Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Βήμα" η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρία, κατέθεσε χτες στην Ασφάλεια Ρεθύμνου για τις τελευταίες επικοινωνίες της με το γιο της, Βαγγέλη.

Η μητέρα του φοιτητή κλήθηκε να δώσει απαντήσει σε ερωτήσεις που είχαν σταλεί από την ασφάλεια Ιωαννίνων στην Ασφάλεια Ρεθύμνου.

 

Σύμφωνα με το Βήμα επανέλαβε ότι είχε επικοινωνήσει με το γιο της μία ημέρα πριν από την εξαφάνισή, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου. Η ίδια υποστήριξε πως το τηλεφώνημα αυτό δεν είχε κάτι ιδιαίτερο και το χαρακτήρισε "τηλεφώνημα ρουτίνας" με διάρκεια περίπου 15 λεπτά.  Το ίδιο βράδυ ο Βαγγέλης Γιακουμάκης επικοινώνησε και με την αδελφή του και μίλησαν περίπου 12,5 λεπτά.

 

«Δεν κατάλαβα το μαρτύριο, που περνούσε ο γιος μου» είπε η μητέρα. Μάλιστα όταν τον ρωτούσαν αν ενοχλείται από τη συμπεριφορά των συμφοιτητών του, εκείνος απαντούσε «κάνουμε πλάκα».

 

Η μητέρα τον ρώτησε γιατί εκείνο το βράδυ δεν θα έβγαινε βόλτα με τους φίλους του και εκείνος της απάντησε πως ήταν πολύ κουρασμένος "Δεν κατάλαβα ότι συνέβαινε κάτι ιδιαίτερο", ομολόγησε η μητέρα ενώ το ίδιο υποστηρίζει και ο πατέρας του Βαγγέλη, ο οποίος επίσης συντετριμμένος αναρωτιέται γιατί δεν κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε στο παιδί του.

 

Την Πέμπτη αναμένεται να εκδοθεί και το πόρισμα του ιατροδικαστή για την ιστολογική και τοξικολογική εξέταση που θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση. Ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες δεν ανατρέπουν το σενάριο της αυτοκτονίας, ως αυτή τη στιγμή.

 

Σε σχέση με τον εκφοβισμό σε βάρος του Βαγγέλη η έρευνα εντοπίζεται σε τουλάχιστον έξι άτομα, κάποια από τα οποία είναι φοιτητές της Γαλακτοκομικής και άλλα έχουν αποφοιτήσει. Το τραγικό είναι ότι εκτός από το βίντεο που έχει ήδη προσκομιστεί φαίνεται ότι έχουν απαθανατιστεί και από άλλους οι σκηνές βασανισμού του Βαγγέλη.