Ζωή Λάσκαρη : ο κόσμος ΚΑΙ θυμάται ΚΑΙ γνωρίζει ΚΑΙ γελά Γιώργο!

Ζωή Λάσκαρη : ο κόσμος ΚΑΙ θυμάται ΚΑΙ γνωρίζει ΚΑΙ γελά Γιώργο! Facebook Twitter
12
Ζωή Λάσκαρη : ο κόσμος ΚΑΙ θυμάται ΚΑΙ γνωρίζει ΚΑΙ γελά Γιώργο! Facebook Twitter

Λέει η Ζωή:

Αγαπητέ Γιώργο,
οφείλω να αποδεχτώ και να παραδεχτώ το μεγάλο μου σφάλμα να πιστέψω σε σένα το 2009. Δεν ήμουν άλλωστε η μόνη. Έβαλες την χώρα σε μια απο τις πιο οδυνηρές περιπέτειες της ιστορίας της και να' σαι τώρα στον ρόλο του θεματοφύλακα της σωτηρίας της.


Δεν ξέρω τι σημαίνει για σένα σοσιαλισμός, σου αναγνωρίζω όμως πως διαχειρίζεσαι με μαεστρία τον προσωπικό σου σουρεαλισμό.
Πάνω απ' όλα η υστεροφημία λοιπόν, η προσωπική λύτρωση (γιατί είναι ΜΟΝΟ προσωπική) απ' όσα δικαίως ή αδίκως σου χρέωσαν και άσε την Πατρίδα να ακροβατεί πάνω απο το χάος.


Δεν ξέρω ποιοι σε συμβουλεύουν και σου δημιουργούν κίβδηλες προσδοκίες, αλλά να είσαι βέβαιος πως αυτή την φορά ο κόσμος ΚΑΙ θυμάται ΚΑΙ γνωρίζει ΚΑΙ γελά.


Αγαπητέ Γιώργο,
φαίνεται πως θεωρείς τον εαυτό σου πιο σημαντικό και απο την ίδια σου την Πατρίδα. Εύχομαι να μην πληρώσει ΚΑΙ αυτή τη φορά η χώρα τα προσωπικά σου γινάτια.


Με εκτίμηση,
Η πατριώτισσα, δημοκράτισα, σοσιαλίστρια,


Ζωή Λάσκαρη

Πολιτισμός
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Ρέμπραντ βγαίνει από έναν αιώνα αφάνειας: από τον Τίτο στον Άγιο Ιωάννη της Πάτμου

Πολιτισμός / Ένας Ρέμπραντ βγαίνει από έναν αιώνα αφάνειας: από τον Τίτο στον Άγιο Ιωάννη της Πάτμου

Ο Τόμας Κάπλαν απέκτησε τον «Άγιο Ιωάννη στην Πάτμο», έργο που θεωρούνταν επί δεκαετίες πορτρέτο του γιου του Ρέμπραντ, ώσπου η συντήρηση αποκάλυψε κάτι διαφορετικό.
THE LIFO TEAM
Η Σίλια Μπέρτγουελ θυμάται τον Όσι Κλαρκ: σεξ, ναρκωτικά, Χόκνεϊ και τα φορέματα του Swinging London

Πολιτισμός / Η Σίλια Μπέρτγουελ θυμάται τον Όσι Κλαρκ: σεξ, ναρκωτικά, Χόκνεϊ και τα φορέματα του Swinging London

Στα 85 της, με μια νέα συνεργασία με την Burberry και μεγάλη έκθεση στο Λονδίνο, η Σίλια Μπέρτγουελ επιστρέφει στον γάμο της με τον Όσι Κλαρκ, στα ξέφρενα χρόνια του Swinging London και στη φιλία έξι δεκαετιών με τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ.
THE LIFO TEAM
Στη Ρώμη αποκαλύπτονται γυμνοί θεοί που μοναχές είχαν κρύψει κάτω από σοβά για 300 χρόνια

Πολιτισμός / Στη Ρώμη αποκαλύπτονται γυμνοί θεοί που μοναχές είχαν κρύψει κάτω από σοβά για 300 χρόνια

Συντηρητές στη Villa Silvestri Rivaldi, δίπλα στο Κολοσσαίο, φέρνουν ξανά στο φως αναγεννησιακές τοιχογραφίες που καλύφθηκαν τον 17ο αιώνα επειδή οι γυμνές μυθολογικές μορφές θεωρήθηκαν προσβλητικές
THE LIFO TEAM
Σε ναυάγιο 2.100 ετών βρέθηκαν τα πολυτελή κεραμικά της αρχαίας Ρώσου που μνημονεύει ο Κικέρων

Πολιτισμός / Σε ναυάγιο 2.100 ετών βρέθηκαν τα πολυτελή κεραμικά της αρχαίας Ρώσου που μνημονεύει ο Κικέρων

Σε εμπορικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Αττάλειας εντοπίστηκε μεγάλο φορτίο επιτραπέζιας κεραμικής που συνδέεται με την αρχαία Ρώσο, τόπο παραγωγής σκευών που αναφέρει και ο Κικέρων σε επιστολή του το 50 π.Χ.
THE LIFO TEAM
Το Μουσείο Τέχνης του Μιλγουόκι επιστρέφει δύο έργα του σκλαβωμένου καλλιτέχνη Ντέιβιντ Ντρέικ στους απογόνους του

Πολιτισμός / Δύο αγγεία του Ντέιβιντ Ντρέικ επιστρέφουν στους απογόνους του σχεδόν δύο αιώνες μετά

Ο σκλαβωμένος κεραμίστας υπέγραφε τα έργα του «Dave» και χάραζε πάνω τους στίχους σε μια εποχή που η εκμάθηση ανάγνωσης και γραφής απαγορευόταν στους σκλαβωμένους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Η Τέιλορ Σουίφτ ξεπέρασε τη Μπιγιονσέ στα VMAs και έκανε πρεμιέρα στο «Patient Zero»

Πολιτισμός / Η Τέιλορ Σουίφτ ξεπέρασε τη Μπιγιονσέ στα VMAs και έκανε πρεμιέρα στο «Patient Zero»

Η Τέιλορ Σουίφτ παρέλαβε το πρώτο Artist Director Honors, έγινε η πιο πολυβραβευμένη καλλιτέχνις στην ιστορία των VMAs και παρουσίασε το νέο βίντεο που σκηνοθέτησε η ίδια, με τους Ντακότα Τζόνσον και Κόλιν Φάρελ
THE LIFO TEAM
Ο Μάικ Λι σάρωσε στο Σαν Σεμπαστιάν: Χρυσό Κοχύλι και τρία βραβεία για το «Tender Loving Care»

Πολιτισμός / Ο Μάικ Λι σάρωσε στο Σαν Σεμπαστιάν: Χρυσό Κοχύλι και τρία βραβεία για το «Tender Loving Care»

Με το «Tender Loving Care», μια ιστορία για κοινωνικούς λειτουργούς, γηρασμένους γονείς και την εξάντληση της φροντίδας, ο Μάικ Λι κυριάρχησε στο 74ο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.
THE LIFO TEAM
Meta και YouTube κάνουν πίσω και εγκρίνουν τελικά τις διαφημίσεις για το «Musk»

Τech & Science / Meta και YouTube κάνουν πίσω και εγκρίνουν τελικά τις διαφημίσεις για το «Musk»

Οι δύο πλατφόρμες ανέτρεψαν τις αρχικές αποφάσεις τους για την πληρωμένη καμπάνια του ντοκιμαντέρ του Άλεξ Γκίμπνεϊ. Η Meta παραδέχτηκε ότι έγινε λάθος, ενώ το YouTube ενέκρινε το trailer μετά από επανεξέταση.
THE LIFO TEAM

σχόλια

9 σχόλια
Η πιο αφόρητα μέτρια ηθοποιός από τον στάβλο του Δαλιανίδη. Όταν ήλθε η κάμψη έγινε 'θιασάρχης' (a girl's got to have a hobby) και από τότε ασελγεί επί του θεάτρου. Το ότι ήταν σοσιαλιαστρια με αγάπη για την δημοκρατία πρώτη φορά εδώ το ακούω. Προφανώς όταν μεσουρανούσε, και επί δικτατορίας, δεν υπήρχαν social media και έτσι κρατούσε τον πόνο της κρυφό, όπως έκανε και αργότερα μπροστά στις πολιτικές αθλιότητες που τραυματιζαν την ισχνή δημοκρατία.Αν θέλει να βρει ανθρώπους που έφεραν την 'πατρίδα προ του χάους' ας τους γυρέψει πρώτα μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Ο σύζυγοςτης, χρόνια πολιτευτής με την ΝΔ (το μεγάλο αυτό δημοκρατικό και σοσιαλιστικό κόμμα !), της οποίας πρωθυπουργός πρωτοστάτησε στην απόλυτη οικονομική καταστροφή της χώρας (και μετά αφού πανικόβλητος έδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου την βομβα για να σκάσει στα χέρια του, την έκανε για Ραφήνα) καταδικάστηκε για καταπάτηση δημοσίων δασικών εκτάσεων ( για τον θαυμασμό Λυκουρέζου σε κάτι γενοκτόνους Σέρβους, ας μην τον συζητήσουμε εδώ, δεν ήταν άλλωστε ο μόνος στην Ελλάδα). Οσο για την κοσμικη ζωη της 'Ζωΐτσας' , αν οντως ηταν σοσιαλιστρια θα την χαρακτήριζες πραγματικά 'σουρεαλιστική' (με όλους τους τέως, Βαρδήδες και Μαριάννες, και δεν συμμαζεύεται)!
Πατριώτισσα, Δημοκράτισσα, Σοσιαλίστρια.ΧμμμΌλα αυτά μαζί, το ένα δίπλα στο άλλο. Τόσο οξύμωρο και τόσο αστείο ταυτοχρόνως.Κι εδώ έρχεται το νεοελληνικό ρητό που λέει: "Άσε μας Ζωίτσα μου".
Όλο αυτό το έγραψε μόνη της η Ζωίτσα ή τη βοήθησε ο Λυκουρέζος;Λέει ότι δεν ξέρει τι σημαίνει για τον Παπανδρέου σοσιαλισμός. Δηλαδή, γενικότερα ξέρει η Ζωίτσα τι σημαίνει σοσιαλισμός και αν ναι, πού τον έμαθε; Στο Κολωνάκι, στη βίλλα της στο Πόρτο Ράφτη ή στη Μύκονο που μονάζει κατά καιρούς;
Ο κόσμος ούτε γνωρίζει ούτε θυμάται, μόνο στην αρχή γελάει και μετά το ρίχνει στην κλάψα, αν ήταν να γνωρίζει και να θυμάται, θα είχαν κλείσει πολλά μαγαζιά που κλέβουν "στο ζύγι" αλλά βλέπεις γεμίσαμε απο ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, σαν την Ζωϊτσα, απο συνειδητούς υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες έχουμε έλλειμμα.
αυτα ειναι!η ζωιτσα που περασε την νεοτητα της στην πιο αναβραζουσα και δοκιμαζομενη δημοκρατικα περιοδο της χωρας και η μονη συνεισφορα της ηταν η μινι φουστα στις ταινιες του δαλιανιδη,τωρα δηλωνει δημοκρατισα και σοσιαλιστρια.αυτη που εζησε παρακρατος με δολοφονιες Λαμπρακη ,Πετρουλα ,δικτατορια,και τι εκανε??ΤΩΡΑ δηλωνει σοσιαλιστρια.το ζησαμε κι αυτο !