Κι αν η γυναίκα δεν το ευχαριστιέται;

Κι αν η γυναίκα δεν το ευχαριστιέται; Facebook Twitter
Ουσιαστικά μας είπε ότι το σώμα μας δεν μας ανήκει. Δοχεία ωαρίων είμαστε. Σεξ κάνουμε μόνο για να βγουν από μέσα μας ελληνοπουλάκια. Σκοπός μας: να γίνουμε μανούλες στρέιτ παιδιών.
33

Γελάσαμε. Γέμισε το Ίντερνετ εναλλακτικές εκδοχές της φράσης του ιερέα που δήλωσε ότι αν η γυναίκα κάνει σεξ και το ευχαριστιέται, το παιδί θα βγει ομοφυλόφιλο. Όταν είπα να γράψω γι' αυτό, ένας φίλος με συμβούλευσε να μην ασχολούμαι με τέτοιου τύπου δηλώσεις. Δεν είχα καμιά όρεξη ν' ασχοληθώ. Και δεν θα ασχολούμουν, αν ζούσα κάπου όπου το κράτος δεν θα πάσχιζε, άκομψα και άτσαλα, να απεξαρτηθεί από την εκκλησία και ν' αναπτύξει θεσμούς ανεπηρέαστους από την εξουσία της. Αν ζούσα κάπου όπου ο εκκλησιαστικός λόγος θα ήταν απλή έκφραση των απόψεων κάποιου, αδιάφορου για εμένα ιερατείου, μίας θρησκευτικής ομάδας, μεταξύ πολλών άλλων θρησκευτικών ομάδων.

Ακόμα λιγότερο θα νοιαζόμουν, αν ήμουν σίγουρη ότι η αναγνώριση δικαιωμάτων που υπαγορεύονται από ακλόνητα νομικά επιχειρήματα και πανίσχυρους ηθικούς λόγους, όπως είναι, για παράδειγμα, το δικαίωμα στην άμβλωση, δεν θα απειλούνταν από νοσηρά πάρε δώσε εκκλησίας και κράτους. Το ίδιο και αν ήξερα με σιγουριά ότι ηθικοπολιτικές αξίες που βρίσκονται στη βάση της έννομης τάξής μας, όπως είναι η ισότητα, δεν θα υπονομεύονταν από αναλύσεις της εκκλησίας για τους γκέι και τις γυναίκες. Τώρα όμως θ' ασχοληθώ.

Η καταγέλαστη δήλωση είχε ενδιαφέρον. Ουσιαστικά μας είπε ότι το σώμα μας δεν μας ανήκει. Δοχεία ωαρίων είμαστε. Σεξ κάνουμε μόνο για να βγουν από μέσα μας ελληνοπουλάκια. Σκοπός μας: να γίνουμε μανούλες στρέιτ παιδιών. Ενοχικές μανούλες, με κλειδωμένα σώματα, ενοχικών παιδιών, με μπλοκαρισμένες σεξουαλικότητες, συνεχιστές της ψυχοπαθολογίας της αγίας ελληνικής οικογένειας.

Ο ιερέας υπονοεί και κάτι άλλο χωρίς να το καταλαβαίνει (ελπίζω): ότι αν η γυναίκα δεν το ευχαριστιέται, δεν είναι πρόστυχο, είναι οκέι. Άλλωστε το «να σου κάνουν σεξ» είναι κλασικός τρόπος πειθάρχησης της γυναίκας, όχι πηγή ευχαρίστησης που σού προσφέρει ο σύντροφος σου.

Ζούμε σε μια χώρα όπου το ιερατείο απευθύνει στις γυναίκες εντολές. Η γυναικεία ευχαρίστηση είναι ρετσινιά, μην το ευχαριστιέσαι. Να είσαι μάνα «περίεργου» (;) παιδιού είναι ρετσινιά, μην το αγαπάς το παιδί σου, αν δεν είναι «όπως πρέπει». Το αν θα κάνεις ή δεν θα κάνεις ελληνοπουλάκια, καριέρα, αλλόκοτο ντύσιμο ή περιποιημένα μαλλιά, είναι αποφάσεις που θα πάρουν άλλοι για σένα. Ποιοι; Αυτοί που μπορούν να συμπεριφέρονται όπως τους γουστάρει: οι άντρες, η κοινωνία τους και οι δομές που έχουν στήσει, για να καταπιέζουν τις γυναίκες από την κούνια μέχρι τον τάφο. Ο ιερέας υπονοεί και κάτι άλλο χωρίς να το καταλαβαίνει (ελπίζω): ότι αν η γυναίκα δεν το ευχαριστιέται, δεν είναι πρόστυχο, είναι οκέι. Άλλωστε το «να σου κάνουν σεξ» είναι κλασικός τρόπος πειθάρχησης της γυναίκας, όχι πηγή ευχαρίστησης που σού προσφέρει ο σύντροφος σου. Ας θυμηθούμε την αισχρή διαφήμιση ότι στις εκλογές «θα πέσει pizza».

Δεν είναι μόνο το σεξ πεδίο στο οποίο οι γυναίκες δεν πρέπει να αφεθούν ελεύθερες. Είναι και η πολιτική. Φάνηκε από τη σύνθεση της κυβέρνησης. Η ημέρα της όρκισης ήταν συγκλονιστική. Πλάνα κοντινά στην κυβέρνηση. Άντρες. Πλάνο κοντινό στους συγγενείς των ορκιζομένων. Γυναίκες. Το πήραμε το μήνυμα οι νέες γυναίκες και τα μικρά κορίτσια: Για οπισθοφυλακή είμαστε καλές, αρχηγοί εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ.

Αρχηγός είναι η Μέρκελ. Αλλά εδώ δεν είναι Γερμανία. Εδώ τις Μέρκελ το συντηρητικό κόμμα της χώρας είτε δεν τις θέλει, είτε τις κρύβει, είτε δεν κατάφερε να τις προσελκύσει και να τις διοχετεύσει στα υψηλά ηγετικά κλιμάκια. Αυτό έπρεπε να σκεφτεί ο κύριος πρωθυπουργός όταν ερωτήθηκε γιατί δεν έβαλε γυναίκες και να ντραπεί, αντί να δηλώσει πως τάχα έχουμε την προτίμηση να μην μπλέκουμε στα κοινά σαν να πρόκειται για μία προτίμηση που αναπτύσσεται στο κενό κι έξω από κάθε κοινωνικό πλαίσιο επηρεασμού προτιμήσεων. Θα έπρεπε, ακόμα, να αναρωτηθεί γιατί η παράταξη του αποτυγχάνει τόσο φριχτά να βγάλει μπροστά αξιόλογες γυναίκες.

Κι αν η γυναίκα δεν το ευχαριστιέται; Facebook Twitter
Τι πρέπει να κάνει η κυρία Μιχαηλίδου για να πείσει ότι δεν είναι μια ωραία «πιτσιρίκα»; Να γίνει η κυρία τέλεια. Μπορούμε να φανταστούμε έναν νέο άντρα να κουβαλάει ποτέ ένα αντίστοιχο φορτίο; Φωτο: Eurokinissi

Βέβαια βγήκε μπροστά η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου. Βαρεθήκαμε να διαβάζουμε για την ομορφιά της. Το βραβείο εμετικού, σεξιστικού γλειψίματος σε ισχυρή γυναίκα το παίρνει, φυσικά, το Liberal. «Φεγγαρόφωτη» τη χαρακτήρισαν. Διαβάσαμε ότι παρουσιάζει ένα αισθητικό πρότυπο αντίθετο απ' αυτό της αριστερής γυναίκας. Δεν ξέραμε ότι οι μη αριστερές γυναίκες έχουν σκοπό να ικανοποιούν αισθητικά τους δεξιούς άντρες κι όχι να προωθούν την πολιτική τους. Ακόμα κι αν φτάσει ψηλά, λοιπόν, μια άξια γυναίκα με προσόντα παραμένει αγία, φεγγαρόλουστη. Τι πρέπει να κάνει η κυρία Μιχαηλίδου για να πείσει ότι δεν είναι μια ωραία «πιτσιρίκα»; Να γίνει η κυρία τέλεια. Μπορούμε να φανταστούμε έναν νέο άντρα να κουβαλάει ποτέ ένα αντίστοιχο φορτίο;

Στην όρκιση της κυβέρνησης είδαμε άντρες και εκκλησία στο φυσικό τους χώρο, στα κέντρα εξουσίας. Πόσα κοριτσάκια σ' αυτήν τη χώρα θα σκεφτούν «μπορώ και 'γω να γίνω πρωθυπουργός»; Μάλλον ελάχιστα. Πολλά θα μεγαλώσουν κολυμπώντας στις ενοχές που έχουν σώμα, ανάγκες, φιλοδοξίες κι απόψεις. Θα ακούσουν από παντού ότι είναι καλό να κάνουν τις σκιώδεις ουραγούς στα σχέδια των ανδρών τους και θα δουν να πετυχαίνουν γυναίκες που ζουν ως γλάστρες ή ως ευφυή παραρτήματα (μερικοί τις προτιμούν καλλιεργημένες) πλάι στους άντρες τους. Υπάρχουν γυναίκες που μπορούν να πουν «κι όμως εγώ θα κάνω το δικό μου», παρά τις υποδείξεις της κοινωνίας, της εκκλησίας, του κόμματός τους και του περίγυρού τους για το σώμα, το μυαλό και το ταλέντο τους. Αυτές χρειαζόμαστε και τις έχουμε ανάγκη στις θέσεις εξουσίας εδώ και τώρα.

Στήλες
33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

13 σχόλια
Έχω να πω και το εξής: H αλήθεια είναι οτι τα social media έχουν μειώσει την γυναίκα.... Δηλαδή όταν βλέπουμε όλο selfie και μπανακια και νυχάκια και βολτουλες και είμαστε ντυμένες χάλια μαύρα απλά για να δούνε το κώλο μας γιατί αυτό έχει αξία ε καταλαβαινετε εσείς οι γυναίκες ότι ξεφτιλίζετε το φύλο σας μόνες σας;;; Το ίδιο κάνουν και πολλοί άνδρες και μας ρεζιλεύουν αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό και σε αυτή την περίπτωση εσείς οι γυναίκες που είστε οι τελικοί κριτές τους δίνετε αξία!!! ποπό κοίτα μπράτσα και κοιλιακούς και πάτε με τον πρώτο βλάκα που δεν έχει καν χιούμορ και άποψη απλά επειδή έχει πάει γυμναστήριο και σας φέρεται χάλια..... Σας αξίζει σε όσες το κάνετε ,καλά να πάθετε!!!! Να τους χαίρεστε
Tο οτι τα εμπλεξες ολα μεσα τα εκανε αχταρμα..... μενω στο οτι οι ελληνιδες καταπιεζονται απο την οικογενεια να ειναι καλες οπως το οριζει η κοινωνια μας,.... Ολες να παντρευτουν και να κανουν οικογενεια θελουν επειδη ετσι μεγαλωσανε.... και χιαρονται οι ηλιθιοι γονεις απο πισω, δεν βλεπουν την ανορημοτητα των παιδιων τους αλλα χαιρονται,..... και μετα τα παιδια ξενοπηδιουνται ενω εχουν παντρευτει!!! τωρα το οτι κανεις επιθεση στην κυβερνηση γι αυτο το λογο δεν εχει ουσια..... και η προηγουμενη κυβερνηση τοσες γυναικες ειχε βαλει και μαλιστα ανω των 50 ετων.... αυτοι δωσανε ευκαιρια σε νεες γυναικες , να τα λεμε ολα!!!
"Πλάνα κοντινά στην κυβέρνηση. Άντρες. Πλάνο κοντινό στους συγγενείς των ορκιζομένων. Γυναίκες. Το πήραμε το μήνυμα οι νέες γυναίκες και τα μικρά κορίτσια"Ερωτηση προς κ. Στεργιου. Αυτο το μηνυμα το πηρατε και στην ορκιση της κυβερνησης Τσιπρα-Καμμενου? Αν ναι γιατι δεν λεγατε τιποτα και τοτε (διοτι η εικονα ηταν μεσες-ακρες η ιδια)
Κάποια στιγμή ίσως θα πρέπει να θίξετε και την απαιτούμενη αλληλεγγύη που θα πρέπει να δείχνουν οι γυναίκες. Μας φταίνε οι άνδρες, η πατριαρχία, η εκκλησία, το σύστημα και άλλα πολλά αλλά δεν είδα ποτέ να παραπονιέστε και να γκρινιάζετε για το δικό μας ρόλο στην όλη ιστορία. Μήπως είμαστε αμέτοχες, μήπως είμαστε άβουλα όντα; Ή μήπως είμαστε φεμινίστριες για όσες πληρούν τα δικά μας κριτήρια αξιοσύνης κι όλες οι υπόλοιπες να κόψουν τον λαιμό τους αν δεν είναι σαν εμάς; Αλήθεια πόσες φορές υπερασπιστήκαμε μια γυναίκα που υφίσταται bullying; Πόσες φορές κράξαμε κάποια επειδή είχε πιο προκλητικό στυλ ή επειδή δεν μας φάνηκε αρκετά πνευματώδης; Πόσες φορές χαρακτήρισαμε κάποια γλάστρα χωρίς να την ξέρουμε; Πόσες φορές τα βάλαμε εναντίον ισχυρών αρσενικών φίλων μας για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους; Πόσες γαμημένες φορές καταφέραμε να είμαστε ουσιαστικά μαχητικές και όχι γραφικές; Δε συμφωνώ με τη συνεχή θυματοποιηση. Τα γραφικά περί εκκλησίας που επηρεάζει εν ετει 2019 οποιαδήποτε άλλη πέρα από τις γιαγιάδες μας τα αφήνω ασχολίαστα. Γνωρίζω γυναίκες που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και που ανέχονται πνευματικά και κοινωνικά απαιδευτους (άνδρες και γυναίκες) που θα τις αμφισβητήσουν μόνο και μόνο γιατί καταφέρνουν να είναι και περιποιήμενες. Επίσης γνωρίζω γυναίκες που πάρα την υπό εκπροσώπηση, τις προκαταλήψεις και την αδιανόητη κριτική αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Και ξέρετε κάτι πολλές γυναίκες τις σαμποτάρουν, όχι γιατί δεν είναι ικανές αλλά γιατί δεν πληρούν τα δικά τους κριτήρια αξιοσύνης. Η αλληλεγγύη σε όλο της το μεγαλείο. Την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να διαμαρτυρηθειτε, βάλτε σας παρακαλώ και τις γυναίκες στην εξίσωση. Κι αντί να φωνάζουμε μόνο καλό θα ήταν και να προτείνουμε κάτι διαφορετικό. ΥΓ: δε συνηθίζω να γράφω με παθιασμένο ύφος όταν επιχειρηματολογώ αλλά με παρέσυρε η πολύ καλή γραφή σας.
“Στην όρκιση της κυβέρνησης είδαμε άντρες και εκκλησία στο φυσικό τους χώρο, στα κέντρα εξουσίας”. Τι θα λέγαμε για τη δικαστική εξουσία της Ελλάδας, αν πάει ο νους μας στο μάλλον γυναικοκρατούμενο Συμβούλιο της Επικρατείας, με πρόεδρό του μάλιστα μια γυναίκα;
Οι περισσότερες κοπέλες, μεγαλωμένες με στερημένες μαμάδες σχεδόν στα πάντα, εκείνες τις μαμάδες που συμβιβάστηκαν με το ΄΄καλό παιδί'' και τον ''δουλευταρά'', που δεν απόλαυσαν το σεξ όπως θα έπρεπε ποτέ τους, για τον απλούστατο λόγο πως ΔΕΝ ερωτεύτηκαν τον σύντροφό τους, τον μελλοντικό πατέρα τον παιδιών τους, τον ΄΄άντρα΄΄ στήριγμα του σπιτιού, και αρκέστηκαν στον πρώην αλητάκο ορισμένες, που με τον τσαμπουκά τις κέρδισε, ή στον αμόρφωτο μελλοντικό προϊστάμενο που έχει καλό βύσμα, με τον τουπέ επιστήμονα, μόνο και μόνο για να πουλάνε μούρη στις ''φίλες'' τους, ή στον άντρα με στολή, μόνο και μόνο επειδή αρέσει η στολή. Εκείνες οι μαμάδες μεγάλωσαν τις σημερινές κοπέλες, με το ίδιο ακριβώς όνειρο, που τις μεγάλωσαν και εκείνες οι δικές τους μαμάδες, να βρουν το καλό παιδί, τον σίγουρο, που να είναι ΚΑΙ πρίγκιπας, ΚΑΙ τσαμπουκάς, ΚΑΙ ρομαντικός, ΚΑΙ να βγάζει πολλά χρήματα, όλες αυτές τελικά κατέληξαν νοικοκοιρούλες, με καριέρα στην καλύτερη περίπτωση, που έχουν κάποιον που ΔΕΝ προσέχει τον εαυτό του, ΔΕΝ έχει τρόπους, ΔΕΝ έχει ενδιαφέροντα, ΔΕΝ είναι ικανός για συζήτηση και άλλα πολλά!!! Και καταλήγουν με τον καιρό όπως οι μαμάδες τους, που ακούνε ρομαντικά παλιά τραγούδια, φέρνοντας στο μυαλό τους, κάποιες όμορφες στιγμές από το πολύ μακρινό παρελθόν, για κάποιον έρωτα τους, που δεν τον επέλεξαν, επειδή σκέφτηκαν σαν πρακτικά μυαλά, εκείνες οι πλέον ανοργασμικές, γεροντοκόρες μέσα στην πολύχρονη σχέση τους, με πολλά αδικαιολόγητα νεύρα, με έναν άντρα που φαντάζεται άλλες στο κρεβάτι του, επειδή η σύντροφος του, ΔΕΝ εκπέμπει σεξουαλικότητα, επειδή εκείνος όσο και να είναι θλιμμένος μέσα σε αυτή την συνηθισμένη σχέση, ΔΕΝ χωρίζει για τα παιδιά και μόνο, και βλέπει στα κρυφά πορνό, επειδή έχουν ξεχάσει ΚΑΙ οι δύο πως να είναι ζευγάρι εδώ και πάρα πολλά χρόνια!!! Όποιος καταστρέφει τον Εαυτό του, ο ίδιος έχει μόνο την ευθύνη! Όπως εκείνος που επιλέγει την ασεξουαλική του σύντροφο, για να του κάνει παιδιά, την σίγουρη που ΔΕΝ θα πάει με κανέναν άλλο, αλλά δεν αρέσει πραγματικά ούτε στον ίδιο, έτσι κι εκείνη που έχει κάποιον με μπυροκοιλιά, με εκείνον τον αναίσθητο αντιρομαντικό ξερόλα, που η λέξη μαλάκας κυριαρχεί στο φτωχό λεξικό του, είναι δύο Δυστυχισμένοι άνθρωποι, που έχουν μάθει να υποφέρουν ο ένας τον άλλο, παρά να τον αγαπούν πραγματικά! Εσείς οι κοπέλες που μεγαλώσατε με το παραμύθι του πρίγκιπα, ρίξτε για λίγο τα στάνταρ σας! Δεν εννοώ να μην σας αρέσει ο άντρας που θα μοιράζεστε το κρεβάτι μαζί του, δεν εννοώ να μην μπορείτε να συνεννοηθείτε και να είστε από δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους! Εννοώ να μην προσβάλετε κάθε ευαίσθητο, ρομαντικό, μορφωμένο παιδί, που έχει καλή καρδιά, και ενώ το βλέπετε πως προσπαθεί να σας κατακτήσει με τον τρόπο του, τον ρίχνεται στον Καιάδα, επειδή δεν μπορεί να καλύψει ΌΛΕΣ σας τις παράλογες ανάγκες! Ξέρετε για ποιόν μιλάω ορισμένες! Για εκείνον που σας βάζει πάνω από τον εαυτό του, και τον αποκαλείτε αδύναμο, χωρίς δυναμική προσωπικότητα, ενώ ο άνθρωπος ρίχνει το εγώ του κάθε φορά που κάνει τον κλόουν, προκειμένου να σας δει να γελάτε σε μια δύσκολη στιγμή! Για εκείνον που σας αγκαλιάζει όταν έχετε τα νεύρα σας, και δεν μιλάει για να μην τα κάνει χειρότερα, αλλά τον κατηγορείτε και από πάνω, ότι δεν του αρέσουν οι εντάσεις! Για εκείνον που σας κάνει εκπλήξεις, για να αντικρίσει το όμορφο χαμόγελο σας, και να ακούσει μια καλή κουβέντα, ή ακόμη και κάποιο δωράκι που του το πετάτε στα μούτρα, επειδή δεν είναι ακριβό! Για εκείνον που θα έρθει με μια αγκαλιά λουλούδια, προκειμένου να σας πλησιάσει, να καταφέρει να ξαναβγεί μαζί σας, για εκείνον που θα σας γράψει κάποιο κείμενο ή τραγούδι, για να σας κάνει να νιώσετε ακόμη πιο σημαντική, ακόμη πιο όμορφη! Για εκείνον που περιμένει στο κρύο σαν γονιός, για να σας ρωτήσει για τα αποτελέσματα των εξετάσεων που γράψατε, που σας δίνει κουράγιο με κάθε τρόπο, ακόμη και με ένα όμορφο και τρυφερό μήνυμα. Για εκείνον που το σέξ δεν σημαίνει απλώς τελειώνω, και βάζει πάνω από τη δική του απόλαυση τη Δική σας! Για εκείνον που δυστυχώς για εσάς, με λίγα λόγια δεν μπορεί να καλύψει όλες σας τις ανάγκες! Αν βρείτε ποτέ στον δρόμο σας κάποιον, που μπορεί να δώσει Αγάπη, μην του κλείσετε την πόρτα! Αφήστε τον να μπει στην καρδιά σας, και που ξέρετε, ίσως είναι ο Άνθρωπος που θα μοιραστείτε μαζί του, ότι πιο όμορφο υπάρχει στη φύση μας!
Απάντηση στο GIF του βλαχακιού:https://www.goodreads.com/quotes/1430634-i-find-myself-increasingly-shocked-at-the-unthinking-and-automaticΠοτέ δεν είναι αρκετές οι φορές που χρειάζεται να ανατρέξουμε στην εμπειρία αυτή της Doris Lessing.
...Σε βρίσκω λίγο απόκεντρο, στο συγκεκριμένο.Δεν είναι τάδε βέρσους δείνα είναι -απλώς- η άρνηση στο "κανάκεμα-ταχτιριντί" αυτής της απόδοσης της πραγματικότητας (από κάποιον που έχει φάει τουτουμάκια, δια μέσου "παίζω το καλό παιδί" κ.λπ.) που, μάλιστα, θεωρεί πως είναι και πρωτότυπος. Anyway.(*) Η θύμηση της συγγραφέως αναφορικά με το σχολείο, χωρίς να την αμφισβητώ βεβαίως, μου φαντάζει τόσο ΕΚΤΟΣ πραγματικότητος (ελληνικής τουλάχιστον). Ιστορία, ένα μέρος όπου οι γυναίκες είναι ένα σχεδόν αόρατο sidekick στον "de facto" άνθρωπο δλδ τον άνδρα.Αλλά επειδή θυμηθήκαμε την Ροδεσία, ας ακούσομε και το κατιτίς μας:https://youtu.be/eWf_XpcGU3I
...Αχ, έχει και συνέχεια. Για να δούμε πού θα πάει (γενικώς) η βαλίτσα. Χρειάζεται επαγρύπνηση.https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/neo-chtypima-tou-morfou-o-metaksas-tima-tin-kypro-logo-eksomologisis-giati-marazonoume-gia-dyo-paidakia-pou-skotose-anti-gia-tis-ektroseis/
Διαβάζοντας αυτό το κείμενο πολλά κακά στερεότυπα και λέξεις περνάνε από το μυαλό μου.Απλά για να μην λέμε τριαλαρία τριαλαρό.Άννα Συνοδινού, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη (γεννημένη στα Εξάρχεια χοχο, πριν να έρθουν οι alternative Εξαρχειώτες διώχνοντας τους παλαιούς), Κέλλυ Μπουρδάρα, Μαριέττα Γιαννάκου- Κουτσίκου. Είναι μόνο από τις λίγες μη αξιόλογες γυναίκες που έχουν βγει από την παράταξή του.Άλλες παρατάξεις που είχαν/έχουν γυναίκες αρχηγούς στην Ελλάδα: ΚΚΕ (Παπαρήγα), ΠΑΣΟΚ (Φώφη, οποία αξιοσύνη!).Άλλες χώρες που είχαν γυναίκες αρχηγούς, πλην της Γερμανίας: ΗΒ (Θάτσερ), Ινδία (Ίντιρα Γκάντι), Πακιστάν (Μπεναζίρ Μπούτο), Τουρκία (Τανσού Τσιλέρ), Ισραήλ (Γκόλντα Μέιρ)... Εικάζω ότι το Πακιστάν και η Τουρκία έχουν καλύτερες επιδόσεις από την Ελλάδα στην ισότητα των δύο φύλων.Δεν είναι κακό να μην ξέρεις. Κακό είναι να διαφημίζεις την έλλειψη γνώσης σου ως γνώση. Κακό είναι πάνω σε αυτό το σκότος της αμάθειας και της ημιμάθειας να δομείς ένα ηθικό σύμπαν. Διότι τότε δεν απέχεις και πολύ από κάτι σκοταδιστές παπάδες που λένε ό,τι νάναι.
Έλα τώρα που το Πακιστάν και η Τουρκία έχουν καλύτερες επιδόσεις στην ισότητα επειδή έβγαλαν μια φορά πρωθυπουργό γυναίκα! Τόσο αυθαίρετα συμπεράσματα πια;
Πόσο μάλλον που ξεχνάει ότι στο Κακιστάν και στην Ινδία (και στο Μπαγκλαντές συμπληρώνω εγώ) γυναίκες πρωθυπουργοί βγήκαν μέλη πολιτικών δυναστειών, χήρες πολιτικών (κατά κύριο λόγο δολοφονηθέντων) ή κόρες πολιτικών. Εάν αυτές οι δυναστείες είχαν άλλα άρρενα μέλη τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσαν να κάνουν εξίσου καλά τη δουλειά της διαδοχής, δεν θα είχαν γίνει ποτέ πολιτικοί, πόσο μάλλον ηγέτες.
Ήτο χαβαλεδίζον, κυμαινόμενο στο ύψος σοβαρότητας των επιχειρημάτων του ίδιου του άρθρου.Αυτοσκοπός του σχολίου μου ήταν να πω ότι στην Ελλάδα υπάρχει ισότητα μεγαλύτερη από ότι σε χώρες στις οποίες υπάρχουν γυναίκες πρωθυπουργοί.
Παίρνεις μια (κατ' ελάχιστο βλακώδη) δήλωση ενός παπά που απευθύνεται σε max 1000 άτομα σαν κοινό και επηρεάζει max 100 άτομα σαν νόημα σε όλο τον ελληνόφωνο κόσμο (διότι η ατάκα δεν ειπώθηκε καν στην Ελλάδα).Το δημοσιοποιείς και το κάνεις ζήτημα (εν μέρει ορθώς, διότι η μ@λ@κία πρέπει να πατάσσεται από όπου κι αν προέρχεται).Και ξαφνικά υπάρχει μια εικόνα ότι η "κοινωνία" λέει ό,τι είπε ο παπάς. "Πως γκένεν αυτό;;;;" κατά Ογκουνσότο.Μπαίνεις και διαβάζεις liberal μόνο και μόνο για να απομονώσεις μια λέξη (ούτε καν φράση) που σου τη σπάει. Δεν ασχολείσαι ποτέ με τις οικονομικές αναλύσεις γιατί αυτά είναι του διαβόλου, για τους καπιταλιστάς. Ασχολείσαι με μ ί α λέξη. Κατά τα λοιπά συναίσθημα, εντυπώσεις, στερεότυπα και παθιασμένη γλώσσα*. Ο φεμινισμός μετέρχεται όλων των μεθόδων και πρακτικών της ακροαριστεράς: πλασματική αύξηση της δύναμης του άλλου άκρου προκειμένου να απαιτήσει συσπείρωση γύρω του, δημιουργία εντυπώσεων με την αποκοπή λέξεων ή νοημάτων από το λοιπό συγκείμενο κτλ κτλ.Με τον φεμινισμό, όπως και με τις λοιπές εκφάνσεις της ακροαριστεράς, πρέπει να κάνεις έναν διπλό κόπο. Και να υπογραμμίζεις κάθε μεμονωμένη αντίφαση ή παράλογο επιχείρημα αλλά και να δείχνεις τον παραλογισμό της κατεύθυνσης του όλου εγχειρήματος.-----* Όποιος φωνάζει ασταμάτητα δεν έχει απαραίτητα δίκιο. Σίγουρα έχει όμως μεγαλύτερη θέληση από τον άλλον που δεν φωνάζει ασταμάτητα.
Σαρλ Φουριέ: αναρχοσοσιαλιστής, δημιουργός του όρου "φεμινισμός"https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_FourierΠερισσότερα για τον Φουριέ στο "οι Αναρχικοί" του James Joll.https://www.lifo.gr/guide/culturenews/i_was_there/172612https://www.lifo.gr/articles/lgbt_articles/226555/xloi-kolyri-to-fylo-den-yparxei-kan-eisai-ayto-poy-apofasizeis-oti-eisaihttps://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/1095796013499736https://newlaborforum.cuny.edu/2013/09/30/socialist-feminism-the-legacy-of-the-second-wave/Δυστυχώς ή ευτυχώς οι φεμινιστές είναι σχεδόν πάντα (ακρο)αριστεροί.Από την "καταγωγή της οικογένειας, του κράτους και της ατομικής ιδιοκτησίας" μέχρι το δεύτερο και το τρίτο κύμα η σχέση μεταξύ φεμινισμού και άκρας αριστεράς είναι άμεση.Και όχι, δεν είναι χειριστικός ο λόγος μου. Οριακά καταλαβαίνω τι εννοείς όταν δεν προτείνω συμπεριφορά αλλά αναλύω συμπεριφορά.
Δυστυχώς απαντώ κοσμιότατα με links που στοιχειοθετούν το γιατί μιλάω έτσι αλλά δεν...Ίσως κάποτε γνωριστούμε σε ένα λεωφορείο ή σε μια ουρά τράπεζας και μιλήσουμε ελεύθερα.Μέχρι τότε ας πούμε κάτι ενωτικό. Πχ για την αυγουστιάτικη πανσέληνο ή μια συνταγή για γαριδομακαρονάδα.
Δε φταιει ουτε η πατριαρχεια σας, ουτε η θεοκρατεια σας γυναικες του 2019 που νιωθετε ετσι. Ο, τι καταφεραν να κανουν οι αντρες των προηγουμενων γενναιων, το καταφερνετε εσεις τωρα: τη θυματοποιηση, την ψευδαισθηση οτι στα ματια της κοινωνιας ειμαστε αχρηστες, υποχρεωμενες μονο να γινουμε μανες και δουλικα της κουζίνας. Τέτοιου ειδους φεμινιστικα κυματα ειναι μονο επικινδυνα, ειδικα για τα νεα κοριτσια, τα οποια κανουν τα πρώτα τους βηματα στον κοσμο με την αισθηση οτι οφειλουν να αποδειξουν την αξια τους οχι για τη δικη τους προσωπικη ευτυχια και προοδο, αλλα για να αντικρουσουν τις θεωριες συνομωσιας που εσεις εχετε αναπτύξει. Ευτυχως εγω μεγαλωσα με μανα που μου εμαθε πως να ειμαι ανθρωπος πανω απο ολα, πως να αγνοω κακοβουλα πλασματα και να παλευω για τη δικη μου ευτυχια, οποια κι αν είναι αυτη. Ειναι ενα παραδειγμα ανεξαρτησιας και υπερτατης δυναμης καθως μας μεγαλωσε μονη της. Μεσα απο τις πραξεις και τη ζωη της αποδεικνυει καθημερινα και εμπρακτα σε αντρες και γυναικες την αξια της και κανενας δεν την εχει αμφισβητησει. Αυτες ειναι οι γυναικες. Τα υπολοιπα ειναι κοριτσακια που νομιζουν οτι μονος τροπος να κερδισουν μια θεση στον κοσμο ειναι η γκρινια και το κραξιμο. Ε οχι μανταμιτσες μου, ιδρωστε και λιγο.
Το να σχολιάζουμε όλοι μια δήλωση που έκανε ένας γενειοφόρος είναι κάτι που του δίνει αξία που δεν έχει (εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι την αξία τη λαμβάνει ... από τα ράσα του, οπότε είναι άσκοπο να διαβάσετε τη συνέχεια). Ας δώσουμε την ίδια αξία με μια π@π@ρι@ που θα έλεγε ο Τάκης, ο Μάκης και ο Λάκης. Στην Ελλάδα το δικαίωμα στην άμβλωση προστατεύεται, οπότε δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κανείς. Μια σεξιστική τάση στο σχολιασμό των γυναικών υπάρχει, αυτό δεν είναι όμως ελληνικό μόνο φαινόμενο
Θα συμφωνούσα 100%, αν υπήρχε μια δήλωση αποδοκιμασίας του. Το ότι το σινάφι δεν μιλάει σημαίνει είτε πως συμφωνούν είτε πως δεν τους νοιάζει η καφρίλα που ειπώθηκε.
Σε ό,τι αφορά τη θρησκευτική ιεραρχία:Είναι πλέον τραγικά προφανές το ουσιαστικό και πελώριο κενό Παιδείας των Ιεραρχών σε ανώτατο επίπεδο. Κάτι που δεν παρατηρείται σε τέτοιο βαθμό στους καθολικούς τοιούτους.Ίσως αυτό να πρέπει να προβληματίσει τους όποιους ιθύνοντες.Το ό,τι το δυναμικότερο κομμάτι του πληθυσμού το διασκεδάζει αφάνταστα με τις μπουρδολογίες τους είναι απόδειξη της περιορισμένης εμβέλειας του λόγου και της προπαγάνδας τους.Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τις αναπαράγουμε.Σε ό,τι αφορά το ..φεμινιστικό τμήμα του άρθρου:Θα δεχόμουν ευχαρίστως μια κριτική του στυλ:«Η Χ κυρία θα ήταν πολύ καλύτερη επιλογή για το τάδε Υπουργείο από τον νυν υπουργό ΕΠΕΙΔΗ στην μέχρι τώρα επαγγελματική της καριέρα έχει να επιδείξει καλύτερα αποτελέσματα.»Δεν θα με ενοχλούσε στο ελάχιστο μια κυβέρνηση αποτελούμενη αποκλειστικά από ικανότατες γυναίκες (δεν ψήφισα καν –το γράφω για να μην παρεξηγηθώ για …Φωφικός).Η διεκδίκηση όμως έτσι απρόσωπα κυβερνητικού ή όποιου άλλου πόστου με βάση το φύλο με βρίσκει κάθετα αντίθετο.Η ανάληψη πόστου πρέπει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ να έχει σαν κριτήριο τις αποδεδειγμένες ικανότητες του ατόμου και μόνον αυτές. Τίποτε άλλο.Και για να μην μιλάμε στον αέρα: Υπάρχουν πραγματικά άξιοι πολιτικοί άσχετα από φύλο, φυλή, θρήσκευμα, σεξουαλικό προσανατολισμό, για να αναλάβουν υπουργεία;Και ποια είναι τα κριτήρια …αξιοσύνης για ένα τέτοιο πόστο;Πόσους άξιους υπουργούς θυμάστε πλην της (γυναίκας) Μελίνας; Κοινώς ποιοι άφησαν αξιομνημόνευτο θετικό Έργο;
"Μπορούμε να φανταστούμε έναν νέο άντρα να κουβαλάει ποτέ ένα αντίστοιχο φορτίο;"....ΑΛΗΘΕΙΑ??? :)))))Να είναι έξυπνος, όμορφος, ψηλός, με χιούμορ, με κοιλιακούς, καθαρός, με ωραία ρούχα, να πιάνουν όμως και τα χέρια του για μαστορέματα, να χορεύει ωραία, να είναι και λίγο αλήτης, να παίζει κιθάρα στην αμμουδιά, να έχει χρήματα και καλή δουλειά (ελληνίδες νύφες μην ακούσω λέξη εδώ - ΛΕΞΗ όμως !), να ξέρει να φτιάχνει ατμόσφαιρα, να ακούει να του σέρνεις πολλά αλλά να ανταπαντάει λίγα, να έχει υψηλό EQ (αναγούλα πια με αυτόν τον όρο), να έχει μούσια, να μην έχει μούσια, τον Νοέμβριο να αφήνει μουστάκι(!), να είναι καλά δικτυωμένος, να ξέρει να φτιάχνει κανένα κοκτέηλ, να ξέρει από καλό κρασί, από καλό φαϊ, να ξέρει να σου φτιάξει ένα καλό δείπνο, να ξέρει από μόδα, να μοιράζεται τις ευθύνες και τις δουλειές του σπιτιού.Τί ακριβώς θέλετε να πείτε λοιπόν για τον νέο άνδρα της εποχής μας? Ο νέος άνδρας την εποχή μας οφείλει να είναι περίπου κάτι σαν την ωραιότερη και εξυπνότερη εκδοχή του Κεν της Barbie.Και ξέρετε κάτι? ΚΑΛΩΣ είναι έτσι! Φυσικά και πρέπει να ζητάμε και να περιμένουμε από τους άλλους να τα έχουν όλα, αυτό ακριβώς λέγεται ολοκληρωμένη προσωπικότητα! Συνιθίστε λοιπόν κάποτε στην ιδέα κι εσείς οι κυρίες, ότι ναι, όσο κι αν σας δυσκολεύει καμμιά φορά, οφείλετε (πρώτα στον εαυτό σας αλλά έπειτα και σε εμάς τους άνδρες, που επιθυμείτε να σας θαυμάζουμε) να είστε ταυτόχρονα ωραίες, έξυπνες, γυμνασμένες, μορφωμένες, δυνατές επαγγελματίες, καλές μητέρες, καλές σύζυγοι, να είστε sex freaks, να ξέρετε από αθλητικά, πολιτική, μόδα, καλό φαγητό, καλό κρασί και να μοιράζεστε τις ευθύνες και δουλειές του σπιτιού. Ναι, απ'όλα θα είστε. Αν θέλετε να ζητάτε να είμαστε κι εμείς απ'όλα. Και φυσικά να το ζητάτε.Άκου λέει αν "Μπορούμε να φανταστούμε έναν νέο άντρα να κουβαλάει ποτέ ένα αντίστοιχο φορτίο"...αστείο.Κατά τα άλλα, στο κυρίως θέμα που πραγματεύεται το άρθρο, σας συμβουλεύω να μην δίνετε φωνή σε αλλόφρονες εξτρεμιστές ιερείς που τρέφονται από την μαζική αναπαραγωγή του σκοταδιστικού λόγου τους. Απλά φιμώστε τους -εμμέσως- με το να μην ασχολείστε με το τί λένε και να μην το αναπαράγετε. Όταν δεν έχουν κοινό, όταν δεν τους ακούει κανείς και δεν επηρεάζουν κανέναν, τότε και θα χάσουν την δύναμη της πειθούς που έχουν επάνω στους πολιτικούς μας.