ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.8.2021 | 16:25

Η υπεύθυνη μου μου φέρεται απαισια..

Είμαι κοπέλα 21 και δουλεύω στην πώληση και εχω θέμα με την υπεύθυνη μου. Συνέχεια μου μιλάει άσχημα και όταν μιλάει σε άλλους για μένα πάντα έχει κάτι κακό να πει…Ο λόγος όπως λέει είναι επειδή μιλάω πολύ και κάνω πολλές ερωτήσεις σχετικά με την δουλειά το οποίο την ενοχλεί εγώ το κάνω για να μάθω και να μην κάνω κάτι λάθος που θα ενοχλήσει..Με έχει κάνει πολλές φορές να κλάψω στο παρελθόν με αυτή την συμπεριφορά και την ώρα της δουλειάς..Όταν ξεκίνησα ήμουν άπειρη οπότε λογικό να κάνω λάθη. Πλέον όμως έχω μάθει και το έχει πει και η ίδια πως τα πάω καλά και έχω εξελιχθεί για ποιο λόγο όμως να μου μιλάει τόσο άσχημα τι πραγματικά την ενοχλεί ?
11
 
 
 
 
σχόλια

Σε προσβάλλει και σε κάνει να κλαις στη δουλειά σου; ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ; Αυτό είναι κακοποίηση στο χώρο εργασίας κορίτσι μου! Να πας σε ένα δικηγόρο και να τη διαλύσετε τη σκρόφ@! Σου εύχομαι να της πάρεις και τη θέση και να την πετάξεις από την εταιρία! Να πάει εκείνη να ψάξει για δουλειά! Φτάνει πια με το μπούλινγκ!

Δεν συμφωνώ στο να βρεις άλλη δουλειά που αναφέρεται στα σχόλια. Φαίνεσαι ικανό και έξυπνο άτομο, το να κάνεις ερωτήσεις γιατί θες να βελτιώνεσαι και να αποφεύγεις ενδεχόμενα λάθη είναι μεγάλο προσόν. Θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να βάλεις τα όρια σου μαζί της. Πάντα με ευγένεια και καλό τρόπο, την επόμενη φορά που θα σου μιλήσει άσχημα, πες της σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου, θα εκτιμούσα όμως να ήσουν ευγενική μαζί μου και να μου συμπεριφέρεσαι πιο κόσμια. Αν αυτό το κάνεις 2-3 φορές και δεις ότι δεν πιάνει, τότε πες της με ακόμα πιο όμορφο κι ευγενικό τρόπο ότι δεν σου αρέσει ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει και ότι θα απευθυνθείς άμεσα στο ανώτερο της για να το αντιμετωπίσεις. Αν δεις ότι μαζεύεται, το πήρε το μήνυμα και δεν θα σε ξαναενοχλήσει, αν δεις το αντίθετο , τότε όντως συζητησε το με κάποιο ανώτερο στέλεχος. Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

Η γυναίκα έχει θέματα και τα ξεσπάει πάνω σου. Δεν βρίσκεις εύκολα δουλειά σίγουρα, αλλά αν μπορείς προσπάθησε να βρεις κάποια άλλη δουλειά και να φύγεις από εκεί για το καλό το δικό σου, χωρίς να σημαίνει ότι στην άλλη δουλειά θα είναι καλύτερα τα πράγματα... δεν ξέρω, πραξε όπως πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει!!!!!

Μην προσπαθείς να εξηγήσεις την άρρωστη συμπεριφορά κάποιου. Εχεις χρέος όμως προς τον εαυτό σου να μιλάς για τις ενοχλητικές συμπεριφορές κάποιου. Οφείλεις να της ζητησεις να κάνετε μια ήσυχη συζήτηση. Με σοβαρότητα και ηρεμία πες της «ενδιαφέρομαι για το αντικείμενο της εργασίας μου και στόχος μου είναι να βελτιώνομαι εργασιακά. Μέρος αυτής της βελτίωσης είναι να κάνω ερωτήσεις για θέματα που δεν κατέχω. Έχω εντοπίσει πως αυτό σας ενοχλεί και βγαίνει σε συμπεριφορές σας που με αδικούν και δεν με βοηθούν στο έργο μου. Θεωρώ ότι η αμοιβαία προσπάθεια για αρμονική συνεργασία είναι μέρος εργασιακής δεξιότητας. Σας καλώ λοιπόν να συνεργαστούμε με σεβασμό και με συμπεριφορές που αντιστοιχούν σε ώριμους ανθρώπους». Μάθε να μιλάς. Με ηρεμία, ειλικρίνεια και ωριμότητα. Διεκδίκησε το δικαίωμα για σεβασμό στον εργασιακό σου χώρο. Όσο δεν μιλάς και ξεσπάς σε κλάμματα τόσο δινεις χώρο για απαίδευτους ανθρώπους να σε κακοποιήσουν. Σε βιώνουν ως ευάλωτη και το δραμα συνεχίζεται. Χρειάζεται ώριμο και ήρεμο ξεμπρόστιασμα οι αρρωστημένες συμπεριφορές. Δράσε. Καλή τύχη😊

Καλέ τι ευγένειες είναι αυτές; Σιγά να μην της φέρει και κρουασάν! Εγώ προτείνω δική μου μέθοδο δοκιμασμένη όταν κάποτε μια ελεεινή προϊσταμένη προσπάθησε να με τρομοκρατήσει... Ήμουν 25 τότε κι εκείνη τουλάχιστον 45 αν όχι 50 και γυρνάω και της λέω "καταρχήν δεν μου αρέσει ο τόνος σου!" Αμέσως μαζεύτηκε... Φοβέρα θέλουν! Δε λέω να πάει να τη σφάξει με το σουγιά αλλά τα πολλά "σεις" και "σας" δε θα βοηθήσουν. Λίγα λόγια, σταράτα!

Θα μπεις στο YouTube στο προφίλ της Αγνής Μαριακάκη, μιας γλυκιτατης ψυχολόγου η οποία έχει τιπς και για το ζήτημα που σε απασχολεί, το πώς να αντιμετωπίζεις ανθρώπους που σου φέρονται έτσι στην εργασία και πως να απαντάς.

Βάσει στατιστικών οι γυναίκες σε θέση εξουσίας βγάζουν πιο πολλά κομπλεξ και εξουσιομανια, είναι και στον άνθρωπο βέβαια, αλλά νομίζω οι γυναίκες είναι χειρότερες, λυπάμαι που το λέω είμαι και ομοφυλη.