ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.9.2021 | 15:45

Πόσο βόδι έχω υπάρξει

Πρώην εργοδότης μου κάνει διαρκώς πρόταση να επιστρέψω στη δουλειά. Είναι διατεθειμένος να αλλάξει και τα ωράρια της θέσης, ώστε να μπορέσω να συνδυάσω τη δική του εργασία με αυτήν που κάνω τώρα (ημιαπασχόληση). Του εξηγώ ότι δεν θέλω δεύτερη εργασία τώρα, ότι ήδη κάνω πολλά μαζί με ορισμένες επιμορφώσεις, γλώσσες κλπ. κι ότι είναι καλύτερα να βρει κάποιον περισσότερο διαθέσιμο. Σε καιρούς ανεργίας που μπορεί να βρει άτομο αύριο κιόλας, επιμένει ότι πρέπει να το εξετάσω, να το ξεκινήσω και να δω πώς θα πάει, γιατί είμαι ιδανική για τη θέση και θα έχω εύκολο εισόδημα κλπ. Εντάξει, προφανώς δεν θα πάω για δουλειά με το ζόρι.. Αλλά με τούτα και μ' εκείνα, αναρωτιέμαι πόσο βόδι έχω υπάρξει στην επαγγελματική μου ζωή που αντί να κάτσει να βρει υπάλληλο, με παρακαλάει εμένα. Πόσο εύκολα δαχειρίσιμη με θεωρεί, πόσο τον συμφέρω που είμαι εργατική και αν αναλαβω κάτι, το ολοκληρώνω είτε μ' αρέσει είτε όχι. Πόσο χρόνο έχω ξοδέψει εκεί μέσα χωρίς να πληρωθώ. Πόσο έχω ντροπιασει την έννοια των εργασιακών δικαιωμάτων που στο κεφάλι του είναι αδύνατο να ψάξει υπάλληλο πριν δοκιμάσει να με "καταφέρει".
3
 
 
 
 
σχόλια

Για να μην γίνεις ακόμη μια φορά κορόιδο και για να φερθεις έξυπνα πες του ότι θα πας μόνο εφόσον συμφωνήσετε εγγράφως την αμοιβή σου. Σίγουρα θα είναι απελπισμένος και δε θα κάθεται κανείς, γι' αυτό κατέληξε να σε παρακαλάει. Οι γλώσσες και οι επιμορφώσεις γίνονται και μετά.

"πες του ότι θα πας μόνο εφόσον συμφωνήσετε εγγράφως την αμοιβή σου"....έγραψα, αλλά βιάστηκες να σχολιασεις για κακή πληρωμή... Όλα ειναι θεμα έξυπνης διαπραγμάτευσης, αν φυσικά ο άλλος δεν είναι αρχιλαμογιο, γιατί στην Ελλάδα ανθεί το είδος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ