Ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για τη μετονομασία της λίμνης Οντάριο σε «Λίμνη Αμερική»

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΙΜΝΗ ΑΜΕΡΙΚΗ Facebook Twitter
Φωτ. EPA
0

Σε αλλαγή της ονομασίας της λίμνης Οντάριο σε «λίμνη Αμερική» προχωρά ο Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τον Καναδά.

Η απόφαση αυτή έρχεται στη σκιά του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο χωρών, ο οποίος έχει ήδη επιβαρύνει με δασμούς τις διασυνοριακές συναλλαγές ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ αμέσως, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πέρυσι είχε διατάξει και τη μετονομασία του Κόλπου του Μεξικού σε «Κόλπο της Αμερικής».

«Προχωράμε άμεσα στη μετονομασία της λίμνης Οντάριο σε λίμνη Αμερική», ανέφερε ο Τραμπ σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. «Για την ακρίβεια, ήταν κάτι που σκεφτόμουν εδώ και πολύ καιρό».

Η λίμνη Οντάριο αποτελεί μία από τις πέντε Μεγάλες Λίμνες της Βόρειας Αμερικής και βρίσκεται στα σύνορα της καναδικής επαρχίας του Οντάριο με την αμερικανική πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Θετική εικόνα των Αμερικανών για τον Καναδά 

Όταν ο Τραμπ διέταξε τη μετονομασία του Κόλπου του Μεξικού τον Ιανουάριο του 2025, χρειάστηκαν περίπου δύο εβδομάδες μέχρι το Αμερικανικό Συμβούλιο Γεωγραφικών Ονομάτων (που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών) να ενημερώσει τις επίσημες ομοσπονδιακές βάσεις δεδομένων, ώστε η νέα ονομασία να τεθεί σε ισχύ για τις αμερικανικές κρατικές υπηρεσίες.

Πάντως, δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον Μάιο έδειξε ότι το 72% των Αμερικανών βλέπει θετικά τον Καναδά, ποσοστό υψηλότερο από κάθε άλλη χώρα στη δημοσκόπηση, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και του Μεξικού, και σχεδόν διπλάσιο από τα ποσοστά αποδοχής του ίδιου του Τραμπ.

Βάσει διακρατικής συνθήκης του 1909, περίπου το 52% της επιφάνειας της λίμνης Οντάριο ανήκει στον Καναδά, ενώ το υπόλοιπο τμήμα υπάγεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ισπανία: Γενική απεργία στις 11 Νοεμβρίου για τη στεγαστική κρίση, λίγο πριν τις πρόωρες εκλογές

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί λίγες εβδομάδες πριν από τις πρόωρες εκλογές, στις οποίες τα αυξανόμενα ενοίκια και οι εξώσεις έχουν αναδειχθεί σε ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας
THE LIFO TEAM