Αντιδήμαρχος Αθηναίων «ξεμπροστιάζει» νεαρό βάνδαλο με σπρέι στο κέντρο της Αθήνας

Αντιδήμαρχος Αθηναίων «ξεμπροστιάζει» νεαρό βάνδαλο με σπρέι στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
12

Πολλά σχόλια και αντιδράσεις προκαλεί η καταγγελία με ντοκουμέντα του αντιδημάρχου Αθηναίων Ανδρέα Βαρελά, ο οποίος σήμερα το πρωί απαθανάτισε ένα περιστατικό βανδαλισμού στο κέντρο της Αθήνας.

Ο νεαρός στις φωτογραφίες απεικονίζεται να μουτζουρώνει με σπρεί ένα χρωματιστό γκράφιτι στην οδό Αθηνάς, δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί στις 11:30 και ενώ ο δρόμος είχε αρκετή κίνηση.

Ο κ. Βαρελάς έχει καταγράψει καρέ-καρέ το πώς ο νεαρός ξεκινά με το σπρεί να κρύβει το γκράφιτι και πως ολοκληρώνει το έργο του και απλά αφήνει μια τεράστια μαύρη μουτζούρα στον τοίχο.

Ο κ. Ανδρέας Βαρελάς γράφει:

«Άσχετα με το πόσο άσχημο είναι το υπάρχον graffiti,νεαρός σήμερα το πρωί στις 11και μισή χωρίς κανέναν φόβο και δισταγμό στην οδό Αθηνάς με ένα σακίδιο γεμάτο σπρέι αποφασίζει να αφήσει το δικό του στίγμα.

Αυτή είναι η εικόνα, μια πόλη που η "τάξη"είναι κάτι το ξένο, που ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει,ότι γουστάρει χωρίς φόβο για πιθανή αντιμετώπιση στα πλαίσια του νόμου.


Τα στοιχεία που δίνει η ΕΛΑΣ είναι τραγικά, ενώ τα φαινόμενα εγκληματικότητας τύπου "Σικάγου ή Κολομβίας"καθημερινά αυξάνονται.


Το αίσθημα ασφάλειας βασικό δημοκρατικό δικαίωμα "δοκιμάζεται"σε όλη την χώρα,την ίδια στιγμή που στα Γιαννιτσά γίνονται προληπτικές συλλήψεις για να μην χαλάσει η ζαχαρένια του υφυπουργού Φ.Κουβελη.


Η αφορμή για την ανάρτηση μπορεί να είναι αυτό το πρωινό συμβάν αλλά δείχνει τον δρόμο που έχουμε πάρει».

Ελλάδα
12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Κατέστρεψε ένα όμορφο γκράφιτι με μουτζούρες. Και δεν είναι ο μόνος. Όλη η Αθήνα είναι μουτζουρωμένη και ακόμα και σε μνημεία, αγάλματα και ιδιοκτησίες. Οι τύποι των tags δεν έχουν όρια και κανείς δεν τους τιμωρεί.Είναι ωραία αυτή η αναρχία χρώματος σε κάποια σημεία της πόλης, αλλά σε αυτό το μέγεθος που υπάρχει αυτή την στιγμή γίνεται απωθητικό για τους περισσότερους.
Εκτός από τον εκτσογλανισμό της πολιτικής ζωής υπάρχει και ο εκτσογλανισμός της κοινωνικής.Και ο καθένας έχει μια εύηχη παρλάτα για την παρανομία του.Όχι στη βία και στην επιβολή των τσογλανιών. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε σε βόθρο παρανομίας.
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας, η οποία τιμωρείται κατόπιν εγκλήσεως του παθόντα (δηλ. πληρώνεις για τη μήνυση). Διακεκριμένη φθορά υπάρχει όταν είναι δημόσιο το αγαθό, δηλ. τύπου υπηρεσία κτλ. Εκεί δε χρειάζεται κάποιος να κάνει μήνυση, όποιος δει την πράξη μπορεί να συλλάβει. Οπότε, ο απαράδεκτος αυτός νόμος ορίζει ότι αν δεν βρούμε τον ιδιοκτήτη ή εάν αυτός για κάποιο λόγο δε θέλει να ασχοληθεί, όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να τρώμε στη μάπα το 'έργο τέχνης'. Ελπίζω να προβλέπεται κάποιο διοικητικό πρόστιμο, αλλά νμζω ότι δε μου διαφεύγει κάτι.
Μαλλον πως λεγεται απυθμενη βλακεια,αλλα ας οψωνται ολοι αυτοι οι απαιδευτοι που επι σειρα ετων εχουν αλωσει την κοινωνια μας με την ατιμωρησια που εχουν επιβαλει ωστε να βρισκουν πεδιο δοξης λαμπρον ολοι αυτοι οι κανιβαλοι των δρομων-πεζοδρομιων.Ας τον μπουζουριασουνε τον οποιον τετοιον και ας του επιβαλουν μια παραδειγματικη τιμωρια να δουμε αν θα το ξανακανει κανεις αλλος.Και ας βγει τωρα ο καθενας να με πει οπισθοδρομικο,η παρωχημενο.
Την καλλιτεχνική του έκφραση να την εκφράσει σε έναν καμβά με κάτι αξιόλογο και όχι με μουτζούρες που κάνει και χιμπατζής σε ζωολογικό κήπο.Βαφτίζουμε τα πάντα πλέον ως "ελευθερία έκφρασης".
το να κάνεις μια μουτζούρα σε έναν τοίχο, έστω οτι το δέχομαι ως ελευθερία καλλιτεχνικής έκφρασης. το να κάνεις μια μουτζούρα (ή ένα άλλο έργο), πάνω σε ένα άλλο έργο, συγνώμη, αλλά δεν είναι...
Έλα κάντο σε καθαρό τοίχο του σπιτιού μου χωρίς να με ρωτήσεις και θα δεις μετά τι σόι έκφραση θα σου έχω. Ο νεαρός μάλιστα δε κατέστρεψε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Να πάει να βρει καμιά αποθήκη ή άδειο κτήριο να γράψει ό,τι θέλει, όχι όπου γουστάρει. Ας βάλει ο Αντιδήμαρχος τον νεαρό για κάνα μήνα να βάφει στην Αθήνα μουντζουρωμένους τοίχους ως κοινωνική εργασία καθώς και τον πατέρα του να πληρώσει για την ζημιά και θα σου πω εγώ μετά αν ξαναεκφραστεί έτσι καλλιτεχνικά! Θα έπρεπε κανονικά τέτοιες ποινές να ήταν Νόμος, προκοπή αλλιώς δεν θα υπάρξει αλλά που τα κότσια οι βουλευτές μας για κάτι τέτοιο. Ούτε καν σε προεκλογικές ατζέντες δεν υπάρχει.