Ο Τραμπ έλαβε μια «πολύ όμορφη» επιστολή από τον Κιμ για τις δοκιμές πυραύλων

Ο Τραμπ έλαβε μια «πολύ όμορφη» επιστολή από τον Κιμ για τις δοκιμές πυραύλων Facebook Twitter
ΕΡΑ
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως έλαβε μια νέα, «πολύ όμορφη επιστολή» από τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος του παρουσίασε τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Πιονγκγιάνγκ.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στις δοκιμές πυραύλων, ως αντίποινα για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας. «Δεν ήταν ευχαριστημένος στο θέμα των στρατιωτικών γυμνασίων», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος εξήγησε ότι έλαβε χθες Πέμπτη την επιστολή αυτή, η οποία είναι «πραγματικά πολύ όμορφη από την αρχή μέχρι το τέλος».

«Ξέρετε ότι ούτε και εμένα μου άρεσαν ποτέ», πρόσθεσε αναφερόμενος στις ασκήσεις, επιμένοντας γι΄άλλη μια φορά στην καλή συνεννόηση που έχει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, παρά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό της απομονωμένης χώρας. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε επίσης ότι σκέπτεται να έχει μια τέταρτη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς ωστόσο να δίνει διευκρινίσεις, κυρίως για το χρονοδιάγραμμα.

Η Ουάσινγκτον και η Σεούλ ξεκίνησαν τη Δευτέρα τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσιά τους, παρά τις προειδοποιήσεις της Πιονγκγιανγκ που υποστηρίζει ότι τα γυμνάσια μπορεί να πλήξουν τις συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τα πυρηνικά. Η Βόρεια Κορέα αντέδρασε λέγοντας πως αυτό δείχνει έλλειψη «πολιτικής βούλησης» των δύο χωρών να βελτιώσουν τις σχέσεις και να προχωρήσουν προς την ειρήνη.

Παράλληλα, οι Βορειοκορεάτες προχώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες τέσσερις φορές σε εκτοξεύσεις πυραύλων μικρού βεληνεκούς, δοκιμές τις οποίες είχαν ήδη παρουσιάσει δημόσια ως προειδοποίησε για τα αμερικανο-νοτιοκορεατικά γυμνάσια. Ο Τραμπ, ο οποίος μιλούσε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, είπε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα εξακολουθούν να επιδιώκουν μια εμπορική συμφωνία, αλλά δεν είναι έτοιμος να συνάψει μια συμφωνία.

Δεν είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με την Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να απέχουν από το να κάνουν δουλειές με τον κινεζικό γίγαντα τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei Technologies. «Τα πάμε πολύ καλά με την Κίνα. Μιλάμε με την Κίνα. Δεν είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία αλλά θα δούμε τι θα συμβεί», είπε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν δουλειές με τη Huawei προς το παρόν αν και αυτό μπορεί να αλλάξει με μια εμπορική συμφωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα ήδη από τον Μάιο είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην Αν. Μεσόγειο

Διεθνή / Η Ελλάδα είχε καταθέσει τις θέσεις της για τις θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο από τον Μάιο

Η Ελλάδα διατυπώνει στον ΟΗΕ τις θέσεις της για την Ανατολική Μεσόγειο, τη θαλάσσια ασφάλεια, τις τριμερείς συνεργασίες, το Κυπριακό, το Παλαιστινιακό και τη Συρία, εστιάζοντας στη νομιμότητα και την περιφερειακή σταθερότητα
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Απειλούν το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που σκότωσε 12 μπαμπουίνους και τάισε τα λιοντάρια

Διεθνή / Γερμανία: Απειλούν το προσωπικό του ζωολογικού κήπου που σκότωσε 12 μπαμπουίνους και τάισε τα λιοντάρια

Ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου υπερασπίστηκε την απόφαση, αναφέροντας ότι οι προσπάθειες στείρωσης και μεταφοράς κάποιων μπαμπουίνων είχαν αποτύχει. - «Αγαπάμε τα ζώα, μας λένε Ναζί»
LIFO NEWSROOM
Νέα βιογραφία για τον πρίγκιπα Άντριου: Η φιλία με τον Έπσταϊαν, ο τσακωμός με το Χάρι και τα αινιγματικά οικονομικά

Διεθνή / Νέα βιογραφία για τον πρίγκιπα Άντριου: Η σχέση με τον Έπσταϊν, ο τσακωμός με τον Χάρι και τα αινιγματικά οικονομικά του

Το βιβλίο με τίτλο «The Rise and Fall of the House of York» του ιστορικού Andrew Lownie εξετάζει όχι μόνο τις σχέσεις τού πρίγκιπα Άντριου με διάφορες γυναίκες , αλλά εστιάζει ιδιαίτερα στη στενή –και επικίνδυνη– φιλία του με τον Τζέφρι Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Λούλα ντα Σίλβα στο Reuters: «Δεν θα ταπεινώσω τον εαυτό μου» συνομιλώντας για δασμούς με τον Τραμπ

Διεθνή / Λούλα ντα Σίλβα στο Reuters: «Δεν θα ταπεινώσω τον εαυτό μου» συνομιλώντας για δασμούς με τον Τραμπ

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δεν προτίθεται να συνομιλήσει με τον Τραμπ, εν μέσω απαιτήσεων των ΗΠΑ για Μπολσονάρου - Οι δασμοί των ΗΠΑ στη Βραζιλία αυξήθηκαν στο 50% από την Τετάρτη
LIFO NEWSROOM
Δασμούς 100% στα μικροτσίπ από τον Τραμπ, ενώ η Apple ανακοινώνει επενδύσεις $100 δισ. στις ΗΠΑ

Διεθνή / Δασμοί 100% στα μικροτσίπ από τον Τραμπ, ενώ η Apple ανακοινώνει επενδύσεις $100 δισ. στις ΗΠΑ

Μετά την πίεση του Αμερικανού προέδρου, η Apple δεσμεύτηκε για νέα επένδυση 100 δισ. δολαρίων στην αμερικανική αγορά - Δασμοί-μαμούθ σε ημιαγωγούς και εξαρτήματα, αν δεν μεταφερθεί η παραγωγή στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια