Αποσύρεται η αφίσα κατά των αμβλώσεων από το μετρό - Υπουργική εντολή

Αποσύρεται η αφίσα κατά των αμβλώσεων από το μετρό - Υπουργική εντολή Facebook Twitter
36

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αποφασίστηκε να αποσυρθούν τελικά οι αφίσες της καμπάνιας κατά των αμβλώσεων στο μετρό

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών αναφέρει για την καμπάνια:

«Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.

Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών. Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό».

Ελλάδα
36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
Προφανώς και είναι δικαίωμα της κάθε γυναίκας να επιλέξει την άμβλωση, αλλά επειδή γνωρίζω και περιπτώσεις παντρεμένων γυναικών που έκαναν έκτρωση γιατί θεωρούσαν οτι δεν είναι η "καλύτερη" στιγμή να αποκτήσουν παιδί και για άλλους εντελώς δευτερεύοντες λόγους, καλό είναι να υπάρχουν τέτοιες αφίσες και να υπενθυμίζουν πως πρόκειται για μια εν δυνάμει ζωή και όχι για την αφαίρεση κάλου.
Η τότε 10 ετών κόρη μου που γύρισε απο το σχολείο της (στη Γερμανία) μου εξήξησε ολο χαρά πως έμαθε πως να περνάει προφυλακτικό σε μπανάνα.Η Ιταλιδα φίλη μας σοκαρίστηκε όταν η κόρη της (συμμαθήτρια της δικιάς μου στο ίδιο σχολείο) την ενημέρωσε οτι υπαρχουν προφυλακτικά με γευση φρούτου, ωστε να απολαμβάνει και η γυναίκα το στοματικό σεξ.Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία είναι που αποτρέπει τις αμβλώσεις και αυξάνει την παραγωγή στρατιωτών για να αισθάνεται ασφαλής ο κάθε Αδωνις και όχι οι προπαγανδιστικές αφισες συντηρητικων κυκλων στο μετρο...Μέχρι η Δεξια μας να γινει αρκετά ώριμη και να δεχτεί τέτοια μαθήματα στο σχολείο, θα παραμένει αυτό που ξέρουμε και μας επιβεβαιώνει καθημερινά, μια τριτοκοσμική Δεξιά.Η αφισσα θέλει στην πραγματικότητα να πει:Είμαστε συντηρητικοί! Είμαστε πολλοί! Είμαστε κυβέρνηση!
Εκείνο που με παραξενεύει είναι ότι οι περισσότεροι σχολιαστές ασχολούνται με το αν είναι άνθρωπος, αν είναι κύτταρο, αν είναι καλή η άμβλωση κ.ο.κ.Δηλαδή όταν βγαίνει μια διαφήμιση για το αυτοκίνητο ΧΥ και λέει ότι όποιος οδηγεί αυτό το μοντέλο είναι γοητευτικός τύπος, ψάχνουμε την επιστημονική αλήθεια της αφίσας;Οταν βγαίνει ένα καλλυντικό και υποστηρίζει στην διαφήμιση ότι τα δόντια σου θα γίνουν πιο λευκά, τα μαλλιά σου πιο λαμπερά, τα ρούχα σου πιο καθαρά, θα σου φύγουν οι ρυτίδες κλπ κλπ κλπ κάθησε κανένας να ψάξει την επιστημονική αλήθεια πίσω από αυτές τις φράσεις;Θα αρχίσουμε τώρα να κατεβάζουμε όσες αφίσες δεν έχουν επαρκή επιστημονική τεκμηρίωση; Η μόνο ότι δεν μας αρέσει; Από σήμερα θα μπορεί ένας εξαγριωμένος όχλος να ουρλιάξει για ότι δεν τον βολεύει και η όποια ελευθερία του λόγου θα καταργείται. Ελευθερία του λόγου θα έχουν μόνο όσοι συμφωνούν με τον όχλο;Η συγκεκριμένη αφίσα μας ζητάει να μην κάνουμε αμβλώσεις. ΔΕΝ ζητάει αλλαγή του νόμου περί αμβλώσεων, ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.Οταν ένας νόμος δεν σου αρέσει, έχεις κάθε δημοκρατικό δικάιωμα να ζητήσεις την αλλαγή του.Αλλιώς πρέπει να φιμώσουμε όλους όσους ζητάνε κατάργηση των μνημονίων (ένα μόνο παράδειγμα από τα χιλιάδες). Και τα μνημόνια νόμος είναι. Ξανά, γιατί εδώ μιλάμε για στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατίας: 1) Το κριτήριο ΔΕΝ είναι αν αυτά που λέει μια αφίσα είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα (ζήτησε κανείς να κατέβουν οι αφίσες για τα νανοβιονικά γιλέκα; )2) Το κριτήριο ΔΕΝ είναι αν μια αφίσα στρέφεται εναντίον ενός νόμου. Όλοι έχουμε δικαίωμα (και δημοκρατική υποχρέωση θα έλεγα) να αμφισβητούμε τους νόμους.3) Το μοναδικό κριτήριο είναι η νομιμότητα αυτών που λέει η αφίσα. Π.χ. αν προσβάλλει, αν προωθεί ρατσισμό ή βία ή αν καλεί σε παράνομες πράξεις. Δεν βλέπω στην συγκεκριμένη αφίσα κάτι παράνομο.Το να κάνεις άμβλωση είναι νόμιμο (και έτσι πρέπει να μείνει). Αλλά το να ΜΗΝ κάνεις άμβλωση είναι ΕΞ ΙΣΟΥ νόμιμο. Οταν λοιπόν εκφράζεται μια ΝΟΜΙΜΗ γνώμη (το να μην κάνεις άμβλωση) και εσύ την καταργείς επειδή δεν γουστάρεις, είσαι φασίστας.Μόλις επιτρέψαμε μια πολύ κακή πρακτική. Επιτρέψαμε σε οχλαγωγούσες snowflake δήθεν φεμινίστριες (που μόνο για τον εαυτούλη τους ενδιαφέρονται) να καταργήσουν μια άποψη επειδή τις ενοχλεί.Και δώσαμε το δικαίωμα στον οποιονδήποτε αυριανό όχλο να "κατεβάσει" όποια άποψη δεν του αρέσει. Τα χειρότερα έρχονται.Οντως, ο Μεσαίωνας έρχεται κατά πάνω μας με πολύ γοργά βήματα. Αλλά όχι από την μεριά που βλέπετε.
Η αφίσα αυτή έχει σκοπό την δημιουργία τύψεων και στο να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Δημιουργεί περαιτέρω φοβία στις γυναίκες που έμειναν έγκυες είτε από βιασμό, είτε από λάθος, είτε δεν μπορούν να το κρατήσουν λόγω οικονομίας κλπ. Στιγματίζουν με μια τέτοια αφίσα το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση.Μπράβο στην κυβέρνηση.
Ας αφησουν τα παραμυθια οτι καιγονται για την ανθρωπινη ζωη και αν τολμανε ας ξανατυπωσουν την αφισα να με τον πραγματικο της τιτλο:"Ορθοδοξες Ελληνιδες, μην κανετε εκτρωσεις, καντε παιδια για να σωσετε το εθνος που κινδυνευει απο τους μουσουλμανους"!
Ετσι ακριβώς έπρεπε να γίνει. Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται διαφήμιση κατά ενός βασικού δικαιώματος. Οι γυναίκες αποφασίζουν για το σώμα τους και για ότιδήποτε αφορά αυτό το σώμα. Δεν είναι κοινό κτήμα το γυναικείο σώμα για να έχει γνώμη ο καθένας.
Ναι, το έμβρυο είναι μέρος του σώματος της γυναίκας τί να κάνουμε. Εκείνες το δημιουργούν αυτό το έμβρυο, με το δικό τους αίμα και με ό,τι συστατικά διαθέτεουν εκείνες τρέφεται και αναπτύσσεται. Η γυναίκα δεν είναι νοικιασμένη μήτρα στη διάθεση του κράτους ή του συζύγου, είναι αυτόνομη ύπαρξη. Αν το θελήσει και μόνο, θα κάνει παιδί. Αν δεν θέλει, δεν θα κάνει. Απλά πράγματα. Αυτή γεννάει, αυτή υφίσταται όλες τις ωδίνες. Αυτή υποφέρει. Αυτή αποφασίζει λοιπόν. Οι υπόλοιποι απλώς παρακολουθούν, απαιτούν, αρπάζουν - εδώ και αιώνες.Μιλάτε σαν να είναι ανεγκέφαλη μια γυναίκα και πρέπει να της υποδειχθεί το "σωστό" - το οποίο σωστό δήθεν γνωρίζουν καλύτερα οι παπάδες, οι πολύτεκνοι, οι θεούσοι και οι μισογύνηδες όλων των ειδών. Το σωστό λοιπόν το ξέρει μόνο η γυναίκα που για κάποια σοβαρή αιτία πρέπε να κάνει έκτρωση. Σεβαστείτε την αιτία ακόμη κι αν δεν την γνωρίζετε. Δεν σας πέφτει λόγος εξάλλου. Ασχοληθείτε με το δικό σας σώμα.
100% λάθος. Είναι αναφαίρετο δικάιωμα μου (του καθενός) να έχει γνώμη για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Είτε είναι κτήμα του είτε όχι.Εγώ δεν αμφισβητώ ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με το σώμα / κτήμα τους. Αλλά μην αμφισβητείτε και εσείς το δικό μου δικαίωμα να έχω άποψη για οποιο θέμα θέλω - και να την εκφράζω.Ακόμα και αν η άποψη μου αφορά τα κτήματα άλλων.Με την φράση σας "Δεν είναι δυνατόν να υφίσταται διαφήμιση κατά ενός βασικού δικαιώματος" καταργείτε μονοκοντυλιά την ελευθερία του λόγου.Το οτιδήποτε μπορεί να χαρακτηριστεί "διαφήμιση κατά βασικού δικαιώματος" και να απαγορευτεί.
Η αφισα ειναι αρκετα επιθετικη, και ειναι πολυ λογικο να δημιουργησει (αντανακλαστικα) αρνητικα συναισθηματα σε πολλα ατομα, τα οποια υποστηριζουν το δικαιωμα της αμβλωσης.Δε χρειαζεται να ξαναγινει συζητηση περι δικαιωματος της αμβλωσης, των λογων κλπ κλπ. Στο συγκεκριμενο θεμα θα μπορουσε να γινει ενημερωση με αλλο τροπο, οπως πολυ σωστα αναφερε ενας/μια σχολιαστρια-ης. Με ενημερωση για μεθοδους αντισυλληψης. Σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση στα σχολεια κλπ.Ειναι ακριβως το ιδιο παραδειγμα με αφισες προ-βιγκαν. Μπορεις να βαλεις απανθρωπες εικονες (οι οποιες ισχυουν) 'η μπορεις να δειξεις επιχειρηματα για το ποσο διαφορετικα θα ηταν με μειωση παραγωγης κρεατος για το περιβαλλον, ζωα κτλπ. Το τελικο μυνημα ειναι το ιδιο. Ο δρομος διαφορετικος.
Σημασία δεν έχει τόσο το ποιος το αποφάσισε, αλλά με ποια λογική σκέφτηκε ότι θα ήταν ανεκτή μια τέτοια καμπάνια. Υπάρχει ξεκάθαρη συντηρητική στροφή και δοκιμή των αντανακλαστικών της κοινωνίας.
Στρουθοκαμηλισμός και φαρισαϊσμός. Οι πληροφορίες της αφίσας δεν είναι ψευδείς. Η γυναίκα έχει το δικαίωμα στην επιλογή της διακοπής της κύησης. Έχει όμως το δικαίωμα και την υποχρέωση να γνωρίζει ακριβως τι κάνει ώστε να επιλέξει σωστά.Ναι είναι ένας ζωντανός οργανισμός το έμβρυο, ένα μικρό ανθρωπάκι. Και ναι, τερματίζεις την ζωή του. Διαφωνούμε μέχρι εδώ; Έχουμε άνδρες γυναίκες την υποχρέωση να γνωρίζουμε (και το γνωρίζουμε, μην τρελαθούμε) πως μετά από μια φουλ επιθυμητή συνεύρεση μπορεί να προκύψει εγκυμοσύνη. Οταν κάποιος σνομπάρει το προφυλακτικό γιατί του στερεί ανδρισμό ή την απόλαυση, οφείλει να γνωριζει τις συνέπειες της ανόητης επιλογής του. Έχεις το δικαίωμα νομικά να διακόψεις την κυηση, και κάποιος απόλυτα νόμιμα θα εισπράξει 400-500 ευρώ τουλάχιστον. Να μην γινεται όμως ελαφρά τη καρδία, αυτό είναι το ζητούμενο.Ο έλεγχος του σώματος μου είναι να επιλέγω αντισύλληψη, να επιμένω στην χρηση προφυλακτικού. Η άμβλωση δεν είναι ακρωτηριασμός, δεν αφαιρώ όργανο μου, άρα δεν μπορώ να μιλάω για τον έλεγχο του σώματος μου. Τερματίζω τη ζωή κάποιου άλλου. Να τα λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Όχι. Δεν τερματίζεται η ζωή άλλου. Αυτό έχει λυθεί ήδη εδώ και δεκαετίες. Κουμάντο στο δικό σου σώμα. Οι γυναίκες ξέρουν τις επιλογές τους ανεξάρτητα απ την αφίσα. Αν πρεπει να μάθουν καλύτερα, τότε άμεση σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. Όχι αφίσες απο μουλάδες
Πάμε ξανά:αν έχουμε μουλάδες πώς και η άμβλωση στην Ελλάδα υπάρχει εδώ και 40 χρόνια;Ή θα μιλάμε με πραγματικούς όρους ή αποδεχόμαστε να είμαστε να είμαστε προκλητικοί. Αν είναι να παίζουμε με τις προκλήσεις να το κάνουμε όλοι;Εσύ γυναίκα είσαι και μιλάς εκ μέρους των γυναικών;Και αναφορικά με το αν τερματίζεται ζωή ξέρεις ότι το ίδιο συμβαίνει και με τις πατάτες όταν τις ξεριζώνουμε για να τις φάμε αλλά δεν σε βλέπω να λες τους βήγκαν δολοφόνους.Consistency παιδιά. Consistency. Πριτς από δω πριτς από κει δεν πάει.
Ναι είναι ένας ζωντανός οργανισμός το έμβρυο, ένα μικρό ανθρωπάκι. Και ναι, τερματίζεις την ζωή του. Διαφωνούμε μέχρι εδώ; Πηγή: www.lifo.grΝαι διαφωνούμε μέχρι εδώ. Το έμβρυο δεν είναι παιδί, δεν είναι μικρό ανθρωπάκι. Είναι κύτταρα μέχρι κάποιο σημείο. Κύτταρα τα οποία απαιτούν κάποιοι να έχουν περισσότερα δικαιώματα από έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο. Οπότε η συζήτηση θα μπορούσε να σταματήσει εδώ.Αλλά:Ναι εχουμε άνδρες και γυναίκες την υποχρέωση να γνωρίζουμε πως μετα από μια φουλ επιθυμητή συνεύρεση μπορεί να προκύψει εγκυμοσύνη. Και μετά από ανεπιθύμητη συνεύρεση μπορεί να προκύψει εγκυμοσύνη. μπορεί να προκύψει εγκυμοσύνη με πρόβλημα, μπορεί να προκύψει εγκυμοσύνη που δεν μπορεί να συνεχιστεί, μπορεί να έχουμε stealthing,που συμβαίνει συνέχεια μπορεί να μιλάμε για ανήλικη, μπορεί μπορεί, μπορει... Το τι θα γίνει όμως αφού προκύψει εγκυμοσύνη θα είναι απόφαση της γυναίκας και είναι κατοχυρωμένο αδιαμφισβήτητο δικαίωμα τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται ο καθένας να κρεμά την αποψάρα του στους τοίχους δημόσιων μέσων τα οποία όλοι πληρώνουμε.Όλοι αυτοί κόπτονται για τα αγέννητα, αλλά για τα γενημένα που πνίγονται κάθε μέρα στις θάλασσές μας μόκο. Για τα εγκαταλελειμένα που τα βιάζουν στα ιδρύματα κάθε μέρα μόκο. Για τα υποσιτισμένα που λιποθυμάνε στα σχολεία κάθε μέρα μόκο. Για αυτά που έχουν διανοητικά θέματα και πέφτουν θύματα βιασμών συνέχεια μόκο. Όταν μπορεί να αντιληφθεί ο 78χρονος κατά τα άλλα συντηρητικός πατέρας μου την αναγκαιότητα του δικαιώματος στην άμβλωση και το υπερασπίζεται, τότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Μόνο υποκρισία και φαρισαισμός. Και μισογυνισμός
Αυτό που δεν μου αρέσει είναι να απαντάμε σε "δογματικούς" με νέους δογματισμούς. Το "μάζα από κύτταρα" είναι όσο αυθαίρετο θεωρείτε το ανθρωπάκι. Μην σας πω και παραπάνω, γιατί τα κύτταρα, θα γίνουν στις επόμενες εβδομάδες 100τις εκατό ανθρωπάκι και δεν θα επιτρέπεται πια να μιλάτε για αυτοδιάθεση. Και όπως και να έχει το νόμιμο είναι διάφορο του ηθικού.Και αυτό το επιχείρημα με τα διαδοχικά μόκο δείχνει τουλάχιστον στοιχειώδη άγνοια των αντίστοιχων χώρων. Ξέρετε τον "Θεόφιλο"; την πεφιπ και τα υπόλοιπα σωματεία; Νομίζετε πως απλά κολλούν αφίσες μια φορά τον χρόνο από μισογυνισμό και "σάλο"; έχετε υπ όψιν ποιος χώρος ασχολείται νομικά, ηθικά, και συμβουλευτικά με τους τριτεκνους πολύτεκνους εν Ελλάδι; σας μοιάζει να αδιαφορεί για τα γεννημένα; Εμένα, καθόλου. Το ακριβώς αντίθετο.
Πολύ φοβάμαι ότι κινήσεις όπως το πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας και οι αφίσες στο Μετρό είναι τρόποι σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης για να δουν αν μπορούν να απαγόρεψουν την έκτρωση, όπως προσπαθεί και ο Τραμπ στην Αμερική.
Ονομάζεται ευαισθητοποίηση. Αν λέει κάπου ψέματα πείτε το. Κανένας νόμος δεν ασχολείται με τα δικαιώματα του εμβρύου, και η αφίσα θέτει ακριβώς αυτόν τον προβληματισμό: το πότε αρχίζει η ζωή. Αν ανεχόμαστε βιγκαν και λοατκι (που αμφισβητούν εντελως ξεκάθαρα υπάρχοντες νόμους) ανεχόμαστε και αυτό ή κανένα. Ναι, είναι λογοκρισία λοιπόν και είναι και επιλεκτική αντιμετώπιση.
Υποδείξτε μου σε ποιό στημείο στρέφεται εναντίον ενός κατοχυρωμένου δικαιώματος και εγώ θα είμαι μαζί σας. Η αφίσα δεν γράφει για αλλαγές νόμου ή τίποτα τέτοιο, θέτει απλά κάποια δεδομένα (αν είναι λανθασμένα επίσης στηρίζω την απομάκρυνση της) και αφήνει ένα ηθικό δίλημμα και κάνει επίκλιση στο συναίσθημα. Δεν αντιλαμβάομαι που αμφισβητείται ο νόμος.Αυτό όμως που αντιλαμβάνομαι είναι δογματισμός και αυτιστικά αντανακλαστικά. Χωρίς καμία διάθεση κριτικής διάθεσης. Η αντίδραση μου θυμίζει αρχοντοσυνδικαλιστές που διαμαρτύρονται για τις αξιολογήσεις: μπορεί κάποια στιγμή γενικά και άοριστα να γίνουν απολύσεις. Λυπάμαι αλλά στην δεδομένη περίπτωση διακρύνω ευθυνοφοβία και φόβο αντιπαράθεσης.
"Κατοχυρωμένο και αναμφισβήτητο δικαίωμα" δεν σημαίνει ότι είναι και απροβλημάτιστο να το εξασκείς, ή ότι δεν είναι άσχημο να το επιλέγεις ελαφρά τη καρδία και σε κάθε περίπτωση. Και αυτό δεν είναι άσχημο να το έχει κανείς υπόψη του. Ούτε η αφίσα μιλάει για απαγόρευση. Άσε που και ο ελεύθερος λόγος και η δημοσιοποίηση απόψεων είναι επίσης "κατοχυρωμένο και αναμφισβήτητο δικαίωμα".
"Ως νομικός δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω τα ακόλουθα: "Δικαίωμα" εμβρύου, δηλ. κυοφορούμενου δεν νοείται κατά το δίκαιο, παρά μόνον αν τεχθεί ζωντανό. Πλάσμα μπορεί να είναι κάθε έμβρυο (έμβρυο ανθρώπου, έμβρυο ζώου), το ίδιο όμως δεν είναι φορέας δικαιώματος. "Δικαίωμα" έχει ο άνθρωπος που γεννήθηκε. Η ελευθερία της διακοπής κύησης ισχύει δεκαετίες στη χώρα μας, υπό όρους. Το καθεστώς αυτό ούτε πρέπει αλλά ούτε μπορεί να μεταβληθεί χωρίς νομοθετική μεταβολή, η οποία δεν είναι σκόπιμη. Νεοσυντηρητικοί κύκλοι πάντως κατάφεραν να βάλουν το ζήτημα σε συζήτηση και αυτό πρέπει να κινήσει τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας (κανένας δεν υποχρεώνει σε έκτρωση μια γυναίκα που θέλει να γεννήσει - το θέμα είναι να μην αποκλείεται από νόμιμη έκτρωση μια γυναίκα που δεν επιθυμεί να κυοφορεί)."foodinspector 13.1.2020 | 19:24 Πηγή: https://www.lifo.gr/now/greece/266043/salos-me-tin-kampania-kata-ton-amvloseon-sto-metro
@Double HelixΤο "αφήστε με να ζήσω" είναι for all intents and purposes ακριβώς το ίδιο με το "μη την αφήσετε να με σκοτώσει". Το δικαίωμα του εμβρύου στη ζωή και το δικαίωμα της εγγύου στην επιλογή είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα. Εκτός αν μπορείς εσύ να μας βρεις τρόπο να απαλαχθεί η έγγυος από το μερικών εβδομάδων έμβρυο αλλά και το έμβρυο να ζήσει. Η τεχνολογία και η κοινωνία (γιατί ποιός θα το αναθρέψει μετά το παιδί?) δεν έχει προχωρήσει τόσο.Άρα ναι, στρέφεται εναντίον ενός κατοχυρωμένου δικαιώματος.
Είτε θα επιτρέπουμε την αμφισβήτηση κάθε δικαιώματος από τον οποιονδήποτε, στο πλαίσιο της ελευθερίας έκφρασης, είτε δεν θα το επιτρέπουμε για κανέναν. Σε αυτή τη χώρα αυτή τη στιγμή υπάρχουν κόμματα που λένε ανοιχτά ότι θα καταλύσουν το Σύνταγμα και τους νόμους για να εγκαθιδρύσουν κατά περίπτωση τη δική τους σοσιαλιστική ή φασιστική κόλαση. Κι όμως κανείς δεν τους φιμώνει παρά το ότι απειλούν ευθέως θεμελιώδη πολιτικά δικαιώματα. Γιατί λοιπόν αντιμετωπίζεται διαφορετικά μια χούφτα θρησκόληπτων;
φίλε St Beijinger, ευελπιστούμε ότι η τεχνολογία θα φτάσει σε σημείο να φροντίζει τέτοια θέματα. Προς το παρόν δεν θεωρώ ότι στρέφεται κανενός δικαιώματος: αν έγραφε κάτι σε ύφος "να καταργηθούν οι εκτρώσεις" ναι μαζί σου. Το δικαίωμα επιλογής παραμένει και είναι απόλυτα σεβαστό.Επίσης επανεξετάστε την δημοφιλή ρητορική "ποιός θα αναθρέψει μετά το παίδι" είναι επικίνδυνη και δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί.