Τυχόν αστοχίες θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας μεταξύ άλλων, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τα προγράμματα κατάρτισης επιστημόνων.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτηση στο Facebook, κατήγγειλε περιπτώσεις αδιαφάνειας στα προγράμματα κατάρτισης επιστημόνων, κάνοντας μάλιστα λόγο για «πάρτι». Για το ίδιο θέμα, ο κ. Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη έκανε λόγο για «διαδικασία fake μαθημάτων» και προανήγγειλε ότι μετά το Πάσχα θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή.

 

«Δεν περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα να κατανοήσει πώς λειτουργεί η οικονομία, η αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Οι Έλληνες πληρώσαμε, άλλωστε, πολύ ακριβά δίδακτρα επί 4,5 χρόνια, όσο ο ίδιος κυβερνούσε ανερμάτιστα τη χώρα», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

«Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, μέσω επιταγών κατάρτισης (voucher), έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 και χρησιμοποιούνται έκτοτε ως η διαφανέστερη μέθοδος, καθώς η επιλογή του παρόχου κατάρτισης γίνεται από τον ίδιο τον καταρτιζόμενο, επιτρέποντας στους ωφελούμενους εργαζόμενους ή ανέργους να επιλέξουν εκείνοι το αντίστοιχο πρόγραμμα», αναφέρει ακόμη το υπουργείο Εργασίας, που επισημαίνει ότι τυχόν αστοχίες, ιδίως αναφορικά με μη επαρκή ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα.

 

«Όσο για την εμμονή του κ. Τσίπρα με τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους», δύο τινά υπάρχουν: είτε αγνοεί πλήρως ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών υλοποιούνται με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, είτε σπεκουλάρει με το ύψος των διαθεσίμων στο Ταμείο του κράτους, για να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Μάλλον και τα δύο», συνεχίζει το υπουργείο Εργασίας.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr