Ο Τατσόπουλος ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του Άδωνη

Ο Τατσόπουλος ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του Άδωνη Facebook Twitter
9

Τις ευχαριστίες του Αδώνιδος Γεωργιάδη απέσπασε ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος μετά το «όχι» που είπε στην πρόταση για άρση ασυλίας του βουλευτή της Ν.Δ. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση ήταν για τον χαρακτηρισμό «αρχηγός των κουκουλοφόρων» του Γεωργιάδη προς τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη και απερρίφθη από την Ολομέλεια.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. ευχαρίστησε το συνάδελφο του του ΣΥΡΙΖΑ με ένα tweet: .«Ευχαριστώ τον κ. Πέτρο Τατσόπουλο γι'αυτή την αντρίκεια εξήγηση», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter.

Την ίδια ώρα ο Πέτρος Τατσόπουλος έδινε τη δική του (χωρίς τόνους) εξήγηση μέσω Twitter για αυτό το «όχι»:

«Η βουλευτικη ασυλια θεσπιστηκε για εναν και μονο λογο: την προστασια της πολιτικης ζωης απο την ποινικοποιηση της. Εχω πει και μεσα στη Βουλη πως, διχως τη βουλευτικη ασυλια, θα ειναι πανευκολο να στηθει μια φαμπρικα αεναων αλληλομηνυσεων, με τον καθε βουλευτη καθημερινα υπολογο στα δικαστηρια για οιονδηποτε χαρακτηρισμο απευθυνει στους πολιτικους του αντιπαλους -κυριολεκτικο η μεταφορικο, εμπρηστικο η μετριοπαθη (θα εναποκειται στη δικαιοδοσια του ποινικου δικαστηριου να κρινει). Η ποινικοποιηση της πολιτικης ζωης, με τη σειρα της, θα οδηγουσε στην πληρη παραλυση της. Τη μετατροπη του βουλευτη σ' ενα πολιτικα λοβοτομημενο ανθρωπακι.


Η ψηφοφορια, κατα τη διαδικασια αρσης η διατηρησης της βουλευτικης ασυλιας, ειναι φανερη. Στο ψηφοδελτιο αναγραφεται το ονομα σου. Με αυτον τον τροπο, ο νομοθετης θελει να σου υπενθυμισει οτι, εκτος απο κομματικη ευθυνη, εχεις και προσωπικη. Ειναι προφανες οτι θεωρω τον χαρακτηρισμο του Αδωνι Γεωργιαδη για τον προεδρο της ΕΣΗΕΑ ως "αρχηγο των κουκουλοφορων" πολιτικα και ηθικα απαραδεκτο -εξισου ομως απαραδεκτη, θα μου επιτρεψουν οι συντροφοι μου, να θεωρω και την αρση της βουλευτικης του ασυλιας για εναν πολιτικα και ηθικα απαραδεκτο χαρακτηρισμο. Οπως δεν διανοηθηκα ποτε να υποβαλλω μηνυση για οιονδηποτε χαρακτηρισμο εναντιον μου απο πολιτικους μου αντιπαλους, ετσι και θεωρησα αυτονοητο να ψηφισω σημερα εναντιον της αρσης της βουλευτικης ασυλιας του Γεωργιαδη. Με παρηγορει το γεγονος οτι δεν ημουν ο μονος απο τους πολιτικους του αντιπαλους που σκεφτηκε με αυτον τον τροπο".

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πώς το καταφέρνουν βρε παιδί μου οι πολιτικοί ενώ διαφωνούν στα πάντα να συμφωνούν μόνο σε δύο πράγματα, την βουλευτική ασυλία και την αποζημίωση, δεν έχω ακόμα καταλάβει. Αδυνατώ.