Ιερά Σύνοδος: «Η εκούσια έκτρωση είναι φόνος»

Ιερά Σύνοδος: «Η εκούσια έκτρωση είναι φόνος» Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
49

Η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως η εκούσια άμβλωση αποτελεί φόνο, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Μετά τον σάλο με την καμπάνια παραπληροφόρησης κατά των αμβλώσεων στο μετρό, τον περασμένο μήνα, η Εκκλησία επανέρχεται και επιμένει πως θεωρεί το έμβρυο «πλήρη άνθρωπο» από την στιγμή της σύλληψης, θεωρώντας «την εκούσια έκτρωση ως φόνο» που δεν αποδέχεται.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιούλιο, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας είχε κάνει δεκτό αίτημα του κινήματος κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω», καθιερώνοντας, με εγκύκλιο, ημέρα για την «προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού» - την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα. Το κίνημα είχε τότε εκφράσει «τη χαρά και την ευγνωμοσύνη» του για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Παράλληλα η Ιερά Σύνοδος έδωσε τα συγχαρητήριά της στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για την κατάργηση της αργίας της εορτής των Τριών Ιεραρχών και την επαναφορά του εορτασμού στα δημοτικά και στα γυμνάσια της χώρας. 

«Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ' όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι' αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος, εκτιμώσα την απόφαση της Υπουργου Παιδείας και Θρησκευμάτων αξιοτίμου κ. Νίκης Κεραμέως περί της καταργήσεως στα σχολεία Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαιδεύσεως της αργίας της εορτής και της επαναφοράς του εορτασμού των αγίων Τριών Ιεραρχών των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας (30ή Ιανουαρίου) ως ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επικαίρων εκδηλώσεων, απεφάσισε την αποστολή προς αυτήν σχετικού συγχαρητηρίου γράμματος».

Το δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

 

«Συνήλθε εχθές και σήμερα, 3 και 4 Φεβρουαρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 163ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τις δύο Συνεδρίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε:

– Τον νέο Οργανισμό της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος.

– Την πρόταση της Συνοδικής Επιτροπής επί της Κοινωνικής Προνοίας και της Ευποιίας σχετικά με την έκδοση Συνοδικού Εγκυκλίου Σημειώματος «περί υποβολής Απολογισμού των Δαπανών διά την Φιλανθρωπικήν Διακονίαν κατά το έτος 2019 υπό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

– Τις προτάσεις της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος: α) περί της επισήμου παρουσιάσεως του εκδοθέντος Ζ' Τόμου των Πρακτικών του Ζ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα: «Οι φιλελεύθεροι θεσμοί του Αγώνος της Ελληνικής Επαναστάσεως», β) περί της διοργανώσεως του Θ' Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για το έτος 2020 και γ) περί της οργανώσεως των Εορταστικών Εκδηλώσεων επί τη συμπληρώσει 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία το έτος 2021.

– Τον Προϋπολογισμό της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως για το οικονομικό έτος 2020.

Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ' όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι' αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται. Επίσης, η Ιερά Σύνοδος, εκτιμώσα την απόφαση της Υπουργου Παιδείας και Θρησκευμάτων αξιοτίμου κ. Νίκης Κεραμέως περί της καταργήσεως στα σχολεία Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαιδεύσεως της αργίας της εορτής και της επαναφοράς του εορτασμού των αγίων Τριών Ιεραρχών των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας (30ή Ιανουαρίου) ως ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επικαίρων εκδηλώσεων, απεφάσισε την αποστολή προς αυτήν σχετικού συγχαρητηρίου γράμματος.

Τέλος, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ελλάδα
49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
«…Η στάση της Εκκλησίας αναδεικνύει ένα σοβαρό ζήτημα. Η αποδοχή της άμβλωσης δεν είναι προφανής, όπως θέλει να μας την παρουσιάσει η κυρίαρχη προοδευτική σκέψη. Και η αλήθεια είναι ότι σε έναν κόσμο που θεωρεί προφανή, αν όχι αναγκαία, κάθε υπέρβαση ορίων και αξιών που έχει κληρονομήσει, κάποιοι πρέπει να μας υπενθυμίζουν πως η αλόγιστη κατάργηση των ορίων οδηγεί στη βαρβαρότητα…»https://www.kathimerini.gr/1035885/opinion/epikairothta/politikh/to-papadario-kai-oi-amvlwseis
"Πρόπερσι ήταν η διδασκαλία των Θρησκευτικών. Τώρα είναι οι αμβλώσεις. Κάποτε θα πρέπει να αρχίσει να μας απασχολεί η ευκολία με την οποία διαδηλώνουμε την ανωτερότητά μας απέναντι σε μια σοφία που έχει δύο χιλιάδες χρόνια ζωής." https://www.kathimerini.gr/1035885/opinion/epikairothta/politikh/to-papadario-kai-oi-amvlwseisΝαι μωρέ, αυτό θα πρέπει να αρχίσει να μας απασχολεί. Η ανοχή μας στην βαρβαρότητα και τον σκοταδισμό...ΥΓ: "...σε μια σοφία"; Seriously? Να βάλουμε τα γέλια ή τα κλάματα δηλαδή;
Αναλόγως το σύνθημα. Αναλόγως τι πρεσβεύει. Τα συνθήματα και οι μεγαλοστομίες του γνωστού Τάκη πάντως (περί σοφίας 2000 κλπ)εμένα αρχικά μου προκαλούν γέλωτα. Όσο τα σκέφτομαι όμως, το γέλιο τείνει να μετατραπεί σε κλαυσίγελο. Τέλος, θυμώνω. Γιατί συνειδητοποιώ πόσο πραγματικά επικίνδυνος είναι ο τύπος που διαστρεβλώνει με τόσο ύπουλο τρόπο την αντίδραση στην πραγματική, την original βαρβαρότητα και τον σκοταδισμό, σε βαρβαρότητα και σκοταδισμό. Που εξισώνει αυτή την αντίδραση με εκείνη των μουλάδων που σκίζανε τις οθόνες των κινηματογράφων για να μην δούμε τον Χριστούλη να αμαρτάνει.
Επανέρχομαι για να μην παρεξηγηθώ, να πώ πως η αναφορά μου σε συνθήματα δεν αφορά τα περί «σοφίας» αλλά στην διαρκή επανάληψη λέξεων όπως «σκοταδισμός», από κάποιους σχολιαστές/αρθρογράφους. Δεν ήμουν ξεκάθαρος.-------------Ο «Τάκης» φέρνει στο προσκήνιο ακριβώς αυτό και το λέει και ωραία: Την έλλειψη νοήματος (άρα και ορίων) στις σύγχρονες κοινωνικές διεκδικήσεις. Όποιος (τολμά να) μιλά για όρια, πλέον, νοηματοδοτόντας τον λόγο του, είναι εν τέλει, Σοφός. Και φυσικά απέναντι του μόνον αυτιστική «διαδήλωση ανωτερότητας» μπορούν να αρθρώσουν κάποιοι.
Αυτό που φέρνει ο Τάκης στο προσκήνιο είναι τα δικά του, αξιωματικού χαρακτήρα συνθήματα περί βαρβαρότητας, από την οποία κάποιοι (όπως προφανώς και ο ίδιος ο ηρωικός αρθρογράφος) πρέπει να μας προστατεύσουν για να μην απωλέσουμε τα «ιερά και τα όσια» που έχουμε κληρονομήσει από τις προηγούμενες γενεές. Αυτό που φέρνει ο Τάκης στο προσκήνιο είναι ο χαρακτηρισμός της άμβλωσης, του θεσμικά κατοχυρωμένου δικαιώματος σε αυτήν και της αποδοχής που αυτή έχει, ως «υπέρβαση ορίων και αξιών». Αυτό που φέρνει ο Τάκης στο προσκήνιο είναι η σύμπλευσή του με την στάση της εκκλησίας που «υπερασπίζεται την πίστη της», αδιαφορώντας για το ότι αυτή η υπεράσπιση προϋποθέτει εκ των ων ουκ άνευ την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ανάμιξή της στα κοινά και την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη επιρροή της σε αυτά, ει δυνατόν ως αυτή ενός θεοκρατικού καθεστώτος, καθορίζοντας τις ζωές όλων μας. Αδιαφορώντας για τις προπαγανδιστικές αφίσες με τα «επιστημονικά στοιχεία» και την καταφανή συναισθηματική χειραγώγηση την οποία και ο ίδιος χρησιμοποιεί, παραβλέποντας (ενσυνειδήτως;) την αλήθεια και τους πραγματικούς σκοπούς πίσω από αυτή την «ευαισθητοποίηση»("Είναι προφανές ότι επιβάλλεται να καταργηθεί άμεσα ο νόμος και να απαγορευθούν όλες ανεξαιρέτως οι εκτρώσεις". https://media.ellinikahoaxes.gr/uploads/2020/01/Καταγραφή2-696x699.jpg)και επιχειρώντας να της προσδώσει κύρος και νομιμοποίηση με την αναφορά στον «εμβληματικό Παζολίνι».Αυτό που φέρνει ο Τάκης στο προσκήνιο είναι η απαξίωση της αντίδρασης στον σκοταδισμό και την βαρβαρότητα που ο ίδιος αναλαμβάνει να υπερασπιστεί, μιλώντας ειρωνικά για «κοινότητες προοδευτικών», «σουξέ», «επαναστατικό διαδίκτυο» και «κύρηκες της προοδευτικής σκέψης», εξισώνοντας τις αντιδράσεις με «τους ζηλωτές που κάποτε διαδήλωναν για την προβολή του έργου «Ο τελευταίος πειρασμός», με έναν άθλιο κυριολεκτικά συμψηφισμό, υιοθετώντας ο ίδιος τον μανιχαϊσμό που καταγγέλει. Καταγγέλοντας το «ταμπού» του αντικληρικαλισμού της γενιάς της σεξουαλικής απελευθέρωσης που «δεν είχε αναστολές» και δεν έπαιρνε προφυλάξεις έχοντας ως αποτέλεσμα ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, παραβλέποντας όμως πολύ βολικά το ταμπού (εκτός εισαγωγικών) του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στο οποίο αντιτίθενται σθεναρά οι σκοταδιστές που υπερασπίζεται, και το οποίο θα μπορούσε να ελαττώσει κατά πολύ αυτό το ποσοστό. Αυτό που φέρνει ο Τάκης στο προσκήνιο είναι η πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας, μια και, εν προκειμένω, η κατάργηση των ορίων και των αξιών που έχουμε κληρονομήσει, όπως ο νόμος του 1986 περί αμβλώσεων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην βαρβαρότητα και τον πιο μαύρο σκοταδισμό. Αυτό που ο Τάκης φέρνει στο προσκήνιο είναι το ξέπλυμα αυτού του σκοταδισμού, λειτουργώντας ο ίδιος ως το καλύτερο απορρυπαντικό πλυντηρίου.
Σιγά τα νέα. Αυτά τα μαθαίναμε στα θρησκευτικά στο λύκειο. Θυμάμαι το είχαμε και σαν θέμα στις εξετάσεις. Γιατί η έκτρωση είναι φόνος ή κάτι τέτοιο. Το τι χαζομάρες είχε κατεβάσει η κουτρα μου να γράψω για να περάσω δεν λέγεται ?
Το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες έχουν καταφύγει στην έκτρωση αποδεικνύει περίτρανα που ακριβώς την γράφουν την "Ιερά Παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού" και την "θεολογικήν θέσιν" της.
Χίλια χρόνια μνημόνιο και η Εκκλησία να γίνει ο άρχων του κράτους. Τουλάχιστον, δεν θα κοροιδευουμε τους εαυτούς μας. Ποιος Διαφωτισμός, μόνο Εκκλησία. Ίσως είναι η ώρα να βγάλουν μια απόφαση και για την ομοφυλοφιλία, να γνωρίζουν οι άνθρωποι πως να νιώθουν και με τι τρόπο τους αντιμετωπίζει η Ιερά Σύνοδος. Άντε γεια! Να σταματήσουν οι κίναιδοι να κυκλοφορούν στο δρόμο. Στα σπίτια τους μόνο.
Αφού η εκκλησία συνεχίζει να "εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του", αγνοώντας -ως είθισται- την επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά και την νομική που αναγνωρίζει ατομικά δικαιώματα μετά τη γέννηση, δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην συνδιοργανώσει μια ημερίδα με τους αγαπητούς flat earthers, να γελάσει και εμάς λίγο το χειλάκι μας.
Δεν τίθεται θέμα επιστημονικής τεκμηρίωσης περί του τι συνιστά "πλήρη και ακέραιο άνθρωπο". Οποιαδηποτε τέτοια κουβέντα είτε είναι φιλοσοφική/θεολογική είτε ψευδοεπιστημονική. Η συζήτηση στην οποία φαντάζομαι αναφέρεσαι είναι στις πόσες εβδομάδες παρουσιάζει το έμβρυο κάποια χαρακτηριστικά π.χ. αίσθηση πόνου. Αυτό όμως είναι δευτερεύον και εν πολλοίς αδιάφορο θέμα για την εκκλησία.
Τα όργανα του εμβρύου αναπτύσσονται κοντά στον 3ο μήνα, όπου χτυπάει και η καρδιά και αναπτύσσεται το νευρικό σύστημα σιγά σιγά. Εκεί αρχίζει να έχει ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Την ώρα της σύλληψης άνθρωπος δεν είναι. Και όπως λέει και η φράση: που να χτυπιέσαι άνθρωπος δε γίνεσαι.
Τέτοιες συζητήσεις έχουν ενδιαφέρον, αλλά θέλουν προσοχή. Το τι κάνει έναν άνθρωπο, άνθρωπο είναι ένα από τα πιο γνωστά προβλήματα της φιλοσοφίας και όπως όλα αυτά τα ερωτήματα δεν έχει μια λύση, εκτός και αν ορίσουμε μεταφυσικά (και άρα αυθαίρετα, αν και καθόλου τυχαία) τον άνθρωπο σύμφωνα με κάποια δικά μας κριτήρια. Μπορεί για εσένα τα όργανα να κάνουν τον άνθρωπο, μπορεί για κάποιον άλλο να είναι το DNA, για ένα τρίτο το να περνάς το τεστ του Τούρινγκ, για έναν τεταρτο κάτι τελείως διαφορετικό. Η επιστήμη ξεκινά μετά την μεταφυσική και μερικές φορές (όπως εδώ) ο ορισμός που δίνεται από κάποιους θέτει το πρόβλημα εκτός του πεδίου ορισμού της επιστήμης. Το να προσπαθούμε να λύσουμε μη επιστημονικά προβήματα με (ψευδο)επιστημονικές λύσεις ονομάζεται επιστημονισμός (scientism) και είναι πολύ-πολύ κακό.
The predominance of human biological research confirms that human life begins at conception—fertilization. At fertilization, the human being emerges as a whole, genetically distinct, individuated zygotic living human organism, a member of the species Homo sapiens, needing only the proper environment in order to grow and develop. https://www.acpeds.org/the-college-speaks/position-statements/life-issues/when-human-life-beginsHuman life begins at conception” is consistent with both of these definitions, because human zygotes display all four empirical attributes of life:Growth: As explained in the textbook Essentials of Human Development: A Life-Span View, “the zygote grows rapidly through cell division.”Reproduction: Per Human Sexuality: An Encyclopedia, zygotes sometimes form identical twins, which is an act of “asexual reproduction.” (Also, in this context, the word “reproduction” is more accurately understood as “reproductive potential” instead of “active reproduction.” For example, three-year-old humans are manifestly alive, but they can’t actively reproduce.)Metabolism: As detailed in the medical text Human Gametes and Preimplantation Embryos: Assessment and Diagnosis, “At the zygote stage,” the human embryo metabolizes “carboxylic acids pyruvate and lactate as its preferred energy substrates.”Response to stimuli: Collins English Dictionary defines a “stimulus” as “any drug, agent, electrical impulse, or other factor able to cause a response in an organism.” Experiments have shown that zygotes are responsive to such factors. For example, a 2005 paper in the journal Human Reproduction Update notes that a compound called platelet-activating factor “acts upon the zygote” by stimulating “metabolism,” “cell-cycle progression,” and “viability.”https://www.justfactsdaily.com/the-science-of-abortion-when-does-life-begin/Η ζωη επιστημονικά ξεκινά με τη συλληψη οπότε άκυρο το πρώτο σκέλος του συλλογισμού σου .Το ζήτημα της νομικής υπόστασης του εμβρύου, της προστασίας των δικαιωμάτων του ,του ποτε αποκτά χαρακτηριστικά νομικά προστατευόμενης ύπαρξης είναι βιοηθικο ζήτημα αναπροσαρμοζομενο, συζητησιμο και με ποικιλία απαντήσεων (με τη γέννηση ως επί το πλείστον, με τη βιωσιμότητα εκτός μήτρας για κάποιες νομολογίες ή ακόμα και από την σύλληψη ή την 6η εβδομάδα σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ),οπωσδήποτε πάντως ούτε το δεύτερο σκέλος του σχολίου σου είναι πανθομολογουμενο θέσφατο υπεράνω συζήτησης όποτε η ειρωνεία περι flat earthers ταιριάζει περισσότερο στην δικια σου ψευδοπροκατάληψη περι αλάθητης τεκμηριωμένης πεποίθησης . https://www.google.com/amp/s/www.usnews.com/news/best-states/articles/2019-06-27/a-guide-to-abortion-laws-by-state%3fcontext=amphttps://www.jurist.org/commentary/2011/11/ed-goldman-personhood-laws/https://academic.oup.com/medlaw/advance-article/doi/10.1093/medlaw/fwz014/5510054https://www.google.com/amp/s/www.psychologytoday.com/us/blog/theory-knowledge/201508/when-does-it-become-person%3famp
Έκανα λογαριασμό στη Lifo μόνο και μόνο για να απαντήσω στο σχόλιό σου. Λοιπόν: η πρώτη πηγή, από την ιστοσελίδα acpeds.org, είναι σύλλογος παιδιάτρων ο οποίος, μέσα στις 10 βασικές αρχές του, έχει και τις εξής παρακάτω:Recognizes the fundamental mother-father family unit, within the context of marriage, to be the optimal setting for the development and nurturing of children and pledges to promote this unit.Recognizes the unique value of every human life from the time of conception to natural death and pledges to promote research and clinical practice that provides for the healthiest outcome of the child from conception to adulthood.Recognizes the essential role parents play in encouraging and correcting the child and pledges to protect and promote this role.Recognizes the physical and emotional benefits of sexual abstinence until marriage and pledges to promote this behavior as the ideal for adolescence. (https://www.acpeds.org/about-us) Η δεύτερη πηργή σου, το Justfacts, έχει δημοσιεύσει άρθρα στα οποια ισχυρίζεται ότι1. Φυσικά και οι περισσότερες κατηγορίες βιασμού είναι ψεύτικες2. Η κλιματική αλλαγή γίνεαι από μόνη της και ο άνθρωπος δεν επηρρεάζει το περιβάλλον3. Guns don't kill people, people kill people4. Oι μετανάστες είναι βίαιοι εγκληματίεςκαι πολλά άλλα talking points της Αμερικάνικης Δεξιάς.(Eδώ η συλλογή άρθρων για τα θέματα: https://www.justfacts.com/)Με άλλα λόγια: οι πηγές που χρησιμοποιείς για να αποδείξεις πως η ζωη επιστημονικά ξεκινά με τη συλληψη, κάθε άλλο παρά επιστημονικές και αντικειμενικές είναι.
Eπιπλέον, αξίζει να αναφερθούν κι αυτά για το ..."American College of Pediatricians":MEDIA BIAS/FACT CHECKhttps://mediabiasfactcheck.com/american-college-of-pediatricians/Reasoning: Far Right, Hate Group, Poor Sourcing, PseudoscienceHistoryFounded in 2002, The American College of Pediatricians (ACPeds) is an advocacy group of pediatricians and other healthcare professionals in the United States. The group was founded by a group of pediatricians, including Joseph Zanga, a past president of the American Academy of Pediatrics (AAP), as a protest against the AAP’s support for adoption by gay couples. The group’s membership as of 2016 is estimated at 500 members, in contrast to the AAP’s of over 60,000 members. The organization’s view on parenting is at odds with the position of the American Academy of Pediatrics, which holds that sexual orientation has no correlation with the ability to be a good parent and to raise healthy and well-adjusted children. The American College of Pediatricians has been described by the Southern Poverty Law Center as a “hate group“, with “a history of propagating damaging falsehoods about LGBT people”.According to their about page “The Mission of the American College of Pediatricians is to enable all children to reach their optimal physical and emotional health and well-being. To this end, we recognize the basic father-mother family unit, within the context of marriage, to be the optimal setting for childhood development, but pledge our support to all children, regardless of their circumstances.”Analysis / BiasIn review, *THE AMERICAN COLLEGE OF PEDIATRICIANS IS NOT A CREDIBLE ORGANIZATION, THAT ROUTINELY PUBLISHES ANTI-LGBT INFORMATION AS WELL AS ANTI-VACCINATION PROPAGANDA* such as this: Human Papillomavirus Vaccination and this College Opposes Mandatory Humanpapilloma Virus (HPV) Vaccination. Regarding LGBTQ, the Southern Poverty Law Center has written this: AMERICAN COLLEGE OF PEDIATRICIANS DEFAMES GAYS AND LESBIANS IN THE NAME OF PROTECTING CHILDREN.Psychology Today has written this: The American College of Pediatricians Is an Anti-LGBT Group. While Media Bias Fact Check does not determine Hate Group status, we rely on 3rd party experts and pro-science sources, which has both proclaimed the American College of Pediatricians a Hate Group.A factual search reveals *TWO FAILED FACT CHECKS*The U.S.’s leading group of pediatricians issued a strong statement condemning tolerance of gender dysphoria in children. – MOSTLY FALSEAn association of pediatricians “admitted” that HPV vaccine Gardasil causes ovarian “failure” or cancer. – FALSE OVERALL, WE RATE THE AMERICAN COLLEGE OF PEDIATRICIANS A QUESTIONABLE SOURCE BASED ON FAR RIGHT WING IDEOLOGY, PROMOTION OF PSEUDOSCIENCE, POOR SOURCING AND 3RD PARTY LABELING AS A HATE GROUP. (D. Van Zandt 4/15/2017) Updated (9/20/2019)+H δε wiki μας λέει πως:The American College of Pediatricians (ACPeds) is a socially conservative advocacy group of pediatricians and other healthcare professionals in the United States. The group was founded in 2002 and claims to have over 500 members, although independent sources have previously reported that the group has between 60 and 200 members and one employee. The group's primary focus is advocating against abortion, the right of gay or lesbian people to adopt children, and it also advocates conversion therapy (!!!).https://en.wikipedia.org/wiki/American_College_of_Pediatricians____Tέλος,ΩΣ "ΕΠΙΣΗΜΟΣ" ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ/ΦΟΡΕΣ, ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΚΡΟΥΠΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ "AMERICAN ACADEMY OF PEDIATRICS" ΜΕ 64.000 ΜΕΛΗhttps://www.aap.org/en-us/Pages/Membership-FAQs.aspx
Ο pro life, conservative right αστρονομος βασισμένος στις πηγές πχ Finding Our Place in the Universe' (MIT Press, 2019) και στις μελέτες του δήλωσε ότι η γη είναι πλανήτης που εκτελεί 4 διαφορετικές κινήσεις .Οι φιλτατοι pro choice, liberal σχολιαστές της Lifo μπορεί να μην έχουν τηλεσκόπιο (η να μην έχουν πραγματοποιήσει καμιά έκτρωση 1ου τριμήνου, εννοώ να την φέρουν ιατρικά εις πέρας)αλλά ξέρουν από πολιτικές ατζέντες και κυρίως ad hominem ρητορικά τεχνάσματα οπότε καταλήγουν στο ότι όντως η γη είναι flat, αφού οποιαδήποτε θέση εκφράζεται από τον "εχθρό "όσο τεκμηριωμένη και αν είναι είναι απλως αδιανόητη. Επιστημονικά λοιπόν η συζήτηση θα έπρεπε να λήξει εδώ έτσι δεν είναι;https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3211703https://www.princeton.edu/~prolife/articles/embryoquotes2.htmlhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2672893/Ακόμα και pro choice δημοσιογράφοι δεν το αμφισβητούν αυτό https://rewire.news/article/2012/11/04/life-begins-at-conception-thats-not-point-0/ και δικαίως εστιάζουν στο personhood όπως και ο παρακάτω secularist pro choice https://www.google.com/amp/s/www.psychologytoday.com/us/blog/theory-knowledge/201508/when-does-it-become-person%3famp Η θέση του είναι ιδιαίτερα συνεπής και εν πολλοίς με βρίσκει σύμφωνο My sense of this leads to me to the position that during the first trimester abortions should be safe and legal (and as rare as possible!) because the essence of personhood is very early and minimal. Beyond the first trimester, the developing person has developed enough so that legal and moral rights begin to emerge such that protection is now warranted. By the third trimester, the only justification I could see for ending the life of an emerging person at this stage would be that it threatens the life of the mother (a fully emerged person). By birth, an infant is afforded the rights of personhood (even though he or she is not a fully functioning person).Για την Χριστιανική οντολογία και Ηθική ασφαλώς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν καταλαβαίνω πως οι θέσεις που δεσμεύουν τους πιστούς που τις ενστερνίζονται οικεία βουλησει γίνονται αντικείμενο χλευης ή επιθέσεων από αγνωστικιστές ή αθειστες secularists .Στην τελική η επιλογή της θρησκευομενης γυναίκας δεν είναι και πολιτική θέση άξια έκφρασης;
Οι flat earthers ήταν προφανώς χιούμορ ίσως παιδαριωδες, αλλά αν δούμε σοβαρά το ότι αυτοί οι άνθρωποι (άντρες) προσπαθούν να αφαιρέσουν από τις γυναίκες το δικαίωμα στην έκτρωση και δεν κάνουμε πλάκα, θα πρέπει να γίνουν άσκημα πράγματα και είναι κρίμα. Η ουσία είναι ότι κανείς δεν δύναται να ξέρει πού ακριβώς πρέπει να ορίζεται η αρχή της ζωης, αλλά θα έπρεπε να απογορευεται δια ροπάλου σε άτομα που εκ φύσεως δεν γεννάνε, να έχουν άποψη για αυτές που γεννάνε. Και στο τέλος, αν κοπτονται όλοι αυτοί ότι τα παιδιά δεν είναι των ανθρώπων αλλά του Θεού, ας θυμιθουν ότι ο ίδιος το σκότωσε το δικό του για να σώσει την ανθρωπότητα.
Boson «….η ουσία είναι ότι κανείς δεν δύναται να ξέρει πού ακριβώς πρέπει να ορίζεται η αρχή της ζωης, αλλά θα έπρεπε να απογορευεται δια ροπάλου σε άτομα που εκ φύσεως δεν γεννάνε, να έχουν άποψη για αυτές που γεννάνε. Πηγή: www.lifo.grΧαίρω πολύ χαιρόπουλος. Αν δεν ξέρει κανένας πότε ορίζεται η αρχή της ζωής έχουμε εξ ορισμού ΗΘΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ το οποίο δεν αντιμετωπίζεται μόνον νομικά. Δεν νοείται να υπάρχει επίκληση στην επιστημονικότητα, στην ουσία του ζητήμας όπως είπε και ο χρήστης «σιτελλους». --------------------------------------------------------Το ότι απαγορεύεις σε άτομα να έχουν άποψη βάσει της φύσης τους, είναι κάτι που ονομάζεται κάπως… Αλλά, σε αντίθεση με σύσσωμη την προοδευτική δημοσιολογία του τόπου, δεν θέλω να το γράψω γιατί το νόημα κάποιων λέξεων αργοπεθαίνει τελευταίως.-Το ότι απαγορεύεις σε άτομα να έχουν άποψη βάσει της φύσης τους, στο θέμα μας είναι επιπλέον άκυρο γιατί δεν υπάρχει μόνο η γυναίκα, αλλά, -στην χειρότερη- ένας ξεχωριστός οργανισμός ΣΤΟ σώμα της.-Το ότι απαγορεύεις σε άτομα να έχουν άποψη βάσει της φύσης τους, ενώ ταυτόχρονα από την άλλη (όπου βολεύει) καταγγέλλεις κάθε αναφορά (στην ίδια φύση) ως «ουσιοκρατικό σκοταδισμό!» χάριν ενός κοινωνικού κονστρουκτιβισμού που δογματικά υποστηρίζεις, είναι επιπλέον παραλογισμός. Και οι παραλογισμοί, δεν πάνε γενικώς μακριά.
Φερόμενε,Αλήθεια τη φράση "δια ροπάλου" την μετέφρασες κυριολεκτικά ότι δηλαδή θα πέφτει ξύλο στους ανθρώπους που έχουν άποψη ή άλλη άποψη; Ήταν απλώς μια φράση και όχι προτροπή σε χειροδικία. Προφανώς. Νομίζω ότι κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου, όπως δυστυχώς η πλειοψηφία των πιστών των θρησκειών. Αλλά ας τονίσω ξεκάθαρα την άποψη μου: Το σώμα των γυναικών ΠΡΕΠΕΙ να ανήκει εξ ολοκλήρου στις γυναίκες και όσο το έμβρυο βρίσκεται μέσα στη μήτρα το ΗΘΙΚΟ ΔΙΛΛΗΜΑ πρέπει φέρει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η κυοφορούσα. Ούτε αυτοί που δεν εγκυμονούν και σίγουρα ούτε η εκκλησία. Όλα τα άλλα είναι σκοταδισμοί κατά την ταπεινή μου άποψη.Τώρα, φράσεις όπως «ουσιοκρατικός σκοταδισμός» "κοινωνικός κονστρουκτιβισμός", τις ακούω λίγο ως φιοριτούρες και όχι ως ουσία.
Η καθαρή τεχνοεπιστημη παντα ανοίγει μονοπάτια που οι κοινωνικές-πολιτικες επιστήμες ακολουθούν ασθμαίνοντας οντας ετερόνομες και απλες διανοητικές κατασκευές .Ο φεμινισμός του Boson θα αλλάξει στο 5ο κύμα του όταν η πατριαρχια και οι παμπλουτες πολιτικο-οικονομικες ελιτ θα κλωνοποιουν το DNA τους ενισχυοντας με γονιδιακη μηχσνικη -βιοτεχνολογια τα χαρακτηριστικά τους (ευγονικη των μετανθρωπων)https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6733984/ και θα αναπτύσσουν τα έμβρυα σε biobagshttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6252373/καθιστώντας τις μήτρες των γυναικών άχρηστες οπότε και το σημερινό τους μοναδικό στη φύση προνόμιο παρωχημένο. Τότε το κίνημα θα διεκδικεί το δικαίωμα στην κυοφορία αλλά θα μιλούν αυτοί που "δικαιούνται "να γεννούν....
?In the year 2525, if man is still aliveIf woman can survive, they may findIn the year 3535Ain't gonna need to tell the truth, tell no lieEverything you think, do and sayIs in the pill you took todayIn the year 4545You ain't gonna need your teeth, won't need your eyesYou won't find a thing to chewNobody's gonna look at youIn the year 5555Your arms hangin' limp at your sidesYour legs got nothin' to doSome machine's doin' that for youIn the year 6565You won't need no husband, won't need no wifeYou'll pick your son, pick your daughter tooFrom the bottom of a long glass tubeIn the year 7510If God's a coming, He oughta make it by thenMaybe He'll look around Himself and sayGuess it's time for the judgment dayIn the year 8510God is gonna shake His mighty headHe'll either say I'm pleased where man has beenOr tear it down, and start againIn the year 9595I'm kinda wonderin' if man is gonna be aliveHe's taken everything this old earth can giveAnd he ain't put back nothingNow it's been ten thousand yearsMan has cried a billion tearsFor what, he never knew, now man's reign is throughBut through eternal night, the twinkling of starlightSo very far away, maybe it's only yesterdayIn the year 2525, if man is still aliveIf woman can survive, they may find?https://www.youtube.com/watch?v=zKQfxi8V5FA
@heliosoraΗ Εκκλησία, αν μιλά π.χ. για ιερότητα της μητρότητας έχουμε φρικτή φυσιοκρατία. Ο φεμινισμός όμως, όταν περιφέρει το άσπιλο «Σώμα Μου» ως πλακάτ-προσκύνημα, εν είδει αποστομωτικού επιχειρήματος, είναι δεδομένη πρόοδος…Υπάρχει έπειτα μία αληθινή υστερία που αγνοεί (θέλει να αγνοεί) το προφανές:Η έκτρωση αφορά και έναν τρίτο. Δεν έχει σημασία η λεπτολογία περί της 18ης ή 23ης ημέρας. Υπάρχει κάτι, με υπόσταση, που κινείται προς την ζωή.Η Εκκλησία δεν διαχωρίζει σε αυτήν την (δεδομένη) υπόσταση σώμα και ψυχή (κάτι που άλλωστε η επιστήμη απλώς μεταθέτει μερικούς μήνες). Το θεωρεί άνθρωπο «έξ άκρας συλλήψεως».Δεν πρόκειται για καμία τρομερά εξωφρενική θέση. Και εάν θέλεις την γνώμη μου, η Εκκλησία έχει (όπως είπες) μία οντολογία/ανθρωπολογία με ξεκάθαρες προοπτικές. Εσύ, liberal, τι έχεις; Τι είναι για εσένα ο άνθρωπος; Τι στοιχειοθετεί κατ εσέ την ανθρωπότητα ως ιδιότητα; Εκεί πρέπει να μετατοπιστεί η κουβέντα, αλλά νομίζω δεν πολυσυμφέρει… Γιατί όσο σίγουρος και να είσαι στα συνθήματα σου, από πίσω υποβόσκει μία εκκωφαντική έλλειψη νοήματος που, αντίθετα, στην Εκκλησία περισσεύει. Αν στριμώξεις τον liberal, το πολύ να φθάσει μέχρι τα δικαιώματα. Εκεί είναι η κόκκινη γραμμή του. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν τα δόγματα του. Και εκεί αρχίζει και η θρησκευτικότητα του!
...Και μετά τις πλάκες με τα σενάρια δυστοπικού θαυμαστού καινούργιου κόσμου, όπου οι (όπως πάντα άμυαλες) γυναίκες θα τρέχουν να παρακαλάνε να μείνουν έγκυες, προς μεγάλη ικανοποίηση των MRAs των incels κι όλου του κόσμου της βαθιάς συντήρησης ας πω και το εξής:(άσχετο αλλά σχετικό)Σύμφωνα με την εκκλησία οι άνθρωποι που έχουν "προγαμιαίες σχέσεις" -ακόμη κι αυτοί που βρίσκονται σε μονογαμική, μακρόχρονη σχέση και φέρουν αίσθημα αγάπης και αλληλοεκτίμησης κ.λπ.- άνευ εκκλησιαστικού γάμου θεωρούνται ΠΟΡΝΟΙ....ΦΟΝΙΣΣΕΣ λοιπόν, οι γυναίκες που έχουν προβεί σε άμβλωση -για τον οποιονδήποτε λόγο- (και σε αιμομικτικό βιασμό τους, ας πούμε) …ΠΟΡΝΟΙ οι άνθρωποι που δεν έχουν παντρευτεί και θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει μία λίστα, με τους σχετικούς χαρακτηρισμούς, για οποιοδήποτε "αμάρτημα"/"ηθική κατάπτωση" κατά τους ρασοφόρους, για να δούμε ποιος θα μείνει χωρίς να χαρακτηριστεί άσχημα ...έτσι για να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα.Διότι, ναι μεν, κατά τη γνωστή και μη εξαιρετέα λογική, είμαστε όλοι de facto "αμαρτωλοί", (που η εκκλησία μας δέχεται με "ανοιχτές αγκάλες" … εάν και εφόσον) αλλά είναι κάπως διαφορετικό να λαμβάνεις συγκεκριμένο χαρακτηρισμό: είσαι «ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ», είσαι «ΠΟΡΝΟΣ» κ.λπ..Θα έλεγα κι εγώ πως είναι ώρα και οι προοδευτικοί άθεοι (κι όχι κάτι συντηρούκλες που καταντούν πιο ένθερμοι υποστηρικτές του X.O δόγματος και του εκκλησιαστικού status quo απ' ότι αρκετοί χριστιανοί) να πάρουν θέση πιο δυναμική ΤΩΡΑ, αλλά και οι πιο προοδευτικοί χριστιανοί ή τελοσπάντων αυτοί που δεν αρέσκονται σε αυτήν την μισαλλοδοξία να διαχωρίσουν την θέση τους, να μιλήσουν, επίσης ΤΩΡΑ. Mind me people, it will only get worse.
@ βλαχάκιΣου το έχω ξαναπεί. Επειδή είσαι προκατειλλημένος liberal νεομαρξιστής κολλάς σε μικρολεπτομέρειες και δεν μπορείς να αντιληφθείς το μεγαλείο της εκκλησιαστικής οντολογίας όπου όλα τα νοηματικά κουτάκια είναι τοποθετημένα με τάξη, ένα, δύο, τρία, και ούτω καθεξής. Γι' αυτό και στα λόγια σου υποβόσκει μια εκκωφαντική έλλειψη νοήματος. Επειδή βγαίνουν από τα όρια των κουτιών. Έλα στις ανοιχτές αγκάλες της εκκλησίας να σωθείς, βλαχάκι μου. Να βρεις προοπτική και νόημα. Αγάπη.
Βρε! Ας σε πούνε ΠΟΡΝΟ (στα πλαίσια ΠΡΟΦΑΝΩΣ της προοπτικής της Εκκλησίας, έτσι; Γιατί ξέρω πάρα πολλούς πόρνους που καρφάκι δεν τους καίγεται-βασικά σχεδόν όλοι). Μικρό το κακό με τους χαρακτηρισμούς, που ούτως ή αλλέως ενδιαφέρουν του όντως Χριστιανούς. Έχει μία πλάκα να λογίζεται αυτό ως πραγματική απειλή και να γίνεται μάλιστα αιχμή δόρατος επαναστάσεως των «προοδευτικών» χριστιανών η μη, που ξάφνου ανακάλυψαν το σύμπαν και τον απόλυτο κακό…Ρατσιστή και φοβικό μην σε πουν την σήμερον, κάποιοι-κάποιοι. Τότε, φίλε μου δεν είσαι αμαρτωλός και αποδιοπομπαίος.Στα μανταλάκια σε βγάζουν σε χρόνο ντε-τε. Και δεν παίζει και συγχώρεση!Τότε ναι, «Mind the gap» που λέγαν κάποτε στο μετρό του χωριού μου, στη Βικτώρια...
...μου δημιουργήθηκε ένα δίλημμα τώρα:σπανακόπιτα και αγριογούρουνο στιφάδο, στην "βλαχική γάστρα"https://www.facebook.com/vlahikigastra/posts/2228446040604912ή αρνάκι στη γάστρα;https://www.facebook.com/vlahikigastra/photos/d41d8cd9/1543324282450428/ιδού ή απορία!ραμόνε εσύ τι λες;
Κάνεις δίκη προθέσεων ή μου φαίνεται;Κάνεις το λογικό άλμα, ως είθισται, ότι αφού η αφίσα λέει το Α και ό ποραγματικός δικαιούχος πίσω από αυτόν που πλήρωσε την αφίσα αλλού υποστηρίζει το Γ σημαίνει ότι η αφίσα υποστηρίζει το Β και το Γ.Τώρα αυτό δεν είναι πολύ πρακτικό για λογικές συναγωγές, είναι;
Πρακτικό για λογικές συναγωγές, πάντως, σίγουρα δεν είναι και το κουτόχορτο (ή το κάνω πως βλέπω μόνο τόσο όσο). Ξέρουμε τι λένε αυτοί πίσω από την αφίσα και τις επιδιώξεις τους (βλ. και νομοθετικά στην σελίδα τους), εκτός των άλλων ξεκάθαρων δηλώσεων. Ελπίζω να μην γίνετε, κάποιοι, η "βολική μάζα" πάνω στην οποία θα πατήσουν οι "pro-lifers" για την αμφισβήτηση του Νόμου του 1986 και τον επικινδυνο περιορισμό των ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που θα επικαλούνται "αντίρρηση συνείδησης".
https://youtu.be/EmNUbf1OHesΒλαχακι.Το ποιος τρωει ή το ποιος πουλαει κουτοχορτο ειναι μια μεγαλη κουβεντα. Ευχαριστως να την κανουμε σε ενα περιβαλλον που θα επιτρεπεται και στους δυο μας η ελευθερη εκφραση.
Αφού η Εκκλησία είναι κατά της έκτρωσης, τότε γιατί δεν συμφωνεί να μπει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία ώστε να μαθαίνουν οι έφηβοι για τις μεθόδους αντισύλληψης;
Γιατί είναι και κατά της αντισύλληψης και κατά των προγαμιαίων σχέσεων. Είναι γενικώς "κατά". Μόνο προσευχή, νηστεία και τον όβολο στο παγκάρι θέλουνε από τους ανθρώπους. Ό,τι διαφορετικό τους χαλάει τον προυπολογισμό.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ