Η Noomi Rapace θα παίξει την Μαρία Κάλλας

Η Noomi Rapace θα παίξει την Μαρία Κάλλας Facebook Twitter
1

 

 

Η Σουηδέζα ηθοποιός Noomi Rapace θα ενσαρκώσει την θρυλική ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας σε μια βιογραφική ταινία που θα έχει ως επίκεντρο την πολυσυζητημένη σχέση της με τον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση για 2 περίπου δεκαετίες.

To φιλμ θα έχει τίτλο Callas και θα το σκηνοθετήσει η Niki Caro. Θα είναι βασισμένο σε δικό της σενάριο από την βιογραφία του Alfonso Signorini ‘Too Proud, Too Fragile”.

«Αυτή η ταινία είναι για μια καταπληκτική γυναίκα που η μεγαλύτερη επιθυμία της ήταν να ζήσει μια κανονική ζωή με τον άντρα της επιλογής της. Η Κάλλας ήταν μια θεά που ήθελε να είναι μια κανονική γυναίκα αλλά ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε», είπε ο παραγωγός της ταινίας Guido De Angelis.

Η Κάλλας, μια από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες όπερας όλων των εποχών ξεκίνησε μια θυελλώδη σχέση με τον Ωνάση το 1957 όταν ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Giovanni Battista Meneghini. Η σχέση υποτίθεται έληξε το 1968 όταν ο επιχειρηματίας την άφησε για την Jackie Κennedy αλλά το ζευγάρι συνέχιζε να συναντιέται για αρκετά χρόνια αργότερα. Η Κάλλας πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1977 στην ηλικία των 53 ετών και ο Ωνάσης δύο χρόνια νωρίτερα στην ηλικία των 69.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν η ταινία θα αγγίξει όλες τις πτυχές της ζωής της Κάλλας: την σχέση της με την αυταρχική μητέρα της, την δραματική απώλεια κιλών το 1953-54 και μια θρυλική διαμάχη με Ιταλίδα σοπράνο Renata Tebaldi στις αρχές της δεκαετίας του ’50.

Η θρυλική τραγουδίστρια επίσης προκαλούσε την οργή των κριτικών με την συμπεριφορά της ντίβας. Το 1958 προκάλεσε σκάνδαλο όταν κατηγορήθηκε ότι άφησε την σκηνή στην μέση μιας εμφάνισης μπροστά στον Πρόεδρο της Ιταλίας.

Η 35χρονη Rapace έγινε γνωστή από τον ρόλο της σαν Lisbeth Salander στην σουηδική εκδοχή του ‘Κοριτσιού με τα Τατουάζ’ πριν μετακομίσει στο Χόλιγουντ.

Άλλες βιογραφίες της Κάλλας περιλαμβάνουν το ‘Callas Forever’ του Franco Zeffirelli με πρωταγωνίστρια την Fanny Ardant ενώ μπορεί να δούμε και την Meryl Streep να την ενσαρκώνει σύντομα σε μια τηλεταινία που λέγεται ότι ετοιμάζει το HBO.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.