ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα μάτια»

«Τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα μάτια» Facebook Twitter
84

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει το άρθρο του Στέφανου Κασιμάτη στην Καθημερινή. Το αναδημοσιεύουμε και περιμένουμε τις απόψεις σας.

«Τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα μάτια» Facebook Twitter

«Για τον σημερινό τίτλο παραλλάσσω (χωρίς την άδεια του ποιητή) τον στίχο του Σαββόπουλου από τη «Μαύρη Θάλασσα», γιατί το θέμα μας είναι τα παιδιά με τα μαύρα ρούχα, τα Καλάσνικοφ και τα μαυρισμένα μάτια τους. Τα έδειραν οι αστυνομικοί, αφού είχαν συλληφθεί; Ιδού η απορία», γράφει ο δημοσιογράφος.

Από τις χιλιάδες των λέξεων που διάβασα στον Τύπο σχετικά με το θέμα, τεράστια εντύπωση μου προξένησε το εξής απόσπασμα από προχθεσινή εφημερίδα: «Επί τέσσερις ώρες τον είχαν πεσμένο στα γόνατα, φορώντας του κουκούλα. (σ.σ.: η χρονική αλληλουχία των ρημάτων είναι προβληματική, αλλά το παρακάμπτω...)

Τον χτυπούσαν στο πρόσωπο λέγοντάς του, πέραν των άλλων ύβρεων και απειλών: «Ηρθατε οι Αθηναίοι να κάνετε ληστεία. Θα σας γ... εμείς οι χωριάτες"».

«Τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα μάτια» Facebook Twitter

Η περιγραφή της φρικώδους σκηνής προέρχεται από «μια μητέρα», όπως διαβάζουμε. Με ειλικρινή σεβασμό προς την ίδια και την αγωνία για το παιδί της, αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να ξέρει τι ακριβώς συνέβη στην Ασφάλεια Κοζάνης. Ηταν εκεί ενόσω συνέβαιναν τα αδιανόητα που περιγράφει; Ή μήπως της τα μετέφερε ο «αιχμάλωτος πολέμου»; (Χρησιμοποιώ τον εντός εισαγωγικών όρο, επειδή έτσι αυτοπροσδιορίσθηκε εις εκ των συλληφθέντων).

Αν η μητέρα του κακοποιηθέντος ήταν πράγματι παρούσα την ώρα της κακοποίησης, τότε οι αστυνομικοί, εκτός από «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», είναι και τελείως Κ.Δ.Ω.Α.*, αφού βασανίζουν τον συλληφθέντα μπροστά στα μάτια της μητέρας του. Αν της τα μετέφερε ο γιος της, αδυνατώ να καταλάβω πώς γίνεται να εισβάλλεις σε μια τράπεζα με σκοπό να τη ληστέψεις, οπλισμένος με ένα από τα ισχυρότερα τυφέκια εφόδου της Ιστορίας (Καλάσνικοφ: 400 μ. δραστικό βεληνεκές, 600 r/min δραστικό βεληνεκές) και έπειτα να καλείς τη μαμά σου και να της κλαίγεσαι, επειδή οι κακοί άνθρωποι σου έκαναν «βαβά» όταν σε τσάκωσαν!

«Τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα μάτια» Facebook Twitter

Μα πώς είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά; Συγχωρήστε με, αλλά οιαδήποτε εκ των παραπάνω εκδοχών του συμβάντος και αν ευσταθεί, τότε έχουμε τη δημοκρατικότερη αστυνομία του κόσμου! Σε συλλαμβάνουν, αφού έχεις ληστέψεις τράπεζα και έχεις διαφύγει με έναν όμηρο (κλοπή όπλου και οχήματος, οπλοκατοχή, οπλοχρησία, ληστεία, απαγωγή, σύσταση συμμορίας κ.ά.) και σε πλακώνουν στις σφαλιάρες ενώπιον των γονέων σου. Αν όμως είσαι ορφανός, τι κάνουν; Ποιον καλούν να παρακολουθήσει τον βασανισμό σου; (Το ξέρω ότι δεν είναι της παρούσης, αλλά είναι κι αυτό ένα θέμα, ας μην το υποτιμάμε...)

Διαισθάνομαι ότι η σύνδεση όλων αυτών πρέπει να βρίσκεται κάπου στους χαζοχαρούμενους τίτλους των μυθιστορημάτων της μαμάς ενός εκ των συλληφθέντων («Μαμάδες βορείων προαστίων» και «Μύκονος μπλουζ»), όπως επίσης στη γλώσσα με την οποία η ίδια έχει αυτοπροσδιορισθεί ως «πριγκιπέσα που σκοτώθηκε η ψυχή της». Εννοώ την κατάσταση που οι Γάλλοι ονομάζουν «Gauche caviar», οι δε Αγγλοι «champagne left». Αυτό δηλαδή το οποίο, στην καθ' ημάς, λέμε «Αριστερά της αστακομακαρονάδας»: ελάχιστη έως μηδαμινή επαφή με την πραγματικότητα των πολλών, είτε στο επίπεδο της καθημερινότητας είτε σε εκείνο της θεωρίας.

«Τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα μάτια» Facebook Twitter
«Τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα μάτια» Facebook Twitter

Αν είναι έτσι -και το λέω ειλικρινά- συμπονώ τα παιδιά που παγιδεύτηκαν σε έναν εύθραυστο κόσμο όπου η καλοπέραση και η επανάσταση μπορούν να συνυπάρχουν, διότι αυτή η αντίληψη είναι, πολύ φοβάμαι, μια μορφή αναπηρίας Η αναφορά στην καθημερινότητα, όμως, με πάει σε μια άλλη πτυχή του ζητήματος. Πόσα να παίρνουν τον μήνα άραγε αυτοί που συνέλαβαν τους τέσσερις ληστές; Εξακόσια ή επτακόσια ευρώ; Και με τι ήσαν οπλισμένοι όταν αντιμετώπισαν τους ληστές με τα Καλάσνικοφ και τους συνέλαβαν; Υποθέτω με αυτόματα πιστόλια (σε κάθε περίπτωση, υποδεέστερα όπλα εν σχέσει με τα όπλα των ληστών) και, κατά πάσα πιθανότητα, ήσαν προστατευμένοι με αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία αγοράζουν με τον γλίσχρο μισθό τους. Υπό αυτήν τη συγκεκριμένη γωνία, η πράξη τους μπορεί να θεωρηθεί αυτοθυσία.

Οσον αφορά τις εμφανείς κακώσεις των συλληφθέντων -που είναι και το θέμα μας- πολλά μπορεί να εικάσει ο καθένας. Λόγου χάριν, ότι οι αστυνομικοί, ως «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», κακοποίησαν σκοπίμως τέσσερα καλά παιδιά, τα οποία λήστεψαν για καλό σκοπό μια τράπεζα και πήραν -πάντα για καλό σκοπό- μαζί τους και έναν όμηρο ή, από την αντίθετη πλευρά, ότι οι μώλωπες ήταν αποτέλεσμα της συμπλοκής, χωρίς την οποία οι δράστες της ληστείας δεν θα είχαν συλληφθεί. (Εξάλλου, αν δεν κάνω λάθος, ένας εκ των συλληφθέντων δεν φαίνεται να έχει υποστεί την παραμικρή κακοποίηση.) Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα γιατί «πειράχτηκαν» οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία. Υπήρχε λόγος να γίνει αυτό, εφόσον η σύλληψη έγινε κατόπιν συμπλοκής;

Τις απαντήσεις ελπίζω ότι θα έχουμε από το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας που έχει ήδη παραγγελθεί. Αυτό που δεν μπορούν οι εισαγγελείς να απαντήσουν είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του Γραφείου Τύπου του, έσπευσε να παράσχει -εμμέσως έστω- κάλυψη στους τρομοκράτες, κρίνοντας εκ των προτέρων ότι οι κακώσεις των συλληφθέντων οφείλονται σε βασανισμό και ότι η στάση της κυβέρνησης υπόκειται «σε μια λογική ακραίου αυταρχισμού, σε πλήρη σύμπλευση με την υλοποίηση της αντικοινωνικής πολιτικής του Μνημονίου», ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει να πει κουβέντα για τη στάση των αγωνιστών - ληστών με τα Καλάσνικοφ. Δηλαδή τι ακριβώς περίμενε από την κυβέρνηση, να αφεθούν ελεύθεροι οι ληστές; Αλλά για τα ερωτήματα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ αρμοδιότεροι είναι οι ψυχίατροι...

 __________

* Κτηνώδης Δύναμις Ωγκώδης Αγνοια, η οποία όμως για να είναι όντως ογκώδης πρέπει να είναι ανορθόγραφη, όπως πολύ σωστά μου επεσήμανε φίλος αναγνώστης...

*Oι φωτογραφίες των συλληφθέντων είναι ΧΩΡΙΣ το διαβόητο photoshop της Αστυνομίας

 

Αρχείο
84

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

16 σχόλια
η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι πρέπει για επιχειρήματα "αν αυτό συνέβαινε στο εξωτερικό θα μπλα μπλα μπλα" το οποίο λατρεύω!γιατί για να κάνουμε μια ανάγνωση μιας κατάστασης δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την λογική,αλλά να δούμε πως το κάνουν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι
Οταν όμως επεμβαίνει η διεθνείς αμνηστία,το ΒΒC και όλα τα μμε του εξωτερικού και ανακαλύπτουν δήθεν κακοποιήσεις και ρατσιστικά εγκλήματα έχουν δίκιο και το βλέπουν σωστά οι Αμερικανοί,οι Γερμανοί και οποιοι αλλοι ασχολούντε με τα εσωτερικά μας
Κασιμάτης, καθημερινή εξέμεση.Ξαναχτυπά και πάλι με ένα κείμενο ιδιαίτερα πολωτικό. Πίσω από τη δήθεν πολιτισμένη έκφραση, τα γαλλικά και το πιάνο, υποβόσκει ένας τρομακτικός συντηρητισμός, που θέλει να μας πει ότι τα βασανιστήρια είναι δικαιολογημένα (αρκεί η δικαιολόγηση να είναι σε λόγιο ύφος) και ότι δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για το βασανισμό (αρκεί να πιστεύεις ότι μπορείς να κρυφτείς πίσω από το δάχτυλό σου).Η καλύτερη απάντηση σε όλη αυτή τη γελοιότητα είναι οι τοποθετήσεις μεγάλων ΜΜΕ του εξωτερικού αλλά και οργανώσεων όπως η Διεθνής Αμνηστία, που δεν υπήρχε περίπτωση να παρέμβουν αν το πράγμα δεν ήταν φως-φανάρι.Εξάλλου το photoshop είναι από μόνο του ανεπίτρεπτο! Δηλαδή η ελληνική αστυνομία (η αρχή που επιφορτίζεται με την τήρηση της νομιμότητας και την επικύρωση της γνησιότητας στοιχείων) δημοσιεύει φωτογραφίες ως ντοκουμέντα, τις έχει καταφανώς φαλκιδεύσει (κάτι παράνομο αλλά και βαθιά ανήθικο) και μετά ωρύεται ότι αμφισβητούν το κύρος της.Και μαζί ωρύονται κομψί κομψά και διάφοροι ανεκδιήγητοι νεοσυντηρητικοί νεοφασίστες (ναι, δεν είναι μόνο το tea party η απόδειξη ότι οι νεοφιλελεύθεροι έχουν κάποιες αλληλεπικαλύψεις απόψεων με τη φονταμενταλιστική ακροδεξιά).Πάντως τσάμπα ο κόπος του Κασιμάτη, και τσάμπα τα μισθά του: έχει τύχει να συζητήσω με ανθρώπους συντηρητικής τοποθέτησης από τον ευρύτερο κύκλο μου. Αφενός, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι έγιναν βασανιστήρια και αφετέρου δεν τα εγκρίνουν καθόλου, παρά το σαφές χάσμα που τους χωρίζει με το αντάρτικο πόλεων.Αυτό δείχνει ότι ο δυαδικός μανιχαϊσμός που προσπαθούν να επιβάλουν τα μίντια, σύμφωνα με τον οποίον you are either with us or against us (λες και όποιος είναι κατά των βασανιστηρίων είναι αυτομάτως υπέρ του αντάρτικου και των ένοπλων ληστειών), δεν φτουράει στο ευρύτερο εκλογικό σώμα, με την εξαίρεση ίσως κάποιων ακροδεξιών πελατών, που έχουν πάντως πιο ορίτζιναλ πράμα να διαλέξουν από τη χυδαία κατινίστικη ακροδεξιοποίηση της πολιτικής σκηνής που έχει εισαγάγει ο Σαμαράς.
Να αγιάσει το πληκτρολόγιό σου... Ένας Παντελής Μπουκάλας τους έμεινε εκεί στην Καθημερινή. Σε λίγο το αφεντικό θα τους βάλει να πουλάνε λάμπες, οικολογικές φυσικά! Πόση ξεφτίλα θεέ μου...
Απλά θέτει τα πράματα στην σωστή τους βάση,σ άλλη χώρα τα παιδά με τα καλάσνικοφ θα είχαν πυροβοληθεί,αντιθέτως οι δικοί μας οι κακοί αστυνομικοί αντί να τους σκοτώσουν ρίσκαραν την ζωή τους και τους ακινητοποίησαν με τα χέρια,το ότι αυτοί αντιστάθηκαν και φάγανε πολλές μπουνιές μάλλον δεν φταίνε οι μπάτσοι!
Σε ποια χωρα αναφερεσαι; Στη Σαουδικη Αραβια η στη Β. Κορεα; Αντι να θετεις σαν παραδειγματα χωρες οπου τα οργανα του κρατους τηρουν το νομο και το Συνταγμα, προβαλλεις χωρες που καταπατουν συστηματικα τα ανθρωπινα δικαιωματα. Και η δικη μας οπου ναναι θα τους φτασει. Τελεια!
Στην χώρα που το συστημά της εκθίασε πρόσφατα ο σύντορφος τσίπρας κανένας μπάτσος δεν θα ρίσκαρε την ζωή του σε περίπτωση που οι άλλοι κρατούσαν καλάσνικοφ και είχαν όμηρο,θα είχαν πυροβοληθει!και μη μου πείτε ότι ήταν παιδιά,που να το γνωρίζουν αυτό οι αστυνομικοί,μήπως έπρεπε να τους ζητήσουν και ταυτότητα?τόσες ψυχαναλύσεις έχετε κάνει για τον ρομανό και τους άλλους και δεν μπορείτε ούτε να καταλάβετε τον αστυνομικό που εκείνην την ώρα απειλείται με καλάσνικοφ σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη τι πίεση βγάζει κατά τον αφοπλισμό τους,αυτό που σας πειράζει είναι ότι κατα την σύληψη τους ρίξανε και δυο μπουνιές.ΥΓ.Επιτέλους μάθετε να μιλάτε και αφήστε τις σπηλιές,όταν δεν έχετε επιχειρήματα αφήστε τα αυτα γιατί ο κόσμος τα βαρέθηκε και γελάει μαζί σας
Πολύ σωστά! Σε άλλη χώρα οι συλληφθέντες για ειδεχθή εγκλήματα πάνε αξιοπρεπώς για δίκη χωρίς να τρώνε κλωτσομπουνίδια δεμένοι πισθάγκωνα. Και εννοώ τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στη Νορβηγία. Σε άλλη χώρα ήταν κι αυτός. Και σε άλλη χώρα, στην Υεμένη π.χ. θα αποκεφαλίζονταν δημοσίως. Εμείς σε ποια χώρα θέλουμε να μοιάσουμε;
Η Αμερική πέφτει ανατολικά ή κάνω λάθος?Α όχι εκεί και περίπτερο να κλέψεις με την απειλή νυχοκόπτη και σε δει αστυνομικός έφυγες για τον άλλο κόσμο.Ο νορβηγός πιάστηκε επί το έργο?Γιατί δεν νομίζω να τον αφήνανε ζωντανό αν έσκαγε με έναν πυροκροτητή στο χέρι μπροστά στους αστυνομικούς.Εκτός και αν προτιμούσαν να χαθούν όλοι αυτοί οι αθώοι για να τον πάνε κυριλέ στο δικαστήριο και να μην κατηγορηθούν για βιαιοπραγία.
υποθετω οτι εισαι απο τους τυπους που πιστευουν οτι το σουηδικο κοινωνικο κρατος το εφτιαξαν οι σοσιαλιστες(το εφτιαξαν οι συντηρητικοι- οι ομοδιεατες του κασοματη) και οτι ειναι ενας σοσιαλιστικος παραδεισος(παροτι οι πιο πολλες ιδεες του μιλτον φριντμαν εφαρμοστηκαν εκει παρα στις ηπα)... αθανατε νεοελληνα...
@bill o'reilly Αγαπητέ φίλε, το μόνο που αναφέρω στα σχόλιά μου είναι ότι θέλω οι συλληφθέντες να δικαστούν αξιοπρεπώς.Τη Νορβηγία την ανέφερα λόγω του ''μακελάρη'' για να δώσω ένα ακραίο παράδειγμα. Και θα'θελα να μοιάσουμε σε κάποια πράγματα στη Νορβηγία κι όχι στην Υεμένη. Τώρα το πώς εσύ έβγαλες από αυτά που έγραψα συμπέρασμα για το τι πιστεύω για το σουηδικό κοινωνικό κράτος και τους σοσιαλιστές και του Θεού τα πράγματα, δεν ξέρω. Απλά, επειδή διαφωνείς με αυτά που λέω η αντίδρασή σου είναι να μου βάλεις αμέσως ετικέτα, εσύ ω αθάνατε Νεοέλληνα. Αλήθεια, το γεγονός ότι είναι ο Κασιμάτης συντηρητικός, σαν εκείνους τους καλούς στην Σουηδία, μετατρέπει τις ανοησίες που γράφει σε σοφίες; @Moloch Ναι στην Αμερική είναι πολύ σκληρά τα πράγματα, όντως. Και για το Νορβηγό και το ''επί το έργον'' έχεις δίκιο. Εγώ όμως δεν έγραψα για μάχη την ώρα της τέλεσης των κακουργημάτων, αλλά για κακοποίηση κρατουμένων δεμένων πισθάγκωνα. Αυτά...
δουλευω νυχτα και κινδυνευω να με καθαρισουν για 20€.αν δεν τους αρεσει η δουλεια του αστυνομικου,ας αλλαξουν δουλεια.θελουμε αστυνομια και οχι μπασκινες της οθωμανικης περιοδου.οι συλληφθεντες παραδοθηκαν.ειχαν μαζι τους καλασνικοφ και χειρομβοβιδες.Για φαντασου να ανοιγαν πυρ οι συλληφθεντες.ΜΑΚΕΛΛΙΟ.
κι αυτοί είχαν καλάσνικοφ και στην τράπεζα οι γονείς τους εκκατούρια,αν δεν τους αρέσει το σύστημα ας πείσουν πρώτα τους γονείς τους να χαρίσουν τα ωραία τους λέφτα και να αφήσουν τις κρατικές θέσεις τους και μετά ας βγουν στον αγώνα..Κρίμα και για σένα που πέρνεις 20 ευρώ και τους υπερασπίζεσαι..Αν δεν σε πειράζει πες μας και από ποιους κινδυνέυεις?
Ο Στέφανος Κασιμάτης δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπάει. Διαβόητο είναι πρόσφατο άρθρο-σουξέ του που αρχίζει με την εξοργιστική φράση: "Όσοι πιστεύουμε στη δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Χρυσή Αυγή" στο οποίο αναπτύσσεται με το χαρακτηριστικό μπλαζέ - "μαντάμ σουσού" υφάκι του η γνωστή και τετριμμένη "θεωρία των δύο άκρων". Οπότε δεν μου κάνει καμία εντύπωση το νέο του πόνημα. Όσο γι' αυτά που λέει για την "champagne left", θα πρέπει κάποιος να του υποδείξει ότι, βάσει της θεωρίας του μάλιστα, το ίδιο ισχύει και για το "άλλο άκρο". Όπως υπάρχουν μαυριδεροί, αρβανιτόγυφτοι νεοναζί για πιο φτηνά και μπρουτάλ γούστα, όπως ο Μιχαλολιάκος, έτσι ακριβώς υπάρχουν και "σαμπανιζζζέ νεοναζζζί" του Κολωνακίου με γαλλικά και πιάνο, όπως ο ίδιος ο Κασιμάτης.Avec tous mes compliments, μεσιέ Κασιμάτη.
Η τελευταία φωτογραφία, τραβήχτηκε μετά την σύλληψη; Εαν ισχύει αυτό δεν υποτίθεται ότι οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στη 1 και 5; Το ρολόι γιατί γράφει 8 και 25;
Ο Κασιματης ειναι ενας πραγματικα λογικος ανθρωπους και ταυτοχρονως ενας αρθρογραφος που ποτε δεν μασαει τα λογια του. Ειναι ο συνδιασμος ακριβως που χρειαζεται για να του την πεσουνν τα μιλιουνια των παρανοικων ελληνων. Το αρθρο ειναι οντως σαρκαστικο. Αλλα δεν γνωριζω αν υπαρχει τροπος να αντιμετωπισεις την ηλιθιοτητα αλλιως. Συμφωνω με καθε του λεξη
Εχω την υποψια οτι η Λαιφο δημοσιευοντας το συγκεκριμενο αρθρο και ζητωντας την αποψη των αναγνωστων, θελησε να κανει ενα ειδος "γκαλοπ". Το αποτελεσμα ειναι ηδη αναγλυφο. Θα επαναλαβω κατι που εχω ξαναγραψει: Τιποτα Δεν συμβαινει κατα τυχη. Αν αγαπητη Λαιφο αυτο σε ικανοποιει μπορεις να συνεχισεις με τον ιδιον ακριβως τροπο. Αν οχι, ψαξε να δεις τι μπορει να "φταιει"...Με εκτιμηση, Αρης.
Αν ηλιθιότητα είναι το να δηλώνεις ενάντιος σε κάθε μορφή βίας απ'όπου και αν προέρχεται ενώ δεν έχεις πρόβλημα με την άσκηση αχρείαστης βίας σε βάρος κάποιου που αντιπαθείς, είναι σίγουρο ότι δεν αντιμετωπίζεται. Θα αντιμετωπιζόταν μερικώς αν μπορούσε να συνυπάρξει με ειλικρίνεια: "Είμαι ενάντιος σε κάθε μορφή βίας που ασκείται σε βάρος ατόμων που συμπαθώ".
Hector, αν οντως ισχυουν τα λεγομενα σου και κυριως, αν οι 60(μεχρι στιγμης)που πατησαν "Ναι" στο σχολιο σου ταυτιζονται μαζι σου, δεν εχω παρα να ζητησω και μισθο απο την εφημεριδα!Σε υπερ-ευχαριστω λοιπον. Και για την καθημερινη σου προσηλωση στα σχολια μου Και-ακομα περισσοτερο- για τον θεαματικο τροπο με τον οποιον επιβεβαιωνεις το παραπανω σχολιο μου...
ελεος ψευτοεπαναστάτες πάνε και κλαίγονται στην μαμά τουςοι επαναστάτες δεν έχουν μαμάοι επαναστάτες είναι σκληροί και άντρακλες και ματσο,οχι μαμάκιεςαπο την στιγμή που αποφασίζεις να επαναστατήσεις γίνεσαι πλέον ο steven seagal,ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΟΥ
Για το ποιόν του αρθρογράφου σας παραπέμπω εδώ: http://sarantakos.wordpress.com/2013/01/16/kasimatia/Ειρωνεία και πνεύμα της πεντάρας, καφενειακού επιπέδου, σε όλη την έκταση του άρθρου, δύο παράγραφοι αναλώνονται στην ανάλυση της ανοησίας ''αν ήταν η μητέρα του μπροστά την ώρα που τον σάπιζαν'', διάφορα επιχειρήματα για το αν το ξύλο έπεσε κατά την διάρκεια της συμπλοκής ή μετά την σύλληψη, για να καταλήξουμε στο ''διά ταύτα'': Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει (εμμέσως) κάλυψη στους τρομοκράτες. Κάλυψη φυσικά σημαίνει το να καταγγέλεις κακοποίηση κρατουμένων και να απαιτείς να δικαστούν αξιοπρεπώς. Το κατηγορητήριο δεν το ξέρουμε΄, αλλά με όλα αυτά που θα'χει μέσα οι τέσσερις πάνε για κάθειρξη. Θα τους κρίνει η δικαιοσύνη, αλλά ας μην κάνουμε αυτά για τα οποία κατηγορούσαμε κάποτε την χούντα του Εβρέν στην Τουρκία. Αλλιώς να γυρίσουμε πίσω στο 1610 και να τους κάνουμε την εκτέλεση του Ραβαγιάκ...
Το να εστιάζεις και να επαναλαμβάνεις ως επιχείρημα στο οτί η μανα του πιτσιρικά δεν ηταν παρουσα στον ξυλοδαρμό ΑΡΑ δεν μπορεί να ξερει, δίχνει έληψη φαντασίας και καταπάτηση πολλών απο τους κανονες της λογικής.
Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει. Και η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά.Μάνος ΧατζιδάκιςΠετάμε στο μπλέντερ μία δόση βίας, μία σουρεαλισμού, μία αμφισβήτησης-ειρωνίας και σερβίρουμε
Το παιχνίδι της κατάντιας μιας χώρας θέλει πολλούς για να παιχτεί, δεν είναι τάβλι ή σκάκι. Θέλει τον αιχμάλωτο πολέμου που φτύνει την κάμερα σε στυλ Πάσσαρης, θέλει όμως και τον Στέφανο Κασιμάτη να κάνει τον έξυπνο, κι άλλους πολλούς. Πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι.
Πολύ καλά τα λέει ο κύριος. Τα επιχειρήματα του είναι ατράνταχτα. Που ακούστηκε άλλωστε στην Ελλάδα να προβαίνει η αστυνομία σε ξυλοδαρμούς; Αχ αυτά τα παιδιά και η αυτοθυσία τους!
το 'χουμε χεσει.Το θεμα ειναι ενα.Τον λογο για τα εγκληματα των κρατουμενων,τον εχει η Δικαιοσυνη.Τον λογο για τον βασανισμο των κρατουμενων,τον εχει η Δημοκρατια.Αν αυτο εννοειτε Δημοκρατια..(φωτο)....Σκατα σε ολους μας.
Εσας δηλαδη δεν σας φαινονται κακοποιημενοι ?Η σας φαινονται μεν,αλλα συμφωνειτε με την κακοποιηση ?Κυριε Κασιματη το θεμα ειναι πολυ σοβαρο για να το περιοριζετε σε παραφραση του Σαββοπουλου και ειρωνιες για τη μανα ενος εκ των δραστων..ΔΕΝ ειστε ,δυστυχως ,ο Τσιφορος..
Δυστυχώς με τόση ανεργία, κάποιοι τέτοιοι τύποι έχουν δουλειά (εις βάρος άλλων) και πληρώνονται για να γράφουν με αυτό το ύφος, για σοβαρά θέματα. Ελλαδάρα με τους opinion makers σου.