ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.5.2021 | 19:49

Οι γυναίκες δεν κοιτάζουν την εξωτερική εμφάνιση

Ποιός την έχει πει πρώτος αυτή την μαλακία; Όχι δεν τις νοιάζει καθόλου, μόνο που έχουν θέμα με το ύψος (όσο κοντές και να είναι ο άντρας τους φαίνεται κοντός αν είναι κάτω από 1.80) έχουν θέμα με τα μαλλιά (πλούσια και πυκνά παρακαλώ) με το χαμόγελο (να έχει χαμογελάρα) εννοείται να είναι γεροδεμένος ή τουλάχιστον να έχει πλάτες. Το τελευταίο το διάβασα σε πρόσφατη έρευνα δεν ξέρω πόσες χιλιάδες κοπέλες είπαν ότι δεν θέλουν τους μικρόσωμους. Αυτά όλα με τι έχουν να κάνουν, με τον εσωτερικό κόσμο; Θέλουν να κοιτάζουν "προς τα πάνω" γιατί αλλιώς ξεκαβλώνουν. Να μην πιάσω όλα τα άλλα που ζητάνε να είναι δυναμικός αστείος προστατευτικός έξυπνος ανεξάρτητος μακριά από γονείς και χίλια άλλα. Δεν βλέπω να τα ζητάνε όλα αυτά μόνο οι χαρισματικές και πανέμορφες. Το αντίθετο συμβαίνει η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών τα θέλουν όλα αρκεί να βλέπονται (αυτές θα σου πούνε ότι είναι από όμορφες μέχρι εκθαμπωτικές. ΟΛΕΣ όμως) αν έχουν και καλή δουλειά δεν "συμβιβάζονται" με τίποτα λιγότερο. Μετά αναρωτιούνται γιατί τις θέλουν μόνο για σεξ και για παρηγοριά αναμασάνε ότι οι άντρες δεν θέλουν σχέση. Από την άλλη λένε ότι όλοι οι καλοί είναι πιασμένοι, δεν βγάζεις άκρη. Ρωτήστε τους ελεύθερους που θεωρούνται κελεπούρια από τις κοπέλες να σας πούνε τι ζητάνε. Έχω ρωτήσει δυο τρεις μου είπανε ότι ψάχνουν το πακέτο, να είναι ελκυστική στα μάτια τους, γοητευτική, έξυπνη, αστεία, να έχει κοινωνικές δειξιότητες, να έχει κύκλο και σταθερή παρέα, να έχει καλή δουλειά, να είναι καλοσυνάτη, να μένει μόνη της, να έχει δυνατό χαρακτήρα, να είναι υποστηρικτή και και και. Και μετά έρχονται και σου λένε είμαι όμορφη αλλά δεν αρέσω σε όσους μου αρέσουν. Ρίξτε μια ματια στη λίστα κορίτσια και τα ξαναλέμε, τα κελεπούρια αρέσουν σε όλες και με μαθηματική ακρίβεια πάρα πολλές θα ζήσουν και θα γεράσουν μόνες. Όπως πάρα πολλοί άντρες το ίδιο και περαστικά μας.
38
 
 
 
 
σχόλια

Ποιο είναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω. Ναι, όποιος είπε ότι οι γυναίκες δεν κοιτάζουν την εξωτερική εμφάνιση, είπε κοτσάνα. Προφανώς και κοιτάζουν, ίσως όχι στον βαθμό που κοιτάζουν οι άνδρες, αλλά κοιτάζουν. Και έχουν το δικαίωμα να έχουν τα γούστα τους.
Άραγε εσύ δεν κοιτάς την εξωτερική εμφάνιση; Δεν κοιτάς πράγματα όπως πχ τα οπίσθια, το στήθος ή το σώμα γενικότερα; Μόνο τον εσωτερικό κόσμο κοιτάς;
Το βρίσκεις άδικο; Γιατί; Αν λ.χ. κοιτούσαν το μυαλό, πάλι δεν θα ήταν άδικο για τους άνδρες που γεννήθηκαν λιγότερο έξυπνοι; Για να μην σχολιάσω ότι όταν ενδιαφέρονται για την επαγγελματική επιτυχία ή την οικονομική κατάσταση του άνδρα θεωρούνται που.. νες.
Τώρα σχετικά με τις μέτριες όπως λες γυναίκες, οι οποίες θέλουν τον κούκλο κλπ, και πάλι δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό. Ο καθένας μπορεί να στοχεύει όπου θέλει. Τώρα αν οι πιθανότητες να πετύχουν το στόχο τους είναι λίγες, εεε δικό τους πρόβλημα είναι. Πόσες φορές όμως βλέπεις στο δρόμο ζευγάρια που ο ένας από τους δύο είναι πολύ πιο όμορφος από τον άλλο; Εγώ πάρα πολύ συχνά.
Αν όμως μπει ένας άνθρωπος στη διαδικασία των εκπτώσεων προκειμένου να του είναι πιο εύκολο να βρει σύντροφο, θα δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση του πριν καν αυτή αρχίσει. Θα χαλάσει τη μαγεία.

Αριάδνη ,

Μην τα ξαναλέμε, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ο εξομολογούμενος λέει αυτό που ο ΚΑΘΕ άνδρας ακούει από μικρό αγόρι και μάλιστα από τα χείλη των ίδιων των κοριτσιών και μετέπειτα γυναικών. Ότι δηλαδή δεν τις νοιάζει η εμφάνιση, αλλά τις κερδίζει ο χαρακτήρας. Αυτή την μπούρδα την ακούμε συνέχεια καθόλη τη διάρκεια του βίου μας. Και όλοι που είναι μέτριοι εμφανισιακά, αναλώνουν και ΧΑΝΟΥΝ χρόνια διερωτώμενοι τι στο καλό πάει στραβά, που ενώ έχουν μια χαρά χαρακτήρα, δεν βρίσκουν γυναίκα.
Δυστυχώς τα ψέματα αυτά τα ακούμε και από στενές μας συγγενείς. Όποτε η απάντηση στο όλο σου κείμενο, είναι να λέτε από μικρές τι πραγματικά κοιτάτε. Όχι τι θα σας κάλυπτε συναισθηματικά όταν σας φτύνει ο εγωιστής που μάταια προσπαθείτε να βάλετε στον ίσιο δρόμο.

Οι γυναίκες δίνουν μικρότερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση συγκριτικά με τους άνδρες. Ως εκεί.
Δεν πιστεύω ότι κάθε άνδρας ακούει σε όλη του τη ζωή ότι τις γυναίκες τις κερδίζει ο χαρακτήρας και δεν τους νοιάζει η εξωτερική εμφάνιση. Κοπέλα είμαι, έχω αδερφές, έχω φίλες και αυτό που περιγράφεις δεν το έχω ακούσει από καμιά. Τι στο καλό; Ο δικός μου περίγυρος είναι τόσο διαφορετικός από τις γυναίκες που έχεις γνωρίσει εσύ;
Τώρα σχετικά με τις συγγενείς, τι περιμένεις να πούνε στον γιο, αδερφό, ανιψιό, ξάδερφο τους; Ναι, θέλω ο άλλος να είναι μανάρι γιατί αλλιώς ξεκαβλωνω; Εε δεν θα το πουν ποτέ και ο λόγος είναι ότι η γυναικεία σεξουαλικοτητα δεν έχει ακόμη απενοχοποιηθει. Πρέπει να πει η γυναίκα συγγενής σου ότι αυτή δίνει σημασία σε υψηλές αρετές, μην τυχόν και την θεωρήσεις που.. να και πέσει στα μάτια των συγγενών της.

Τα λένε για να μην τις πούνε ποτ@νες, αλλά πχιοτικές, εμπίπτει δηλαδή στο γενικότερο σύστημα που θεωρεί ότι μόνο οι άντρες πρέπει να έχουν ζωώδεις ορμές.

Είναι όμως πιο περίπλοκο από αυτό.
Θα σου φέρω δύο παραδείγματα μέτριων εμφανισιακά ανδρών για να το καταλάβεις.
Το Στάθη και τον Χρήστο από το Ράδιο Αρβύλα. Ο πρώτος είναι γλυκούλης, σου προκαλεί μια άμεση συμπάθεια, ακόμα και τα κρύα ανέκδοτα είναι ειπωμένα με μια αφοπλιστική αθωότητα και μια δόση αυτοσαρκασμού που δημιουργεί οικειότητα. Είμαι σίγουρη ότι κάνει καλό γκελ στις γυναίκες.
Ο δεύτερος αντίθετα μου θυμίζει νυφίτσα, έχει κάτι το υπέρμετρα κουτοπόνηρο στην αύρα του, το στυλ φαποεισπράχτορα της τάξης που θα σου έβαζε ψόφια κατσαρίδα στην τσάντα για να σε "εκδικηθεί", ο τρόπος που γελάει βγάζει μια κακία, μια απέχθεια, ίσως πρωτίστως με τον εαυτό του (;) Όλο αυτό είναι ντεκαυλέ.

Ελπιπζω έγινα σαφής.

Πολύ ωραίο παράδειγμα Καραβαν.
Για κάποιους ισχύει ακόμη και εδω μέσα, χωρίς να τους έχουμε δει καν. Βγάζουν μια μούχλα, γκρίνια, μιζέρια, ασκοπη επιθετικοτητα, μονόπλευρη αντίληψη... Και 5μορφοι να είναι εξωτερικά εγω προσωπικά ουτε να γυρίσω να κοιτάξω...

Δηλαδή μόνο η εμφάνιση παίζει ρόλο για να δημιουργηθεί και να διατηρηθεί μία σχέση;

Μάλλον δεν έχεις κάνει σχέση ποτέ για να καταλάβεις ότι υπάρχουν πολλά εκτός απο την εμφάνιση, που μπορεί να φέρουν κοντά ή να απομακρύνουν δύο ανθρώπους.

Συμφωνώ. Τι να τον κάνεις έναν εμφανίσιμο άνθρωπο που δεν σέβεται, που δεν νοιάζεται, που δεν ξέρει να μοιράζεται, που είναι χειριστικός; Το μέσα του ανθρώπου είναι πιο σημαντικό από το έξω, γιατί στο τέλος αυτό σου μένει. 'Yστερα είναι η αύρα του ανθρώπου, η γοητεία του, το τι έχει να σου πει, το πόσο ωραίες συζητήσεις μπορείς να κάνεις μαζί του, το πόσο γελάς μαζί του και αυτά λίγη σχέση έχουν με την εμφάνιση.

Αυτήν τη μικροαστική έννοια του "κελεπουριού" ρε παιδί μου την έχουμε στην ελληνική κοινωνία και στις συντηρητικές κοινωνίες γενικότερα, εξ ου και το κόλλημα με δήθεν "λίστες" και "κριτήρια." Στην Ελλάδα, ακόμα και στις πόλεις, είμαστε λίγο κολλημένοι με τη νοοτροπία "η ωραία/ ο ωραίος του χωριού, ποιος/-α θα την/τον πάρει." Μην ξεχνάς κιόλας κάτι: είναι αλλιώς να σε ρωτάνε θεωρητικά το τι θα ήθελες σ' ένα σύντροφο (εκεί όντως θα απαντήσεις με μια παραμετρική λίστα που χωράει καλύτερα σε Excel) και άλλο το να γνωρίσεις έναν πραγματικό άνθρωπο που να σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι λίστα είχες φτιάξει. Ναι, δεν θα συμβιβαστείς και τελείως με ό,τι νά 'ναι (π.χ. αν έχεις ως απαραίτητη προϋπόθεση για τον άλλον το να ξέρει να φέρεται, δεν θα πας για το τελείως trash ούτε θα κάνεις εκπτώσεις στην αξιοπρέπειά σου), αλλά δεν θα ξεκινήσεις να μπαίνεις στη διαδικασία να μετράς τα τικαρίσματα που μπαίνουν στην υποτιθέμενη λίστα σου. Ο εγκέφαλος, η βιοχημεία, οι ορμόνες δεν λειτουργούν με λίστες και προϋποθέσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που εμφανισιακά να μην είναι κοντά στο πρότυπο που είχες πλάσει, αλλά σου ασκούν γοητεία χωρίς να μπορείς να εξηγήσεις γιατί.

Δεν κατανοώ απολύτως την φύση του παραπόνου. Δώσε και σε μένα μπάρμπα; Ή γιατί οι μέτριες αναζητούν τέλειους; Γιατί μπορούν.

Μα φυσικά έχει εξήγηση, επειδή κάθε άτομο σε ένα καπιταλιστικό/φιλελεύθερο σύστημα αξιώνει το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε να αποκτήσει για την ζωή του, δεν είμαστε κάποιο ολοκληρωτικό καθεστώς όπου οι υποψήφιοι σύντροφοι αποδίδονται ισόποσα "με το δελτίο" ώστε να επιτευχθεί κάποια πολυπόθητη, για μερικούς, ισοπέδωση προς τα κάτω ώστε να διασπείρουν όλοι τα γονίδιά τους.

Κι έπειτα, αν δεν στοχεύσεις ψηλά, αν δεν ονειρευτείς, αν δεν λαχταρήσεις το ιδεατό, πώς να λέγεσαι άνθρωπος κι όχι σκουλήκι;

Η εξήγηση βασικά είναι πως ο ποιοτικός μέσος όρος των αντρών που κυκλοφορούν είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν των γυναικών. Κ επειδή πλέον οι γυναίκες δεν εξαρτώνται από τους άντρες προτιμούν να περιμένουν το μωβ μονοόκερο από το να φορτωθούν τον κάθε άχρηστο. There, I said it.

Ας μην υπήρχε ο στόκος και το μέικ απ και μετά να βλέπαμε για χαμηλότερο μέσο όρο των ανδρών. Εν τω μεταξύ αν δεις αδύνατη Ελληνίδα με μεγάλο στήθος, να μου γράψεις. By the way και στη Ρωσία ο μέσος όρος φυσικής ομορφιάς της γυναίκας είναι υψηλότερος του άνδρα, αλλά εκεί βλέπεις και γυναικάρες να είναι με χαλβάδες. Απλά η Ρωσίδα λόγω αραιής πυκνότητας πληθυσμού και πρώην καθεστώτος, έχει προσγειωθεί νοητικά και ξέρει ποιες είναι οι ρεαλιστικές επιλογές της στην ανεύρεση άνδρα.

Δε μιλάω καν για εμφάνιση. Τουλάχιστον ακόμα και οι λιγότερο ευνοημένες από τα γονίδια τους γυναίκες, προσπαθούν να είναι περιποιημένες. Ο μέσος Έλληνας εκτός από τραγικά απεριποίητος, δεν ξέρει να κάνει πέντε βασικές δουλειές στο σπίτι/ να μαγειρέψει, δεν έχει κανένα χόμπι/ ενδιαφέρον, δεν ενδιαφέρεται να ικανοποιήσει τη σύντροφο του στο σεξ γιατί έχει καεί από τις τσόντες, αλλά δεν κάνει καμία προσπάθεια βελτίωσης γιατί η μαμά του λέει πως είναι κελέπουρας. Σοβαρευτείτε.

Evil Kiwi
μην ξεχνάς οι περισσότεροι άντρες είναι μάγειρες παγκοσμίως και όλοι μας έχουμε κάνει φοιτητές και γνωρίζουμε τα βασικά μην τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι

σε βρίσκω λάθος όλους τους άντρες τους ενδιαφέρει να ικανοποιήσουν την σύντροφό τους στο σεξ και για τις τσόντες όντως είναι ισχύει αλλά με μέτρο και σαν γνώμονα να περνεις ίδιες και να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου

το σεξ όλοι το έχουν κάνει talent show με βαθμολογίες πόσο καλός,/καλή ήμουν κλπ

Κλασσική καραμέλα, επαναπαύεστε όλοι στις δάφνες του Γκόρντον Ράμσεϊ και σπίτι σας μόνο κριτική ξέρετε να κάνετε, ενώ εμείς πρέπει να αισθανόμαστε αιώνια ευγνωμοσύνη για τις παραβρασμένες μακαρονάδες σας...
Όσο για το σεξ σας έχουν κρεμάσει κουδούνια εδώ και χρόνια
https://en.wikipedia.org/wiki/Orgasm_gap

Παίδες συμβαδίστε με τους καιρούς, καμιά γυναίκα δε σας χρωστάει στοργή και προσοχή απλώς επειδή υπάρχετε.

EvilKiwi και Αριάδνηκ

βλέπω σημαδια μισανδρισμου στο full
και οι παραβρασμενες μακαροναδες είναι και κάτι από το τίποτα

γιατί μας έχουνε κρεμάσει κουδούνια, μην τους περνει όλους η μπάλα

και Αριάδνη έχουν σπουδάσει και άντρες μην μας θεωρείς αμορφωτους, σεβασμό και παιδεία είναι το κυριότερο τα πτυχία δεν λένε τίποτα ένα χαρτί είναι
αυτό στο τέλος θα ήθελες να το εξηγήσεις?

Εγώ θα συμφωνήσω με την evilkiwi και να προσθέσω ότι κατά την άποψή μου ο λόγος για τον οποίο ο μέσος όρος των ανδρών είναι λιγότερο ποιοτικός από τον μέσο όρο των γυναικών είναι η διαφορά στο μορφωτικό επίπεδο. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που δεν έχουν σπουδάσει είναι άνδρες.

Μισογύνης alert !!!! Εμένα μου άρεσε ένας ηθοποιός που δυστυχώς πέθανε νέος και θα γιόρταζε σαν σήμερα που είχε θηλυκά χαρακτηριστικά και 1.70 ύψος... Είχε όμως μια όμορφη αύρα ... Επίσης ο Ville Valo όταν ήταν νέος...Θα μπορούσες άνετα να τον μπερδέψεις με γυναίκα!!! Είδες ? Κάνεις λάθος για το ποιοί αρέσουν στις γυναίκες. .. Η ψυχή και η προσωπικότητα μετράνε σε έναν άνθρωπο... Τι σου λεω τώρα όμως ... Ε ??? ... Αφού είσαι μισογύνης , τι ζητάς από τις γυναίκες και γράφεις αυτές τις ασυναρτησίες??? Γράψε κι άλλες " Εξομολόγησεις " ... Σε καταλαβαίνουμε!!! Δεν είμαστε χαζοί όλοι εμείς ενώ εσύ πάντα ο σοφός Παντογνώστης... Και η λέξη Καραμέλα " Κελεπούρι " που γράφεις και στις Αναζητήσεις κουράζει... Περαστικά λοιπόν και μην υποβιβάζεις συνεχώς το γυναικείο φύλο... Δεν σε τιμά...

1.Ο ρατσισμός εμπίπτει σε ζητήματα φυλής, αλλιώς ο όρος discrimination είναι πιο δόκιμος.
2.Ο ολοκληρωτισμός αναφέρεται σε κρατικά θεσμικά συστήματα, όχι σε προσωπικές απόψεις.

Εξ γυναίκα ειμαι και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου! ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ οπως και να ναι θεωρούν πως ειναι απο όμορφες εως εντυπωσιακες, ΟΠΩΣ και αν ειναι! Εδω και χρονια το χω καταλαβει. Και ναι ολες θελουν το πακετο και ΟΛΟΙ οπως και να ναι.

Ανώνυμη συμφωνώ και να προσθέσω πως έχω παρατηρήσει ότι κυρίως οι άντρες με μέτρια προς χάλια εμφάνιση έχουν την απαίτηση να έχουν ωραία γυναίκα δίπλα τους, οι γυναίκες αντιθέτως βάζουν πιο εύκολα νερό στο κρασί τους σε ότι αφορά την εμφάνιση εκτός βέβαια αν μιλάμε για ηλικίες 15 έως 20 όπου εκεί αγόρια κορίτσια όντως εστιάζουν μόνο στην εμφάνιση. Σε πιο μεγάλες ηλικίες όμως δεν παίζει στις γυναίκες αυτό που ισχυρίζεται ο εξ. τουλάχιστον όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, ενώ στους άντρες επαναλαμβάνω είναι εντονοτατη η μανία τους με την εμφάνιση της γυναίκας. Μίλαγα τις προάλλες με ένα τύπο γύρω στα πενήντα με χάλια εμφάνιση, οικονομικά κάτω του μετρίου, γενικά μια αδιάφορη περίπτωση και μου έλεγε ότι το μόνο που θέλει από την γυναίκα είναι να είναι όμορφη και σε σεξυ. Σε ερώτηση μου αν κοιτάει και λίγο προσωπικότητα, η απάντηση ήταν ότι οι εχουσες προσωπικότητα συνήθως είναι άσχημες οπότε τι να τις κάνει; κάπου ωπα όμως ρε φίλε, η όμορφη και σεξυ γιατί να έρθει μαζί σου; Για την ανύπαρκτη ομορφιά σου, για τα νιάτα σου ή για τα χάλια οικονομικά σου; Και δυστυχώς σαν αυτόν ξέρω ουκ ολίγους, απλά είναι ο πιο πρόσφατος γι αυτό τον αναφέρω.

γιατί ανώνυμη να μην έχουν απαίτηση αυτό σημαίνει πως έχουν αυτοπεποιθηση εσένα μπορεί να. φαίνεται άσχημος σε κάποια άλλη κούκλος αντικειμενικα είναι αυτά