύρο, πιστεύουν στο "μαζί για πάντα." Τώρα, αν φταίνε που παντρεύτηκαν παρορμητικά από τρελό έρωτα χωρίς να λάβουν υπόψη μακροπρόθεσμες συνέπειες που είχε μια απόφαση με έναν λάθος γι' αυτές άνθρωπο, αυτό είναι άλλο. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα, έτσι; Όσον αφορά τις ανύπαντρες μητέρες, μπορεί να ήταν επιλογή τους το να θέλουν να βιώσουν το θαύμα της μητρότητας ακόμα και με το τίμημα του να μην έχουν τον πατέρα του παιδιού στο πλάι τους. Με όλο αυτό θέλω να πω, ΟΚ, είναι δικαίωμά σου να μην θες να δημιουργήσεις μια σοβαρή σχέση με μία ανύπαντρη ή χωρισμένη μητέρα, αλλά κακώς τις βλέπεις υπό ένα πρίσμα κατάκρισης, λες και είναι κατά κάποιον τρόπο "φταίξιμό τους" η απόκτηση παιδιού. Αν είναι αυτό ένα "βάρος" για σένα που δεν το θέλεις στη σχέση σου, σεβαστό, όπως είπα, αλλά μην τις κατατάσσεις γι' αυτό το λόγο στο μυαλό σου σε μια κατηγορία "κατώτερων/καημένων."

Το έζησα φίλε και δεν είναι πρόβλημα τα παιδιά αλλού είναι το πρόβλημα. Έχεις δίκιο σε όλα. Άσε που πεζει και πολυ πονηριά υπάρχουν και εξερεσεις αλλά γιατί δεν σου το έλεγε από την αρχή.?

Ο καθένας και η καθεμιά προσπαθεί να πλασάρει όσο το δυνατόν καλύτερα τον εαυτό του/της. Οπότε κάτι που θεωρείται μειονέκτημα δεν θα το πει σε πρώτη φάση παρά μόνο αν ερωτηθεί. Φαντάζομαι δεν ρώτησες και δεν σου είπαν. Τώρα άμα ρώτησες και σου είπαν ότι δεν έχουν παιδιά και τελικά έχουν τότε όντως πολύ κακό. Εκτός αν είχε γίνει γίνει κατανοητό από την αρχή ότι ψάχνετε κατά κύριο λόγο σεξ και όχι στενή σχέση.

Το γιατί παντρεύεται κάποιος και κάνει παιδιά σε νεαρή - ή και όχι νεαρή- ηλικία διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει στη ζωουλα του! Εσένα δεν καταλαβαίνω γιατί σε εξοργίζει αυτό το γεγονός. Δηλαδή αν γνωρίσεις το μαριταλ στάτους κάποιας στο πρώτο ραντεβού γιατί νομίζεις ότι είναι τόσο κακό; Ως single mum , που είναι στην τρίτη δεκαετία της ζωής της έχω να πω, πως όταν γνωρίζω έναν άνθρωπο ερωτικού ενδιαφέροντος - ή και μη- το πρώτο πράγμα που θα πω δεν είναι: Καλησπέρα είμαι χωρισμένη με παιδί.
Πρώτα θα βγω ραντεβού, θα γνωρίσω τον άνθρωπο που έχω απέναντί μου και ύστερα θα μοιραστώ μαζί του πιο προσωπικές πληροφορίες. Και τη σημαίνει ότι (έχουμε κάθε δικαίωμα να ξαναφτιάξουμε τη ζωή μας;) Δηλαδή όποιος χωρίζει και έχει παιδί θεωρείς ότι έχει χαλάσει τη ζωή του; Το ποσό στερεοτυπικά αντιμετωπίζεις το θέμα νομίζω είναι που πρέπει να σε προβληματίζει. Οσες είμαστε single mums δεν χρειάζεται να φοράμε ενημερωτική ταμπέλα στο λαιμό για το φιλοθεαμον κοινο. Αν δεν μπορείς να υποστηρίξεις τη σχέση με μια γυναίκα που έχει κι άλλες προτεραιότητες πέρα από εσένα είναι απολύτως δεκτό και δεν σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις. Το να πιστεύεις όμως ότι μία χωρισμένη μητέρα δεν μπορεί να έχει ζωή πέρα από το παιδί της, ή ακόμα χειρότερα ότι θα θέλει να συμπεριλάβει και το παιδί της σε δραστηριότητες ή εξόδους που θα κάνει με έναν καινούργιο άνθρωπο που γνωρίζει ελάχιστα, είναι απαράδεκτα αναχρονιστικό για έναν νεαρό άνθρωπο.

Να λες εξαρχής την αλήθεια. Φυσικά και έχεις δικαίωμα στην ευτυχία, αλλά και ο άλλος έχει δικαίωμα να ξέρει εξαρχής την κατάσταση σου.

fun fact : οι περισσότερες single μανάδες θέλουν πλέον χορηγό για το παιδί τους. Και αυτό οι άνδρες το ξέρουν, γιαυτό δεν τις βλέπουν σοβαρά. Συν ότι δεν θέλουν να μεγαλώσουν παιδί αλλουνού.

Όσο και να μην το παραδέχεσαι, είναι η πραγματικότητα.

Εξαρχής λέω την αλήθεια αγαπητέ the dude, το να το αναφέρεις στο πρώτο ραντεβού μια χαρά από την αρχή θεωρείται. Δεν θα το πω με το καλησπέρα σας όμως για ευνόητους λόγους, τους οποίους αν δεν καταλαβαίνεις από μόνος σου δεν υπάρχει λόγος να στους εξηγήσω. Όσο για τον " χορηγο για το παιδί", φαντάζομαι πως θα ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά υπάρχουμε κι εμείς που μια χαρά λεφτά βγάζουμε για να ζήσουμε και το παιδί μας μόνες μας, χωρίς χορηγούς και χωρίς διατροφές. Με την αξία μας!!! Αυτά τα αναφέρω εντελώς φιλικά με μόνη μου πρόθεση να υπερασπιστώ όσες γυναίκες είναι μόνες εκεί έξω και παλεύουν με όλες αυτές τις λάθος πεποιθήσεις που έχουν δημιουργηθεί εις βάρος τους. Λευτεριά στις ελεύθερες μαμάδες που ψάχνονται γιατί πέρα από υπέροχες μαμάδες είναι και ερωτικές γυναίκες. Κισις

@Νίνα
Δεν έκανα προσωπική επίθεση σε σένα, προφανώς μιλούσα γενικά για την πραγματικότητα του θέματος.
Αν μπορείς να βγάζεις αρκετά λεφτά μόνη σου μαγκιά σου, αλλά η πλειοψηφία λειτουργεί διαφορετικά.

Κάποιες παραείναι ερωτικές γιαυτό και καταλήγουν single.
Peace

Κανένας άνδρας δεν θέλει να παντρευτεί γυναίκα η οποία έχει ήδη παιδί-ά για έναν και μόνο λόγο. Δεν θέλει να μεγαλώνει το παιδί αλλουνού. Είναι απόλυτα λογικό και σεβαστό.

Πολλές παντρεύονται μικρές και στα 30's χωρίζουν. Έλλειψη ωριμότητα, υπευθυνότητας και άλλοι παράγοντες.

#fact

Κουλαρε, πολλοί και πολλές μεγαλώνουν παιδιά άλλων, θέμα τύχης είναι καθαρα. Πόσοι ελευθεροι/ες κυκλοφορούν και δεν τους κάθεται τίποτα; πόσοι χωρισμενοι/ες βρίσκουν την άλλη μέρα, πολλές φορές και πριν χωρίσουν; Το ότι ο εξ. δεν θέλει χωρισμένη μαμά, δεν σημαίνει ότι είναι όλοι έτσι. Ξέρω δύο άντρες οι οποίοι συνειδητά δεν θέλουν να κάνουν παιδιά, και μονιμως κάνουν σχεσεις με μαμάδες χωρισμένες, γιατί το πιθανότερο είναι η ελεύθερη να θέλει παιδιά, οπότε τις αποφεύγουν. Σχετικά είναι όλα.

Δεν είναι θέμα τύχης. Συνειδητά επιλέγουν γυναίκες ελεύθερες ή γυναίκες με παιδί από άλλο άντρα. Πάντα υπάρχουν λόγοι.

Όσοι ελεύθεροι-ες ψάχνονται και δεν τους κάθεται τπτ είναι γιατί είτε δεν προσπαθούν είτε γιατί κάνουν κάτι λάθος. Πότε θα μάθετε να παίρνετε ευθύνες και να μην σας φταίνε οι άλλοι για την απραξία/λάθη σας?

Οι 2 άνδρες που ανέφερες κάνουν σχέση με μαμάδες διότι αναγκάζονται να διαλέξουν αυτές διότι οι άλλες θα θέλουν παιδί.
Και επίσης τις έχουν για σεξ μόνο και μπορούν να φύγουν ανα πάσα στιγμή χωρίς αιτιολογία.

Κατάλαβες τι είπες τώρα??? Δεν θέλουν παιδιά αυτοί, αλλά κάνουν σχέση με μαμάδες. Εσύ γιατί λες να κάνουν σχέση μαζί τους? αφού δεν θέλουν παιδιά, ούτε έχουν σκοπό να μεγαλώσουν τα ξένα.

Δεν είναι καθόλου σχετικά, είναι όλα επιλογές που κάνει ο καθένας.

Μια γυναίκα single μαμά, θέλει κάποιον να μεγαλώσει το παιδί μαζί της. Δικαίωμα της οκ. Αλλά αυτος ο κάποιος έχει τον ρόλο του χορηγού. Επίσης πάντα το παιδί της θα είναι προτεραιότητα της.
Αυτα είναι red flags για έναν άνδρα.

Δεν λέω ότι οι single moms δεν έχουν δικαίωμα στην ευτυχία, απλά δεν είναι στην κορυφή της επιλογής.

Για ποιό λόγο να διαλέξει κάποιος μια single mom και όχι κάποια χωρίς παιδιά η οποία πιθανώς να είναι και νεότερη.

Ποιο το προτέρημα ρης single mom από μια single χωρίς παιδί?

Τα αυτονόητα λέω, δεν είμαι hater. Υπάρχουν single μανάδες που είναι καλύτερες μάνες από κάτι παντρεμένες.

Όμως δεν έρχονται όλα όπως τα θέλεις και τα έχεις στο μυαλό σου. Έχω δει, κάποιους σαν εσένα, να ερωτεύονται και να μην ενοχλούνται από τις συνθήκες της ζωής του άλλου.

The dude, δεν μίλησα σ εσένα, δεν σου απήυθηνα το λόγο. Εσύ κάτσε σχεδίασε και προγραμμάτισε την ιδανική σχέση και γάμο σου ( όχι την τελετή ντε!) όπως το φαντασιώνεσαι στο τετράγωνο μυαλό σου κι άσε οι άλλοι να ζουν κινηματογραφικά και σαν σε παραμύθι!
Πάνε φάε τα φασολάκια σου τώρα! Byes

Dude θα σου φέρω σαν παράδειγμα 2 επώνυμες κυρίες, δεν θα αναφέρω ονόματα για ευνόητους λόγους, οι οποίες χωρισμένες με 2 και 3 παιδιά και με βάση τα δικά σου ηλικιακά κριτήρια, αρκετά προχωρημένης ηλικίας, που όμως κατάφεραν να παντρευτούν υπουργούς και να κάνουν και άλλα παιδιά μαζί τους. Και γνωρίζω και αρκετές περιπτώσεις ανώνυμων γυναικών αλλά και αντρών που μια χαρά σχέσεις η και γάμους κάνανε χωρίς να αποτελούν τα παιδιά εμπόδιο. Ο έρωτας είναι σαρωτικός σε κάποιες περιπτώσεις, εσύ προφανώς λειτουργείς με στυγνή λογική και θα μου επιτρέψεις να πω και ελαφρώς μισογυνιστικα.

''....κατάφεραν να παντρευτούν υπουργούς''

Γιατί άραγε υπουργούς και όχι κάποιον δημόσιο υπάλληλο πχ? λολ

''Ο έρωτας είναι σαρωτικός''

Το νινι σέρνει καράβι που λένε

''εσύ προφανώς λειτουργείς με στυγνή λογική και θα μου επιτρέψεις να πω και ελαφρώς μισογυνιστικα.''

Ρεαλιστής είμαι.