Επεισοδιακή η βράβευση του Σάκη Ρουβά για τον «Διόνυσο»

Επεισοδιακή η βράβευση του Σάκη Ρουβά για τον «Διόνυσο» Facebook Twitter
32

 

Επεισοδιακή η βράβευση του Σάκη Ρουβά για τον «Διόνυσο» Facebook Twitter
Ο Σάκης Ρουβάς παραλαμβάνει το "Βραβείο αρχαίου δράματος", κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων θεάτρου και μουσικής και βραβείων "Κάρολος Κουν", στο μέγαρο μουσικής, Αθήνα Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Μέσα σε αντιδράσεις, τόσο από μερίδα του κοινού, όσο και από την ηθοποιό Χρυσούλα Διαβάτη, παρέλαβε το βραβείο του ο Σάκης Ρουβάς στην απονομή των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Χορού 2014. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουβάς τιμήθηκε με το Βραβείο Αρχαίου Δράματος για την ερμηνεία του ως Διόνυσος στην τραγωδία "Βάκχες" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Την ώρα που ο Ρουβάς πήγαινε για να παραλάβει το βραβείο του κάποια από τα κοινό φώναξε με "τι εφόδια παραλαμβάνει αυτό το βραβείο". Ετοιμόλογος ο τραγουδιστής και ηθοποιός απάντησε: "Με την ψυχή μου, κυρία μου".

 

Επεισοδιακή η βράβευση του Σάκη Ρουβά για τον «Διόνυσο» Facebook Twitter
Η ηθοποιός Χρυσούλα Διαβάτη, η οποία αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο "Τιμητική διάκριση διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου" μιλάει στο κοινό κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων θεάτρου και μουσικής και βραβείων "Κάρολος Κουν", στο μέγαρο μουσικής, Αθήνα Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Είχε όμως προηγηθεί η Χρυσούλα Διαβάτη η οποία ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει τιμητικό βραβείο αναφέρθηκε σε σταρ που παίρνουν βραβεία ενώ τόνισε ότι αισθάνεται πως ο χώρος της υποκριτικής έχει γίνει πλέον ξέφραγο αμπέλι κι πως "όλοι πια έχουν γίνει ηθοποιοί". Μάλιστα η κ. Διαβάτη έκανε λόγο για "αστυνομία θεάτρου" που πρέπει να "συλλαμβάνει" όσους δεν ανήκουν αμιγώς στον χώρο του θεάτρου κι όμως ασχολούνται με την υποκριτική. Στη συνέχεια κατέβηκε από τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής χωρίς να παραλάβει την διάκριση.

Από την πλευρά του ο Σάκης Ρουβάς ανεβαίνοντας στη σκηνή για να πάρει το βραβείο είπε ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία αστυνομία θεάτρου να του απαγορεύσει να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. "Έχω μάθει να ονειρεύομαι και να εξελίσσομαι", ανέφερε χαρακτηριστικά.

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

4 σχόλια
Κανείς δεν αρέσκεται στο να εισβάλλουν στο επάγγελμά του άνθρωποι που δεν έχουν καταρτιστεί πλήρως. Δεν ξέρω αν ο Ρουβάς έχει κάνει κάποια μαθήματα υποκριτικής, αλλά είναι λογικό η κυρία Διαβάτη (καταξιωμένη ηθοποιός και χρόνια στον χώρο) να ενοχλείται όταν ένας τραγουδιστής βραβεύεται για ένα ρόλο σε αρχαίο δράμα,τον οποίο ένας ηθοποιός που τελειώνει κάποια δραματική σχολή μοχθεί να πάρει και όταν (και αν) τον πάρει τον θεωρεί μεγάλη καταξίωση.Το "έκαστος στο είδος του" δεν πιστεύω πως είναι τυχαίο!
Και να είχε κάποιο δίκιο η Διαβάτη το ΄χασε και έπεσε και μόνο επιπλέον διαφήμιση έδωσε στον Σάκη.Εκείνη που φώναξε "με τι εφόδια..." ακούγεται σαν να λέει τη γνώμη της πριν παιχτεί το έργο, όταν ανακοινώνεται πως ο Ρουβάς θα υποκριθεί τον Διόνυσο.
Το κόμπλεξ κάποιων "καλιτεχνών" είναι απίστευτο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας πραγματικός καλλιτέχνης (όπως διατείνεται ότι είναι) δίνει τόση σημασία σε ένα βραβείο. Επίσης, όσον αφορά το σχόλιο της κ.Διαβάτη να την ενημερώσει κάποιος ότι δε γεννιέσαι ηθοποιός αλλά γίνεσαι. Όλα αυτά χωρίς φυσικά να έχω καμμία διάθεση υποστήριξης προς τον Ρουβά, άλλωστε δεν είδα την παράσταση που συμμετείχε.
πιο πολυ θελει να σχολιασει το γεγονος πως προωθουν ατομα τα οποια ειναι ηδη καβατζωμενα και θα μπορουσε καλλιστα καποιος αλλος ανωνυμος ηθοποιος να κανει καριερα μεσα απο αυτο το ρολο..Η ελληνικη showbiz εχει τα μαυρα της τα χαλια για πολλους λογους,ενας απο αυτους ειναι πως ανακυκλωνουν τα ιδια ατομα παντου,εχουν το κυκλωμα τους,παιρνουν και βραβεια για μας δειξουν πως ειναι και ποιοτητα.
ε καλά και η κα Διαβάτη-πράγματι άξια ηθοοποιο΄ς-στα μισά ελληνικά σίριαλς έχει παίξει κ μια χαρά ειναι μέρος της σουμπιζ...δν είναι και του ανεξάρτητου κινηματογράφου ........