ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Έλληνας πολίτης πήγε στο Ευρωδικαστήριο για να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας

Έλληνας πολίτης πήγε στο Ευρωδικαστήριο για να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας Facebook Twitter
4

Δεν τα κατάφερε να διαγράψει το ελληνικό χρέος, ένας Έλληνας πολίτης που προσέφυγε στο Ευρωδικαστήριο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε σήμερα προσφυγή του Αλ. Αναγνωστάκη, η οποία αποσκοπούσε στο να καταστεί δυνατή η διαγραφή του ελληνικού "επαχθούς δημοσίου χρέους" επειδή η χώρα βρίσκεται "σε κατάσταση ανάγκης".

Το Ευρωδικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εν λόγω προσφυγή δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα με βάση τις Συνθήκες της ΕΕ.


Συγκεκριμένα στις 13 Ιουλίου 2012, ο Αλέξιος Αναγνωστάκης, υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας πολιτών (ΕΠΠ) με τίτλο «Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη της αλληλεγγύης».

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να καθιερωθεί στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η «αρχή της καταστάσεως ανάγκης, κατά την οποία, οσάκις η εξυπηρέτηση επαχθούς χρέους απειλεί την οικονομική και πολιτική υπόσταση κράτους, η άρνηση καταβολής του χρέους αυτού είναι αναγκαία και δικαιολογημένη».

Στην πρόταση της ΕΠΠ μνημονεύεται ως νομική βάση για την έκδοσή της η οικονομική και νομισματική πολιτική. Ωστόσο, με απόφαση της 6ης Σεπτεμβρίου 2012, η Επιτροπή απέρριψε την αίτηση καταχωρίσεως της προτάσεως του Αλ. Αναγνωστάκη για τον λόγο ότι η πρόταση αυτή προδήλως δεν ενέπιπτε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Κατόπιν τούτου, ο Αλ. Αναγνωστάκης προσέφυγε ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αίτημα την ακύρωση της αποφάσεως της Επιτροπής.


Με τη σημερινή απόφασή του, το Γενικό Δικαστήριο απορρίπτει την προσφυγή του Αλ. Αναγνωστάκη και επιβεβαιώνει ότι η Επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα να προτείνει στον νομοθέτη της ΕΕ την καθιέρωση της αρχής κατά την οποία το επαχθές δημόσιο χρέος των χωρών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης θα έπρεπε να μπορεί να διαγραφεί.

4

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΙΣΡΑΗΛ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ

Διεθνή / Ισραηλινός αστυνομικός πέταξε χειροβομβίδα κρότου-λάμψης σε αυτοκίνητο με Παλαιστίνιους

Οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν αποπροσανατολισμό, όμως μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς όταν εκρήγνυνται σε μικρή απόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ META INSTAGRAM ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Ινδία: Ζητά από τη Meta να αφαιρέσει διαφημίσεις με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων στο Instagram

Η εξέλιξη έρχεται μετά από έρευνα του BBC Eye, η οποία διαπίστωσε ότι το Instagram προέβαλλε επί πληρωμή διαφημίσεις στην Ινδία που προωθούσαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΝΟΔΟ ΝΑΤΟ ΤΟΥΡΚΙΑ

Διεθνή / Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα: Θερμή υποδοχή Ερντογάν σε Τραμπ - «Εξετάζουμε την πώληση F-35 στην Τουρκία»

Η άφιξη Τραμπ στην Τουρκία και ο τρόπος υποδοχής του αναδεικνύουν το ιδιαίτερα στενό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις σχέσεις Άγκυρας-Ουάσιγκτον, όπως επισημαίνουν αμερικανικά μέσα
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΕΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΝΤΕΠΤΟΚΡΑΣΙ ΣΕ ΓΙΟΥΕΣΠΙ
Όντως χαζομάρες...οι διαγραφές και οι ελαφρύνσεις χρέους στέκουν νομικά μόνο για χώρες μεγάλου βεληνεκούς. Οι μικρές, κακές, τεμπέλικες χώρες πρέπει να πληρώσουν τα πάντα.
Αν εννοείς τη διαγραφή χρέους που έγινε μετά το πόλεμο στη Γερμανία να σου θυμίσω ότι αυτό έγινε γιατί η χώρα ήταν υπό την κατοχή των συμμάχων. Και όπως και νά 'χει αν ήταν με μια προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να σβήνονταν χρέη κανείς δε θα δάνειζε κανέναν.