Η Adele "μαλώνει" θαυμάστρια: Σταμάτα να με τραβάς με την κάμερα. Είμαι εδώ. Απόλαυσέ με στην πραγματικότητα

Η Adele "μαλώνει" θαυμάστρια: Σταμάτα να με τραβάς με την κάμερα. Είμαι εδώ. Απόλαυσέ με στην πραγματικότητα Facebook Twitter
13

Η Adele "μαλώνει" θαυμάστρια: Σταμάτα να με τραβάς με την κάμερα. Είμαι εδώ. Απόλαυσέ με στην πραγματικότητα Facebook Twitter

Αίσθηση έχει προκαλέσει σήμερα για την αντίδραση της Adele όταν κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Άμστερνταμ αντιλήφθηκε μέσα στο πλήθος του κόσμου που ήταν εκεί για να την παρακολουθήσει μια θαυμάστρια να την τραβάει βίντεο με το κινητό της τηλέφωνο.

Εμφανώς ενοχλημένη με αυτό που είδε, όπως φαίνεται και στο βίντεο, και κρίνοντας κι από τον τόνο της φωνής της, όταν εντόπισε την κάμερα ανάμεσα στον κόσμο της είπε από το μικρόφωνο: "Θα ήθελα να πω επίσης σε αυτήν την κοπέλα, μπορείς να σταματήσεις να με τραβάς με την βιντεοκάμερα, είμαι στ' αλήθεια εδώ στην πραγματική ζωή, μπορείς να το απολαύσεις στην πραγματικότητα παρά μέσα από την κάμερά σου".

"Μπορείς να αφήσεις κάτω το τρίποδό σου, αυτό δεν είναι DVD είναι αληθινό σόου και θα ήθελα πραγματικά να το απολαύσεις γιατί υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που δεν κατάφεραν να μπουν" ακούγεται να λέει η Adele στο βίντεο, με το πλήθος να ζητωκραυγάζει και να χειροκροτά την παρατήρησή της. 

Πολιτισμός
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: «Προσεύχομαι να είναι η τελευταία φορά» – Η ανάρτηση για την απεξάρτηση πριν από τον θάνατό του

Διεθνή / Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: «Προσεύχομαι να είναι η τελευταία φορά» – Η ανάρτηση για την απεξάρτηση πριν από τον θάνατό του

Λίγους μήνες πριν πεθάνει στα 27 του, ο γιος της Σίντι Κρόφορντ είχε δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του με ιμπογκαΐνη για τον εθισμό του και είχε γράψει για τον φόβο, την ανάγκη να αφήσει τον έλεγχο και την προσπάθεια να «βρει ξανά τον δρόμο προς τον εαυτό του».
THE LIFO TEAM
Το χωριό όπου ο Σέρτζιο Λεόνε γύρισε το «Κάποτε στη Δύση» πωλείται για 1,6 εκατ. ευρώ

Πολιτισμός / Το χωριό όπου ο Σέρτζιο Λεόνε γύρισε το «Κάποτε στη Δύση» πωλείται για 1,6 εκατ. ευρώ

Είναι το κινηματογραφικό χωριό που γεννήθηκε από τα σκηνικά του «Κάποτε στη Δύση» και όπου ο Πέδρο Αλμοδόβαρ επέστρεψε δεκαετίες αργότερα για τους «Παράξενους Δρόμους της Ζωής».
THE LIFO TEAM
Kontakthof: Tο αριστούργημα της Πίνα Μπάους επιστρέφει στο Εθνικό

Πολιτισμός / Kontakthof: Tο αριστούργημα της Πίνα Μπάους επιστρέφει στο Εθνικό

Μετά τη θριαμβευτική πορεία που σημείωσε πέρσι, το Kontakthof, η ξεχωριστή σκηνική αναβίωση ενός από τα πιο εμβληματικά έργα της σπουδαίας χορογράφου, επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ για λίγες μόνο παραστάσεις.
THE LIFO TEAM
Ποιος έχει έναν βράχο από τον Άρη αξίας 5,3 εκατ. δολαρίων; Οι ΗΠΑ τον κατέσχεσαν

Πολιτισμός / Ποιος έχει έναν βράχο από τον Άρη αξίας 5,3 εκατ. δολαρίων; Οι ΗΠΑ τον κατέσχεσαν

Ο μεγαλύτερος γνωστός μετεωρίτης από τον Άρη που έχει βρεθεί στη Γη πουλήθηκε από τον Sotheby’s για 5,3 εκατ. δολάρια. Τώρα βρίσκεται στα χέρια των αμερικανικών αρχών, ενώ Νίγηρας, Αλγερία, έμποροι και οίκοι δημοπρασιών μπλέκονται σε μια υπόθεση αμφισβητούμενης προέλευσης.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ ζήτησε από το κοινό να σταματήσει να βιντεοσκοπεί την παράστασή της

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ ζήτησε από το κοινό να αφήσει κάτω τα κινητά: «Να είμαστε παρόντες»

Η Κέιτ Μπλάνσετ ζήτησε από το κοινό του «Electra/Persona» στο National Theatre του Λονδίνου να μη βιντεοσκοπεί την παράσταση, λέγοντας ότι το θέατρο είναι ένας από τους λίγους χώρους όπου μπορούμε ακόμη «απλώς να είμαστε μαζί και παρόντες»
THE LIFO TEAM
Nan Goldin: «Είναι το Ολοκαύτωμα στα κινητά μας»

Πολιτισμός / Ναν Γκόλντιν: «Είναι το Ολοκαύτωμα στα κινητά μας»

Το νέο βιβλίο του Μπέντζαμιν Μόζερ επιστρέφει στη βραδιά στην Αρλ όπου η Γκόλντιν χρησιμοποίησε τη μορφή με την οποία επί δεκαετίες κατέγραφε τη δική της κουίρ κοινότητα για μια δημόσια προβολή εικόνων από τη Γάζα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

10 σχόλια
Παρομοίως θεωρώ ανόητο να βρίσκεσαι σε μια συναυλία και να την παρακολουθείς μέσα από την οθόνη του κινητού/κάμερας με τα οποία βιντεοσκοπείς, όχι για να διατηρήσεις την ανάμνηση, αλλά για να μπορέσεις μετά να το μοιραστείς στο διαδίκτυο, αλλά μου φαίνεται κάπως "τραμπουκικό" να απευθύνεται ο/η καλλιτέχνης-ις από σκηνής στον "παραβάτη" με υφάκι. Ειδικά όταν ο θεατής έχει πληρώσει εισιτήριο, δεν είναι δηλαδή ότι ο καλλιτέχνης εμφανίζεται δωρεάν και οι αγενέστατοι θεατές τον ενοχλούν με τα φλας τους. Επίσης δεν θα υποδείξει κανένας σε κάποιον πώς θα διασκεδάσει και πώς θα απολαύσει το θέαμα, στην τελική αν προτιμάς να μην προσλαμβάνεις αδιαμεσολάβητη από οθόνες την εμπειρία, δικό σου θέμα. Μπορείς, ως καλλιτέχνης, να μοιραστείς στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσής σου κάποια επιστολή με τις απόψεις σου επί του θέματος -και να περιμένεις από τους θαυμαστές σου να τις σεβαστούν, αλλά να "μαλώνεις" από σκηνής τον "ατίθασο" θεατή μου φαίνεται κάπως αγενές. Θυμάμαι ως έφηβη, παρά τον έρωτά μου με τον frontman των Placebo, βλέποντας βίντεο από συναυλίες τους δύο περιπτώσεις στις οποίες έβρισε τη μία και την άλλη εκτόξευσε μπουκαλάκι με νερό σε θεατή που τραβούσε με κάμερα το σόου και πόσο μου είχε κακοφανεί αυτό. Και δεν έχω ποτέ βγάλει κάμερα/κινητό σε συναυλία η ίδια...
Αν είχες ποτέ βγάλει κάμερα/κινητό σε συναυλία ή άλλη διοργάνωση θα καταλάβαινες τι χάνεις.Μετά από επανειλημμένες βιντεοσκοπήσεις/φωτογραφήσεις του γιου μου σε αγώνες, τού δήλωσα ότι προτιμώ να πληρώνω για τις φωτογραφίες από τον επαγγελματία φωτογράφο που βρίσκεται στο στάδιο παρά να χάνω την απόλαυση να τον παρακολουθώ να αγωνίζεται.
Αυθόρμητη και αυθεντική ή Αdele ως συνήθωςπαρά την κορυφή στην οποία βρίσκεται, συμπεριφέρεται και αντιδρά φυσικά χωρίς να αυτό περιορίζεται κ να αυτολογοκρίνεται κ χωρίς να μασάει στην παπαριά της πολιτικής ορθότητας, όπως το fuck you που είπε στον Leo.Για μένα προτιμότερο ισως υπερβολική αλλά αληθινή, παρά προσεκτική κ ψεύτικη όπως τόσες άλλες.
Δεν την συμπαθώ ούτε μ' αρέσουν τα τραγούδια της, αλλά καλά είπε. Και δεν νομίζω καν ότι όσοι τραβάνε συνέχεια με το κινητό το κάνουν επειδή «θέλουν να θυμούνται» (σιγά μη τα ξαναβλέπουν μετά και τόσο). Θέλουν να τα μοιραστούν, να τα στείλουν σε άλλους, να τα δείξουν στα social media για να πουν "Να, δείτε με που είμαι!"
Ακριβώς. Ο ναρκισσισμός έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Ο σύγχρονος νάρκισσος ψοφάει για likes. Ποζάρει και ποστάρει αντί να ζει. Τα είπε ωραία η J vs the machine. Καλά έκανε η adele. Θεωρώ χρέος των καλλιτεχνών να το αλλάξουν αυτό, γιατί ο λόγος τους έχει πέραση ειδικά στον νεανικό κοινό...
Δεν είμαι φαν της Adele, αλλά η κοπέλα έχει απόλυτο δίκιο. Όπως λέει και ο/η J vs the machine, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται όλοι είναι να τραβήξουν ένα καλό βίντεο για το youtube. Είναι σαν κανείς να μην ενδιαφέρεται πλέον για τη δημιουργία μίας καλής ανάμνησης.
Ποτέ δεν κατάλαβα αυτούς που πληρώνουν εισιτήριο, περνάνε όλη την ταλαιπωρία της αναμονής κ του να στηθείς μπροστά με τόσο κόσμο μόνο κ μόνο για να βιντεοσκοπήσουν ΟΛΗ τη συναυλία. (Δεν αναφέρομαι σε όσους τραβούν κάποια κομμάτια ή μερικές φωτογραφίες. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Θες να έχεις κάποια στιγμιότυπα.) Μένουν καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς μπροστά από την οθόνη. Ποιο το νόημα; Μείνε σπίτι κ δες τα βίντεο του καλλιτέχνη. :Ρ Χάνεις αυτό που συμβαίνει μπροστά σου. Σε αυτό νομίζω στόχευε η παρατήρησή της. Για να είσαι εκεί, λογικά σου αρέσει οπότε απόλαυσέ το.Πάντως, δεν έχω κατασταλάξει για το αν ο τρόπος που έγινε είναι άκομψος ή όχι.
Εύγε στην Adele. Χρόνια τώρα βλέπω αυτή την κατάντια στους συναυλιακούς χώρους με κάποιους να βλέπουν ολόκληρη σχεδόν τη συναυλία μέσα από μία οθόνη κινητού. Ακίνητοι (για να μην βγει κουνημένο το βιντεάκι), με το χέρι να έχει πάθει αγκύλωση, αντί να διασκεδάζουν και να χορεύουν με τα αγαπημένα τους τραγούδια. Λες και η καταγραφή της πραγματικότητας είναι πιο σημαντική από την ίδια την πραγματικότητα. Pathetic....