ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Βούλωσέ το, που κάνεις τώρα τον επαναστάτη.

Facebook Twitter
84

TOY ΝΙΚΟΥ ΜΩΡΑΪΤΗ - από το e-tetradio 

Εσύ που στήριζες τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τώρα βγαίνεις και πανηγυρίζεις για το ΟΧΙ του κυπριακού λαού που νίκησε ακόμη και τον ενδοτισμό του προέδρου του, βούλωσέ το. Λίγη ντροπή.

Εσύ που ψήφισες Σαμαρά - Βενιζέλο τον Ιούνιο, που κλείστηκες στο καβούκι σου, που επιχειρηματολογείς καιρό λέγοντας ότι είναι καιρός για πολιτικό ρεαλισμό και όχι για ηρωικές πράξειςβούλωσέ το. Λίγη ντροπή.

Εσύ, διατεταγμένε δημοσιογράφε, που το Σάββατο μιλούσες για «αναγκαίο κούρεμα των καταθέσεων» και τώρα το παίζεις επαναστάτης κατά της Μέρκελ πάνω στην πλάτη του κυπριακού λαού, βούλωσέ το. Λίγη ντροπή.

Εσύ, Ελληνάρα απίστευτε, που αναρτάς ελληνικές και κυπριακές σημαίες στο διαδίκτυο θριαμβολογώντας για το όχι των Κυπρίων σε ένα διάλειμμα από τη σκυφτή, συμβιβασμένη ζωή σου, βούλωσέ το. Λίγη ντροπή.

Κάποιος βρέθηκε και είπε όχι. Δεν ήσουν εσύ. Ήταν ένας άλλος λαός. Εσύ είχες την ευκαιρία και την έχασες. Εσύ βούλωσέ το. Σεβασμός στον άλλο που πάλεψε.

 

 

 

Αρχείο
84

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
Αποδείχτηκε ότι η κυπριακή βουλή γνώριζε ότι το κούρεμα ήταν από 20 και πάνω, οπότε και γι'αυτό εκείνοι οι "γενναίοι πολιτικοί" απέρριψαν το 9%.Οπότε, τώρα βούλωσε το εσύ Νίκο Μωραϊτη!
δεν υπαρχει πιο σιχαμενος λαος , πιο ραγιαδικος απο τον ελληνικο. συναδελφοι που δεν εχουν κανει ΜΙΑ απεργια, που λοιδωρουν συστηματικα καθε αντικυβερνητικη φωνη , που λενε " τι να κανουμε δεν υπαρχει αλλη λυση" με εχουν πρηξει λεγοντας "αντε ρε κυπριοι παλλικαρια δειξτε το δρομο"! λενε οτι ηταν υπερβολη το "κουρεμα καταθεσεων" αυτοι που καταπιαν την ανεργια, την αναξιοπρεια, τον μισθο χαρτζιλικι, τα σχολεια χωρις βιβλια τα τσιτατα "δεν υπαρχουν παιδια που πεινανε στα σχολεια" του μανδραβελη, της διαμαντοπουλου και του μουρουτη, το "να δωσουμε μια ευκαιρεια στον βοριδη" του ψαριανου, το "δημοκρατια με καθε κοστος?" του στριγγλου ψυχοπαθη γερωγιαδη, τα χαρατσια! και λενε "τι να κανουν οι κυπριοι τους τρωνε τα λεφτα!" ουστ προσκυνημενα ζωα.ουστ!
Σε τι είπε όχι αυτός ο ηρωικός λαός; Μήπως εσύ ξέρεις; ή εσύ αρκείσαι στο να λέει όχι κάποιος; Γιατί μετά το όχι σε μια πρόταση θα ακολουθήσει ένα ναι σε μια άλλη; Ξέρεις σε ποια; Δε σε νοιάζει μάλλον. Εσύ την έπαιξες και τέλειωσες...
Οι Ελληνες ακομα τρωγονται για το ποιος ειναι περισσοτερο Ελληνας. Αυτος ειναι ο σιγουρος δρομος προς την καταστροφη...τριβουν τα χερια τους οι απο πανω, εντος και εκτος της χωρας...Πολιτες που δεν κρινουν ψυχραιμα κατα περιπτωση, δεν διαπραγματευονται και δεν αποσκοπουν στο συνολο...ειναι τριτοκοσμικοι ιθαγενεις, ετοιμοι προς αιωνια εκμεταλλευση.Αντε σηκωστε σημαιες και ηρωικα λαβαρα τωρα...μαζι με τον Τραγκα!!!
πωωωω, πάντως είμαστε αξιοθρήνητοι, ίσως τελικά μας αξίζει μιά καλή ψωλιά για να μάθουμε να εκτιμούμε αυτόν τον μαγικό τόπο(μήν αρχίσετε τίς πίπες οι "τών άκρων", στήν γεωγραφική τοποθεσία του στόν Άτλα αναφέρομαι)...κουράστηκα πρίν κάν αρχίσω με την μικροψυχιά σας..δέν ξέρω τί να πιστέψω, κανένα στεγανό, αναθεωρώ τίς αξιώσεις μου και τίς αξίες μου καθημερινά και δέν είναι αρκετό για να μπορέσω να κατανοήσω το μέγεθος της σκατίλας και δέν φτάνει...
Οποιοσδήποτε στην κυπριακή βουλή ψήφισε ΟΧΙ, αυτό είναι πράγματι μαγκιά αν:Α) έχει κατανοήσει τις συνέπειες ενός χειρότερου σεναρίου, το οποίο μπορεί να είναι έξοδος από ΕΕ, άρα παύση χρηματοδότησης από ταμεία που τώρα υπόσχονται ρευστότητα για στήριξη των καταθέσεων που θα αναληφθούν με το άνοιγμα των τραπεζών, άρα αναπόφευκτα κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και κατ' επέκταση χρεοκοπία, άρα μια οικονομία που χωρίς τραπεζικό σύστημα (αυτό χτιζόταν τόσα χρόνια στο νησί), θα στηριχθεί σε ελάχιστα άλλα τωρινά πράγματα (τουρισμός πχ, που θα έχει όμως χτυπηθεί και αυτός). Απομένουν μόνο υποσχέσεις, προσοχή, υποσχέσεις, για να κρατηθούν άλλοι σύμμαχοι-δανειστές δηλ. η Ρωσία, καθότι οι υδρογονάνθρακες δεν είναι σήμερα αξιοποιήσιμοι επομένως μιλάμε για εν δυνάμει περιουσιακό στοιχείο και εφόσον φυσικά δεν διεκδικηθεί από τυχόν άλλους (δίκαια ή δια επιβολής). Συνοψίζοντας, το χειρότερο σενάριο είναι μια Κύπρος μόνη από συμμάχους, στεγνή οικονομικά αλλά και ευάλωτη σε εχθρούς. Β) έχει δώσει μικρές πιθανότητες υλοποίησης του παραπάνω σεναρίου.Γ) έχει δώσει καλές πιθανότητες στην μπλόφα, καθότι μόλις σήμερα αχνοφαίνεται μια εναλλακτική πρόταση που την «ακούει» και η Κύπρος και η Ευρώπη μαζί. Ειρωνικό βέβαια ότι το εναλλακτικό σχέδιο περιλαμβάνει €2,8δις από ταμείο προνοίας, άρα τα γλίτωσες από τις καταθέσεις του λαού σου για να τα πάρεις με άλλον τρόπο (wtf???). Δ) όλα τα άνω τα συμμερίζονται και οι ψηφοφόροι του.Αυτό ναι είναι μαγκιά. Άλλως είναι ανώριμη συμπεριφορά σε ένα πολύ ώριμο ασθενή. Είναι ήδη αστείος ο Αναστασιάδης (yes man στην Ευρώπη και μετά πάπια), ας φερθούν οι υπόλοιποι πιο στρατηγικά/πολιτικά/τεχνοκρατικά/ηθικά, όλα χρειάζονται.
"Και τι θέλατε να κάνουμε? Να παίρνουμε κι άλλα δάνεια για να ξεπληρώνουμε τους δανειστές μας όπως έκανε η Ελλάδα?"Τάδε έφη κάποιος από τους πολλούς κυπριους κυβερνητικούς παράγοντες χθες το πρωί στα ελληνικά tv κανάλια. Με άλλα λόγια η φωνή της λογικής.... Zαριά ρίξανε. Κι αν τους κάτσει?
Θα σταθω μονο στο βασικο μηνυμα του κειμενου οτι υπαρχει μια γενικοτερη "επαναστατικοτητα" στην Ελλαδα με αφορμη την αρνηση τηνς κυπρου στο κουρεμα, την ωρα που η Ελλαδα υποταχτηκε χωρις καμια δευτερη σκεψη. Και ολοι εμεις που ειμαστε δηθεν εξοργισμενοι, δεν καναμε τιποτα για να αλλαξουμε τη χωρα μας, αλλα βγαζουμε το αχτι μας για την αρνηση της Κυπρου, μιας και εμεις δεν το καναμε. Οποτε ναι, τα συγχαρητηρια πανε σε εναν αλλο λαο, και δεν πρεπει να χαιρομαστε, οσο εμεις οι ιδοι αφηνουμε τη χωρα μας να πηγαινει προς το γκρεμο.
Για όσους πιστεύουν ακόμα στον Αη-Βασίλη να τους θυμίσω πως η Κύπρος δεν είπε όχι στον "Γερμανό κατακτητή",ούτε στην ΕΕ,ούτε στο μνημόνιο!Είπε ναι στην διάσωση του ληστρικού τραπεζικού της συστήματος με χρήματα που θα δανειστεί(;) όλος ο κυπριακός λαός,αντί να χρησιμοποιήσει το συσσσορευμένο(και πολύ απο αυτό μαύρο)χρήμα των καταθέσεων ή καλύτερα να αφήσει τις τράπεζες να πτωχεύσουν αναλαμβάνοντας το κόστος της αποτυχίας τους!Λυπάμαι πολύ αλλά το όχι της Κύπρου δεν είναι ούτε εθνικός θρίαμβος,ούτε λαική επανάσταση!Είναι ένα κουτοπόνηρο ανατολίτικο παζάρι που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποταγή στο μέλλον!Η εθνική ανεξαρτησία και η λαική κυριαρχία δεν θα είναι ποτέ το αποτέλεσμα καμιάς ψηφοφορίας σε καμία βουλη!
"βούλωσέ το"...πιο Ελληνάρας πεθαίνεις.'Εχω μία υποψία οτι το όχι ( και ειναι "όχι", οχι το ΟΧΙ, μην μπερδευόμαστε και τα ισοπεδώνουμε όλα ) το είπανε για να προστατέψουν τα δις που έχουν οι Ρώσοι στις τραπεζές τους και οχι τα χρήματα των μικροκαταθετών aka του Κυπριακόυ λαού. Εξού και η μαραθώνια φιλοξενία τουτες τις δύσκολες μέρες στην Ρωσική πρωτεύουσα για να πάρουν μαζί τις αποφάσεις.Λίγη σκέψη πριν γράφουμε άρθρα...λίγη ντροπή.
Σοβαρολογείτε ρε μ@λακες?? να το βουλώσουμε γιατί?????πείτε μου ρε μάγκες όλοι...φάγανε οι κύπριοι τους τόνους χημικά που πέταξαν στον ελληνικό λαό στο σύνταγμα???? ε???? σας ρωτάω και θέλω απάντηση!!!! Γέροι, γριές,παιδιά πάλεψαν επαναλλημένες φορές στο σύνταγμα και χάσανε!!! για τον απλούστατο λόγο των MAT, των χημικών και του παρακράτους που διαλύαν τα τεράστια πλήθιοι ελληνων που λέγανε ΟΧΙ!!!! για αυτο καλύτερα βουλώσετε εσείς οι άχρηστοι ανθέλληνες που προσπαθείτε να ρείξετε το ήδη κατεστραμένο ηθικό του ελληνα!!!
Εντάξει αφού τα φάγαμε τα χημικά με το κιλό ένα μπράβο το αξίζουμε και εμείς! Γιατί τα φάγαμε όμως;; Επειδή θέλαμε και εμείς το ΟΧΙ που θα έφερνε σε κατάσταση 100 φορές χειρότερη από εκείνη που ζουν οι Κυπραίοι σήμερα! Όποιος αμφισβητεί πως το (αντι ΔΝΤ) ΠΑΣΟΚ και η (αντι μνημονιακή) ΝΔ τα γύρισαν τα επαναστατικά τους όταν ήρθαν στην εξουσία επειδή είδαν πως δεν τους έπαιρνε τρέφουν τρομερές ψευδαισθήσεις. Να φταίνε τα χημικά άραγε;
Ότι νά'ναι άρθρο. Δηλαδή εννοείς ότι όταν ψηφίζουμε γνωρίζουμε όλους τους παραμέτρους και τα πλάνα τους? Καμμιά ντροπή να αλλάζεις όταν τα δεδομένα αλλάζουν.
Σοφία, γεννετικά είμαστε συγγενεις. Οι Κύπριοι όμως έχουν αλλη νοοτροπία στην συμπεριφορά τους απέναντι στις καταστάσεις. Το κείμενο μιλάει σκληρά, αλλά πρέπει κάποτε να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε τι συμβαίνει.
τα ελληνικά με τα κυπριακά μοιάζουν όσο τα ισπανικά με τα καταλανικά. γιατί θέλετε να επιμένετε να δηλώνετε έλληνες, πως μιλάτε ελληνικά, να έχετε τον ίδιο εθνικό ύμνο με τους έλληνες; έχετε δική σας ιστορία, σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεξάρτητη. στο κάτω κάτω δε μας ενώνουν και πολλά πράγματα
Αντί να θιγόμαστε γιατί δεν κοιτάμε την αλήθεια κατάματα? Για να βρούμε λύτρωση πρέπει να είμαστε σε θέση δούμε και τις πομπές μας, αντί μόνο τα μεγαλεία μας. Σε τελική ανάλυση όλα αυτά που αναφέρει έγιναν. Δεν λέει τίποτα ψέμματα. Αλλά αν η εικόνα που δείχνει ο καθρέφτης δεν μας αρέσει μήπως θα έπρεπε να κάνουμε κάτι για αυτό, αντί να αναλωνόμαστε σε ανταλλαγή κατηγοριών εκατέρωθεν, χάνοντας το δάσος για το τι παιχνίδι παίζεται γύρω μας?