Once Τράγκας, always Τράγκας! Από τον Χάρη Βλαβιανό

Once Τράγκας, always Τράγκας! Από τον Χάρη Βλαβιανό Facebook Twitter
12

Once Τράνγκας, always Τράνγκας!

Επομένως το μισό μέρος του "σκανδάλου" με τη συνέντευξη των ΧΑυγητών δεν θα έπρεπε να μας ξενίζει.

Προβλεπόμενη η κίνηση του τιτάνα της δημοσιογραφίας.

Ως προς τον σταθμό τώρα: Τι πουλάει το ΣΚΑΙ, που δεν το πουλάει το MEGA, ο ΑΝΤΕΝΝΑ, ή το STAR;

Ποια η διαφορά αν τη συνέντευξη την παίρνει ο Αυτιάς [αυτός που έπαιξε 3 φορές την ίδια συνομιλία με τον Ψωμιάδη πουλώντας την ως διαφορετική - φροντίζοντας βέβαια ν' αλλάζει χρώμα γραβάτας κάθε φορά που την έδειχνε], ο Παπαδάκης [που σκηνοθέτησε το "χαστούκι" με το δίδυμο Κ - Κ] ή ο Θεοδωράκης [που δεν ήξερε συζητώντας με τον Μιχαλολιάκο τι ακριβώς συνέβη στο Ολοκαύτωμα];

Αγράμματοι άνθρωποι, γρανάζια του life-style, που κυνηγάνε ασθμαίνοντας τη μεγάλη είδηση, μήπως κι έτσι ανανεώσουν τα συμβόλαιά τους και δικαιολογήσουν τους παχυλούς μισθούς και τη θλιβερή τους ύπαρξη.

Να θυμώνουμε, ναι. Να απορούμε, όχι. Φανερώνει κουταμάρα και άγνοια της πραγματικότητας.

Αρχείο
12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

6 σχόλια
παντως εαν καποιος δεν ηξερε περι τινος προκειται και εβλεπε τη συνεντευξη χωρις ηχο , θα νομιζε οτι ο τραγκας παιρνει συνενεντευξη απο συμμορια μπραβων με αρχηγο τον παππα.και τοση ασχημια μαζεμενη!να μην ξεχναμε οτι ο τραγκας εχει διαλυσει δυο ιστορικες εφημεριδες, την βραδυνη και την ακροπολις και χρωστα σε οποιον μιλα ελληνικα.κατα τα λοιπα η επιλογη ειναι ανμενομενη.σαν κλασσικο τομαρι-οπορτουνιστης προσεγγισε τον μοναδικο "πολιτικο" χωρο που θα μπορουσεαυτο βεβαια δεν σημαινει οτι και οι λοιποι της "κ", των νεων κλπ δεν προτιμουν και την συμμορια στην αναγκη απο τον κινδυνο να χασουν τα κοζια απο πιθανη ειτε κυβερνηση αριστερας ειτε λαικο ξεσηκωμο
Αυτιάς, Τράγκας, Παπαδάκης κατορθώνουν να ξεγελάσουν μεγάλο μέρος αγαθών τηλεθεατών όχι όμως και τους υποψιασμένους. Ο Θεοδωράκης είναι πιο επικίνδυνος, ακριβώς επειδή γίνεται πιστευτός και από αρκετούς υποψιασμένους θεατές που δεν τον παίρνουν χαμπάρι...
Αστο φιλε αδικος κοπος δεν εχεις ακουσει οτι μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα?Τα καμμενα μυαλα εχουν την ταση να βαζουν ολο το κοσμο μεσα στο ιδιο τσουβαλι ..
Ο Θεοδωράκης γίνεται εύκολα "πιστευτός" σε πολλά. Ας πάρουμε ένα: στο ότι "πρωταγωνιστές" είναι οι συνεντευξιαζόμενοι και όχι ο ίδιος, πράγμα που δεν είναι αλήθεια. Απλώς ξέρει να σου πλασάρει με μέτρια αισθητική (και όχι με κακή αισθητική, όπως ο Τράγκας ή ο Αυτιάς) το πρότυπο του δημοσιογράφου-ντίβας. Όμως αυτό σου πλασάρει. Στην εποχή της δημοσιογραφοκρατίας ζούμε. Αλίμονο. Από τον Ευαγγελάτο και τον Πρετεντέρη μέχρι την Πετρούλα και τη Μπουμπούκα, ποζάρουν όλοι μπρος στο φακό μέσα από μια ανάγκη για αναγνωρισιμότητα που παραπέμπει σε σταρ και στάρλετ του Χόλλιγουντ. Κι ας μην τους έχει καθόλου ανάγκη η εικόνα του εκάστοτε θέματος που πραγματεύονται, ειδικά αν δεν είναι "ζωντανή" η παρουσία τους σε στούντιο, όπως δεν είναι του Θεοδωράκη. Γι' αυτό θα επιμείνω: Θεοδωράκηδες, Αλιάγες, Κούλογλου κλπ είναι πιο πιστευτοί από Αυτιάδες, Τράγκες και τους συναφείς (που το κιτσαριό τους το απογυμνώνεις ευκολότερα). Ξεγελούν τους πιο υποψιασμένους θεατές για πολλά, όπως για το δήθεν απαραίτητο της παρουσίας τους μέσα στα πλάνα της "έρευνάς" τους!Π.χ. είναι τελείως άχρηστες και εκνευριστικά επιτηδευμένες οι "διαδρομές" του Θεοδωράκη μέσα στα πλάνα των "Πρωταγωνιστών", όταν δήθεν πλησιάζει ή περιδιαβαίνει τους χώρους που αφορούν το θέμα του ή όταν, ως μόνιμος σούπερ-πρωταγωνιστής, συναντάει τους εφήμερους "πρωταγωνιστές" του...Κι εμείς τρώμε το κουτόχορτο απέναντι στην υποτιθέμενη δημοσιογραφική ιδιοφυία ορισμένων...Υ.Γ.Αν κάποιος ξεφεύγει από αυτά τα πρότυπα της ντίβας που περιφέρεται μέσα στο θέμα της, αυτός είναι ο Τσίμας. Τον νιώθεις πιο πολύ ως στιβαρό σκηνοθέτη όσων βλέπεις παρά ως ναρκισσευόμενο μπρος στον φακό τηλεοπτικό σταρ.
Πιθανοτατα ο masal2 εχει δικιο αλλα παρ' ολα αυτα θα μπω στον κοπο να απαντήσω.@adiexodo Κρινεις με συγκρισεις. Λαθος. Ο θεοδωρακης κανει μια εκπομπη. Ο Κουλουγλου μια αλλη. Και εσυ μια αλλη. Πιο συγκεκριμενα, οπως μαρτυρα το σχολιο σου, εσυ θα ηθελες ο Θεωδορακης να ηταν πιο δηκτικος και περισσοτερο ενεργος οσον αφορα πολιτικοκονωνικα θεματα. Σε ενοχλει που "δεν κάνει μια δημόσια δήλωση καυστική" και "δεν θα τραβήξει ένα θέμα στα άκρα". Και γω θα σου απαντησω κυνικα: Μηπως στο χρωσταει κιολας? Μηπως αυτη ειναι η ιδιότητα του? Μηπως αυτος ειναι ο υπερανθρωπος σωτηρας μας? 'Η μηπως ειναι μονο ενας απλος ανθρωπος του οποιου το εργο (η εκπομπη στην προκειμενη) τον καθιστα δημοσιο προσωπο, φερνοντας τον ενοπιον και μιας υπερβολικα απαιτητικης μεριδας κοινου -οπως εσυ-?Παντως σε περιπτωση που σου διαφευγει ο Θεοδωρακης εχει δημοσια φωνη και περα απο την εκπομπη του στο protagon.gr, οπου αρθρογραφει μαζι με αρκετους αλλους αξιολογους ανθρωπους.ΥΓ1 Και το εικαστικο ντυσιμο της εκπομπης τι φταει? Αν ηθελες να ακουσεις νουμερα και αναλυσεις απο χαρτογιακαδες ας εβαζες να δεις ανατροπη και ειδησεις.ΥΓ2 Οταν ξεκινησαν οι Πρωταγωνιστες το instagramm δεν ηταν ουτε κωδικας.@EyfrosynosΣε ρωτησα απο πραγματικο ενδιαφερον για το ποια θεωρεις πως ειναι αυτα τα "πολλα" πραγματα στα οποια δηλωσες οτι ο Θεωδορακης γινεται "πιστευτος" στους θεατες. Μου απαντησες με ενα: οτι ο ιδιος ειναι ο πρωταγωνιστης στην εκπομπη του(!)Εστω οτι το δεχομαι...που ειναι το κακο? Ναι, πραγματι περιπλανιεται σε διαφορους χωρους σχετικους με το θεμα του μεχρι να φτασει να μιλησει με τους ανθρωπους που αποτελουν τους προταγωνιστες του ντοκυμαντερ-εκπομπης του, αλλα αυτο ειναι θεμα στησιματος! Υπαγεται στο σκηνοθετικο κομματι του προγραμματος και βεβαια δεν ειναι κατακριτεο μιας και βρισκεται στην ιδια του την εκπομπη! Αυτο το φρικαλεο εγλημα του Θεοδωρακη λοιπον με το οποιο εχει ξεγελασει τοσους υποψιασμενους θεατες, κατα τη γνωμη μου (αν πραγματι υπαρχουν "πολλα") ειναι το πιο ανωδυνο και το πιο ασημαντο.Συγχωρεσε με για την ειρωνια σε καποια σημεια αλλα ειναι αστεια οσα διαβασα. Μολις χθες ειδα την καινουργια του εκπομπη για τη Στεγη Ανηλικων στον Περισσο και ειναι σαφες οτι η προβολη της θα βοηθησει παρα θα βλαψει. Και μην μου πεις οτι αυτοπροβαλετε εις βαρος των παιδιων με καθαρα ιδιοτελη κινητρα. Μπορεις να τη δει αν θελεις: http://www.megatv.com/protagonistes/default.asp?catid=25583&subid=2&pubid=30918412
@ κακοδαίμωνΌχι, δεν θα σου κάνω τη χάρη να συγγράψω και διατριβή για τον Θεοδωράκη! Ούτε... ο Μίκης να ήτανε!Απλώς θα σταθώ και πάλι στο ένα που λέει πολλά.Τι θα πει ότι ο Θεοδωράκης "βρισκεται στην ιδια ΤΟΥ την εκπομπη"; ΤΟΥ;Από πότε ένα ρεπορτάζ, μια έρευνα, ένα ντοκιμαντέρ, ανήκουν σε κάποιον σταρ-παρουσιαστή και όχι στον παραγωγό, στον σκηνοθέτη, στον σεναριογράφο και ΚΥΡΙΩΣ σε εκείνους που αποτελούν το θέμα του έργου; Και τι λογική είναι αυτή που λέει ότι οι δημιουργοί του πονήματος μοστράρονται στο φακό ναρκισσευόμενοι ενώ η εικόνα όχι μόνο ΔΕΝ τους χρειάζεται αλλά και υποφέρει από τη "δηθενιά" της πόζας τους που υποβιβάζει και ψευτίζει την εικόνα εκείνων που αποτελούν το θέμα της έρευνας;
@adiexodoΔεκτη η οπτικη σου και πραγματι συμφωνω σε ορισμενα σημεια.Αρχικα, δεν θετω τον εαυτο μου πανω απο ολους και ουτε σε θεωρω καμμενο μυαλο. Για να το θεσω με δικα μου λογια αυτο που βλεπω εδω και χρονια στον κοσμο ειναι τασεις για ευκολα συμπερασματα και γενικευσεις. Πανω στο θεμα που θιγεις σχετικα με το συναισθημα και τη γνωση εχω να πω το εξης: ο πυρηνας των εκπομπων ειναι το συναισθημα, δεν λειπει ομως ουτε η πληροφορια, ουτε η γνωση. Καποιες εκπομπες ειναι πραγματι συγκινησιογονες με ενα καποιο διδαγμα ας πουμε που μπορει να ειναι απλα μελο η κλισε, ενω καποιες αλλες συγκεντωνουν στοιχεια, ενημερωνουν και εξελισουν το θεατη (π.χ. η τελευταια που ειδα και εμαθα κατι που αγνοουσα ηταν για την Καλυμνο και τα αλιευτικα δικαιωματα της Ελλαδας, μιας και δεν ειμαι ουτε ψαρας ουτε απο νησι δεν νομιζω να ακουγα γι αυτα ποτε). Ολες οι εκπομπες θα μπορουσαν να σταθουν σαν αφορμη και αφετηρια για τον καθενα απο μας να ψαξει και να εντρυφησει, να προβληματιστει και να βοηθησει, να κινηθει και να δρασει στο θεμα που τον κεντρισε, και οχι να τα περιμενει ολα στο πιατο (απο την τηλεοραση κιολας!). Επιπλεον τα θεματα ποικιλουν και δεν αναφερονται μονο σε πρεζακια και τον πονο του διπλανου. Και για να κλεισω λοιπον, το σημαντικοτερο που αγνοει σχεδον παντελως ο κοσμος ειναι πως ο Θεοδωρακης ειναι ο μπροσταρης της εκπομπης, ο παρουσιαστης. Μπορει η εικονα του να φτανει στο ματι μας αλλα ολο αυτο το οπτικοακουστικο υλικο που αισθανομαστε δεν ειναι αποκλειστικα δικο του προιον. Δεν λεω πως δεν εχει βαλει λιγο το χερακι του αλλα αν δεν κανω λαθος δεν ασχολειται τοσο ουτε με το ρεπορταζ ουτε με την αρχισυνταξια. Ομως παρολα αυτα εκεινον και μονο θεωρει το κοινο υπευθυνο για το συνολο της εκπομπης και στην προκειμενη περιπτωση εκεινον κατακεραυνωνει. Παντως επειδη εμμεσως τυχαινει να τον γνωριζω δεν νομιζω οτι μιλαμε για τον ιδιο ανθρωπο.
Η διαφορά είναι ότι χασκογελάγαμε κρυφά και βρίσκαμε και λίγο χαριτωμένα τα καμώματά του μέχρι προχθές. Αλλιώς δε θα είχε θέση στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.Πιο αισχροί από τους χθεσινούς χρυσαυγίτες είναι τα αφεντικά του και οι "συνάδελφοι" που δήθεν τον αποκήρυξαν.