Μερικοί ιδιοκτήτες μπαρ παραμένουν κουτοπόνηροι

Facebook Twitter
35

 To λεμόνι ήταν προσφορά του μαγαζιού. Όχι, να τα λέμε αυτά!

Χθες, φεύγοντας από ένα μπαρ του κέντρου, η σερβιτόρα μας ενημέρωσε ότι το τζιν που είχαμε πιει, δεν κόστιζε όσο αναγραφόταν στην απόδειξη(6,50 ευρώ) αλλά ένα ευρώ παραπάνω. Ο λόγος ήταν ότι «Το τζιν με τόνικ θεωρείται κοκτέιλ!». Μετά από λίγα λεπτά είχα βρει και όνομα για το κοκτέιλ: «Γελάει ο κόσμος». Διότι πως αλλιώς να χαρακτηρίσεις την κουτοπονηριά του ιδιοκτήτη που χρεώνει λίγο τόνικ με ένα ευρώ και το ονομάζει «κοκτέιλ» όταν έρχεται η ώρα του λογαριασμού;

Δεν είναι η χειρότερη κουτοπονηριά που έχω συναντήσει  σε μαγαζί του «πολύπαθου κέντρου της Αθήνας». Αρκετές φορές παίρνοντας την «τσιγγούνικη ποσότητα Drambuie που μου αναλογεί» και μάλιστα νερωμένη, ανακάλυπτα με έκπληξη ότι στον κατάλογο το Drambuie σε μπαρ της Κολοκοτρώνη, θεωρείται «σπέσιαλ» και η τιμή του είναι 9 ολόκληρα ευρώ! Δεν μπορώ να βρω άλλη δικαιολογία για το συγκεκριμένο αγαπημένο μου ποτό παρά μόνο μια: Οι ιδιοκτήτες του συγκεκριμένου μπαρ θεωρούν ότι πρέπει να το χρυσοπληρώσουμε, γιατί με κάθε γουλιά μεταμορφωνόμαστε σε κινηματογραφικούς ήρωες όπως στα διαφημιστικά!

Πριν λίγες μέρες παραγγέλνοντας πίτσες στο σπίτι και ζητώντας την απόδειξη μου είπαν ότι ήταν κάπου μέσα στην σακούλα. Του είπα να κρατήσει τα ρέστα (1 ευρώ) για να ανακαλύψω αργότερα ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη των 19,10 ευρώ μέσα. Και tip το ντελίβερι και κερδισμένος στην εφορία ο ιδιοκτήτης. Και κερατάς και δαρμένος!

Την πάτησα και με τους δυο πρώτη φορά. Φυσικά ήταν και η τελευταία. Δεν θα ξαναπατήσω στο μπαρ και εννοείται ότι το φυλλάδιο της πιτσαρίας πήγε στα σκουπίδια. Δεν βλέπω άλλο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Δεν χρειάζεται να μεταμορφωθούμε σε καχύποπτους με το κάθε μπαρ που πάμε πρώτη φορά, ούτε σε τσιγκούνηδες και να μην ξαναδώσουμε φιλοδώρημα. Αλλά δεν χρειάζεται να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία. Δεν βρίσκω και το λόγο. Θα αλλάξει ο κουτοπόνηρος μέσα στην οικονομική κρίση; Μάλλον θα γίνει χειρότερος.

Κάποιος θα πει: «Kαι γιατί δεν γράφεις τα ονόματα των μαγαζιών ώστε να προφυλαχθούμε εμείς;». Απαντώ. Αρχικά δεν συμφωνώ με την δημοσίευση ονομάτων σε τέτοιες περιπτώσεις στην αρένα του ίντερνετ, διότι η κουβέντα πάντα ξεφεύγει και ο καθένας γράφει το μακρύ του και το κοντό του. Συνήθως η ουσία του θέματος χάνεται και αρχίζουν οι προσωπικές άγριες επιθέσεις.

Εκτός από αυτό πρέπει να φας να τα μούτρα σου μόνος σου για να μάθεις. Ότι και να σου πουν οι άλλοι αυτά που σε ενοχλούν θα τα ανακαλύψεις μόνος σου. Τέλος, θεωρώ ότι το τι μας ενοχλεί είναι και υποκειμενικό. Δηλαδή, κάποιος μπορεί να πει: «Δεν με ενοχλεί για λίγο τονικ να πληρώσω ένα ευρώ παραπάνω αφού είμαι στο σωστό μερός, με την vintage διακόσμηση και ο dj παίζει αυτή την χιπστερική ελληνική λούπα. Έσυ έχεις το πρόβλημα. Έξω από εδώ!» (σ.σ  Υπάρχει ένα ελληνικό κομμάτι όπου η αοιδός επαναλαμβάνει μόνο μια λέξη: «Βαριέμαι». Πρέπει να ήταν μεγάλο χιτ εκεί μέσα που το τζιν τονικ θεωρείται κοκτέιλ γιατί όταν ο dj το έβαλε όλοι λικνιζόντουσαν σαν τις καλαμιές στον κάμπο, όταν φυσάει αεράκι)

Εκτός από την λίστα με τα αγαπημένα μας ας κάνουμε και μια μαύρη λίστα με αυτούς που μας κοροϊδεύουν στα μούτρα. Ας την διαδώσουμε σε γνωστούς και φίλους.

Πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη μήπως και βάλουν μυαλό. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

19 σχόλια
Εγώ αφού δεν μας λές ποιοι είναι, δεν ξαναδιαβάζω άρθρο σου. Οι μαγαζάτορες έχουν υποχρέωση να κερνάνε και να σερβίρουν σωστά και να χρεώνουν σωστά. Αν θελουν ας παραπονεθούν απευθειας στην κυβερνηση στην εφορια ας έχουνε εναν σοβαρο προεδρο κι εναν σοβαρο οργανισμό όπως έχει ο ΣΕΒ.
Κανενας δεν εχει την υποχρεωση να μας κερασει επειδη ηπιαμε τον βοσπορο!Το να σε σερβιρουν και να σε χρεωνουν σωστα ειναι αυτονοητο, αλλα οχι να θεωρουμε δεδομενο οτι επειδη τα ηπιαμε, το τεταρτο ποτο θα μας το κερασει.Ειναι στην κριση του καταστηματαρχη η του μπαρτεντερ.Για 'υτο οταν ερχονται οι ξενοι τουριστες στην Ελλαδα και τους κερασουμε το τεταρτο ποτο μας λενε καμια 10αρια " Thank you " μολις πληρωσουν.Αλλα βεβαια εμεις στα ποτα βαζουμε παραπανω απο το οριο της μεζουρας ποτο ( 50 Ml ) και το εκμεταλλευομαστε με τις τιμες.
παω σε μπαρ του κεντρου κ μου λεει η σερβοτορα να την πληρωσω επειδη σχολαει,κοιταζω αποδειξη 7ευρω το ουισκι.πληρωνω κ παω να κατσω μπαρα στο ιδιο μαγαζι.αφου καταναλωσω αλλα 2 ουισκι της ιδιας μαρκας μου λεει η barwoman 16 ευρω.ρωταω τι αλλαξε?πριν μια ωρα,ηταν 7ευρω το ενα.μου λεει ειναι 8 ευρω το ενα,κοφτα.κριμα ηταν κ στεκι ομως δε θα με ξαναδουν εκει...γενικα θελει κ πιεση απο πλευρας του πελατη.ο ελληνας ειναι λιγο ψωροπερηφανος κ δεν θα κανει φασαρια σε ενα μπαρ ευκολα για την τιμη,γιατι φοβαται μη θεωρηθει"τσιγκουνης".μεχρι κ η παρεα μου με κοιταζε καπως.δε θελουν,ντρεπονται.ομως επειδη οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους,ειτε το συζηταμε ηρεμα κ ωραια με τον υπαλληλο για δει οτι "εκανε ενα λαθος αθελα του",ειτε δεν ξαναπαταμε στο μαγαζι κ μεταφερουμε την πληροφορια κ σ αλλους στον κυκλο μας.
το εφαρμοζω. οπου παω και δεν εχει αποδειξη δεν ξαναπαω αφου πρωτα του ζητησω να μου κοψει 23% απο το λογαριασμο.επισης δεν ξαναπαταω σε μαγαζι που αποδεχεται εκδηλωσεις των ναζι
Το νούμερο καταγγελίας είναι 1517.Αν δε μου δώσουν απόδειξη ακόμα κι αν τη ζητήσω και αρχίζουν τις σαχλαμάρες, απλά παίρνω και καταγγέλω.Από μπαρ-πιτσαρίες μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, όπου οι ξεναγοί με κανένα τρόπο δε μου έδιναν απόδειξη γιατί δεν είχαν (!)
Θα μπορούσαμε ίσως να εφαρμόσουμε το "δεν πληρώνω για ό,τι δεν πήρα απόδειξη". Για παράδειγμα, παίρνεις τις πίτσες και δεν δίνεις μία, όπως ορίζει το νέο μέτρο.
Εάν δεν είσαι διατεθειμένος να γράψεις το όνομα του μαγαζιού, όλα όσα αναφέρεις ακούγονται σαν παραξενιές γεροντοκόρης... Και -sorry κι όλας- το gin tonic είναι όντως cocktail κατά τα διεθνή πρότυπα όπως άλλωστε και ο Irish coffee.
άντε καλέ που το τζιν και τόνικ είναι κοκτέηλ! ..κερασάκι έχει; πλαστικό αναδευτήρα-παπαγάλο χρώμα φουξ έχει;...μισό κομμένο πορτοκάλι στερεωμένο στο χείλος του ποτηριού έχει;...και το κυριότερο: ομπρελίτσα έχει; διότι άνευ ομπρελίτσας εγώ δε πληρώνω κοκτέηλ που να μου το προσφέρει ο Τόμ Κρουζ ο ίδιος! Ε μα!
Είστε σε διαφορετικό μήκος κύματος απο την στιγμή που λέτε ότι "το gin tonic είναι όντως cocktail κατά τα διεθνή πρότυπα". Μείνετε με αυτή την αντίληψη. Αγαπητέ, εκτός απο τις "παραξενιές της γεροντοκόρης" υπάρχουν και οι απαιτήσεις του πελάτη που δεν θέλει να τον κοροιδεύουν.
κύριε μακρή, όντως εγώ είμαι πελάτης αυτού του ψηφιακού εντύπου και δεν θέλω αυτό το έντυπο να με κοροϊδεύει... Φλου καταγγελίες (για να φαινόμαστε ότι δεν μασάμε ως καταναλωτές) αλλά να μην χαλάσουμε και τις δημόσιες σχέσεις μας με τους μαγαζάτορες, είναι απλώς "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ"[ΑΠΑΝΤΗΣΗ της LIFO: Εάν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Βαγγέλη ιδιωτικώς - σε περίπτωση που τόσο περίεργη σας μοιάζει η εμπειρία του και δεν την πιστεύετε, ή επειδή θέλετε ονόματα και διευθύνσεις. Δημοσίως όμως, παρακαλούμε να μην απαιτείτε από κανέναν συντάκτη μας να κάνει κάτι εάν δεν το θέλει. Τα στοιχεία του μαγαζιού είναι στη διάθεσή μας, και ο κάθε μπλόγκερ μας έχει το δικαίωμα να γράφει όσα θέλει, και δεν γράφει όσα δεν θέλει - κρίνει όπως νομίζει δηλαδή.]
Με αυτη την λογικη, οποτε πηγαινες στο μπαρ να σου προσθεσουν λιγο Tonic ακομα γιατι θεωρεις " βαρυ " το ποτο σου, θα επρεπε να σε χρεωνει εξτρα.Στην ωρολογια του μπαρ και στους αγραφους νομους του υπαρχει η εξης αντιληψη: Οταν σε ενα ποτηρι ζητησεις παραπανω απο ενα ποτα π.χ Vodka - Martini θεωρειτε Cocktail, η οταν σου προσφερουν ποτο σε μεγαλυτερης χωρητικοτητας ποτηρι π.χ Highball, τοτε ειναι Cocktail.Παει λοιπον αναλογα με τα υλικα που βαζεις.
+1 @Echoes. Το απλο ποτο στα διεθνη προτυπα ειναι το spirit. αυτο που στο μπαρ ειπανε ειανι το Long dring (ενα ποτο για βαση+καποιο συνολευτικο τυπου αναψ, χυμου κλπ) Το κοκτειλ ειναι σε ποτηρια μεγαλυτερης ποσοτητας, με περισσοτερα συστατικα και διαδικασια παρασκευης (κλασικη απατη ειναι το bacardi-cola στυμμενο λεμ που το σερβιρουν σαν cuba libre)Αυτο θα το δειτε στο εξωτερικο που σου φερνουν ξεχωριστα το αναψυκτικο και το πληρωνεις.Τωρα στην συγκεκριμενη περιπτωση εφοσον δεν υπαρχει διαχωρισμος στον καταλογο (long drink-spirit) δεν μπορει να ζηταει παραπανω. και εφοσον ζηταει παραπανω, επρεπε να φερει και την συμπληρωματικη αποδειξη.
Ο ΦΠΑ που δεν πληρωνει ο μαγαζατορας, ενω του τον σκαμε κανονικοτατα, μεχρι πριν λιγα χρονια πηγαινε σε κοινωνικη προνοια, εργα κλπ.ΣΗΜΕΡΑ τον φορο που δεν πληρωνει αυτος, οταν δε ζηταμε αποδειξη, τον πληρωνουμε ΕΜΕΙΣ, πολυ πιο αμεσα, με νεα μετρα αφου καθε 3-4 μηνες πεφτει εξω το κρατος σε φορολογικα εσοδα.Και δεν υπαρχει η δικαιολογια του μικρου μαγαζατορα, περιπτερα κλπ. Πρεπει ΟΛΟΙ να πληρωνουν αναλογικα...αλλιως δε βγαινει.Ακομα ο Ελληνας δε ζηταει αποδειξη...γιατι ντρεπεται. Ειναι ομως ετοιμος να καψει ολη τη χωρα...αν η κακια Μερκελ του βαλει νεα μετρα!!!!Και φυσικα , για να δουμε ακομα και περιπτερα ποσο επικερδεις επιχειρησεις ειναι (οι περισσοτεροι εχουν κερδη χιλιαδων καθε μηνα, δεν ειναι για λυπηση), σκαρφιζονται τα παντα για να μην κοψουν τη ΣΩΣΤΗ αποδειξη :-Σου δινουν αλλη κομμενη νωριτερα που καποιος δεν πηρε, και δεν κοβουν τη δικη σου...αυτο παιζει πολυ σε καφετεριες, κοιταξτε την ωρα που γραφει η αποδειξη. Και ποτέ μην τις αφηνετε στο τραπεζι..παρτε και πεταξτε τις οι ιδιοι..-Κοβουν ολο το ποσο με λιγοτερο ΦΠΑ , παιρνεις 2-3 ειδη ας πουμε και κοβουν μικρο ή καθολου ΦΠΑ (τσιγαρα)..δηλαδη ολα με το ενα ειδος που εχει τον μικροτερο.-Ντελιβερι η εστιατορια φερνουν διλποτυπη μη επισημη αποδειξη (παραγγελια) και οχι αυτη που φορολογειται.Γενικα δεν πρεπει πλεον να παιζει ντροπη..ουτε για 2 ευρω αποδειξη. Καθε 2 ευρω τα 50 λεπτα πρεπει να πανε στο κρατος...αλλιως τα πληρωνουμε οσοι δε φοροδιαφευγουμε, στα επομενα μετρα και φορους.
Διαφωνώ κάθετα με την μη αναφορά στα μαγαζιά. Καταλαβαίνω ότι ενδεχομένως ο αρθρογράφος να μη μπορεί να μιλήσει ελεύθερα γιατί ίσως να δεσμεύεται απο την διοίκηση του μέσου στο οποίο εργάζεται,κάτι το οποίο επίσης καταλαβαίνω αν συμβαίνει. Είναι κ το νομικό πλαίσιο ίσως τέτοιο ώστε να μπορεί να μηνυθεί κάποιος για συκοφαντική δυσφήμιση. Δεν είμαι δικηγόρος, δε γνωρίζω οπότε δε γράφω άλλα πάνω σε αυτό. Οι υπόλοιποι χρήστες του διαδικτύου όμως που δε δεσμεύονται, νομίζω ότι οφείλουν να το κάνουν. Δεν είναι ούτε ρουφιανιλίκι ούτε κάτι τέτοιο, είναι προστασία. Το διαδίκτυο κατά καιρούς έχει αποδειχθεί μια προσφιλής πλατφόρμα ανάδειξης προβλημάτων και ενεργοποίησης των πολιτών που οδηγεί απο τον ψηφιακό στον πραγματικό ακτιβισμό.Εγώ στο παρελθόν το έχω κάνει σε σχόλιο μου σχετικά με μπαρ που ακόμα χρησιμοποιεί την λογική της "πόρτας". Επιτέλους η κρίση πρέπει να είναι η αφορμή ο πελάτης να διεκδικήσει και να κερδίσει το δίκιο του σε όλα τα επίπεδα, σε οτιδήποτε αναφερόμαστε.
Στο αφιέρωμα της lifo "τρώμε φτηνά στην Αθήνα" έκανα ένα σχόλιο για τις τιμές καταστήματος. Για τις τιμές, που είναι υψηλές, όχι για την ποιότητα. Το σχόλια λογοκρίθηκε!
Παρα ταυτα θα επρεπε να τα αναφερεις,ποια μπαρ ειναι...Τετοιες αλγεινες συμπεριφορες απο (οποιους και οσους)κακοφορμισμενους επιχειρηματιες, της νοοτροπιας 'ο,τι αρπαξουμε μωρε απο τα προβατα' πρεπει να γνωστοποιουνται,να απλωνονται, τουλαχιστον εδω μεσα...Ειναι το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε..Ειδικα τωρα.
μιας και η αποδειξη, αρα και ο αμεσος φορος που το κρατος παρακρατει στον εκαστοτε ιδιοκτητη, παει κατευθειαν στην κοινωνικη προνοια και καθε φορα που ενας μαγαζατορας, δεν μας κοβει αποδειξη, μας στερει εναν γιατρο απ'τα δημοσια νοσοκομεια, εναν καλοστρωμενο δρομο, ενα φοιτητικο επιδομα...γι'αυτο λοιπον ας ξεκατινιαστουμε ολοι να ζηταμε αποδειξεις απο το μικρομαγαζο της γειτονιας (δεν μιλαω φυσικα για μεγαλα μαγαζια, εστιατορια, πολυκαταστηματα γιατι εκει αμα τη εμφανισει σου χρηματοδοτεις μια συγκεκριμενη κατασταση) για να βαλει μυαλο ο κουτοπονηρος, που ζει και δουλευει για να πληρωνει ενα γαμω-κρατος που δεν παρεχει τιποτα και πετσοκοβει και τα αυτονοητα απο τους πολιτες του.προσωπικα σε μικρα μαγαζια, (που σεβονται φυσικα τον πελατη, γιατι οντως το περιστατικο με το tonic ειναι απαραδεκτο), χαρισμα τους η αποδειξη. ας κρατησει το ΦΠΑ ο μαγαζατορας να πληρωσει κανα φροντιστηριο των παιδιων του. ολα αυτα φυσικα, για το πολιτικο/κοινωνικο/κρατικο καθεστως της Ελλαδας του σημερα, οπου ολοι οι φοροι, οι εισφορες, οι ιδιωτικοποιησεις του Εθνικου μας Κεφαλαιου πηγαινουν σε ενα βαρελι διχως πατο. Σε μια χωρα που οι κρατικες παροχες θα θιγονταν βαναυσα απο την φοροδιαφυγη/φοροαποφυγη, θα το εκανα κι εγω θεμα. μεχρι τοτε, δεν θα γινομουν εγω ο ρουφιανος του ΣΔΟΕ. αληθεια ποσοι εδω μεσα πανε για ψωνια στο Mall...?
μην εισαι και τοσο σιγουρος πως ο ΦΠΑ παει για νοσοκομεια, σχολεια, δρομους κλπ. Αν ηταν ετσι τοτε με την ανταποδοτικοτητα ολων των φορων που πληρωναμε και πληρωνουμε θα επρεπε να εχουμε τους σουπερ δρομους (που παρολα αυτα τους ξαναπληρωνουμε σε ιδιωτικες εταιριες μεσω διοδιων), τα σουπερ νοσοκομεια ( που παρολα αυτα δινουμε ακομα φακελακια στους γιατρους) και παει λεγοντας. Τον ΦΠΑ καποιοι τον τρωγανε μαζι με πολλα αλλα, δεν βγαινουν τα κουκια... Και αν και ειμαι υπερ του να πηγαινουν στο κρατος παρα στην τσεπη του μαγαζατορα, δεν πιστευω πως τελικα πηγαινουν στο κρατος αλλα στις τσεπες καποιων
Συμφωνώ σε όσα λέτε Κύριε Μακρή, εκτός από την τιμή του Drambuie!!Ο κλασσικός " Ελληνάρας " ιδιοκτήτης μπαρ, καταστήματος ρούχων η οτιδήποτε άλλο συναναστρέφεται με κόσμο και έχει σχέση με την εστίαση, όταν ανοίγει το κατάστημα του θέλει να κάνει απόσβεση οπωσδήποτε μέσα σε ένα χρόνο το πολύ!!!Είναι εξωφρενικό αυτό που ζει ο κόσμος με τις υπερτιμολόγηση στα προϊόντα..Όσο για το Drambuie, η τιμή του ποτού κοστολογείτε ανάλογα με την αγορά χονδρικής αγοράς του.Όταν η τιμή ενός λικέρ όπως όλοι το ξέρουν είναι ίδια με την τιμή ενός Whiskey τύπου Chivas τότε το χρεώνουν Special.
Ειναι λαθος η παθητικη αντιμετωπιση "δεν μου δινουν αποδειξη-κανω το κοροιδο-δεν ξαναπαω".Εαν δεν δωσουν αποδειξη απλα την ζητας, εαν αυτο ριχνει το υφος και το στυλ στην γκομενα απεναντι τοτε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας, την επομενη φορα το Drambuie 10€.
Τη λογική σου ακολουθώ χρόνια τώρα, όπου δεν πέφτει απόδειξη από άποψη, ακολουθεί μη επανεμφάνισή μου στο συγκεκριμένο μαγαζί.Χέστηκε η φοράδα στ΄ αλώνι θα μου πείτε, αλλά τουλάχιστον απέναντι στη συνείδησή μου είμαι απέραντα εντάξει.
Δεν θα σου πώ "χ΄'εστηκε η φοράδα στ΄αλώνι".Μπράβο θα σου πώ.Αμα ξυπνήσουμε όλοι και ακολουθήσουμε την πρακτική:"μη σωστός επαγγελματίας - δεν ξαναπατάω στο μαγαζί και διαδίδω" Σε λίγο χρόνο, οι μη σωστοί επαγγελματίες θα εκλείψουν.
ΣυνLIFOτες - συνLIFOτισσες με συγκινήσατε με την ανταπόκριση σας στο αίτημα μου... Φτάνει να μας διασταυρώσει ο κύριος Μακρής ότι είναι το ίδιο! ;-)(Αλλά τι λέω, για hipsterάδικο δεν μιλάει? Το συγκεκριμένο κομμάτι με το που το ακούς, βλέπεις κι έναν σκόρο να φτεροκοπεί ολούθε...)