Ένας 65χρονος φέρεται να προκάλεσε την φονική πυρκαγιά που έκαψε το Μάτι

Ένας 65χρονος φέρεται να προκάλεσε την φονική πυρκαγιά που έκαψε το Μάτι Facebook Twitter
EUROKINISSI
12

Ένας 65χρονος ιδιώτης, φέρεται να είναι ο ύποπτος,ο οποίος κατηγορείται ότι προξένησε την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Ο 65χρονος είναι κάτοικος της περιοχής Νταού Πεντέλης και οι καταθέσεις κατοίκων της περιοχής τον θέλουν να έχει προχωρήσει αρκετές φορές στο παρελθόν σε καύση σκουπιδιών και ξερών κλαδιών, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, οι ανακριτικές Αρχές έχουν λάβει 9 καταθέσεις μαρτύρων που τον υποδεικνύουν ως τον βασικό ύποπτο για την πρόκληση της πυρκαγιάς και ενδέχεται να του απαγγελθούν κατηγορίες, εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του.

Ο 65χρονος φέρεται να έκαιγε χόρτα και ξερά κλαδιά σε λόφο πάνω από το Νταού Πεντέλης όταν, πιθανότατα από σπινθήρες, η φωτιά μεταδόθηκε στη γύρω βλάστηση και εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προσέλαβε γρήγορα διαστάσεις.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο άντρας όταν αντελήφθη το μέγεθος που προσέλαβε η πυρκαγιά και τις τραγικές της συνέπειες, επιχείρησε να καλύψει τα ίχνη του σκεπάζοντας με χώμα, χαλίκια και νερό το σημείο έναρξης της φωτιάς.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται πως οδηγούνται τα στελέχη της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και για τη φωτιά στην Κινέττα, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εμπρησμού στις εστίες της φωτιάς.

Ελλάδα
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Συνηθως οι κατοικοι της περιοχης λειτουργουν ως πυρασφαλεια μου ειναι αδιανοητο κατοικος της περιοχης στα μεσα του καλοκαιριου να βαλει φωτια για να καψει χορτα κ ξερα κλαδια και με δελτιο καιρου με εντονους αεριδες εκτος αν ειναι διαταραγμενη προσωπικοτητα....
Αμέλεια να καις μέσα στο κατακαλοκαιρο με τόσα μποφόρ ξεροχορτα και ξύλα. Μάλιστα.Δηλαδή ή βαλτος ήταν, ή επικίνδυνα ηλίθιος. Και τα δυο πρέπει να απομονωθούν
Και μια αναγνώριση λάθους μου:Σε σχόλιό μου προ ημερών μεμφόμουν όσους απόκτησαν (όποιος κι αν είναι ο τρόπος) σπίτι μέσα σε κατάφυτη ή δασώδη έκταση και δεν το έχουν ασφαλίσει.Όμως, σε συζήτησή μου με μηχανικό που πραγματοποιεί αυτοψίες στα καμμένα, έμαθα ότι αρκετοί πληγέντες του είπαν ότι είχαν ζητήσει από ασφαλιστικές εταιρίες να τους ασφαλίσει και εκείνες αρνήθηκαν λόγω του υψηλότερου κινδύνου. Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει αν εξεταστεί αν αυτή η πρακτική των εταιριών είναι παράνομη. Αν όχι, μήπως θα πρέπει να υποχρεωθούν να τα ασφαλίζουν, όπως είναι υποχρεωμένες να ασφαλίζουν όλα τα οχήματα; Η αν επιμένουν να αρνούνται, να συσταθεί μια κρατική ασφαλιστική για να τα ασφαλίζει; Και μάλιστα να καταστεί σχεδόν υποχρεωτική η ασφάλισή τους σε αυτόν; (Όποιος δηλώνει πως αρνείται την ασφάλιση ακινήτου αυτού του είδους, να παραιτείται αυτόματα από οποιαδήποτε αξίωση για αποζημίωσή του από το κράτος σε περίπτωση πυρκαγιάς;)
Φιλε μου, μιλαμε για μια περιοχη που στην πλειοψηφια της εχει χτιστει παρανομα και αυθαιρετα. Η ασφαλιστικη γιατι να ειναι υποχρεωμενη να ασφαλισει κατι που εχει χτιστει παρανομα μεσα στο δασος και με καμια προβλεψη πυρασφαλειας;Ειναι το ιδιο οπως με την ασφαλεια ζωης, δε θα σε καλυψει για μια ασθενεια οταν υπαρχει βεβαιοτητα και οχι απλη πιθανοτητα.Στα της ειδησης τωρα, δε μπορω να καταλαβω το τεκμηριο της "αμελειας" για καποιον ο οποιος συνειδητα καιει ξεροχορτα καλοκαιριατικα κατ'εξακολουθηση, ειδικα σε ημερες που υπαρχει τοσο υψηλος κινδυνος πυρκαγιας λογω αερα και θερμοκρασιων. Ειναι συνειδητη πραξη με κανενα ενδιαφερον για τις συνεπειες.
Αυτή η κρατική εταιρεία ασφαλίσεων που προτείνεις να συσταθεί για να ασφαλίσει τα αυθαίρετα μέσα στα δάση χωρίς δρόμους διεξόδου προτείνω να υποχρεούται επίσης να ασφαλίσει και τις τράπεζες για τα δάνεια που δίνουν στα κανάλια. Μπορεί επίσης να υποχρεωθεί να ασφαλίσει έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ εφάπαξ τοις μετρητοίς και μανιώδεις καπνιστές αν πάθουν καρκίνο του πνεύμονα. Αυτή η κρατική ασφαλιστική εταιρεία επίσης μπορεί να υποχρεωθεί να ασφαλίσει ό,τι άλλο καλό προτείνεις αρκεί να μην είμαι Έλληνας φορολογούμενος.
Μα δεν είναι τρελό; Άσε που δε μπορεί να μην ήξερε ότι απαγορεύεται από 1η Μάη μέχρι 31η Οκτώβρη να κάψεις χόρτα κτλ ακριβώς επειδή υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς. Δηλ τι ήθελε να κάψει τώρα, σε μια τέτοια μέρα, που δε μπορούσε να είχε κάνει τον Απρίλη ή να κάνει τον Νοέμβρη; Μακάρι να τον είχαν καταγγείλει κι οι γείτονες από την πρώτη φορά που το έκανε.
Ε όπως και να το κάνουμε, ναι θεωρείται αμέλεια εφόσον δεν είχε σκοπό τον εμπρησμό. Δεν παύει ωστόσο νάναι εγκληματική αμέλεια που σίγουρα δυσκόλεψε την κατάσβεση διότι δημιούργησε άλλο ένα πύρινο μέτωπο, πέραν αυτού στην Κινέτα, απ τα Γεράνεια Όρη που ξεκίνησε και μέσα σε ένα 45 λεπτο σάρωσε τα πάντα φτάνοντας κάτω στην ακτή. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε, 91 νεκροί μέχρι στιγμής....Η κοινή γνώμη φυσικά του εύχεται ισόβια του 65χρονου αλλά ο Νόμος προβλέπει 5 χρόνια το πολύ. Ή 10 ανάλογα. Βλέπε και παραπανω ένα νομικό σχόλιο. Και αυτά ίσως με αναστολή κιόλας. Όπως και νάχει (ναι είμαι έτοιμος να φάω αρνητικές) ΔΕΝ είναι αυτός η αιτία της πυρκαγιάς. Ούτε ένα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗς όπως είπε πως είδε ένας Δήμαρχος στο δάσος. Μία εστί δημιουργησε αυτό. Όπως και ο 65χρονος δημιούργησε μία εστία απ την μεριά της Πεντέλης. Εαν ήταν μόνο οι 2 εστίες αυτές θα είχαμε μια περιορισμένη πυρκαγιά δίχως θύματα μάλλον και με σχετικά γρήγορα κατάσβεση.Οι υπόλοιπες 14 (!!!) εστίες σε ίση απόσταση μεταξύ τους την ίδια περίπου στιγμή στα Γεράνεια Όρη όπως έδειξαν οι δορυφόροι ΠΩΣ άναψαν?? Καθαρός εμπρησμός. Καθαρό έγκλημα. Το είπε και το Υπουργείο απ την πρωτη στιγμή (είχαν προηγηθεί και δυο εμπρησμοι κατα πάσα πιθανότητα την προηγούμενη νύχτα άρα ύποπτες - απ τα λίγα σωστά που είπε ο Τόσκας, μετά ξέφυγε), όπως και οι πυροσβέστες οι ίδιοι. Το λέει και η κοινή λογική. Δυστυχώς δεν νομίζω να καταφέρουν να βρουν κανέναν....