Στο σημερινό «Α μπα»: πάντα υπάρχει περίπτωση

Στο σημερινό «Α μπα»: πάντα υπάρχει περίπτωση Facebook Twitter
110

__________________
3.

 

 

Γεια σου Λένα! Δεν είμαι σίγουρη, αν έπρεπε να σου στείλω, αλλά πιστεύω τόσο πολύ στο μυαλό σου, που νομίζω ότι σε εμπιστεύομαι κιόλας. Η ερώτησή μου αφορά τη σχέση μου με τη μάνα μου και τον άντρα μου.
Έχουν έναν ανταγωνισμό μεταξύ τους άλλο πράγμα. Της μάνας μου της κακοφαίνεται, γιατί είναι κατώτερός μου μορφωτικά, και ο άντρας μου ενοχλείται, που δεν της έχω κόψει ακόμα την καλημέρα, παρ' όλο που με μεγάλωσε κάπως σκληρά. Ισχύουν και τα δύο. Φαντάσου ότι είμαι στον κύκλο με την κιμωλία και αυτοί τραβάνε, για το ποιος θα με πάρει με το μέρος του. Τόσο βλάκες.
Όσον αφορά τον πόνο έχω μάθει να μη δείχνω ότι πονάω, ποτέ τους δεν θα το μάντευαν πόσο με πληγώνουν, όταν εκφράζονται με άσχημα λόγια ο ένας για τον άλλον και όταν κάνουν διαγωνισμό για το ποιος είναι πιο κεντρικό πρόσωπο στη ζωή μου. Ο άντρας μου φυσικά, αλλά δεν είμαι από τους ανθρώπους, που θα διέγραφαν τη μάνα τους.
Μήπως υπάρχει καμιά πρόταση-λύση για το πώς πρέπει να φερθώ, ώστε να σταματήσουν, να τραβάνε; Ή έστω να μη με νοιάζει;
Ή ακόμα καλύτερα: μήπως βλέπεις τη ρίζα του προβλήματος;
-Μια αναγνώστρια


AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν ξέρω ποια είναι η ρίζα του προβλήματος. Αυτό που ξέρω είναι ότι πάντα αυτός που ρωτάει είναι αυτός που πρέπει να αναλογιστεί τον ρόλο του στο πρόβλημα που έχει, γιατί τους άλλους ανθρώπους δεν μπορεί να τους ελέγξει. Θέλεις να σου πω ποιος φταίει; Δεν είμαι δικαστής. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι είσαι συνυπεύθυνη, και όχι θύμα που πονάει και δεν το δείχνει. Αν δεν θα μάντευαν ποτέ τους πόσο σε πληγώνουν, πολύ κακώς, γιατί πρέπει να το πεις και να μην τους προστατεύεις, ή να μην ζεις ως οσιομάρτυρας αποκαλώντας τους και βλάκες από πάνω.


Το «ισχύουν και τα δύο» με προβλημάτισε, γιατί αν ισχύουν και τα δύο, τότε πιστεύεις ότι ο άντρας σου είναι κατώτερος σου μορφωτικά, και δεν ξέρω τι θα πει αυτό στον κόσμο σας, αλλά αν είναι θέμα που προκαλεί πληγές, τότε πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει και κατώτερος σε άλλους τομείς, όπως κοινωνικά, ή, ακόμα χειρότερο, πνευματικά. Αν θεωρείς ότι ο άντρας σου είναι η οικογένεια που διάλεξες – πολύ σωστό – τότε δε νομίζω ότι είναι καλό για το γάμο σας να πιστεύεις ότι τον ξεπερνάς σε κάτι επειδή το πτυχίο σου είναι από το Χάρβαρντ ενώ το δικό του είναι από το Κορνέλ. Ο άντρας σου ίσως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό που αισθάνεσαι εσύ γι'αυτόν, οπότε προτιμάει να πιστεύει ότι φταίει η μάνα σου και επιτίθεται εκεί. Για την ώρα καλά πάει, αλλά δεν θα αργήσει η μέρα που θα συνειδητοποιήσει ότι με άλλον έχει το πρόβλημα, και τότε μπορεί να πονέσεις στ'αλήθεια.


Δεν ξέρω πώς να αξιολογήσω ότι η μητέρα σου σε μεγάλωσε σκληρά, είναι τρομερά φλου η πληροφορία, αλλά αν πιστεύεις ότι είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσεις, πρέπει να το κάνεις μόνη σου, και όχι δια εκπροσώπου.


Επίσης: δεν παλεύουν για την αγάπη σου. Ο καθένας μάχεται για την δική του θέση σε ένα σύνολο ανθρώπων. Η ιεραρχία τους καίει. Αυτός που είναι το έπαθλο, δεν είναι ο αρχηγός.


__________________
2.

Καλημερα Α,μπα!

Τι γίνεται όταν αρχίζεις να ζεις με συγκάτοικο (άγνωστο προ ολίγου) και μετά την πρώτη εβδομάδα καταλαβαίνεις ότι έχεις αρχίσει να δαγκώνεις τη λαμαρίνα; Του έχω πει ότι έχω πιάσει τον εαυτό μου να μου λείπει όταν δεν είναι σπίτι και μιλήσαμε λίγο για αυτό- φάνηκε να το πήρε πολύ cool. Έπεσε και μια πολυ λεπτά διατυπωμένη ερώτηση αν είναι όλα στη σφαίρα του φιλικού και απάντησα ότι πραγματικά δεν ξερω γιατί τώρα διαμορφώνεται η κατάσταση και προσπάθησα να αποφύγω να πω περισσότερα προσθέτοντας ότι ίσως η συνείδησή μου τον έχει συνδέσει αυτόματα με κάτι το πολύ θετικό επειδή περνάμε πολύ ωραία όταν βρισκόμαστε μαζί. Μετά μου έπλεξε το εγκώμιο σαν συγκάτοικο και πήγαμε να κοιμηθούμε ο καθένας στα δωματιάκια του. Πιστεύεις ότι είμαστε σε φάση που χωνεύω ήδη την χυλόπιτα ή ότι έκανα καλά που του είπα πώς σκέφτομαι και του άφησα τροφή για σκέψη; Τι να κάνω που έχω αρχίσει να τον βλέπω πιο "κοντά" μου από όταν συμφωνήσαμε να απλά να μοιραζόμαστε τους χώρους ενός σπιτιού;
-Βικτώρια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μπορεί να είναι η αρχή μιας υπέροχης φιλίας. Ή, μιας παθιασμένης σχέσης. Αδύνατον να ξέρουμε.


Για την ουσία της ερώτησης, δεν πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να εκφράζουμε τα συναισθήματα σε ανθρώπους που δεν ξέρουμε καλά όταν δεν ξέρουμε ακόμα ποια είναι αυτά τα συναισθήματα. Δεν χρειάζεται να ανακατεύουμε πάντα τους άλλους στο προσωπικό μας χάος. Ο μόνος λόγος για να το κάνεις είναι επειδή βιάζεσαι και θέλεις να δεις αν υπάρχει ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά. Τις περισσότερες φορές δεν βγαίνει κάτι – όπως τώρα – γιατί αν χρειάζεται να το συζητήσεις, τότε η άλλη πλευρά βρίσκεται αλλού, και στην καλύτερη περίπτωση – όπως τώρα – παίρνεις μια διφορούμενη απάντηση που απλώς περιπλέκει κι άλλο τα πράγματα, επειδή από δω και πέρα ό,τι λες και ό,τι λέει θα σου φαίνεται διφορούμενο. Καλά ξεμπερδέματα.


__________________
3.

Αμπα μου πριν απο τρια χρονια αποφασισα να μεσολαβησω να γνωρισει η αδερφη μου ενα καλο φιλο του γκομενου μου μηπως και προκυψει τιποτα. Πραγματι τα φτιαξαν και μιλαμε για ερωτα τρελο επι ενα χρονο, τοσο τρελο που δεν το πιστευα...εντελως αποτομα ο φιλος ο οποιος εμενε στο εξωτερικο της λεει να χωρισουν χωρις καμια σοβαρη δικαιολογια ενω ειχαν συζητησει να συγκατοικησουν. Η αδερφη μου επεσε στα πατωματα για κανενα εξαμηνο και νομιζω ακομα περιφερεται με πληγωμενο εγωισμο. Ομως εγω και ο φιλος μου συνεχιζουμε να κανουμε καλη στενη (οσο στενη γίνεται επειδη μενουμε σε διαφορετικες χωρες) παρεα. Και σε μια απο τις επισκεψεις μας εκει συνειδητοποιω απο γραμματα και καρδουλιτσες που εχουν στον τοιχο οτι τα εφτιαξαν με την τωρινη του κοπελα ενω ηταν ακομη με την αδερφη μου. Η αληθεια ειναι οτι δεν επεσα απο τα συννεφα παρολο που δεν το ειχε πει ξεκαθαρα. Το ερωτημα μου ειναι: ειναι καφριλα προς την αδερφη μου που συνεχιζουμε να κανουμε ακομη παρεα μαζι του ή δειχνω ανωτεροτητα και οτι δεν με επηρεαζουν σαν φιλη τα προσωπικα του θεματα με την αδερφη μου. Σευχαριστω εκ των προτερων για τη γνωμη σου, -

η αδερφηη


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Το πρώτο που νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνεις είναι να πεις στην αδερφή σου τι έγινε για να το ξέρει. Το άλλο που αναρωτιέμαι είναι πώς βάζεις στην ζυγαριά από τη μια τον φίλο φίλου που εξαφανίστηκε από την ζωή της αδερφής σου, δηλαδή δεν είναι δικός σου φίλος, και ζει και σε άλλη χώρα οπότε δεν χρειάζεται καν να τον βλέπεις υποχρεωτικά, με την αδερφή σου. Για τον φίλο σου δεν ξέρω, δεν ξέρω πόσο φίλοι είναι και πού θεωρεί ότι είναι αφοσιωμένος, αλλά εσύ δεν ξέρεις; Άσε το σαβουάρ βιβρ. Εσύ, αισθάνεσαι καλά όταν τον βλέπεις; Δεν έχεις πρόβλημα να κάνεις παρέα; Πιστεύεις ότι είναι «ανωτερότητα» να μην αισθάνεσαι τίποτα για την ιστορία αυτή;

__________________
4.

Εχετε παρατηρήσει και εσεις, οτι αν παίρνετε το στυλο κάποιου αλλου τείνετε να κάνετε παρόμοια γράμματα με αυτόν?


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όχι. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι μετά από τόσα χρόνια πληκτρολογίου τα γράμματα που κάνω δεν μοιάζουν ούτε με τα δικά μου.

__________________
5.

Λένα γειά σου,
Είμαι 38 ετών και εδώ και 2 χρόνια είμαι παντρεμένη εκτός Αθηνών. Το θέμα μου είναι το εξής: άφησα την Αθήνα για να δοκιμάσω την ζωή με τον σύντροφό μου. Τώρα όλα όσα άφησα με εκδικούνται, μου λείπουν όλοι και όλα. Παράλληλα η σχέση με τον σύντροφο περνάει την κρίση της. Από την αρχή της συμβίωσης (και του γάμου μας) δεν με βοήθησε και δεν με στήριξε καθόλου στην μετάβασή μου, ισχυριζόμενος ότι αφού δεν δούλευα (τους πρώτους 3 μήνες και να σημειωθεί ότι στο μέρος που ζω υπάρχει τρελή ανεργία) δεν είχα καμία ανάγκη. Μόνο αφού έφτασα στα όρια μου ψυχολογικά έκανε μια μεταστροφή αλλά βλέπω ότι συνεχώς προσπαθεί να επανέλθουμε στην αρχική φάση μας (που εδώ που τα λέμε τον βόλευε κιόλας). Να σημειωθεί ότι η «αρχική φάση μας» ήταν με λίγα λόγια να έχω όλες τις ευθύνες της συμβίωσής μας (οικονομικά και πρακτικά) και εκείνος να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μου.
Το θέμα είναι το εξής: Δεν σου κρύβω ότι έχω απογοητευτεί από την κατάσταση που ζω, αναγνωρίζω όμως ότι το undo στην ζωή δεν υπάρχει. Και έχω κουραστεί τόσο πολύ από την προσπάθεια που καταβάλλω συνεχώς για να ανταποκριθώ στις αλλαγές που δεν αντέχω άλλο. Σκέφτομαι ότι μπορώ να το παλέψω αλλά δεν αντέχω άλλες συγκρούσεις. Τους τελευταίους μήνες αισθάνομαι συνεχώς ένα βάρος και μια μόνιμη στενοχώρια, χωρίς να το θέλω κλαίω συνέχεια αν και δεν το συνήθιζα. Παρ' ότι δεν έχω μιλήσει σε κανένα γι' αυτό, οι δικοί μου άνθρωποι με προβληματίζουν με αυτά που μου λένε, η αδερφή μου ήρθε πρόσφατα να με δει και μου είπε ότι δεν με αναγνωρίζει τόσο δυστυχισμένη.
Ποια είναι η γνώμη σου?
-Σοφία


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Βρε Σοφάκι, γιατί πιστεύεις ότι έχεις χρέος να αντέχεις αυτά που δεν αντέχεις; Το μόνιμο βάρος και το κλάμα και η μόνιμη στενοχώρια είναι πολύ σοβαρά συμπτώματα, και διάγνωση δεν θα κάνουμε τώρα, αλλά χρειάζεσαι βοήθεια από γιατρό, ψυχίατρο. Πήγαινε γρήγορα σε κάποιον πριν γίνεις χειρότερα. Undo δεν υπάρχει, υπάρχει όμως ένα τεράστιο DO που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, και αυτό είναι το «όχι». Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις. Μπορείς να πεις όχι. Μπορείς να αλλάξεις γνώμη. Μπορείς να φύγεις! Θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις αν πάρεις στα σοβαρά την υγεία σου. Αυτό έρχεται πρώτο. Μίλα στους δικούς σου, και μην περιμένεις να σε σώσουν αυτοί. Μίλα τους για να σε βοηθήσουν, αλλά μόνο εσύ μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου.


Γύρνα στην Αθήνα έστω και για λίγο, και πήγαινε σε έναν ψυχίατρο. Αυτό να κάνεις.

__________________
6.


Αγαπητή Aμπούλα, ακολουθεί ιστορία.
Το Σάββατο (σήμερα Τρίτη) έχασα τη βέρα και το μονοπόετρο μου. Τα φοράω κάθε μέρα πριν φύγω για τη δουλειά και τα βγάζω τη στιγμή που πλένω τα χέρια μου με το που θα μπω στο σπίτι, αφήνοντας τα δίπλα στο νεροχύτη. Την Παρασκευή το βράδυ είχαμε κόσμο με μικρά παιδιά καλεσμένους στο σπίτι, οπότε κάποια στιγμή μάλλον ασυναίσθητα, έβγαλα τα δαχτυλίδια και τα άφησα κάπου. Σάββατο μεσημέρι αποφάσισα να βάλω τα δαχτυλίδια μου αλλά ήταν άφαντα! Ψάξαμε σε όλους τους πιθανούς και απίθανους χώρους (μέσα/έξω/πάνω σε κομοδίνα, έπιπλα, στα σκουπίδια, στο σιφόνι του νεροχύτη, μέσα στο πάπλωμα), ρωτήσαμε τους φίλους μας, μήπως κάποιο παιδάκι τα πήρε για να παίξει και τα έβαλε κάπου, τίποτα. Στεναχώρια και εγώ και ο σύζυγος προφανώς. Δευτέρα βράδυ αφού σαρώσαμε μια τελευταία φορά όλο το σπίτι, πήραμε απόφαση ότι δεν θα τα βρούμε και ξεκινήσαμε να δούμε πως θα τα αντικαταστήσουμε. Σήμερα το πρωί (Τρίτη), καθώς ετοιμάζομαι για τη δουλειά, κοιτάω πάνω στο κομοδίνο και βλέπω τα δαχτυλίδια. Περιττό να πω ότι το σοκ ήταν τεράστιο και για τους δύο μας (τρέμω ακόμα), καθώς πάνω στο κομοδίνο υπήρχαν μόνο τα γυαλιά μου, και τίποτα άλλο που θα μπορούσε να τα είχε κρύψει. Επιπλεον είχαμε κοιτάξει/ψηλαφίσει το κομοδίνο επανειλημμένα τις προηγούμενες 3 μέρες με διαφορετικούς φωτισμούς μάλιστα, και ειδικά το προηγούμενο βράδυ. Είμαστε και οι δύο ορθολογιστές χωρίς κανενός είδους spirituality στη ζωη μας ωστόσο δυσκολευόμαστε πολύ να εξηγήσουμε τη συνέβη. Κοιτάξαμε το innatentional blindness, αλλά ειναι δυνατον να συνέβαινε και στους δύο μας επί 3 μέρες; Θα εκτιμούσα μια ψύχραιμη προσέγγιση από εσένα για το τι μπορει να συνέβη, η κάποια παρόμοια εμπειρία απο τους αναγνώστες! Ευχαριστώ!
Υ.Γ Δεν υπνοβατουμε
- -Twilight zone (;)


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν ήξερα το innatentional blindness, που μάλλον είναι αυτό που εξηγεί αυτό που σας συνέβη. Ευχαριστούμε. Θα σου πρότεινα να διαβάσεις για αυτό το φαινόμενο σε συνδυασμό με το στρες, όπως εδώ.

Όπως λες, στενοχωρηθήκατε και οι δυο πάρα πολύ, και αγχωθήκατε πάρα πολύ. Δε νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι τα είδες όταν πήρατε απόφαση ότι τα χάσατε και ψάχνατε τρόπους να τα αντικαταστήσετε. Ο εγκέφαλος είναι ένα ανεξερεύνητο όργανο και τα μάτια δεν λειτουργούν σαν κάμερα που αποθηκεύει τα πάντα χωρίς ιεραρχία. Επειδή δεν καταλαβαίνουμε κάτι δεν σημαίνει ότι συμβαίνει κάτι μεταφυσικό.


_________________
7.


Καλησπέρα φίλη,
ήθελα να ρωτήσω: υπάρχει λες περίπτωση να μην ξεπεράσεις ποτέ κάποιον άνθρωπο; συγκεκριμένα, έχουν περάσει 3 χρόνια από όταν χωρίσαμε (2 χρόνια σχέση). δε θα περιγράψω πολλά, θέλω να ρωτήσω το εξής : ο έρωτας μόνο με έρωτα περνάει τελικά;
- coup de foudre


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ο έρωτας περνάει όταν κάνουμε σωστή και έντιμη ενδοσκόπηση και καταλάβουμε γιατί δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε ένα όραμα όταν το κόλλημα έχει καταντήσει μακροβιότερο από την σχέση.

110

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
1.Ωραίος ο Κύκλος με την Κιμωλία,να διαβάσεις και τον Καλό Άνθρωπο του Σετσουάν, του ιδίου(Berthold Brecht).Τυχαία το ανέφερες το έργο;Εχεις ιδία βούληση και κρίση, δεν είσαι μώρο.
#2 Εχεις πολύ μεγάλη ανάγκη για σχέση.Με το καλημέρα σας δεν δαγκώνεις τίποτα. Πάτα λίγο φρένο αντί για γκάζι διότι ο άλλος το σκέφτεται λίγο περισσότερο και ξεκινήσατε ως συγκάτοικοι(όχι συγκάτοικοι-φίλοι-εραστές και ό,τι άλλο σου λείπει).Η απόσταση σε βοηθάει να δεις τα πράγματα στις αληθινές τους διαστάσεις πρώτον, δεύτερον,κάποιοι ενοχλούνται απερίγραπτα από την έλλειψη ορίων.
#6 Ενδιαφέρον.Πολλά ενδεχόμενα υπάρχουν.Ποιος ήταν στο πάρτυ του Σαββάτου; Ποιος άλλος έχει κλειδιά του σπιτιού;Εχετε αφήσει εκτός διαμερίσματος ή ,εκτός πολυκατοικίας, κλειδιά;Ποιος θα μπορούσε να έχει βρει κλειδιά;Κλειδώνετε κλειδαριά ασφαλείας το βράδυ στο σπίτι;Υπάρχει ιστορικό ψυχικής νόσου(δικής σου ή του συζύγου) ;Παίρνει κάποιος φάρμακα;Υπάρχει περίπτωση ο σύζυγος να έκανε αστειάκι;(Αν ναι,δεν πρέπει να είναι και πολύ καλά αφού δημιουργήθηκε τέτοιο μπάχαλο).Την μετα-φυσική,άφησέ την για το τέλος.Πράγματα που συμβαίνουν και δεν εξηγούνται με κοινή λογική,εξηγούνται με άλλου τύπου λογική,πάντως εξηγούνται. Προσωπικά είμαι ανοιχτή σε... εξωτικέςερμηνείες ,εφ όσον ίστανται και αποδεικνύονται αδιάσειστα(σχεδόν ποτέ).Ατυχώς για τους λάτρεις της μέτα -φυσικής,κατά κανόνα ερμηνεύονται τα πράγματα , λογικά.Η θεωρία που επικαλείσαι δεν μπορεί να σταθεί διότι το κομοδίνο ήταν άδειο.Τα γυαλιά σου δεν έχουν μέγεθος ελέφαντα και υποθέτω ότι τα χρησιμοποίησες το σαββατοκύριακο και μια άδεια επιφάνεια ,είναι μία άδεια επιφάνεια όχι μαγικό καπέλο με άσπρα κουνέλια.Η ιστορία σου λέει ότι κάποιος προέβη σε μία πράξη για τους λόγους του ,και το μετάνιωσε για τους λογους του επίσης,εκτός αν υπάρχει ψυχοπαθολογία...(διότι το παρατράβηξε).Τα αστυνομικά είναι συναρπαστικότερα και προτιμότερα από τα θρίλερ και είναι για δυνατούς λύτες.Σκέψου αντίστροφα απ ό,τι σκέφτεσαι τώρα,πολύ προσεκτικά και αμφισβήτησε όλα τα δεδομένα σου.Η λύση είναι εκεί.Οσο πιο τερατώδες είναι ένα ψέμα ,τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό.Και το άφησα για το τέλος,ελπίζω να μην μας δουλεύεις.
6Κοίτα να δεις που έμαθα και πώς λεγεται αυτό που μου συνεβη. Κάποια στιγμή έχασα το ρολίο μου που ήταν δώρο της κουμπάρας μου. Το έψαχνα για έναν χρόνο μέχρι που κάπου μεταξύ αστείου και σοβαρού, έκανα Φανουρόπιτα και την πήγα στον Άγιο Φανούριο τη μέρα της γιορτής του. Την επόμενη μέρα, έτσι όπως έψαχνα την τσάντα μου, που είναι μια τσάντα που χρησιμοποιούσα σχεδόν καθημερινά όλη τη χρονιά, βρήκα το ρολόι σε ένα τσεπάκι, το είχα βάλει για να το πάω να αλλάξω μπαταρία. Η τσάντα είναι σχετικά μικρή, και την κουβαλούσα για ένα χρόνο μαζί με το ρολόι μου όπου πήγαινα. Ήταν μια αστεία σύμπτωση υποθέτω.Στα συν της εμπειρίας ήταν ότι την φανουρόπιτα πρέπει να την μοιράσεις κι εγώ επειδή δεν κατάφερα να τη μοιράσω στο προάυλιο της εκκλησίας (οι κυρίες μεγαλύτερης ηλικίας είναι πολύ δυνατές στα σλάλομ όταν είναι να μοιράσουν την δική τους) σταμάτησα έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ που άρχισαν να μαζεύονται για το ματσ και τη μοίρασα στα περιχαρή παόκια που με ευχαρίστησαν δεόντως. Λίγο τα παόκια, λίγο ο αη-Φανούρης, νά το το ρολογάκι μου.
Μην απογοητεύεσαι, ποτέ δεν ξέρεις Mia idea! Μια φίλη μου βρήκε το χαμένο ρολόι της μετά από ένα χρόνο, στην τσέπη ενός μπουρνουζιού! Μια άλλη είχα χάσει σκουλαρίκι μέσα στο σπίτι της, το κατάλαβε όταν της έπεσε, έφαγε τον τόπο δεν ήταν πουθενά. Μετά από περίπου 3 χρόνια το βρήκε στο εξοχικό της (άλλο σπίτι δηλαδή), στο λάστιχο του πλυντηρίου! Μάλλον είχε μπλεχτεί σε κάποιο ρούχο της, που μετά πλυθηκε στο εξοχικό μαζί με το σκουλαρίκι κι έμεινε εκεί για χρόνια
Mia idea κι εγώ βρήκα το δεύτερο κλειδί του αυτοκινήτου μετά από δύο χρόνια μέσα σε νεσεσερ άδειο που δεν χρησιμοποιουσα ποτέ (είχα πάρει απόφαση προ πολλού ότι το είχα χάσει για τα καλά) ποτέ δεν ξέρεις σε ποιο απίθανο σημείο μπορεί να ξεφυτρωσει
Εγώ έχω ένα σακίδιο στο οποίο χάνεσαι μέσα. Εκεί μέσα χάθηκαν και τα γυαλιά της πρεσβυωπίας μου κι εγώ νόμιζα ότι τα είχα χάσει κάπου μεταξύ φούρνου (προμήθειες γαρ)-σταδίου (ημέρα αγώνων)-σπιτιού. Αγόρασα καινούργια από το φαρμακείο και βρήκα τα χαμένα στο σακίδιο μετά από έναν χρόνο που χρειάστηκε να πάμε στους ίδιους αγώνες.
#7 Ο έρωτας περνά διαφορετικά για τον καθένα. Το σημαντικό είναι να μην υπάρχει κόλλημα με τον πρώην και ελπίδα (αληθινή ή φανταστική) επανασύνδεσης. Αν δεν υπάρχουν αυτά και η σχέση έχει τελειώσει μέσα σου τότε περνά με άλλη σχέση, με δραστηριότητες, με φίλους ή από μόνος του.
#5 Δες έναν ειδικό και μίλα με τον άντρα σου. Εχω την αίσθηση οτι έχεις απομονωθεί, μιλάς με την οικογένειά σου αλλά βρίσκεται μακριά. Εχεις κάποιον φίλο στον τόπο που μένεις; Ο άντρας σου έχει καταλάβει οτι βρίσκεσαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση; Αν δεν το έχει καταλάβει και δεν του το δείχνεις (αν και μου φαίνεται αρκετά δύσκολο και στη θέση σου αν ο άντρας σου δεν σε στηρίζει θα έκανα μια επαναξιολόγηση της σχέσης σας) τότε μίλα του. Και πήγαινε για κάποιο διάστημα στην Αθήνα, το να γίνει ο άντρας το κέντρο της προσοχή σου δεν είναι λύση. Και πάντα μπορείς να κάνεις κάτι αν δεν σου αρέσει μια κατάσταση, πάντα μπορείς να γυρίσεις ή να πάτε κάπου αλλού με τον άντρα σου. Η μόνη δεσμευτική σχέση στη ζωή σου είναι τα παιδιά σου απ όλα τα υπόλοιπα (σχέση, δουλειά, τόπος διαμονής) μπορείς να αποδεσμευτείς.
Εννοείται ότι μπορεί να αποδεσμευτεί και πραγματικά με σόκαρε το "δεν υπάρχει undo"! Εκτός αν το "εκτός Αθηνών" είναι η Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.
#4 Καλά, αυτό το πληκτρολόγιο έχει κάνει μεγάλη ζημιά. Ο γραφικός μου χαρακτήρας δεν έχει την παραμικρή σχέση με 10-15 χρόνια πριν. Έχω ξεχάσει να γράφω. Για να μην πω για το Undo που σκέφτομαι συνεχώς τι καλά που θα ήταν αν υπήρχε.Όσο για το στυλό, δεν είναι λίγες φορές που θα πω "α, τι ωραία που γράφει" και το αντίθετο. Να μοιάζουν όμως τα γράμματα με αυτά του στυλο-κατόχου, όχι.
#3 Επειδή έχω αδερφή αν καταλάβαινα οτι κάποιος την απατούσε και γι αυτό την παράτησε θα του έκοβα και την καλημέρα Μένετε σε άλλες χώρες και δεν είναι καν δικό σου φίλος, είναι φίλος του φίλου σου, πόσο στενή παρέα κάνετε οι δυο σας; Αν το κάνεις καθαρά για ευγένεια σκέψου οτι ο τύπος συζητούσε με την αδερφή σου για συγκατοίκηση ενώ παράλληλα ήταν με την πρώην, λες να αξίζει τόσο σεβασμό από μέρους σου; Για μένα είναι λίγο καφρίλα προς την αδερφή σου γιατί ο τύπος την κορόιδεψε. Στη θέση σου θα της το έλεγα και θα προσπαθούσα να αποφεύγω τις επισκέψεις στον φίλο. Δεν λέω να τσακωθείς μαζί του ή να είσαι αγενής αν τύχει και βρεθείτε απλά και τόση ανωτερότητα για ποιο λόγο;
"Ανωτερότητα" για να μην ξεβολευτεί και να μην χάσει την καλοπέρασή της. Όταν συμβαίνει μια αδικία, το να σφυρίζουν οι κοντινοί σου άνθρωποι κλέφτικα είναι μια ακόμα αδικία, κατά μια έννοια και χειρότερη. Το έχω ζήσει και πονάει πολύ.
#5Στενοχωρήθηκα τώρα. :(Φίλη μας, σκέψου κάτι. Αν δεν ήσουν 38, αλλά 28, θα ήσουν τόσο διστακτική στο να συνεχίζεις μια κατάσταση η οποία ξεκάθαρα (όχι μόνο στην αδερφή σου) δείχνει ότι υποφέρεις; Το να ξεσηκωθεί να μετακομίσει κάποιος, σε άλλη πόλη και προφανώς σε άλλο τρόπο ζωής, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου, και το ότι αυτό δεν γίνεται κατανοητό από τον σύντροφό σου είναι από μόνο του προβληματικό. Μήπως το ότι τα θέλει όλα δικά του είναι κι αυτό προβληματικό; Μήπως πρέπει να σκεφτείς τι άλλες εναλλακτικές έχεις; Τέτοιου τύπου κρίση σε 2 χρόνια γάμου πάει να πει ότι τα θέματα προϋπήρχαν, αλλά είχαν μπει κάτω από κάποιου είδους χαλί. Μήπως και πάλι αυτό συνέβη επειδή τότε ήσουν 36; Φρόντισε τον εαυτό σου σε παρακαλώ πριν κυλίσεις σε αδιέξοδες καταστάσεις.
#6 Είσασταν στεναχωρημένοι και αγχωμένοι, ίσως να είχατε και κάτι πάνω στα δαχτυλίδια και πάνω στην ταραχή σας δεν τα προσέξατε (ίσως δεν είναι τυχαίο που τα βρήκες όταν αποφάσισες οτι χάθηκαν πλέον και "ηρέμησες"). Μου έχει συμβεί να είναι κάτι μπροστά μου και να μην το βλέπω και μόλις μου το δείξουν να το δω και να μην καταλαβαίνω πως δεν το είδα πριν αφού ήταν κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μου. Και φαντάζομαι έχει συμβεί και σε άλλους.
#3.Νομίζω,ότι δε σου καίγεται καρφί για την αδερφή σου.Κάπου σκέφτεσαι,ότι ίσως δεν είναι και πολύ σωστό.Αλλά γιατί,μωρέ;Σιγά.Δεν μπορούμε να είμαστε ανώτεροι άνθρωποι,πολιτισμένοι;Τι με νοιάζει τι είχαν αυτοί μεταξύ τους;Νιώθεις κάποιες τύψεις,βρίσκεις και το άλλοθι.Θα το καταλάβαινα,να προσπαθούσες να ξεχωρίσεις τα συναισθήματα σου,να κρατήσεις μια ισορροπία ανάμεσα στους δύο,αν αυτός ο άνθρωπος ήταν πολύ σημαντικός για σένα.Όμως είναι ο φίλος του φίλου σου και δεν είσαι καν υποχρεωμένη να τον συναναστραφείς σε επίπεδο παρέας.Ζει στο εξωτερικό.Δεν είναι ότι τον πετυχαίνεις κάθε μέρα,ότι αφού δεν μπορείς να τον αποφύγεις,πρέπει να είσαι τουλάχιστον τυπική,για να μη φέρεις σε δύσκολη θέση το σύντροφο σου πχ.Κι επανέρχομαι στην πρώτη πρόταση.Δε σου καίγεται καρφί για την αδερφή σου.Δε σε άγγιξε,ότι αυτός ο άνθρωπος απλά την παράτησε μια ωραία πρωία (καλά μπορεί να ήταν και βράδυ).Σαν να συνέβη στην άγνωστη Χ.Και δεν τον ανέχτηκες απλά,γιατί οκ δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε και τους ανθρώπους,αλλά επεδίωξες να διατηρήσεις αυτή τη σχέση.Εκτός κι αν κάπου μέσα σου χαίρεσαι,που εσύ είσαι ακόμα κοντά του κι η αδερφή σου όχι πια.
Αγαπητο 3, επι της ουσίας ρωτας εαν είναι θεσμικα κακο να κανεις παρεα με αυτον που 1. απατουσε την αδερφή σου(αυτο σημαίνει ότι τα εφτιαξε ενω ήταν ακομα με την αδερφή σου), 2. την χωρίσε, αρα την στεναχωρησε.Σκεψου το λιγο λιγότερο θεσμικα/θεωρητικα/ακαδημαικα και περισσότερο λαικα/συναισθηματικα. Καποιος στεναχωρησε την αδερφή σου (για το 1 εχει ευθυνη για το 2 ετσι είναι η ζωή) και εσυ κανεις παρεα μαζί του. Λογικα δεν θα επρεπε να σε εμποδίζει να κοινωνίζεσθαι αλλα απο την αλλη αν ακομα και καλος δικό μου φίλος στεναχωρουσε μια εκ των αδερφων μου δεν θα μπορουσα να χαχανίζω μαζί του, ακομα και χωρίς κερατο, δεν είναι θεμα δικαιου ή μη, σωστο-λαθος κτλ είναι θεμα ότι είναι τα αδερφια μου. Εδω ο αλλος χωρισε την μεγάλη μου αδερφη για...πολιτικους λογους (δεν ήταν τοσο αριστεριστρια όσο εκεινος...εδω γελάμε βεβαια γιατί σιγα τον αντεξουσιαστη) τον είδα σε μια συναντηση φίλων/γνωστων και με επιασε κατι μεσα μου για την στεναχωρια που της προκάλεσε...και μιλαμε για απλο χωρισμο χωρις τυχον ατοπιματα προς την αδερφή μου που ηταν τελειως εντος των δικαιωματων του.Οπως λεει και το τραγουδι παραφραζοντας το, οι φιλοι ερχονται παρερχονται τα αδερφια είναι για μια ζωή (περισσότερο και απο τους ίδιους τους γονεις) και κατι τετοια μπορει να προκαλεσουν μετεπειτα τριβες με αυτα.
Έχω ζήσει αντίστοιχο με την αδερφή της 3, όχι με την αδερφή μου αλλά με μια (τότε) πολύ καλή μου φίλη και πραγματικά αυτό που ένιωσα ήταν προδοσία από μέρους της φίλης μου.Ναι, κανείς δεν είναι κανενός και ενήλικα άτομα είμαστε, αλλά όταν έχεις κάποιον (υποτίθεται) πολύ κοντά σου (αδερφό ή φίλο) και κάποιος τρίτος σε πληγώσει (πολύ ή λίγο, έχεις δίκιο ή άδικο), θες υποστήριξη από τον κοντινό σου άνθρωπο.
Αγαπητη γρανιτα λεμονι, κανεις όντως δεν είναι κανενος για αυτο δεν μπορεις να απαγορευσεις, αυτο που ξεχνανε πολλοι είναι το ότι δεν μπορεις να απαγορευσεις δεν σημαίνει ότι πρεπει να αποδεχεσαι καθε επιλογη των αλλων. Ολοι κρινομαστε για τα λογια και τις επιλογες μας. Εγω αν επιλεξω κατι που εχει προκαλεσει στεναχωρια σε δικό μου ανθρωπο προφανως και θα κριθω απο τον δικό μου ανθρωπο και εκεινος θα θα κανει τις αντιστοιχες επιλογες (απομακρυνση κτλ)....δεν ξερω αν αγαπιουντε ως αδερφια ή όχι και σε τι βαθμο (μην ξεχναμε ότι δεν είναι όλα τα αδερφια...αδερφια, πολλες φορες και για σωστους λογους) αλλα αυτο που κανει ετσι και το μαθει η αδερφη της θα νοιωσει όπως ενοιωσες εσυ για την φίλη σου, δεν θα ρίσκαρα ποτε τις σχεσεις με τα αδερφια μου και τους 1-2 αδερφικους μου φίλους ακομα και για τους καλυτερους τρίτους, είναι λιγο tribal λογικη αλλα τι να κανουμε.
Ακριβώς, Ποκοπίκο. Βέβαια, στη δική μου περίπτωση έγω ήμουν αρκετά χαζή και ενοχική ώστε να μην αποχωρήσω απ' αυτή την "φιλία", αλλά τελικά αποχώρησε η ίδια, καθώς το συγκεκριμένο σκηνικό ήταν απλά η επιφάνεια του προβλήματος...
#6 Για τις παρόμοιες εμπειρίες με την 6, έχω τρεις, η μία πιο ανεξήγητη από την άλλη:1. Ταξίδευα με ΚΤΕΛ στην Πελοπόννησο. Στη μέση άλλαξαν οι ελεγκτές και ο νέος κοίταξε ξανά το εισητήρια αλλά το δικό μου δεν ήταν πουθενά με αποτέλεσμα να ξανακόψω. Φορούσα φόρεμα χωρίς τσέπες και είχα μόνο ένα μικρό τσαντάκι μαζί μου. Μετά από δύο μήνες βλέπω το χαμένο εισητήριο στο πάτωμα του σπιτιού μου στην Αθήνα, το αρχικό, όχι αυτό που έβγαλα στη μέση.2. Ο παππούς μου σε ταξίδι στο εξωτερικό είχε την ταυτότητα του στην μπροστινή τσέπη του πουκαμίσου (πανέξυπνο) και την έχασε. Αφού πέρασε 40 κύμματα να δηλώσει ότι την έχασε, πήγε να πάρει το μετρό και μπαίνοντας, ένας επιβάτης τον σκούντηκε και του έδωσε στο χέρι τη χαμένη ταυτότητα.3. Φίλη μου καθόταν σε καφετέρια στο Ηράκλειο όταν συνειδητοποίησε ότι έλειπε η τσάντα με το κινητό της και το δήλωσε στην αστυνομία. Αργότρρα τηλεφώνησαν στον άντρα της από το αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας, λέγοντας ότι μια ηλικιωμένη κυρία βρήκε την τσάντα σε ένα παγκάκι στην Ιεράπετρα, ενώ ο χρόνος από όταν κατάλαβε ότι λέιπει η τσάντα μέχρι το τηλεφώνημα ήταν λιγότερος από όσο τυπικά χρειάζεται η διαδρομή Ηράκλειο-Ιεράπετρα. (Για αντικείμενα αξίας, έχω ακούσει τουλάχιστον τρεις ιστορίες που κάποιος πήγε για καφέ σε σπίτι φίλου, πήρε το κόσμημα, το άφησε σε ενεχειροδανειστήριο και σε άλλη επίσκεψη το επέστρεψε ή έβαλε κάποιον άλλο να το επιστρέψει κρυφά. Γνώριζα άτομο που το έκανε αυτό αρκετά συχνά και δεν το έκρυβε καν, ο συγκεκριμένος μάλιστα είχε πουλήσει τις χρυσές βέρες των γονιών του που δεν έγρφαν ονόματα και τις αντικατέστησε με ίδιες επίχρυσες, έχοντας το θράσσος να λέει αυτή την ιστορία σαν κατόρθωμα. Προσέχετε τα αντικείμενα αξίας σας αν ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο μετά από βραδιά με καλεσμένους, καμιά φορά ξέρουμε τους φίλους μας λιγότερο από όσο νομίζουμε.)
Για το 1, μήπως είχε γλιστρήσει μέσα στο παπούτσι σου; Μου έχει συμβεί. Ήμουν στη δουλειά και έπαιξα επιτραπέζιο με ένα πιτσιρίκι. Έλειπε ένα κομμάτι και έφαγα τον τόπο να το βρω. Μετά από λίγη ώρα αλλάζω αίθουσα βγάζω παπούτσια, γιατί κάναμε μια δραστηριότητα σε στρώματα, και η συνάδελφός μου βλέπει το κομμάτι από το παιχνίδι να πέφτει απ' την μπότα μου.
Έχω φτάσει ένα βήμα πριν την παράνοια όταν εξαφανίστηκε μαύρη κάρτα μνήμης που μου έπεσε σε μπεζ πάτωμα άδειου διαμερίσματος ενώ τελικά είχε σταθεί στα κορδόνια του παπουτσιού μου. Αλλά το εισητήριο ήταν αρκετά μεγάλο σε χαρτί απόδειξης και φορούσα σανδάλια. Λογικά δεν το έβλεπα μέσα στην τσάντα και κάπως βρέθηκε στο πάτωμα του σπιτιού μου.
Αυτό μου ήρθε κι εμένα στο νου που γράφεις στην παρένθεση, ποιος μπήκε στο σπίτι μετά την απώλεια. Έχω ψάξει κι εγώ για μονόπετρο και το θεωρώ πολύ δύσκολο απλά να μην τις έβλεπαν τόσες ημέρες - όχι ότι αποκλείεται, απλά άλλα σενάρια μου φαίνονται πιο πιθανά.
When you have eliminated the impossible whatever remains -however improbably- must be the truth. Aς δούμε:1.Το εισιτήριο ήταν κάπου πάνω σου (μέσα στο σουτιέν; μου συμβαίνει συνέχεια. Ή σε μπότα/παπούτσι; ή σε θηκούλα του τσαντακίου και δεν βρισκόταν πάνω στην πρεμούρα του ελεγκτή) και όταν γδύθηκες/άλλαξες τσαντάκι έπεσε και παράπεσε και βρέθηκε στο πάτωμα όταν άλλαξες διαρύθμιση επίπλων ή κατέβασες ρούχα από ψηλό ράφι κλπ. Πολύ συνηθισμένο.2.Ο επιβάτης δεν ήταν ένας οποισδήποτε επιβάτης αλλά κάποιος συνταξιδιώτης του παππού σου (μήπως ταξίδευε τουριστικά με γκρουπ;). Όταν τον ξανάδε μπροστά του του την έδωσε. Αρκετά συνηθισμένο. 3.Λήστεψαν την φίλη σου και φύγαν βολίδα με το μηχανάκι προς Ιεράπετρα όπου και παράτησαν την τσάντα (το κινητό τους ενδιέφερε και πιθανά μετρητά). Η κυρία που την βρήκε τηλεφώνησε άμεσα στην Αστυνομία. Ασυνήθιστο αλλά όχι αδύνατο. Έχω πάθει κάτι παρόμοιο. Για την ιστορία με το μονόπετρο και τις βέρες ενδέχεται α.κάποιο παιδάκι όντως να τα είχε βουτήξει/αλλάξει θέση και η μανούλα του ντροπιάστηκε τόσο που τα αντικατέστησε σε πρώτη ευκαιρία χωρίς να παραδεχτεί τίποταβ.ο σύζυγος έχει χρέη...? Έχει τσεκαριστεί η πέτρα αν εξακολουθεί να είναι μπριγιάν αντίστοιχης καθαρότητας/βάρους; Η αντικατάσταση με ένα ζιρκόν (cubic zirconia) είναι εκθετικά φθηνότερη και δεν "αφήνει ίχνη" (στην όψη μπορεί να είναι το ίδιο)Αν και για να είμαι ειλικρινής την εξήγηση αυτή την καταθέτω με μεγάλο φορτίο ενοχής επειδή μπορεί να ανάψει φωτιές. Όμως επειδή ήδη άλλος σχολιαστής το ανέφερε πριν από μένα με τις βέρες το καταθέτω.
Μεταφυσική ιστορία, Καραβάν’: Βρισκόμασταν με φίλ@ σ' έναν μικρό ορμίσκο της Σερίφου, πριν καμια δεκαριά χρόνια. Ήμασταν και οι δύο φαν της Alison Bechdel, ως δημιουργού κόμιξ/graphic novel (και πριν καθιερωθεί τόσο πολύ, τελευταίως, στην pop culture το Bechdel test, που πρωτο-αποτυπώθηκε το '85, παρακαλώ πολύ).Που λες, κάπου σε μία τσέπη της βερμούδας είχα ξεχασμένο ένα μικρό χαρτάκι με το όνομα της Bechdel, διότι είτε είχα παραγγείλει το "Fun Home: A Family Tragicomic" (όνομα και πράγμα indeed) από την Πολιτεία να έρθει απέξω, είτε είχα σκοπό να το παραγγείλω, δεν θυμάμαι ακριβώς. Το μικροσκοπικό χαρτάκι πέφτει, εν αγνοία μου, το βρίσκει κάποια στιγμη @ φίλ@ και αναφωνεί: "IT’S A SIGN!!!". (Πραγματικά νόμιζε ότι το χαρτάκι είχε ξεμείνει εκεί από κάποιους άλλους) ...Ε, ρε μεταφυσικό γέλιο που κάναμε, τότενες.
Εννοείται πως όλες έχουν κάποια λογική εξήγηση, γιαυτό τις ανέφερα, να το δει πιο ελαφριά η κοπέλα που ρώτησε.Για τη πρώτη κατά πάσα πιθανότητα αυτό που λες συνέβη. Για τη δεύτερη με τον παππού και την ταυτότητα ήμουν μπροστά, μπήκαμε στο μετρό και ένας παντελώς άγνωστος επιβάτης που ήταν ήδη μέσα κάτι του είπε στα Ιταλικά (αυτό έγινε στη Ρώμη), του την έδωσε και κατέβηκε στον επόμενο σταθμό. Λογικά κάποια λεπτομέρεια χάνουμε. Για την τρίτη, δεν έλλειπε τίποτα από την τσάντα, ούτε κινητό ούτε λεφτά. Μάλιστα ήταν μέσα και το κομπολόι του άντρα της που είχε χαθεί πάνω από το τραπέζι. Πιστεύω ότι κάποιος το έκανε απλά για να τους χαλάσει τη μέρα χωρίς διάθεση κλοπής.Αυτό που λες με τις βέρες που αντικαταστάθηκαν το ανέφερα γενικότερα ως σχετική ιστορία, δεν πιστεύω να έγινε κάτι τέτοιο στην περίπτωση της 6. Το α που λες μοιάζει το πιο πιθανό ή η επιλεκτική όραση που είπαν και οι άλλοι. Το σίγουρο είναι ότι σε όλα υπάρχει μια λογική εξήγηση που απλά δεν έχουμε πλήρως εντοπίσει.
@Σμαράγδα κάπου εδώ θα σε ευχαριστήσω που μου έχεις δώσει υλικό για όχι ένα αλλά τουλάχιστον δύο αστυνομικά. "Για τη δεύτερη με τον παππού και την ταυτότητα ήμουν μπροστά, μπήκαμε στο μετρό και ένας παντελώς άγνωστος επιβάτης που ήταν ήδη μέσα κάτι του είπε στα Ιταλικά (αυτό έγινε στη Ρώμη), του την έδωσε και κατέβηκε στον επόμενο σταθμό. Λογικά κάποια λεπτομέρεια χάνουμε."Μήπως η λεπτομέρεια είναι ότι ο παππούς ήταν...πράκτορας; :) Γιατί όχι; Οι πράκτορες δεν είναι πρόσωπα μυθιστορηματικά με θεληματικά πηγούνια και κατακτήσεις ρωσίδες καλλονές όσο κι οτι οι τρομοκράτες δεν αποκλείεται να είναι παπαδοπαίδια και μελλισουργοί!Πρόσφατα ήρθε στην προσοχή μου ανάλογη περίπτωση με άτομο που περιέργως ταξιδεύει κάπως υπερβολικά συχνά στην Τουρκία κι όλο κάτι χαρτιά πηγαινοφέρνει αλλά κατά τ'άλλα είναι ένας απλός δημόσιος υπάλληλος. Άλλωστε πιθανολογώ ότι το ταξίδι έγινε πριν χρόνια κι εσύ ήσουν μικρούλα κι ο παππούς πιο νέος. Ο άγνωστος ήταν παντελώς άγνωστος αν σου ΕΙΠΑΝ ότι ήταν παντελώς άγνωστος (σε σένα σίγουρα ήταν). Είναι σαν βγαλμένο από κατασκοπευτική ταινία: ο άγνωστος που συναντά έναν παντελώς άγνωστο αλλά τον αναγνωρίζει (ως επιφοίτηση του αγίου πνεύματος) από την φωτό της ταυτότητας που ο πρώτος βρήκε κάπου πεταμένη τυχαία μέσα σε δευτερόλεπτα. Κι όχι μόνο τυχαίνει να την έχει πρόχειρη μαζί του αρκετές ώρες ή μέρες μετά για να την δώσει στον κάτοχο αλλά του απευθύνεται του κατόχου κατ'ευθείαν στα ιταλικά (πώς ξέρει ότι τα κατανοεί;) Κι όλα αυτά διαδραματίζονται σε μία μόλις διαδρομή από στάση σε στάση του μετρό που διαρκεί κυριολεκτικά...3 λεπτά! Σου φαίνεται εσένα πιθανό χωρίς αυτήν την ερμηνεία; Ίσως πρέπει να δεις τον παππού σου με άλλο μάτι. ;)"Για την τρίτη, δεν έλλειπε τίποτα από την τσάντα, ούτε κινητό ούτε λεφτά. Μάλιστα ήταν μέσα και το κομπολόι του άντρα της που είχε χαθεί πάνω από το τραπέζι. Πιστεύω ότι κάποιος το έκανε απλά για να τους χαλάσει τη μέρα χωρίς διάθεση κλοπής."Oι άνθρωποι σπανιότατα κάνουν πράξεις που ενέχουν ρίσκο αν δεν έχουν κάτι να κερδίσουν. Το κέρδος δεν είναι ανάγκη να είναι υλικό και δεν είναι ανάγκη να είναι προσωπικό. Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατόν μια φυσική παρουσία να βρίσκεται σε δύο μέρη ταυτόχρονα μία εξήγηση είναι ότι η φίλη σου ΕΠΡΕΠΕ να λείψει από το Ηράκλειο την συγκεκριμένη ώρα και μέρα. Την έστειλε κάποιος επί τούτου λοιπόν ("τι έκανε η μαμά της Κοκκινοσκουφίτσας εκείνο το πρωϊ που την έστειλε στο δάσος να πάει στη γιαγιά της φαγητό";) ή η ίδια σκάρωσε την ιστορία ώστε να δικαιολογήσει την απουσία της προς Ιεράπετρα μεριά; Υποτίθεται ότι αν δεν είχε συμβεί αυτό το περιστατικό θα ήσαστε όλοι μαζί τότε; Ηθικό δίδαγμα: pιστεύουμε μια μαρτυρία ΜΟΝΟ αν επιβεβαιώνεται από τουλάχιστον δύο ανεξάρτητες πηγές. Kαθένας μπορεί να πει οτιδήποτε θέλει. Δεν σημαίνει ότι λέει αναγκαστικά την αλήθεια. Τελείως άλλο αν εμείς επιλέγουμε να εμπιστευόμαστε συγκεκριμένα πρόσωπα. @βλαχάκι σούπερ ιστορία!
Καραβάν, μιας και σ' έπιασε το ντετεκτιβίστικο, λύσε μου κι εμένα ένα μυστήριο. Πριν από 3 χρόνια περίπου, πήγαινα σε ένα φροντιστήριο στο κέντρο της Αθήνας, κάποια απογεύματα 4-10. Μία από αυτές τις φορές, επειδή είχε κάποια συγκέντρωση ή πορεία στο κέντρο, άφησα το αμάξι μου μπροστά από το μεγάλο κτίριο της Εθνικής στη Συγγρού. (Στη Στέγη Γραμμάτων). Γυρνώντας, στις 10, είδα πάνω στο παρμπρίζ του αμαξιού ένα χταπόδι με απλωμένα τα πλοκάμια, το οποίο μόλις πλησίασα είδα ότι α) ήταν φρεσκότατο αλλά στεγνό και β) είχε περασμένο στο λαιμό του ένα από αυτά τα παιδικά βραχιολάκια που πουλάνε στα ψιλικτζίδικα. Δεν έλυσα ποτέ το μυστήριο, αλλά ούτε μπόρεσα ποτέ να σκεφτώ και κάποια λύση, πέραν του ότι κάποιος με πολύ περίεργη φαντασία ήθελε να κάνει χαβαλέ. Το αφήνω στα ικανά σου χέρια.
Parisie https://data.whicdn.com/images/81898146/large.jpgΛοιπόν...σχετικώς ευκολάκι. Τι υπάρχει μέσα Στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών; Στον τελευταίο όροφο υπάρχει το σικ ρεστοράν Χύτρα. Όπου μαγειρεύονται τακτικά...χταπόδια κι άλλα ελληνικά καλούδια. http://hytra.gr/el/Επιπλέον στη Στέγη γίνονται συχνά εκθέσεις και διαδραστικά προγράμματα για παιδιά. Ένα από αυτά ήταν κάτι σχετικά με τον Θαλάσσιο Κόσμο πιο παλιά (Αλλά δεν είχαμε πάει. Πήγαμε στο περσινό με τις νέες τεχνολογίες και τις ψηφιακές εφαρμογές στο μέλλον για το διάστημα κλπ) Παιδιά κυκλοφορούν στην περιοχή όχι μόνο λόγω της Στέγης και των προγραμμάτων της αλλά και λόγω του πολυκέντρου Odeon Starcity ακριβώς δίπλα που διαθέτει εκτός από κλασικό χαμπουργκεράδικο και bowling (τουλάχιστον διέθετε μιας και πριν 3 χρόνια λειτουργούσε ενώ τώρα όχι). https://www.qubo.gr/uploads/companies/84074/odeon_starcity_slider_gold.jpgΚάποιος λοιπόν πέταξε ένα χταπόδι (ίσως από ψηλά; ομολογώ με ντροπή ότι έχω κάνει κάτι ανάλογο κάποια φορά...) και κάποιος του πέρασε ένα παιδικό βραχιολάκι στο λαιμό (ενδεχομένως πριν το πετάξει αλλά μπορεί και κατόπιν).
Μιας και συλλέγουμε ιστορίες :Κάπου στην εφηβεία μου έχασα το αγαπημένο μου mp3 player και προφανώς τότε έφαγα τον κόσμο. Περισυ το βρήκα στο συρτάρι του γραφείου μου. Μιλάμε για 10-12 χρόνια μετά και αφού έχει παρεμβληθεί μία μετακόμιση κλπ.Δεν μπορώ καν να φανταστώ που έζησε τόσα χρόνια. Έμεινε μόνο η έκπληξη όταν το είδα μπροστά μου και ότι ανέκτησα την τότε playlist!
#6Άσχετο με την ερώτηση, αλλά ίσως χρήσιμο (not really) για παρόμοιες περιπτώσεις. Μην αγοράσετε ανιχνευτή μετάλλων, αν δεν πάρετε κάποιον πανάκριβο θα βαράει σε όλο το διαμέρισμα και θα σας σπάσει τα νεύρα.
Ποκοπίκε η ιστορία μου είναι σαν της Μίας Ιδέας. Όταν ήμουν ακόμα αρραβωνιασμένος έχασα τη βέρα μου. Έχοντας ήδη φάει όλο το διαμέρισμα που εμένα τότε, για 1 εβδομάδα, και επειδή δεν ήθελα να την αντικαταστήσω για συναισθηματικούς λόγους, έδωσα 200 ευρώ και πήρα ανιχνευτή μετάλλων. Ο οποίος υποτίθεται είχε 3 ρυθμίσεις, για σίδηρο/χρυσό/όλα τα μέταλλα. Αλλά τελικά, με τη ρύθμιση στο χρυσό, βάραγε πάνω από κάθε χάλκινη σωλήνα Άρα, αφού έφαγα κανένα μισάωρο γυρνώντας γύρω γύρω με τον ανιχνευτή να κάνει συνεχώς μπιπ, και μετά άλλο ένα τρίωρο προσπαθώντας να αλλάξω ρυθμίσεις κλπ, τελικά παραδέχτηκα την ήττα μου και πήγα και πήρα άλλη βέρα. (Την οποία δεν φοράω πια, για να μην τη χάσω κι αυτή.) Τον ανιχνευτή δεν τον ξαναχρησιμοποίησα και δεν ξέρω κι αν τον έχω ακόμα, ή αν τον έχασα σε καμία μετακόμιση. Θα του άξιζε πιστεύω.
έχω εγώ ιστορία με (παρ'ολίγον) αγορά ανιχνευτή μετάλλων, αλλά εννοείται ότι θα ήθελα να μας πει και ο Παρίσιος!Πρίν μερικά χρόνια ο νονός μου έκανε βόλτα στην παραλία για να ρεμβάσει και γυρνώντας συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει κλειδιά σπιτιού και αυτοκινήτου. Επειδή ο μακαρίτης ήταν τρελός γκατζετάκιας και άλλο που δεν ήθελε, ξεκινά έρευνα αγορά για ανιχνευτή μετάλλων για να βρει τα κλειδιά. Πριν (ευτυχώς) τον αγοράσει αποφασίζει να πάει ξανά βόλτα στην ίδια παραλία, αλλά αυτή τη φορά παίρνει μαζί του το σκύλο. Ο σκυλάκος με το που φτάνουν δίνει μια τρεχάλα και πάει σε ένα σημείο όπου αρχίζει και σκάβει σαν τρελός. Ξέθαψε τα κλειδιά και τα γύρισε στο αφεντικό του. Ο νονός μου πάντως απογοητεύτηκε που δεν είχε πλέον αφορμή για τον ανιχνευτή μετάλλων.
Α!! Καλα, είσαι μέντιουμ? Ως κι εγώ η ίδια το είχα ξεχάσει! Έτσι ακριβώς φίλε, πήρα ανιχνευτή μετάλλων μου τον πουλησε ένας Τούρκος μεταχειρισμένο 150 ευρώ και καλά που μου το θύμησες ότι πρέπει να τον πουλήσω! ( Πόσο σιχαίνομαι να δίνω τζάμπα λεφτά Θεέ μου).Εγώ δεν είχα χάσει δαχτυλίδια αλλά διαμαντένιο βραχιόλι δώρο γάμου δηλαδή κι αυτό, το πιο ακριβό απ'όλα. Είχε όμως ελαττωματικό κούμπωμα και μια από τις σπάνιες μέρες που έκανα δουλειές λόγω μετακόμισης, μάλλον κάπου έπεσε. Το συνειδητοποίησα την άλλη μέρα που ξύπνησα και πήγα στο μπάνιο να πλυθώ, κι έτσι όπως αυτοθαυμαζόμουνα έτοιμη για σέλφι με την 8 μηνών κοιλάρα μου στον καθρέφτη, ξαφνικά σοκ, βλέπω τον καρπό μου άδειο! Αμάν!!! Πρώτη σκέψη, θα έμεινε στα σεντόνια. Πήγα να δω τίποτα. Έφαγα το σπίτι, έψαξα όλες τις κούτες, το αυτοκίνητο, πήγα σε όλα τα μέρη που είχα επισκεφτεί την προηγούμενη μέρα, τζίφος. Το κοινό με την ιστορία της κοπέλας είναι ότι κι εγώ είχα κόσμο στο σπίτι την προηγούμενη μέρα, ένα ζευγάρι φιλιππινέζων που είχαν έρθει να βοηθήσουν. Δεν ήθελα να τους ρωτήσω με τη λογική πως αν το είχαν πάρει δεν θα το παραδέχονταν, κι αν όχι ίσως έτρωγαν το σπίτι μήπως το βρουν εκείνοι πρώτοι! Δεν τους είχα ξαναπάρει μου ήταν εντελώς άγνωστοι. Τελικά κατέφυγα στον ανιχνευτή που αποδείχτηκε μεγάλη πατάτα...το βραχιόλι δεν βρέθηκε ποτέ. Όμως μετά από την ιστορία του κομοδίνου πλέον ελπίζω πως μια μέρα θα λύσω το κρεβάτι και θα εμφανιστεί πάλι μπροστά μου....Βτγ γιατί αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιος να το βρήκε κ να το έβαλε στο κομοδίνο? Καθαρίστρια, γονείς, ο ίδιος ο σύζυγος???Όπως και να χει είναι πολύ κακή συνήθεια να βάζεις-βγάζεις τα κοσμήματα και να τα παρατάς εδώ κι εκεί. Και μόνο που άκουσα πως τα αφήνει δίπλα στο νεροχύτη με έπιασε σφίξιμο.
#5Τζίσους, Σοφία, δεν είσαι μηχάνημα για να κάνεις undo, δεν είσαι μέντιουμ για να προβλέψεις το μέλλον και να πεις α, δε θα μου αρέσει, δεν κάνω την αλλαγή, ευχαριστώ. Ένας κανονικός άνθρωπος είσαι που πήγε από έναν δρόμο που ψιλομάντευε τη διαδρομή και διαπίστωσε ότι τελικά του είναι δύσκολο να την περπατήσει. Γύρνα πίσω στην αφετηρία, στη βάση, ξεκουράσου και βλέπεις τι θα κάνεις. Δηλαδή έλεος, ένας σκασμός αλλαγές: Ξαφνικά συμβίωση, πακέτο με γάμο, πακέτο με αλλαγή πόλης που καταλαβαίνω ότι δεν έχεις και κανέναν δικό σου, πακέτο με αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος (άσχετα αν είναι δική σου δουλειά).Άλλαξες ζωή ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι χρειάζεσαι και χρόνο και συμπαράσταση να προσαρμοστείς. Κάτι που δεν συνηθίζεται με τίποτα και που αλλάζει όντως με ένα απλό undo, είναι η επαφή με ανθρώπους που αδιαφορούν για το πώς νιώθουμε.Νομίζω σκέφτεσαι ότι η μόνη λύση είναι βάζω μπρος διαζύγιο, τα μαζεύω μεμιάς, παραιτούμαι, εγκαταλείπω, γυρίζω πίσω. Αυτές είναι σκέψεις της θλίψης όμως, δεν είναι ρεαλιστικές. Φύγε για λίγο, απομακρύνσου από την πηγή της θλίψης και θα δεις τι θα κάνεις. Είσαι τυχερή που οι δικοί σου αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά, δεν είσαι όσο μόνη νιώθεις.
Νομίζω ότι ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι ότι ποτέ ο σύντροφός της δεν της έδειξε κατανόηση και σεβασμό. Η μετακόμιση απλά ξεγύμνωσε το πρόβλημα, καθώς η #5 έμεινε χωρίς υποστηρικτικό μηχανισμό σε ένα άγνωστο μέρος.
Για να πω τη μαύρη αλήθεια, εμένα αυτό το "όλα όσα άφησα μ'εκδικούνται" με κάνει να σκέφτομαι πως ο ελέφαντας είναι ότι δεν ήθελε να φύγει, τουλάχιστον όχι τη στιγμή που έφυγε. Νομίζω πως δεν ήταν έτοιμη γι'αυτή την αλλαγή και αυτό είναι που ξεγυμνώθηκε. Το λέει άλλωστε, Το θέμα μου είναι το εξής: άφησα την Αθήνα για να δοκιμάσω την ζωή με τον σύντροφό μου. Πηγή: www.lifo.grΊσως βιάστηκαν. Δεν ξέρουμε και γιατί έφυγε εκείνη και όχι αυτός, τίποτα απολύτως δεν λέει για το πριν. Φαίνεται σαν να παντρεύτηκε έναν άγνωστο και διαπίστωσε πως πρόκειται για έναν αναίσθητο που τη θέλει για υπηρέτρια. Σε κάθε περίπτωση, το Undo γίνεται και παραγίνεται, αν η ζωή της δεν της αρέσει. Αν μιλούσε με αγανάκτηση, με θυμό και όχι με θλίψη, θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου. Σ'αυτή την κατάσταση που βρίσκεται όμως, δεν την οδήγησε η έλλειψη κατανόησης. Ίσως να την επιδείνωσε, πάντως σίγουρα δεν ευθύνεται γι'αυτή.
Και εγώ πολύ λυπήθηκα με αυτά που διάβασα, δεν πρέπει να αυτο-μαστιγωνομαστε εάν δεν πετύχει ένας γάμος, μα σχέση, μια δουλειά. Απόσπασμα από το βιβλίο του ψυχαναλυτή Adam Phillips, που πιστεύω ότι ταιριάζει:Tyrannical fantasies of our own perfectibility lurk in even our simplest ideals, Darwin and Freud intimate, so that any ideal can become another excuse for punishment. Lives dominated by impossible ideals, complete honesty, absolute knowledge, perfect happiness, eternal love are experienced as continuous failure
Εγώ πριν καν διαβάσω την ερώτηση κατέβηκα προς τα κατω να δω τα υπόλοιπα νούμερα και μόλις είδα το 2 στην επόμενη ερώτηση πήγε η καρδιά μου στη θέση της!