Ο Τσίπρας παραδίδει τα 14 ελληνικά αεροδρόμια στην Fraport

Ο Τσίπρας παραδίδει τα 14 ελληνικά αεροδρόμια στην Fraport Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Με τη διοίκηση της Fraport συναντήθηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός. Η συνάντηση αφορούσε την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στην κοινοπραξία, για 40 έτη.

«Σήμερα στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση του 1,234 δισ. ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τη Fraport, χαρακτηρίζοντας «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα», τη συγκεκριμένη συγκυρία.


«Δεν ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε όσα η κυβέρνηση ήθελε να διασφαλίσει από τη συγκεκριμένη επένδυση. «Θέλαμε να βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων εν όψει της τουριστικής περιόδου», επεσήμανε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας: «Τώρα είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί».


Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Fraport, σημείωσε πως «είμαστε χαρούμενοι και προσηλωμένοι στην επένδυση. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, ένας υπέροχος προορισμός. Είμαστε προσεκτικοί και αποφασισμένοι για αυτή την επένδυση των 40 ετών».

Υπενθυμίζεται πως από χθες και τυπικά οι αερολιμένες πέρασαν στα χέρια της κοινοπραξίας, μετά την εφάπαξ καταβολή του τιμήματος 1,23 δισ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα 14 αεροδρόμια που παραχωρούνται βρίσκονται στις εξής πόλεις-περιοχές: Άκτιο, Χανιά, Καβάλα, Κεφαλονιά Κέρκυρα, Κω, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο. Εξ αυτών τα τρία αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα) αποτελούν πύλες στην ηπειρωτική χώρα, ενώ τα υπόλοιπα 11 βρίσκονται στα νησιά.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Απύθμενο θράσος και χυδαιότητα τίποτε άλλο,Έργα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και πολύτιμες επενδύσεις που πάγωσαν οι ίδιοι για 2,5 χρόνια παρουσιάζονται τώρα σαν επιτυχίες της ΠΦΑ ! Το σοβαρότερο πρόβλημα όμως αφορά το μέγεθος της αφέλειας και της ευπιστίας σε βαθμό ηλιθιότητας όσων πίστεψαν ότι ξέφτια του χειρότερου ΠΑΣΟΚ , κομματικά λιγούρια των καφενείων και αποτυχημένοι ακαδημαϊκοί είναι οι εκφραστές του νέου και ήρθαν να μας απαλλάξουν από το διεφθαρμένο παρελθόν, τα διόδια, τον ΕΝΦΙΑ και το ξεπούλημα (!) της χώρας,,, 2,5 πολύτιμα χαμένα χρόνια , με το μόνο αποτέλεσμα που κατάφεραν να μας χώσουν βαθύτερα στην ύφεση.Η μόνη χώρα στην Ευρώπη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε επιτήρηση και αρνητικά πρόσημα σε όλους του οικονομικούς δείκτες.
Ερώτηση. Όλοι εσείς που φωνασκούσατε πως η παραχώρηση διαχείρισης των αεροδρομίων και των λιμανιών είναι ξεπούλημα, που υποσχόσασταν κρεμάλες μόλις έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι οι άλλοι ήταν προσκυνημένοι, γερμανοτσολιάδες, Πηλιογούσηδες, πως αισθάνεστε τώρα;Γράψτε κάτω στα σχόλια γιατί με ενδιαφέρει.