Απεργία της ΓΣΕΕ

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς για τις εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς για τις εκκλησίες σε Κουκάκι και Κέρκυρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
8

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα ζητά από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς σχετικά τις πληροφορίες για Θεία Κοινωνία σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα.

«Η 1η Μαΐου είναι ημερομηνία-στόχος για τη χαλάρωση μέτρων στις ΗΠΑ» «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός. 

Νωρίτερα, και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα, μετά από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και απεικονίζουν ιερέα να κοινωνεί πολίτες στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι φωτογραφίες είναι σημερινές και δείχνουν ένα ιερέα στον ναό του Αγίου Νικόλαου της περιοχής, να προσφέρει Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα της εκκλησίας. Το ζήτημα πήρε έκταση και, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», περίοικοι εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους, καλώντας τον ιερέα να σταματήσει, αλλά εκείνος φέρεται να αποκρίθηκε ότι η πρακτική του ήταν «νόμιμη».

Με ανακοίνωσή της, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπογραμμίζει δε ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:


«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.»

Ελλάδα
8

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ένας άνθρωπος που ρισκάρει να συλληφθεί από αγάπη για τον συνάνθρωπο του, δεν θα φοβηθεί να χάσει τον μισθό του. Στον συγκεκριμένο Ναό οι Ιερείς αφιερώνουν τον προσωπικό τους χρόνο να ταιζουν εκατοντάδες άπορους, άστεγους και να βοηθούν οικογένειες να μη μείνουν στο δρόμο, χωρίς να εχουν κάποιο κέρδος. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι στην περιοχή. Κατά τα άλλα το 1984 είναι πολύ κοντά μας, ας παραφυλαξουμε τον γείτονα μας για να τον καταγγειλουμε.
Η πράξη του ιερέα δεν δείχνει αγάπη για τον συνάνθρωπο, είναι πράξη που δείχνει απουσία αισθήματος ευθύνης και απειθαρχία .Αψηφά της εντολές της Ιεράς Συνόδου και της κυβέρνησης και θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.Η καταγγελία στον γείτονα, στον παπά σε οποιονδήποτε αψηφά τους κανόνες για τον περιορισμό της διασπορά, που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και εμποδίζει την επαναφορά στην κανονικότητα με όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες είναι απαραίτητη.Συγχαρητήρια στον άνθρωπο που έφερε στην δημοσιότητα τις απαράδεκτες πράξεις των ιερέων που κρύφτηκαν σαν τα ποντίκια για να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία.
Σε μια ζυγαριά, το να θέτεις σε κίνδυνο την ζωή ατόμων, και ιδιαίτερα μικρών παιδιών τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιταχθούν στη βλακεία των γονέων τους, βαρύνει πολύ περισσότερο από την -όντως αξιέπαινη- πράξη του να παρέχεις πολύτιμη βοήθεια σε άτομα που την χρειάζονται.
Τα μπερδεύεις!...Άλλο ταΐζω και βοηθάω και άλλο θέτω σε κίνδυνο έκθεσης, επαφής και διασποράς ενός επικινδύνου ιού.Στράφι πάει η βοήθεια!Στο φινάλε μοιάζουν με την αγελάδα που ενώ γέμισε την καρδάρα με γάλα, στο τέλος την κλώτσησε και το χύνει!...Όχι κίνδυνο να χάσουν τον μισθό τους, αλλά να τους καθαιρέσουν θα έπρεπε!...