Ποιες παραλίες της Αττικής έχουν «Γαλάζια Σημαία»;

Ποιες παραλίες της Αττικής έχουν «Γαλάζια Σημαία»; Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Ατελιέ/ LIFO
6

Καράβι/Σχοινιάς, Μαραθώνας

Απέχει 45,2 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και 28,9 χλμ. από την Κηφισιά. Σε έναν παραθαλάσσιο χώρο 30 στρεμμάτων θα βρείτε πραγματικά ό,τι χρειάζεστε. Ξαπλώστρες, beach bar, εστιατόρια, εξαιρετικές εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ (windsurfing, sup κ.ά.), τέσσερα γήπεδα με υψηλής ποιότητας άμμο για beach volley κ.λπ. Extra tip: Διαθέτει ιδιωτικό πάρκινγκ 1.500 θέσεων.

Μπρεξίζα

Οργανωμένη, αμμουδερή παραλία που βρίσκεται πέντε λεπτά με το αυτοκίνητο έξω από τη Νέα Μάκρη κι έχει πάρει το όνομά της από τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο της περιοχής. Σε πολύ κοντινή απόσταση θα βρείτε ταβέρνες, καφετέριες και διάφορα καταστήματα.


Ακτή Βουλιαγμένης

Οργανωμένη και προσβάσιμη, διαθέτει αποδυτήρια, χώρους WC, ντουζιέρες, δωρεάν πάρκινγκ, free wi-fi Ιnternet, παιδική χαρά, γήπεδα τένις-μπάσκετ-βόλεϊ, ιατρική περίθαλψη και ναυαγοσωστικές υπηρεσίες. Είσ.: €4 & €3 (μειωμ.). Εxtra tip: Η χρήση ομπρέλας και ξαπλώστρας για τους επισκέπτες είναι δωρεάν.

Αγία Μαρίνα, Αίγινα

Η πρώτη παραλία σε όλο τον Αργοσαρωνικό που βραβεύτηκε με Γαλάζια Σημαία. Έχει μεγάλη αμμουδιά και ρηχά νερά, ενώ περιβάλλεται από μεγάλα και πυκνά πεύκα.

Λαγονήσι (Grand Beach, Mediterraneo, Κοχύλια)

Οι τρεις παραλίες που βρίσκονται διαδοχικά μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ομώνυμου ξενοδοχείου, πάνω στη μικρή χερσόνησο της περιοχής, συνθέτουν ένα αμμουδερό και καλά οργανωμένο παραθαλάσσιο κομμάτι που περιβάλλεται από πεύκα και φοίνικες. Απέχει από την Αθήνα 40 χλμ. και εξυπηρετείται από λεωφορειακές γραμμές. Για τιμές εισόδου στην πλαζ κ.λπ. μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.lagonissiresort.gr.

Α' Πλαζ Βούλας

Εύκολα προσβάσιμη και οργανωμένη παραλία με στάση του τραμ απέξω και όλες τις γνωστές παροχές.

Αστέρας Βουλιαγμένης

Βρίσκεται στην προέκταση του ομώνυμου ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Το όριο χωρητικότητας (1.000 άτομα) δεν επιτρέπει τον συνωστισμό και εξασφαλίζει την καλύτερη εμπειρία στον επισκέπτη. Διαθέτει εγκαταστάσεις για σπορ στην παραλία και στη θάλασσα, εστιατόριο αλλά και χώρο μη καπνιζόντων. Λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 ως τις 24:00 και η είσοδος έχει την εξής χρέωση: Δευτ.-Παρ. €15 για τους ενήλικες και €8 για παιδιά από 5 έως 12 ετών, ενώ το Σ/Κ, €25 και €13 αντίστοιχα.

Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη

Μία από τις ωραιότερες θάλασσες εντός της Αττικής. Η γνωστή οργανωμένη παραλία στο Αυλάκι είναι σε θέση να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό λουομένων, αφού διαθέτει τουαλέτες πολυτελείας, αποδυτήρια, ντους, ξαπλώστρες, καρέκλες και μεγάλες οικογενειακές ομπρέλες.

Μαύρο Λιθάρι, Eden Beach

Θα την πετύχετε λίγο πριν φτάσετε στην Ανάβυσσο, αν και με τη δημοτικότητα που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια είναι απίθανο να μην έχετε κολυμπήσει εκεί κάποια στιγμή. Διαθέτει καθαρά νερά και πλούσιες παροχές. Μοναδικό μειονέκτημα είναι πως τις αργίες, τα Σαββατοκύριακα και τις καλοκαιρινές ώρες αιχμής θα περιμένετε πολύ για να βρείτε ξαπλώστρα.


Κακιά Λαγκάδα, Κύθηρα

Ναι, είναι λίγο γελοίο να κατατάσσουμε παραλία των Κυθήρων στην Αττική, αλλά έτσι είναι το σωστό διοικητικά. Μεταξύ άλλων, στην παραλία υπάρχει καντίνα, ομπρέλες-ξαπλώστρες, ενώ συχνά διοργανώνονται ειδικές βραδιές με ζωντανή μουσική και τη συμμετοχή συγκροτημάτων.

Βάρκιζα

Από τις πιο κοντινές στο κέντρο της Αθήνας παραλίες. Διαθέτει πολλές επιλογές και μαγαζιά με φαγητό, είτε επιλέξετε την οργανωμένη είτε την ελεύθερη παραλία.

Buzz
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Διεθνή / Αμερικανικές εκλογές: Ποιον από τους δύο υποψήφιους προτιμούν τα δημόσια πρόσωπα;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Τι δηλώνουν οι υποψήφιοι; Και ποια θέση παίρνουν κάποιες διασημότητες μεταξύ των δύο μονομάχων των επόμενων εκλογών;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Βιβλίο / Τα βραβεία Νόμπελ Λογοτεχνίας της τελευταίας δεκαετίας

Όλοι οι συγγραφείς και ποιητές (ακόμα και μουσικοί, για τον ποιητικό τους λόγο) που βραβεύτηκαν από τα μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας για το έργο τους από το 2011 μέχρι και φέτος και οι λόγοι για τους οποίους τους επέλεξαν.
THE LIFO TEAM
Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Διεθνή / Ruth Bader Ginsburg: Η ζωή της μέσα από τα δικά της λόγια

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις της από συνεντεύξεις, ομιλίες και δηλώσεις που συνθέτουν το προφίλ μιας εμβληματικής προσωπικότητας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του αγώνα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Ελλάδα / Δέκα μαραθωνοδρόμοι μοιράζονται την εμπειρία τους από τον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας

Στον αυριανό 36ο Μαραθώνιο έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών και η διαδρομή θα έχει φέτος συμβολική σημασία. Μιλήσαμε με 10 δρομείς που θα είναι εκεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Στη Lifo έχει δημοσιευθεί λίστα με τις κατάλληλες κ ακατάλληλες παραλίες της Αττικής από την ΠΑΚΟΕ. Διαβάζοντας την σε κάνει να αναρωτιέσαι. Κάντε τον κόπο και ρίξτε μια ματια.
Πως επιλέγονται οι παραλίες, ποια είναι τα κριτήρια για την αξιολόγησή τους και ποιος την κάνει; Δεν έχω αντιληφθεί κάποιον επίσημο φορέα που να κάνει αυτό το έργο. Κάνω λάθος;
χαχαχαχαχαχα!αυλακι???δεν ξερω αν ειναι οντως ετσι παντως εγω πηγαινα εκει για 10 χρονια και η παραλια ηταν απαισια!ειναι οντως οργανωμενη αλλα αφενος η εισοδος τους ηταν πανακριβη ειδικα σε σχεση με την ποιοτητα της θαλασσας και αφετερου η θαλασσα ηταν αισχος! τι να πω ισως εφτιαξε!
Θα έλεγα ότι είστε υπερβολικός, Gary96. Η παραλία είναι μια χαρά. Με ωραία ψιλή άμμο και διάφανα νερά. Τόσο καλή που δεν το πιστεύουμε (που λέει ο λόγος) με τους φίλους που πηγαίνουμε εκεί. Με την έννοια ότι τέτοια θάλασσα δεν πιστεύει κανείς ότι θα έβρισκε στην Αττική (διευκρινίζω ότι σε Βάρκιζα, Βουλιαγμένη κ.λπ. έχω χρόνια να πάω). Συμφωνώ στο ότι η είσοδος θα μπορούσε να είναι φθηνότερη.