6 φράσεις που φανερώνουν την άγνοια που έχει κάποιος για τους γκέι

6 φράσεις που φανερώνουν την άγνοια που έχει κάποιος για τους γκέι Facebook Twitter
Ο Mr Cyprus Χάρης Ιωάννου συζητήθηκε για τις δήλωσεις του στο Down Town πως "έχει θέμα με τους gay όταν είναι προκλητικοί" . Ως απάντηση, ο δημοσιογράφος Μαρίνος Νομικός έγραψε κάτι περιεκτικό και εύστοχο.
40

Κάθε φορά που ακούω κάποιον που, αφού έχει μιλήσει εξαιρετικά άσχημα για τους γκέι, λέει την κλασική ατάκα «Δεν έχω πρόβλημα, εγώ έχω φίλους γκέι!», αναλογίζομαι τους εν λόγω φίλους του. 

Μια πρώτη εκδοχή -και συνήθως η πιθανότερη- είναι πως πρόκειται για επινοημένα πρόσωπα (imaginary friends που λένε) ή για απλώς γνωστούς γνωστών που χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία τους.

Μια δεύτερη εκδοχή είναι πως οι «φίλοι» τους αυτοί είναι πχ. κομμωτές ή στυλίστες, με τους οποίους δηλαδή έχουν μια επαγγελματική σχέση και τους ανέχονται -παρά την γκεϊοσύνη τους- ως εξωτικά φρούτα την ώρα της δουλειάς. 

Η τρίτη και χειρότερη εκδοχή -και η πιο απίθανη- είναι να έχουν όντως καλούς φίλους που να είναι γκέι. Να είναι φίλοι απ' το δημοτικό, κολλητοί απ' τη δουλειά, αγαπημένοι οικογενειακοί φίλοι. Σ' αυτήν την περίπτωση δεν φταίνε μόνο οι ίδιοι (που δημοσίως κακολογούν τους γκέι, χωρίς να σκέφτονται πόσο πληγώνουν τους φίλους τους), αλλά και οι φίλοι, που κάθονται και ανέχονται τη μισανθρωπία αυτή, επειδή «εμένα μου φέρεται μια χαρά» ή επειδή πιστεύουν ότι «οι παρόντες εξαιρούνται». 

Ο Μαρίνος Νομικός έγραψε κάτι που βρήκα περιεκτικό και εύστοχο, με αφορμή τον Mr. Cyprus που έκανε μια λάιτ (σε σχέση με αυτές στις οποίες αναφέρομαι πιο πάνω) δήλωση. Το παραθέτω αυτούσιο:

(ακολουθεί το κείμενο του Μαρίνου Νομικού)

Ο Mr Cyprus Χάρης Ιωάννου δήλωσε στο Down Town πως "έχει θέμα με τους gay όταν είναι προκλητικοί". Επειδή είναι λυπηρό να ακούς ένα νέο παιδί να εκφράζεται σαν αρτηριοσκληρωτικός γέρος λόγω ημιμάθειας, είπαμε να βοηθήσουμε άλλους ανθυποσελέμπριτις από το να πέφτουν σε παρόμοιες λούμπες, παραθέτοντας τα επιχειρήματα που εκφράζουν συνήθως αν όχι οι ομοφοβικοί τουλάχιστον οι παραπλανημένοι και όσοι έχουν πλήρη άγνοια για το θέμα...

 

6 φράσεις που φανερώνουν την άγνοια που έχει κάποιος για τους γκέι Facebook Twitter
Χάρης Ιωάννου, ο πρώτος Mr Cyprus

“Δεν είμαι ομοφοβικός αλλά...”

Μια στοιχειώδης μόρφωση και νοημοσύνη επιβάλλουν να γνωρίζεις πως οτιδήποτε προηγείται ενός “αλλά” δεν ισχύει κι οτιδήποτε ακολουθεί είναι, εκτός από διαμετρικά αντίθετο, αυτό που πραγματικά πιστεύεις. Οπότε γλιτώστε σε όλους μας κόπο και χρόνο και πείτε το ρατσιστικό/ομοφοβικό/σεξιστικό/μισαλλόδοξο σχόλιο σας ντόμπρα και χωρίς γελοιωδώς fake εισαγωγές.

“Δεν έχω πρόβλημα με τους gay αρκεί να μην προκαλούν...”

Κάποιοι μπορεί και να έλεγαν “δεν έχω πρόβλημα με τους gay αρκεί να τους περιορίσουμε σε γκέτο, να φοράνε ένα ροζ αστέρι για να ξέρουμε ποιοι είναι και να συναναστρέφονται μόνο μεταξύ τους χωρίς επαφή με τον straight κόσμο”. Οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά, δηλαδή να αναπνέουν, να μιλάνε, να φλερτάρουν και γενικά να είναι ο εαυτός τους -όπως όλοι οι άνθρωποι- θεωρείται “προκλητική”. 

“Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του”

Αυτή η φαινομενικά διαλλακτική και “δημοκρατική” φράση είναι στην ουσία η πιο ύπουλη γιατί υποδηλώνει ότι η ομοφυλοφιλία (πρέπει να) περιορίζεται στο σεξ. Εκτός κι αν με κάποια χρονοκάψουλα έχεις επιστρέψει στα 60s, μάθε ότι εδώ και δεκαετίες αποτελεί τρόπο ζωής: κάνεις ό,τι γουστάρεις χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανένα (αυτό βέβαια σε πιο ανεκτικές κοινωνίες κι όχι θλιβερές απομιμήσεις του Ιράν όπως τη δική μας). Η φράση “τι κάνει ο άλλος στο κρεββάτι του” συνήθως εκφράζεται για φετίχ τα οποία είναι ΚΟΙΝΑ τόσο στο ετεροφυλοφιλικό όσο και στο ομοφυλοφιλικό σεξ (s&m, toys, εσώρουχα κ.ά) οπότε το να τη χρησιμοποιείς για έναν gay υπονοείς επιπρόσθετα ότι διαπράττει κάποιο είδος ανωμαλίας ή διαστροφής που πρέπει να το κρατήσει κρυφό. Το πιο λυπηρό είναι πως συχνά αυτός που ξεστομίζει τη φράση νομίζει ότι τη λέει για καλό κι ότι του αξίζει βραβείο LGBT για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων)

“Η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή. Η φύση προβλέπει μόνο ζευγάρωμα αρσενικού-θηλυκού”

Και θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό εάν πέσεις σε κάποιον που επικαλείται τη φύση κι όχι ας πούμε τον Αδάμ και την Εύα! Λοιπόν, για να ξεμπερδεύουμε με αυτόν τον μύθο, στη φύση -που τόσο ένθερμα κάποιοι θυμούνται όταν τους συμφέρει- απαντώνται τουλάχιστον 1000 είδη με ομοφυλοφιλική συμπεριφορά και δεν νομίζω πως υπάρχουν πιγκουίνοι ή ουρακοτάνγκοι που ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να γυαλίζουν το πόμολο (δεν έχουν καν το μυαλό γι αυτό - είναι απλά ένστικτο). Ο μύθος της “επιλογής” είναι κατασκεύασμα απελπισμένων γονέων για μετατόπιση των (ανύπαρκτων) ευθυνών από τους ίδιους στα παιδιά τους που δήθεν επιλέγουν αυτόν τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Άρα σου λέει δεν φταίνε τα πολύτιμα γονίδιά μου, ούτε η ανατροφή του, μια χαρά με όπλα, φορτηγά και GI Joe το μεγάλωσα, θέλει και είναι πουστράκι, να πάει στα κομμάτια το κωλόπαιδο. Το ότι γεννήθηκε έτσι κι ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό μ’ αυτό ώστε να υπάρξουν ευθύνες in the first place, ούτε που τους περνάει από το μυαλό. Είναι δυσκολότερο βλέπετε, να καθίσουν να σκεφτούν...

“Ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα, όχι τον Αδάμ και τον Μήτσο”

Αυτό υποτίθεται ότι είναι ότι κοντινότερο σε “έξυπνη ατάκα” θα φτάσουν ποτέ οι ομοφοβικοί - οπότε καταλαβαίνετε το δράμα τους. Δεν θα μπω στη διαδικασία να εμπλακώ σε συζήτηση με ανθρώπους που δεν πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι φύση κι όχι επιλογή αλλά χάφτουν αμάσητο το ότι μία γυναίκα έμεινε έγκυος από έναν κρίνο, οπότε θα παραθέσω ένα ενδιαφέρον fun fact: ο κρίνος είναι από τα πιο γνωστά ερμαφρόδιτα άνθη, δηλαδή δεν χρειάζεται έντομα για να γονιμοποιηθεί καθώς διαθέτει και θηλυκά και αρσενικά αναπαραγωγικά μέρη. Δεν είναι περίεργο που ο Θεός διάλεξε ένα τόσο “ανώμαλο” φυτό για γαμπρό του;

“Εγώ ομοφοβικός; Έχω φίλους gay!”

Όχι, δεν έχεις.

 

 

40

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

13 σχόλια
Fun fact:Πουθενά στο Ευαγγέλιο δεν αναφέρει ότι ο Αρχάγγελος έφερε ΚΡΊΝΟ όταν εμφανίστηκε στην Παρθένο. Απλά οι ζωγράφοι της Αναγέννησης στους πίνακες που απεικόνιζαν τον Ευαγγελισμό επέλεγαν το κρινο σαν συμβολο αγνότητας της Παναγίας. Μπορείτε να κοιτάξετε μια ορθόδοξη εικόνα του Ευαγγελισμού που παρουσιάζει τον Γαβριήλ να κρατάει σκήπτρο και ΚΡΊΝΟ.
Βλέπω το άρθρο ένα χρόνο μετά τη δημοσίευσή του. Τη φράση "Δεν εχω προβλημα με τους gay αρκεί να μην προκαλούν" την εχω χρησιμοποιησει κ εγω. Κ σε καμία περίπτωση δεν είμαι ομοφοβική. Ο αδελφός μου είναι gay κ τον στήριξα απο την πρώτη στιγμή που μου το αποκάλυψε. Εχω πολλούς φίλους gay με τους οποίους συζητάω τα πάντα με πολλη ανεση οσον αφορά τις σχεσεις τους κ τις σχέσεις μου αντιστοιχα κ τους λατρεύω!! Οταν μιλαω για προκλητικότητα δεν εννοω προφανως το φλερτ στο οποιο θα τυχει να ειμαι παρουσα, ή στο οτι θα δω δύο αντρες να φιλιουνται, η να περπατουν χερι χερι. Καλά κάνουν για μενα δεν υπάρχει λογος να κρυβουν τιποτα κ πρεπει η καθημερινοτητα τους να ειναι ιδια με των ετεροφυλοφιλων. Όμως αλήθεια με "ενοχλεί" να βλέπω αντρες gay οπου δεν σέβονται το σώμα τους κ χρησιμοποιούν γυναικεία αξεσουαρ κ μακιγιαζ κ προβάλλουν μια εικόνα αντικειμενικα αντιαισθητική. Οπως λοιπόν θα αποκαλέσω μια straight γυναικα προκλητική αν βγει εξω πχ με ενα ντυσιμο που καλυπτει μονο τα απαραιτητα (κ αν), ετσι θα χαρακτηρίσω προκλητικό κ έναν gay αντρα που θα κυκλοφορησει με κραγιον μασκαρα κ ρουζ. :)
Το αντιαισθητικό ειναι υποκειμενικό. Πολλοί μπορούν ναθεωρούν εσένα αντιαισθητική. Αυτό βεβαια ειναι απλά μια γνώμη και δεν επηρεάζει άμεσα τη ζωή σου. Ούτε συνήθως της στρέιτ γυναίκας που εσύ αποκαλείς αντιαισθητική. Όταν ομως μιλάμε για γκέι τα πραγματα παίρνουν άλλη διάσταση...και όπως είπαν πολλοί πιο πάνω το πρόβημα στην ουσία δεν ειναι αισθητικό. Εχουν πρόβλημα ομοφοβίας. Ή φοβο του διαφορετικού ΥΓ Ειλικρινα αναρωτιέμαι πόσους άντρες με κραγιόν, μάσκαρα και ρουζ έχεις δει, ωστε να το συζητάμε ως θέμα....και μάλιστα να αφορά μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων.
Λίγο αέρα, πράγματι ...άλλος ένας άνθρωπος που νομίζει πως έχει να προτείνει κάτι το σούπερ πρωτοποριακό!...κάτι που δεν έχει ακουστεί και απαντηθεί ποτέ κι από κανέναν! Άλλος ένας που ουδέποτε έχει πατήσει νυχάκι σε pride, για να δει ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα ένα ομοιογενές πράγμα με ένα ομοιογενές πλήθος, και που ξέρει μετά πάσας βεβαιότητας πως θα επιλυθούν τα θέματα ορατότητας των lgbtq+!
Όπως λέει και το βλαχάκι, μάλλον δεν εχεις δει (ελληνικό)pride από κοντά. Μιλάμε για χιλιαδες ανθρώπους με "κανονικά" ρούχα, κάποια άρματα με καποιες αμφιέσεις και χορευτές, και μερικά τραβεστι/τρανς ενίοτε ολίγον φανταχτερά. Επίσης τα pride διεθνώς άποτελούν ταυτόχρονα και γιορτή εκτός από διαδήλωση. Με ένα απο τα καίρια στοιχεία τη διαφορετικότητα. Δεν έχει απαραίτητα κάτι μη σοβαρό μια γιορτή. Ούτε τα κωλομέρια είναι απαραίτητα κακά (στην Ελλάδα θα δεις σπανιότατα). Είδικά στην Ελλάδα και πορεία των γκέι και λεσβιων με κουστούμια και ταγιέρ να γινόταν, δε θα κατέβαιναν περισσοτεροι από τώρα. Δε φταίει αυτό. Είχε γίνει και πορεία κατα των ομοφοβικών επιθέσεων, χωρίς αμφιέσεις. Ελάχιστη ήταν η προσέλευση σε σχέση με το μεγεθος της πόλης. Δικαιολογίες λοιπόν. ΥΓ τα pride φυσικά και δεν είναι ο μόνος τρόπος, είναι όμως η μόνη lgbt εκδήλωση που περνάει έξω απ τη βουλή. Σημαντικό. Επίσης είναι η μόνη μερα και ώρα που μπορώ να περπατήσω χερι χερι με τον σύντροφό μου, όπως όλοι οι άνθρωποι!ΥΓ2 Στην Ισπανία και την Ολλανδία τα pride είναι πλέον οι μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες γιορτές στις χώρες αυτές, με αθρόα και μαζική συμμετοχή και στρέιτ πολιτών. Μια κοινή γιορτή.
"..αρκεί να μην είναι προκλητικοί"Μου μοιάζει απολύτως λογικό και δικαιολογημένο, δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο σχόλιο. Προσωπικά το μεταφράζω ως "συμπεριφορές που προσβάλουν την αισθητική μου" και θα με ενοχλούσε στον ίδιο βαθμό είτε πρόκειται για straight ζευγάρι είτε για gay! Κάποια πράγματα χτυπάνε άσχημα στο μάτι μου (βλέπε καταστάσεις που κολλάει το σχόλιο "get a room") κατά τον ίδιο τρόπο μου με ενοχλούν τα ψεύτικα μακριά νύχια με πολύχρωμα strass.Προσωπικά το βρίσκω υπέροχο και χαίρομαι απίστευτα να βλέπω ένα αγαπημένο ζευγάρι (straight ή gay) να περπατά πιασμένο χέρι -ειδικά αν έχει και υπέροχο καλαίσθητο style!
Όπως εξηγήθηκε και παραπάνω, αυτοί που συνήθως λένε "αρκεί να μην είναι οι γκέι προκλητικοί" εννοούν όχι να μη δουν έκτροπα (που μάλλον ποτέ δεν έχουν δει) αλλά να μην καταλάβουν ότι καποιος είναι γκέι. Δηλαδή να είσαι μόνο μεσα στο σπίτι σου. Επίσης νομίζω ότι συζητάμε ένα ανυπαρκτο θέμα. Πόσοι από εσάς έχετε δει γκέι ζευγαρι στο δρόμο και πόσες φορές μάλιστα να έχει παρεκτραπεί; Μέχρι του "get a room"; Εγώ είμαι γκέι και γυρνάω χρόνια σε σχετικά και άσχετα δημόσια μέρη. Ανάθεμα κι αν εχω δει ποτέ εστω μια ενδειξη τρυφερότητας. Πόσο μαλλον παρεκτροπές....Όπως και οι περισσοτεροι, νομίζω δεν εχουν δει καμία φορά.
Μια μεγάλη ένσταση για το #4. Το να υποστηρίζει κάποιος πως "η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή" δεν είναι συμβολή σε μια ορθολογιστική προσέγγιση. Είναι μια έμμεση παραδοχή του "αμαρτωλού" της ομοφυλοφιλίας. Δηλαδή "αποδεχθείτε με, έτσι γεννήθηκα, δε μπορώ να αλλάξω". Δεν υπάρχει όμως η άλλη πλευρά; Η άλλη ανάγνωση; Από που κι ως που η σεξουαλικότητα του ανθρώπου πρέπει να είναι ασπρο ή μαύρο, και να μην εχει δικαιωμα κάποιος να ΕΠΙΛΕΞΕΙ τι θα κανει, προσωρινά ή μόνιμα στη ζωή του. Από που κι ως πού η σεξουαλική ταυτότητα είναι αποκλειστικά θέμα φύσης, και δεν υπάρχει περιθώριο για να ακολουθεί ο καθένας στη ζωή του τον δρόμο που επιθυμεί, προτιμάει, του ταιριάζει. Βέβαια είναι επικίνδυνο το να παραδεχόμαστε κάτι τέτοιο, γιατί η πίεση που θα υφίσταται μετά ο κάθε ομοφυλόφιλος να ''αλλάξει αφού μπορεί - και αφού η σεξουαλικότητα είναι και θέμα επιλογής'' θα είναι μεγάλη και δυσβάσταχτη. Αλλά ας ξεκολλησουμε λιγο από τα δίπολα και τα στερεότυπα. Επειδή είμαστε άνθρωποι και όχι πιγκουίνοι, και την ζωή μας δεν την ορίζουν μόνο τα ένστικτα, ούτε ο θεός, αλλά εμείς οι ίδιοι ως νοήμονα όντα. Έχει κάθε δικαίωμα ο καθένας να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει και να κανει έρωτα και ερωτικές σχέσεις με όποιον θέλει, για οποιονδήποτε λόγο. Σε συμφωνία με τις φυσικές του προτιμήσεις είτε σε διαφωνία με αυτές, κατά την ελεύθερη βούλησή του. Δεν είναι μόνο τα γονίδια, δεν είναι μόνο τα γεννητικά μας όργανα. Είναι και η ΕΠΙΘΥΜΙΑ και ΕΠΙΛΟΓΗ μας.
Η άποψη οτι η σεξουαλικοτητα ειναι επιλογη ειναι μεγαλο λαθος. Ας αναλογιστει ο καθενας μας ποτε αποφασισε οτι θα του αρεσουν, θα τον ελκυουν, θα γουςταρει για να το πω πιο απλα, ατομα του ιδιου ή διαφορετικου φυλου ή και τα δυο. Μπορει στη ζωη του ανθρωπου οι προτιμησεις του να μεταβαλλονται αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ειναι θεμα προσωπικης επιλογης, διοτι πολυ απλα μπορει να μην ειμαστε πιγκουινοι αλλα υπαγομαστε στους νομους της φυσης ως ζωντες οργανισμοι. Επιλογη ειναι πως θα δρασεις με βαση τις προτιμησεις σου. Θα ζησεις τη ζωη σου οπως εσυ θελεις ή θα καταπιεστεις? μην μπερδευουμε λοιπον τα πραγματα...
Αναμενόμενες όλες αυτές οι απαντήσεις. Η αντίληψη πως κάποια ακούσια δύναμη κυριαρχεί συντριπτικά στη ζωή μας είναι εξαιρετικά βολική.Και δεν πηγαίνω κόντρα σε όσα δε μπορούν να αμφισβητηθούν. Πράγματι, η σεξουαλική μας τάση δεν είναι αποτέλεσμα επιλογής. Αλλά η εν γένει ερωτική μας ζωή είναι. Ποιος είναι αυτός που θα αρνηθεί σε κάποιον που έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις, να νυμφευθεί μια γυναίκα και να κάνει παιδιά μαζί της, για τον οποιονδηποτε λόγο; Γιατί να μην έχει ο κάθε άνθρωπος το δικαίωμα να προτιμήσει να ζήσει μια ήρεμη παραδοσιακή ερωτική ζωή από το να εξερευνήσει τα μονοπάτια της απόλυτης ηδονής με άνδρες εραστές σύμφωνα με την προτίμησή του; Ή αντίστοιχα γιατί δε μπορεί ένας ετεροφυλόφιλος άνδρας να πειραματιστεί με τη σεξουαλικότητά του, πρόσκαιρα ή μονιμότερα, με άλλους άνδρες; Από που κι ως πού είμαστε καταδικασμένοι επειδή τα γεννητικά μας όργανα αντιδρούν ή δεν αντιδρούν με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο; Σε φιλελεύθερη κοινωνία ζούμε ή τουλάχιστον προσπαθούμε να ζήσουμε. Ας αναγνωρίσουμε το δικαίωμα στον άνθρωπο να έρχεται και σε διαφωνία με την έμφυτη τάση του, και να ζει τελοσπάντων όπως και ό,τι επιθυμεί. Άλλωστε επαναλαμβάνω η σεξουαλικότητα δεν είναι άσπρο/μαύρο. Και οι ταμπέλες γκει/στρειτ απλουστεύουν επικίνδυνα αυτά που γίνονται στο μυαλό, στην καρδιά και στο κρεβάτι μας.
Καλά τα λες εσύ αλλά εγω το παραδέχομαι. Είμαι ομοφοβικός και δεν αποδέχομαι την ομοφιλοφιλία και αν θα ήμουν ποτ΄ρ γονιός ομοφιλοφιλου θα έπαυα απλά να τον θεωρώ παιδί μου. Δεν μπωρεί κανείς να μου επιβάλει να αποδεχτώ κάτι που είναι αντίθετο με την αισθητική μου.
Δηλαδή εσύ θα έπαυες να τον/την θεωρείς παιδί σου λόγω αισθητικής???? Ή δεν έχεις παιδιά οπότε δεν ξέρεις τί θα πει άνευ όρων αγάπη, ή ακόμα χειρότερα έχεις... Άνθρωποι και ανθρωπάκια...
Απλα αναλογισου βεβαια οτι τοποθετεις την αισθητικη σου, κατα δηλωση σου, πανω απο το γονικο καθηκον και αισθημα.Δηλαδη αν αντιστοιχα ειχες παιδι τερατομορφο ως προς την ομορφια του ή που παραμορφωνοταν σε καποια ατυχη στιγμη, θα επαυες να το θεωρεις παιδι σου?Για να κυριολεκτουμε στην χρηση των λεξεων.
Θα σου απαντήσω σαν γονιός.Είμαι πατέρας δύο παιδιών και η μόνη μου αγωνία είναι να είναι τα παιδιά μου υγιή και ευτυχισμένα.Αν είναι ευτυχισμένα με έναν σύντροφο του ίδιου φύλου, είμαι 100% μαζί τους και απόλυτα υποστηρικτικός, χωρίς δεύτερη σκέψη.Αν όμως τα παιδιά μου ήταν ρατσιστές, ομοφοβικοί, εχθρικοί απέναντι στο διαφορετικό,στενόμυαλοι, τραμπούκοι, πάλι δεν θα μου χάλαγαν την αισθητική, θα με στεναχωρούσε η εξέλιξη τους, θα έριχνα το φταίξιμο στην ανατροφή που τους έδωσα και θα προσπαθούσα βρω τρόπο να το διορθώσω.
Εγώ φίλε Νικολή, αν και straight, δεν συμφωνώ καθόλου με τη δήλωσή σου αυτή. Όντας ήδη πατέρας και έχοντας ήδη βιώσει τι σημαίνει αγάπη για το παιδί σου, δεν νομίζω ότι υπάρχει ο,τιδήποτε στον κόσμο (και όταν λέω ο,τιδήποτε εννοώ και πράγματα πολύ πολύ χειρότερα από το να είναι κάποιος απλώς gay) που θα μπορούσε να με κάνει να αγαπώ λιγότερο τον γιο και την κόρη μου. Το να μου προκύψει κάποιο παιδί μου ομοφυλόφιλο αφορά μόνο στις σεξουαλικές του προτιμήσεις, δηλαδή έναν τομέα που ούτε με αφορά σαν γονιό ούτε εντάσσεται στο προσωπικό αξιολογικό μου σύστημα όσον αφορά στην κατάταξη των ανθρώπων.
Ας δούμε και μία πλευρά του θέματος πολύ πιο...φωτεινή! Όταν είχαν προβληθεί στην Ελλάδα οι πρώτες ταινίες της σειράς ''Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή'' μερικοί πιτσιρικάδες δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ήταν το ''Blue Oyster'' και οι, τίγκα στο δερμάτινο, θαμώνες του. Κυριαρχούσε τόσο πολύ το στερεότυπο της gay καρικατούρας τύπου ''Φίφης'', που ήταν αδύνατο να φανταστεί κανείς ότι τα ντερέκια με τις μουστάκες ήσαν ...ομοφυλόφιλοι. Οι εφημερίδες χρησιμοποιούσαν όρους όπως ''ανώμαλοι'' και ''τρίτο φύλο'' καθημερινά. Υπήρχαν απαλλαγές από τη στρατιωτική΄θητεία λόγω ''ψυχικής νόσου-καθ'έξιν ομοφυλοφυλίας''. Το κράξιμο και η άσκηση σωματικής βίας ήταν καθημερινό φαινόμενο, όπως επίσης και το ''ψωνιστήρι'', που κατέληγε στη ληστεία και τον ξυλοδαρμό του πελάτη. Δεν αναφέρομαι σε κάποια περίοδο του 19ου αιώνα, αλλά στα Ελληνικά 80s! Προσοχή, δεν λέω ότι έχουν εκλείψει τα παραπάνω φαινόμενα, έχει εκλείψει όμως η στάση της κοινωνίας απέναντί τους, όπως επίσης και η απίθανη άγνοια και διαστρέβλωση με τα στερεότυπα, τις ψυχικές νόσους κλπ. Το ότι φτάσαμε σήμερα να συζητάμε ότι το ''δεν με νοιάζει τι κάνουν στο κρεβάτι'' είναι υποκριτική ομοφοβία, ενώ τότε το έλεγαν οι πιο...προοδευτικοί, εγώ το θεωρώ κέρδος. Η νέα γενιά έχει διορθώσει πολλά στραβά και όσο προχωράμε θα διορθώσει κι άλλα.
1. Στοιχειώδης μόρφωση και νοημοσύνη. "Δεν είναι νύχτα αλλά είναι σκοτεινά". Το "αλλά" δεν ακυρώνει αυτό που προηγείται.2. Γκέι ή στρέιτ (και κάθε τι άλλο στο ενδιάμεσο και στα πέριξ αυτών), δεν χρειάζεται να είσαι καβάλα στον σύντροφό σου δημόσια. Δεν χρειάζεται να προκαλείς. Δεν χρειάζεται να προσπαθείς να ασχοληθούν μαζί σου οι άλλοι με τη συμπεριφορά σου. 3. Ούτε αυτή η φράση χρειάζεται ερμηνεία, είναι κυριολεκτική. Σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρει με ποιόν και πώς την βρίσκει ο καθένας, αρκεί να το κάνει στον ιδιωτικό του χώρο και όχι δημόσια.4. Σαφώς και η ομοφυλοφιλία ΔΕΝ είναι επιλογή, αλλά το επιχείρημα της ομοφυλοφιλίας στη φύση είναι εξίσου άτοπο.5. Το επιχείρημα του Αδάμ και της Εύας με κάνει να θέλω να κλάψω για το νοητικό επίπεδο του μέσου όρου.6. Ναι, έχω. Και δεν μου τρίβουν την ομοφυλοφιλία τους στη μούρη όπως κι εγώ δεν τρίβω την ετεροφυλία μου στην δικιά τους. Γιατί σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και δεν κοιτάμε να κάνουμε το κομμάτι μας γράφοντας τους πάντες τριγύρω στις μπάλες μας.
Για το #6: Μπορείς να ορίσεις τι σημαίνει «τρίβω την ετεροφυλία/ομοφυλοφιλία μου στη μούρη κάποιου»; Αυτοί οι φίλοι που λες ότι έχεις, νιώθουν άνετα να σου μιλήσουν για τις σχέσεις τους; Για τις απογοητεύσεις ή τα ερωτικά καρδιοχτύπια; Σου μιλούν για τα τυχόν προβλήματα με την οικογένειά τους, ή ακόμα και τα πρακτικά ζητήματα της ζωής τους; Ή πρέπει να αυτολογοκρίνονται ώστε να μην αναφέρεται ποτέ τίποτα σχετικό με τη ζωή τους που συνδέεται με το γεγονός ότι είναι γκέι;Αυτά που ανέφερα θεωρούνται «τρίψιμο στη μούρη»; Προκαλούν; Και τελικά ποιος ορίζει την πρόκληση; Για κάποιον πρόκληση είναι το δημόσιο σεξ (και ορθώς) για τους περισσότερους απ' τους «εγώ δεν έχω πρόβλημα, αλλά...» είναι και μόνο η δημόσια παρουσία. Αν τυχόν κάποιος φίλος με έκοβε καθώς του μιλούσα για πράγματα καθημερινά (όπως είναι και τα γκομενικά) λέγοντάς μου «δε με νοιάζουν αυτά, μη μου τα τρίβεις στη μούρη», απλά δεν θα ήταν φίλος. Όπως και με το που θα μου έλεγε μια φίλη ότι χώρισε ή ότι γνώρισε κάποιον ή ότι έχει ένα πρόβλημα, αν εγώ της έλεγα «δε με νοιάζει η ετεροφυλοφιλία σου, ούτε τι κάνεις στο κρεβάτι σου» όχι απλά δε θα ήμουν αληθινός φίλος, αλλά θα ήμουν ένας κοινός μαλάκας. Φίλοι είναι αυτοί που όταν είναι μαζί μπορούν να είναι ο εαυτός τους. Όταν αρχίζουμε να βάζουμε όρια, ότι «ναι θα είμαστε φίλοι αρκεί να μην προκαλείς» ή «μην μιλάς για τη σεξουαλικότητα» τότε ας ξεκόψουμε μια ώρα αρχύτερα.
Δλδ όταν βλέπεις ένα straight ζευγάρι στο δρόμο πιασμένους χέρι χέρι τους σταματάς και τους λες "όπα,παιδιά μη μου τρίβετε την ετεροφυλοφιλία σας στα μούτρα";Η και αν ακόμη δεν τους σταματάς το σκέφτεσαι;
Το αστείο της υπόθεσης είναι το παιδί αυτό ως μοντέλο θα πρέπει να εργαστεί σε ένα χώρο στον οποίο εργάζονται πάρα πολλοί ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες. Φέρνω ως παράδειγμα τους Dsquared, αν επρόκειτο να συνεργαστεί μαζί τους σε μια φωτογράφιση, θα τους πει παιδιά μην προκαλείτε..!?
Αντί να αφήσετε τον εαυτό σας ελεύθερο και να χαρείτε τον έρωτά σας και γενικά να κάνετε ό,τι σας αρέσει, κάθεστε και ασχολείστε με τον καθένα τι θα πει. Και με το ζόρι να σας αποδεχτούν. Δεν θα το κάνουν. Μου βγάζει περισσότερο κόμπλεξ απο μέρους σας και λιγότερο στον κάθε στενόμυαλο. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσάς κύριε Δημοκίδη, έβαλα δεύτερο πληθυντικό για την οικονομία της συζήτησης
Αν και στρειτ αυτο το επιχειρημα μου θυ.ιζει αυταπου λεγονται για τις γυναικες που παραπονιουνται για σεξισμο (ή κι αλλες ομαδες που δεν ανηκουν στην κυριαρχη κουλτουρα του λευκου στρειτ αντρα). Δηλαδη αφου ειστε ισες τι χτυπιεστε να το αποδειξετε? Καθιστε μερικους αιωνες ετσι κι αρκει η δικη σας πεποιθηση ισοτητας, δεν χρειαζεστε αλοδειξεις απο τους αλλους, βγαζει ανασφαλεια. (!)Σορρυ αλλα ετσι ακομα κυνηγι μαγισσων θα ειχαμε.
Η ελευθερία του καθενός δυστυχώς ή έυτυχώς περνάει στα χέρια των άλλων.Φυσικά και οι gay έχουν κομπλαριστεί και βιώνουν άγχη που εσείς δεν βιώνετε και εν μέρει για αυτό θεωρώ ότι κλείνονται στις στρούγκες τους εκτός από μία μέρα τον χρόνο όπως και, ναι, θέλει να βρεις κότσια για να βγεις από αυτές, αλλά θα βοηθούσε πραγματικά να κάνατε εσείς οι φίλοι τους κάτι γι αυτούς μιας και κρατάτε μαζί με όλους τους υπόλοιπους όπως προείπα την ελευθερία στα χέρια σας. Πάντα το λεγα και θα το λέω, οι gay δεν εχουν κομπλαριστεί άτοπα και δεν είναι παρά επειδή πληρώνουν τα ΚΥΡΙΑΡΧΑ κόμπλεξ των ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ υπολοίπων. Αν οι straight δεν λύσουν τα δικά τους θέματα, οι gay δεν πρόκειται ποτέ να λύσουν τα δικά τους. Λύστε τα, και κρίνετέ τους ελεύθερα, μετά.Δεν θα πετούσα έτσι το μπαλάκι αν οι γκει δεν αποτελούσαν μειονότητα-πέρα από μειονεξία.
@intefix kai @Miss αγάπες μου αν δε σας έχει τύχει να φιλήσετε τη/τον σύντροφό σας και να δείτε στα καπάκια μαμά να κρύβει τα μάτια των παιδιών της, θειά να της γυρνάει το μάτι/σταυροκοπιέται, σύντροφο αναρχοκομμούνι των Εξαρχείων να γουρλώνει μάτι και να κοιτάει λες και του σκότωσες τη μάνα, άκυρο γλοιώδη τύπο να σας έρχεται με στιλ "μου τρέχουν τα σάλια" και να λέει "μπράβο κορίτσια! καλά κάνετε! έλα, φιληθείτε πάλι", μάλλον δεν έχετε ΙΔΕΑ για το τι συνεπάγεται το να "κάνουμε ό,τι μας αρέσει" χωρίς να έχουμε "κόλλημα". Δεν είναι στο μυαλό μας τα προβλήματα, είναι στα μυαλά πολλών άλλων γύρω μας. Δεν είναι καν ανάγκη να είναι πλειοψηφία αυτοί οι κάποιοι κολλημένοι. Αν ένας στους δέκα θέλει να μου σπάσει το κεφάλι επειδή φίλησα την κοπέλα μου, είναι αρκετός για να απειληθεί δυνητικά η σωματική μου ακεραιότητα ένα σάββατο βράδυ σε έναν οποιοδήποτε τυχαίο χώρο με πάνω από 10 άτομα. Αλλά φυσικά είστε αρκετά τυχεροί/ές για να μην έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τέτοιου τύπου θέματα, οπότε φυσικά και οι γκέι τα επινοούν και τα παραλένε μωρέ, κατά την αποψάρα σας.
Intefixγι αυτό λέω συνέχεια ότι όταν μιλάτε για γκέι, εννοείτε πολύ συγκεκριμενη κατηγορία ανθρώπων. Πες σε έναν παιδίατρο που εργαζεται στην επαρχία και θελει να συζήσει με τον σύντροφό του να το κάνει. Ή έναν δάσκαλο. Ή πες σε έναν γκέι αστυνομικό να μην λεει ψέματα όταν τον ρωτάνε οι συναδελφοι στο τμήμα. Ή έναν αθλητή στο γήπεδο κλπ κλπ Νομίζω καταλαβαίνεις τις συνέπειες....Και δε μιλάμε για κάτι κραυγαλέο. Απλή και καθημερινή ζωή, που για εσάς είναι αυτονόητη....Give us a break....
Σωστό και φυσικά χιουμοριστικό. Να πούμε όμως, επειδή ακριβώς λόγω άγνοιας, μερικά αστεία αναπαράγουν στερεότυπα: γκέι μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε που εχει μεγαλώσει με οποιοδήποτε τρόπο. Δηλ με GI JOE και φορτηγά και ποδόσφαιρο. Ομοφυλοφιλία βασικά σημαίνει με ελκύει το ίδιο φύλο, όχι εχω χαρακτηριστικά του αντίθετου φύλου. (Με πολλές παραλλαγές βέβαια). Η συντριπτική πλειοψηφία των γκέι ΔΕΝ εχει θηλυκά χαρακτηριστικά, συμπεριφορά, ψυχισμό(!) ορμόνες (!)κλπ απλά της αρέσει το ΙΔΙΟ. Και δεν γίνονται γυναίκες όταν πάνε με άλλο άντρα... Αυτό είναι το πιο δύσκολο να καταλάβει ο κόσμος. Τις "παραλλαγες" ή την εξωτερική διαφορετικότητα, τα βλεπει τα γνωρίζει. Λεω συχνά σε στρέιτ ότι αν ήξεραν πόσοι και ποιοι είναι γκέι γυρω τους, θα τους φαινόταν τελείως φυσικό. ΥΓ φυσικά ολοι όταν ακούν γκέι όπως και στη βουλή, σκέφτονται μόνο τους άντρες. Οι λεσβίες....δεν πειράζει...ΥΓ 2Αυτοί που λένε ότι οι γκέι άντρες είναι σαν γυναίκες, δηλ ένα ζευγάρι αντρών μετατρέπεται σε δυο λεσβίες;;;;; Αστεία πράγματα....Ή ότι ο ένας είναι ο άντρας (ο κανονικός, δηλ όχι και πολύ γκέι) και ο άλλος η γυναίκα....ο γκέι δηλαδή! Όχι ότι είναι κακό όταν συμβαίνει κι αυτό αλλά κατα βαση ΔΕΝ συμβαίνει. Πάρτε για παράδειγμα πώς ερμήνευσε ο πολύς κόσμος τις δηλώσεις Γκλέτσου. ΥΓ 3 Εχω παρατηρήσει εμπειρικά ότι η εικόνα που σοκάρει πιο πολύ στο δρόμο είναι αυτή δυο αρρενωπών αντρών με κοστούμια, χέρι χέρι.
Πες τα Χρυσόστομε, ΤΟ ωραίο είναι όταν ακούς από gay ή bisexual ότι είναι straight ουσιαστικά γιατί όταν πάνε με άντρες έχουν το "πάνω χέρι" στο κρεβάτι, εκεί γελάει και ο κάθε πικραμένος!!