Η απάντηση του υπ. Εργασίας στον Τσίπρα, για τα προγράμματα κατάρτισης επιστημόνων

Η απάντηση του υπ. Εργασίας στον Τσίπρα, για τα προγράμματα κατάρτισης επιστημόνων Facebook Twitter
EUROKINISSI
9

Τυχόν αστοχίες θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας μεταξύ άλλων, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τα προγράμματα κατάρτισης επιστημόνων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτηση στο Facebook, κατήγγειλε περιπτώσεις αδιαφάνειας στα προγράμματα κατάρτισης επιστημόνων, κάνοντας μάλιστα λόγο για «πάρτι». Για το ίδιο θέμα, ο κ. Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη έκανε λόγο για «διαδικασία fake μαθημάτων» και προανήγγειλε ότι μετά το Πάσχα θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στη Βουλή.

«Δεν περιμένει κανείς από τον κ. Τσίπρα να κατανοήσει πώς λειτουργεί η οικονομία, η αγορά και ο ελεύθερος ανταγωνισμός. Οι Έλληνες πληρώσαμε, άλλωστε, πολύ ακριβά δίδακτρα επί 4,5 χρόνια, όσο ο ίδιος κυβερνούσε ανερμάτιστα τη χώρα», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επί της ουσίας, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι τα προγράμματα τηλεκατάρτισης, μέσω επιταγών κατάρτισης (voucher), έχουν θεσμοθετηθεί από το 2011 και χρησιμοποιούνται έκτοτε ως η διαφανέστερη μέθοδος, καθώς η επιλογή του παρόχου κατάρτισης γίνεται από τον ίδιο τον καταρτιζόμενο, επιτρέποντας στους ωφελούμενους εργαζόμενους ή ανέργους να επιλέξουν εκείνοι το αντίστοιχο πρόγραμμα», αναφέρει ακόμη το υπουργείο Εργασίας, που επισημαίνει ότι τυχόν αστοχίες, ιδίως αναφορικά με μη επαρκή ΚΕΚ, θα αξιολογηθούν και θα διορθωθούν άμεσα.

«Όσο για την εμμονή του κ. Τσίπρα με τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους», δύο τινά υπάρχουν: είτε αγνοεί πλήρως ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών υλοποιούνται με αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, είτε σπεκουλάρει με το ύψος των διαθεσίμων στο Ταμείο του κράτους, για να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Μάλλον και τα δύο», συνεχίζει το υπουργείο Εργασίας.

Πολιτική
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Οι καταγγελίες του Τσίπρα για τον ρόλο μεσάζοντα των ΚΕΚ με το στανιο, όταν υπήρχε η επιλογή να δοθεί 800αρι στους δικαιουχους, για τον τρόπο επιλογής αυτών των Εκπαιδευτικών Κέντρων και για το επίπεδο σπουδών που παρέχουν (γελάμε όλοι με τα screenshots που έχουν δει το φως της δημοσιότητας) είναι πολύ σοβαρές. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση με την παρούσα ανακοίνωση δεν απαντάει, είναι ακόμα σοβαρότερο.
Ο άνθρωπος εκτός από επικίνδυνος είναι και άσχετος....Είμαι δικηγόρος και μπήκα σε πρόγραμμα... Μέσα σε 2-3 ώρες, έκανα την αίτηση συμμετοχής, διάλεξα ο ΙΔΙΟΣ τον πάροχο από μια λίστα δεκάδων που είχαν δηλώσει συμμετοχή, μέσα σε μια ώρα από τότε που απευθύνθηκα στον πάροχο της επιλογής μου, μου ενεργοποίησε το voucher και ξεκίνησα την παρακολούθηση (στις 8 το βράδυ παρκαλώ).Οκ δεν θα πάρω για τον μήνα αυτό 800 ευρώ, θα πάρω 600 και θα μάθω και 5 πράγματα. Τα χρήματα αυτά θα τα πάρω από χρήματα ΕΣΠΑ... ταυτόχρονα, ο πάροχος που διάλεξα (εκπαιδευτικό ίδρυμα) είναι από τους πληττόμενους από τον κορωνοιό, γιατί έχει κλείσει και δεν κάνει μαθήματα, οπότε ο πάροχος αυτός θα ενισχυθεί, επίσης από χρήματα ΕΣΠΑ και θα μπορέσει να επιζήσει.Κατάσταση win win και ο Τσίπρας σπεκουλάρει λαϊκίζοντας (ως συνήθως)... Να τον χαίρονται όσοι εξακολουθούν να τον πιστεύουν
Τι εννοείς πως άνοιξα το λαπτοπ και δεν ήξερα πως να παρακολουθήσω; Σου στέλνουν κωδικούς και link πλατφόρμας, μπαίνεις μέσα και αρχίζεις να παρακολουθείς, τι είναι δύσκολο;Αν εννοείς την διαδικασία δήλωσης συμμετοχής κλπ, αυτή περιγράφεται στην πρόκληση που δημοσιεύθηκε
Πραγματικά αναφέρεται στα κέντρα κατάρτισης λες και είναι ξένες επιχειρήσεις με έδρα το Χονγκ Κονγκ και όχι ιδιοκτησίες Ελλήνων επιχειρηματιών. Κάθε φορά αποδεικνύει ότι δεν ξέρει σε ποια χώρα ζει.
Πρέπει να είστε ο μοναδικός επιστήμονας που τα λέει αυτά. Κατάρτιση της κατώτατης υποστάθμης, με προσφερόμενες γνώσεις νηπιακου επιπέδου που υποτιμούν τη νοημοσύνη των καταρτιζόμενων και αδιανόητα λάθη. Αυτό είναι το win win situation, που έχει γίνει περιγελως; Που γίνεται συνεχώς υποτίθεται αναβάθμιση στο πρόγραμμα, κολλάει συνεχεια και καταγραφεισες ώρες παρακολούθησης χάνονται; Που οι επιστήμονες επρόκειτο όλοι να λάβουν τα 400€ της καταρτισης τη Μ.Πεμπτη και με νεότερη απόφαση του υπουργείου κάποιοι θα τα λάβουν από Μάιο, Ιούνιο και βλέπουμε;Το ξέρετε ότι οι πάροχοι πληρώνονται το μεγάλο όγκο χρημάτων αν ο "καταρτιζόμενος" ολοκληρώσει το πρόγραμμα και πολλοί λένε "θα αναλάβουμε εμείς να πατάμε το κλικ για να προχωράει το πρόγραμμα, εσείς δε θα κάνετε τίποτα". Τέτοιο μέγεθος κοροϊδίας. Κι επίσης η προκήρυξη κάνει λόγο για πιθανή συγχρηματοδότηση από την Ε.Ε, μπορεί δηλαδή να πληρώσει το κράτος από ίδιους πόρους αυτή την παρωδία. Καιρό είχα να διαβάσω σχόλιο που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα με τέτοιο τρόπο και μάλιστα να υπάρχουν και άνθρωποι που συμφωνούν με αυτό. Μάλλον σε άλλο πρόγραμμα"καταρτιζεσθε". Σκοιλ ελικικου λοιπόν και καλή συνέχεια.
Κατ' αρχάς το επίπεδο του προγράμματος εξαρτάται από τον πάροχο... Αλλά πέρα από αυτό, εγώ να δεχθώ ότι σε όλους τους παρόχους το επίπεδο θα είναι χαμηλό εξαιτίας του μικρού χρόνου που είχαν για να το προετοιμάσουν. Το ζήτημα είναι ότι άλλο ήταν το πρακτικό νόημα της διαδικασίας. Αντί να επιδοτήσει το κράτος τους επιστήμονες με 800 ευρώ, προερχόμενα όλα από τα κρατικά ταμεία και να λάβει και άλλα μέτρα στήριξης των εκπαιδευτικών φορέων που επλήγησαν σοβαρά, με περαιτέρω κόστος για το κρατικό ταμείο, επέλεξε την πρακτική λύση της τηλεκατάρτισης.Οι επιστήμονες θα πάρουν 600 ευρώ, οι εκπαιδευτικοί φορείς θα λάβουν και αυτοί ό,τι δικαιούνται με βάση το πρόγραμμα και όλα αυτά με χρήματα ΕΣΠΑ και, ενδεχομένως, ένα μέρος από τα κρατικά ταμεία. ¨ΟΧΙ όμως όλα από τα κρατικά ταμεία. Αυτή είναι η κατάσταση win win.Φυσικά, στην χώρα μας, που όπως φαίνεται, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού θεωρεί ότι έχουμε δάση με λεφτόδεντρα, κάτι τέτοιο φαντάζει αδιανόητο σε κάποιους.... Γιατί να πρέπει να πατήσεις κλικ κλικ για να πάρεις χρήματα της Ε.Ε. όταν απλώς το Κράτος mpore;i na μαζέψει 800 ευρώ για όλους από τα λεφτόδεντρά του, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάτι εσύ;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ