Υπάρχει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα;***

Υπάρχει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα;*** Facebook Twitter
16

Λέγεται πως καθαρή φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα δεν υπάρχει, γιατί πάντα ένας από τους δύο, είτε προσωρινά είτε όχι, θα δει τον άλλον ερωτικά. Μπορεί να είναι μία σκέψη που θα περάσει στιγμιαία από το μυαλό του ενός. Μπορεί αυτή η σκέψη να υπάρχει αλλά κανείς να μη θέλει να το παραδεχτεί και τελικά, κάποια στιγμή, να γίνει έμμονη ιδέα και να μη μπορεί άλλο να μένει ανέκφραστη. Και εγώ γενικά αυτής της άποψης ήμουν αν και νόμιζα πως είχα βρει την δική μου εξαίρεση.

Με τον Χρήστο από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε ταιριάξαμε απίστευτα σαν χαρακτήρες. Δεν ξέρω αν ήταν η ειλικρίνεια του ή το χιούμορ του αυτό που μου προξενούσε ενδιαφέρον αλλά ο χαρακτήρας του -αν και εκ πρώτης όψεως καμία σχέση με τον δικό μου- τελικά κατάφερε να σπάσει όλες μου τις άμυνες και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η επικοινωνία μας έγινε καθημερινή και απαραίτητη. Ο Χρήστος με έχει ακούσει αμέτρητες ώρες να του μιλάω για τους φίλους μου, για το τι μου αρέσει, για το τι όχι, με έχει δει να κλαίω για τους γονείς μου, με έχει δει στα χειρότερα μου, έχει υπομείνει κάθε μου γκρίνια και δυστροπία και δεν υπάρχει τίποτα σημαντικό που να έχει γίνει στη ζωή μου όσο είμαστε φίλοι που να μη το ξέρει και να μη το έχει κοροϊδέψει (μεγάλο πειραχτήρι). Βέβαια ήταν πάντα δίπλα μου και σε όλες τις χαρούμενες στιγμές, όταν ερωτεύτηκα, όταν πήρα σκύλο , όταν αποφοίτησα, ακόμα και όταν τελικά ξεπέρασα ένα ασήμαντο θέμα υγείας.

Όσο και να κρατήσει ό,τι ωραίο δημιουργήσετε, στο τέλος δεν χάνεις απλά έναν τυχαίο άνθρωπο που ήρθε στη ζωή σου και αποκτήσατε μια-δυο κοινές εμπειρίες, αλλά χάνεις έναν φίλο.

Όσο καιρό γνωριζόμαστε, δηλαδή πέντε χρόνια, έχουμε τσακωθεί μόνο μία φορά. Όταν όμως τα ξαναβρήκαμε δεθήκαμε ακόμα πιο πολύ. Θυμάμαι μάλιστα πως την μέρα που είχαμε ξαναμιλήσει μετά τον τσακωμό , ένιωθα η πιο χαρούμενη κοπέλα στη γη. Όσο περίεργο και αν είναι, τον Χρήστο δεν τον είχα δει ποτέ ερωτικά, ούτε λίγο, ούτε μια στιγμή, καθόλου. Εννοείται πως τον αγαπούσα σαν τίποτα αλλά δεν είχα κανένα θέμα να τον βλέπω με άλλες. Μάλιστα μία φορά του είχα κάνει και κατάσταση με μία γνωστή μου που του άρεσε, χωρίς να νιώσω ούτε λεπτό τη παραμικρή ζήλια ή ενόχληση. Και εκείνος από όσο ξέρω δεν με έβλεπε ερωτικά, είχε ακούσει τα τόσα για τους γκόμενους μου και ποτέ δεν αντιδρούσε περίεργα, άλλωστε αν ήθελε , θα είχε αρκετούς τόπους να με ρίξει με όλα όσα ήξερε. Απόψεις τις οποίες μου επιβεβαίωσε μία μέρα που καθόμασταν σπίτι μου μαζί με μία άλλη φίλη μου που μας πέταξε μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι "εσείς οι δυο πρέπει να κάνετε κάτι!". Εγώ είπα αποκλείεται ενώ εκείνος βιάστηκε να γελάσει και να με κοιτάξει ειρωνεύοντας την κοπέλα. Όμως , όπως φάνηκε στη συνέχεια, το "αποκλείεται" το γέλιο και την ειρωνεία , θα τα πληρώναμε πολύ ακριβά, ή τουλάχιστον εγώ αν όχι και οι δύο.

Απόγευμα μιας Τετάρτης μαθαίνω κάτι πολύ σοβαρό το οποίο προφανώς δεν μπόρεσα να σηκώσω μόνη μου και έτσι έσπευσα να πάρω τηλέφωνο τον Χρήστο, να έρθει από το σπίτι, να με παρηγορήσει και να πιούμε. Και "είχε μια ψύχρα αυτή η Τετάρτη και ένα παράπονο αυτή η ζωή" που τελικά έγιναν πολλά με την εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν ξέρω αν έφταιγε το ποτό, η κατάσταση μου, οι πλάκες που κάναμε τελευταία μεταξύ μας περί σεξ ή η απόφαση μας να δούμε ταινία (..γιατί όταν λέμε "να δούμε ταινία" όλοι ξέρουμε τι γίνεται). Τα μπουκάλια άδειαζαν το ένα μετά το άλλο, μέχρι που κάποια στιγμή ανοίξαμε το λάπτοπ και με πήρε αγκαλιά να με στηρίζει (τα ποτά και τα ξενύχτια...) για να δούμε την πολυπόθητη ταινία. Και ξαφνικά ο χρόνος άρχισε να κυλάει αργά . Στην αγκαλιά του ένιωθα λες και πρώτη φορά με αγκαλιάζει κάποιος, λες και όλα δεν έχουν σημασία, λες και ότι γίνει δε θα με επηρεάζει πια γιατί είμαι ασφαλής. Ένιωθα αυτό που είχα ανάγκη να νιώσω, Ασφάλεια. Το ένα έφερε το άλλο και έξι ώρες μετά, μας βρήκαν...αγκαλιά στο κρεβατι αλλά πλέον με άλλο τρόπο, όταν ο Χρήστος συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να γυρίσει.

Η πόρτα κλείνει και ξεσπάω σε κλάματα. Πείτε ότι ήταν το σοκ που δεν έβλεπα τον καλύτερο μου φίλο όσο φιλικά νόμιζα, πείτε ότι ήταν η δύσκολη μέρα που είχε περάσει αλλά εγώ δε σταμάταγα να κλαίω. Βέβαια, λίγο ήξερα τότε γιατί πιο μετά θα μάθαινα, ότι ο κολλητός μου ο Χρήστος που δεν πλησιάζει κοπέλα στα πέντε μέτρα αν δεν την βλέπει σοβαρά, έκανε μια μικρή εξαιρεσούλα για...την φίλη του. Έτσι λοιπόν, εγώ που "μαζί του? ΠΟΤΕ!" που "τον βλέπω μόνο φιλικά, μη λέτε βλακείες" που "ποτέ δεν έπαιζε τίποτα μεταξύ μας" έχασα τη μπάλα, σε αντίθεση με εκείνον. Αν λοιπόν είχα μία αμφιβολία για την θεωρία περί αγνής φιλίας ανάμεσα στα δύο φύλα τώρα μπορώ να το πω με σιγουριά,δεν υπάρχει. Και επειδή στη περίπτωση μου τα πράγματα είχαν άσχημη κατάληξη, μπορώ να σας πω πως το να μπλέξεις με έναν φίλο σου είναι διπλά οδυνηρό. Όσο και να κρατήσει ό,τι ωραίο δημιουργήσετε, στο τέλος δεν χάνεις απλά έναν τυχαίο άνθρωπο που ήρθε στη ζωή σου και αποκτήσατε μια-δυο κοινές εμπειρίες, αλλά χάνεις έναν φίλο.

Έχω γράψει τόσα όμως και ακόμα δεν μπορώ να καταλήξω. Τι να είχε γίνει άραγε αν ο Χρήστος συγκρατιόταν και δεν με φιλούσε εκείνο το βράδυ ή πως θα είμασταν αν είχε συνεχίσει όλο αυτό μεταξύ μας; Σενάρια και υποθέσεις, μπορώ να κάνω αμέτρητα πλέον όμως δεν έχουν σημασία. Δεν τον παίρνω πια τηλέφωνο για να του πω τα νέα μου, δεν με παίρνει μαζί του στο γήπεδο για να δούμε την ομαδάρα (πανάθα εννοείται), ούτε βγαίνουμε για να φάμε μέχρι σκασμού. Πλέον δεν μιλάμε και δε μαθαίνω τα νέα του. Ίσως είναι φάση και θα περάσει. Ίσως πάλι και όχι. Άρα τελικά, τι είναι καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις; Να μιλάς, να εκδηλώνεσαι και να ρισκάρεις να χάσεις τα πάντα ή να τα κρατάς μέσα σου χωρίς να ξέρεις τι μπορεί να χάνεις; Δεν ξέρω, δεν ξέρω αλλά μάλλον όλοι αυτοί που λένε ότι "τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στα φιλικά παιχνίδια" έχουν ιστορίες με πιο αίσιο τέλος από την δική μου. Αλλά και πάλι, ρισκάρεις να παίξεις ένα τέτοιο παιχνίδι;

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
Λυπάμαι που έχασες το φίλο σου αλλά θα συμφωνήσω με τον exist λέγοντας ότι δεν αποδεικνύει κάτι η ιστορία σου, ούτε καν για σένα. Θα μπορούσατε να το ξεπεράσετε, θα μπορούσατε να τα φτιάξετε, χίλιες δυο εκβάσεις. Επίσης οι bi που εν γένει ελκύονται και από τα δύο φύλα, τι; Δεν μπορούν να έχουν πραγματικούς φίλους; Τέλος πάντων, διαφωνώ κάθετα με τη γενίκευση, αλλά και πάλι σε δικαιολογώ γιατί κάπως πρέπει να αιτιολογήσεις την απώλεια του φίλου σου (δεν έφταιγαν οι χειρισμοί αλλά ο παγκόσμιος νόμος που απαγορεύει τη φιλία ανδρών γυναικών). Σόρρυ δεν θέλω να γίνω σκληρή αλλά είναι αλήθεια.
Όχι δεν υπάρχει! Σε καμία περίπτωση. Εκτός και αν είσαι gay ή δεν σ'αρέσει το κορίτσι. Αλλιώς αργά η γρήγορα τα συναισθήματα θα ανθίσουν και η κατάσταση θα γίνει βασανιστική όταν θα τη βλέπεις να "τραβιέται" με το αγόρι της και θα σου λέει και λεπτομέρειες κτλ Θα είναι μαχαιριά στην καρδιά και αδιέξοδο γιαυτό εξέφρασε τα συναισθήματα σου από την αρχή όσο δύσκολο και αν φαίνεται. Friendzone sucks. Μιλάει ένας παθών...
Ναι, υπάρχει φιλία. Η μεγαλύτερη. Κρύβει έρωτα? Ναι. Οπωσδήποτε. Τον μεγαλύτερο. Μπορεί να είναι απλά μαγικό. Και όσο μαγικό είναι, τόσο περισσότερο πονάει κάθε μέρα που περνάει και νιώθεις πως θα χάσεις τα πάντα. Δεν χάνεις μόνο μια καλή φιλία, δεν χάνεις μόνο μια υπέροχη σχέση γεμάτη έρωτα. Χάνεις τον κόσμο ολόκληρο. Τον ουρανό με όλα του τα αστέρια.Γλυκιά μου, αν διαβάζεις, δεν θέλω να σε χάσω ποτέ.
Η εξέλιξη μιας τέτοιας φιλιας εξαρτάται απο πολλους παράγοντες. Απο προσωπική εμπειρία πάντως εχει εξελιχθεί σε σχέση κ εχει παραμείνει κ φιλία. Δεν μπορουμε να τα βαζουμε ολα σε ενα τσουβάλι... υπαρχει φιλία μεταξυ αντρα κ γυναίκας. Δεν είναι ολα ασπρα ή μαύρα
ειχα ρωτησει μια γιαγιακα καποια στιγμη κατα το παρελθον εαν μπορει ενας αντρας να ειναι φιλος με μια γυναικα. η απαντηση της ηταν η εξης. βεβαιως παιδακι μου και μπορει. οσο η φωτια με το μπαρουτι...
Λοιπόν κοίτα,εγώ μπορώ να σου πω ότι αυτό που σου συνέβη όχι μόνο δε μπορεί να περιοριστεί ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα αλλά και σε δύο φίλους ή δύο φίλες...Τα πράγματα μπερδεύονται πολύ περισσότερο όταν ο παλιός σου φίλος δεν είναι πια φίλος αλλά κάτι άλλο που δεν ξέρεις και δεν μπορείς να καθορίσεις γιατί δεν ξέρεις αν θες, αν θέλει και πόσο μάλλον αν το θέλετε και οι δύο μαζί. Εγώ με τον κολλητό μου έχουμε απομακρυνθεί πολύ και μου λείπει αφάνταστα ο παλιός μου φίλος. Ήταν πραγματικά το άλλο μου μισό και μου λείπει η φιλία μας, τα αστεία μας, οι ταινίες μας! Αυτό που έγινε μεταξύ μας το θέλαμε και οι δυο αλλά ίσως και να το μετανιώσαμε και οι δυο, δε ξέρω. Τώρα το δύσκολο είναι να κρατήσεις την ισορροπία στην παλιά παρέα και σε εκείνον που αποφεύγεις να δεις και που όταν τον δεις η καρδιά σου βαράει τόσο που νομίζεις ότι σε έχει ήδη προδώσει!
Παρ' τον τηλεφωνο συζητησέ το μαζί του. Η αγάπη δε χωράει εγωισμούς (ουτε η ερωτικη ουτε η φιλική). Δεν αξιζει για χασεις εναν ανθρωπο που σημαινει τοσα για σενα. Δε βρισκονται ευκολα τετοιες σχεσεις.
Ωχ, μια σχεδόν παρόμοια ιστορία με τη δική μου! Φέτος, γιορτάζουμε τα είκοσι χρόνια μαζί.Σχεδόν ξεχάσαμε πως ήταν το διάστημα που ήμαστε απλά φίλοι.Τώρα είμαστε μαζί, σύντροφοι άρα και φίλοι, συνταξιδιώτες, συνομιλητές, ζευγάρι - που αν δώσει το Μέγα Πνεύμα μέρες, θα γεράσει μαζί.Εύχομαι κάτι ανάλογο.
"Αν λοιπόν είχα μία αμφιβολία για την θεωρία περί αγνής φιλίας ανάμεσα στα δύο φύλα τώρα μπορώ να το πω με σιγουριά,δεν υπάρχει."Τεράστια και ανυπόστατη γενίκευση.Το ότι κάτι συμβαίνει σε εμάς και αλλάζει το πως βλέπουμε μια κατάσταση, δε σημαίνει πως ξαφνικά η (νέα) κοσμοθεωρία μας γίνεται από θεωρία... νόμος. Σημαίνει απλά πως στη δική μας συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ίσχυε τελικά η παλιά θεωρία.Εχω μια γυναίκα φίλη (με τα χρόνια που έχουν περάσει λέμε πως είμαστε κολλητοί) και είμαστε φίλοι 18 χρόνια τώρα. Πήγαμε μαζί σχολείο και μείναμε φίλοι και μετά από αυτό. Βλεπόμαστε πάρα πολύ συχνά και αν δε βρεθούμε θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο.Είμαστε και οι δύο straight. Έχει τυχει στο παρελθόν να κάνω σχέση με φίλη της, έχει τύχει και εκείνη να κάνει σχέση με δικό μου φίλο.Ουδέποτε έχει συμβεί κάτι μεταξύ μας.Κάποτε, όταν ήμασταν ακόμα στο γυμνάσιο νομίζω κάποιος μας ρώτησε γιατί δεν είμαστε μαζί αφού ταιριάζουμε τόσο. Θυμάμαι ότι γελάσαμε και οι δύο και προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε ότι απλά επειδή έχουμε διαφορετικά όργανα και τα βρίσκουμε εκτός κρεβατιού, δε σημαίνει πως θέλουμε να τα βρούμε και επάνω σε αυτό.Το σεξ μπορεί να σου προκύψει από πολλά πράγματα: από μια σκέτη καύλα μέχρι από έναν τρελό έρωτα.Αλλά απλά το ότι έχεις αιδοίο και έχω πέος, δεν είναι λόγος αρκετός.Μια και έγραψες την ιστορία σου, να σου πω τι κατάλαβα εγώ:Είσαστε δύο φίλοι που κάποια στιγμή σας προέκυψαν συναισθήματα (επίσης, δεν πάλιωσε λίγο η δικαιολογία για το ποτό; κανέναν από τους δύο σας δε θα έκανε το ποτό να θέλει τον άλλο).Συμβαίνει.Και κάποιες φορές οδηγεί στις πιο γαμάτες σχέσεις, γιατί ξέρεις ήδη τα πάντα για την/τον άλλη/ο και άρα υπάρχει μια οικειότητα που στις σχέσεις μεταξύ αγνώστων αργεί πολύ να έρθει.Κάποιες άλλες φορές όμως, η φιλία πριν το σεξ οδηγεί σε μουδιασμα, σε μια αμηχανία που δε μπορεί πλέον να κρατήσει τη φιλία που υπήρχε.Λυπάμαι που έχασες το φίλο σου. Και λυπάμαι και εκείνον που έχασε τη φίλη του.Αλλά, please...αυτές οι γενικεύσεις του τύπου "εμένα μου κάηκε το φαγητό, άρα οι κουζίνες όλου του κόσμου καίνε τα φαγητά", είναι τουλάχιστον υπερβολές.
αγαπητέ φίλε πολύ ωραία όλα αυτά που λες....αλλά έχουμε κι εμείς πολλές αντίθετες περιπτώσεις να παραθέσουμε...αν μπορείς να υπογράψεις ότι ούτε εσύ ούτε η φίλη σου δεν νιώσατε μέσα σε 18 χρόνια έστω ένα δευτερόλεπτο κάτι άλλο το οποίο καταπνίξατε στο όνομα της φιλίας σας μπράβο σου είσαι εξαίρεση και όχι ο κανόνας...δεν είπαμε ότι κάθε ετερόφυλη φιλία καταλήγει σε σεξ. το "δεν υπάρχει" έγκειται στο δεν υπάρχει ανόθευτη όπως μια ομόφυλη. και όχι φίλε μου δεν υπάρχει ανόθευτη φιλία, χωρίς ένα θραυσματάκι έστω από "κάτι άλλο", μια στιγμιαία σκέψη ένα στιγμιαίο συναίσθημα μεταξύ των δύο φύλων.