Με τη διοίκηση της Fraport συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός. Η συνάντηση αφορούσε την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στην κοινοπραξία, για 40 έτη.

 

«Σήμερα στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση του 1,234 δισ. ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τη Fraport, χαρακτηρίζοντας «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα», τη συγκεκριμένη συγκυρία.


«Δεν ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε όσα η κυβέρνηση ήθελε να διασφαλίσει από τη συγκεκριμένη επένδυση. «Θέλαμε να βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων εν όψει της τουριστικής περιόδου», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας: «Τώρα είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί».


Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Fraport, σημείωσε πως «είμαστε χαρούμενοι και προσηλωμένοι στην επένδυση. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, ένας υπέροχος προορισμός. Είμαστε προσεκτικοί και αποφασισμένοι για αυτή την επένδυση των 40 ετών».

 

Υπενθυμίζεται πως από χθες και τυπικά οι αερολιμένες πέρασαν στα χέρια της κοινοπραξίας, μετά την εφάπαξ καταβολή του τιμήματος 1,23 δισ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα 14 αεροδρόμια που παραχωρούνται βρίσκονται στις εξής πόλεις-περιοχές: Άκτιο, Χανιά, Καβάλα, Κεφαλονιά Κέρκυρα, Κω, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο. Εξ αυτών τα τρία αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα) αποτελούν πύλες στην ηπειρωτική χώρα, ενώ τα υπόλοιπα 11 βρίσκονται στα νησιά.