Στο σημερινό ‘Α, μπα’: αυτογνωσία, όχι σχέσεις

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: αυτογνωσία, όχι σχέσεις Facebook Twitter
42


________________
1.


.....και εκεί που καθόμαστε ήσυχα και χαλαρώνουμε σε μια καρέκλα στην κουζίνα..... σε κάποιο καφέ..... στο σπίτι κάποιου φίλου.... κάπου τέλος πάντων..... σηκώνουμε στον αέρα τα μπροστινά πόδια της καρέκλας ώστε να στηρίζεται στα πίσω πόδια της και στα δικά μας! Όλοι το κάνουμε, λιγότερο ή περισσότερο. Γιατί? Καμία ιδέα???- ~Καρέκλα~

Γιατί έτσι καίμε την επιπλέον ενέργεια που δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε κι επιπλέον η μπρος-πίσω κίνηση είναι καθησυχαστική.

________________
2.


Λένα μου, γιατί οι φουστανέλες δεν έχουν όλες το ίδιο μήκος;- ψάχνω έναν βλάχο

Στους καπεταναίους και τους γέροντες ήταν μακριά ίσα με το γόνατο και κάτω ακόμα, με πυκνές και πολλές πτυχές, δίπλες ή λαγκιόλια όπως τις λέγανε. Για τα παλληκάρια και τους νεώτερους ήταν κοντή η φουστανέλα ως τους μηρούς και πιο ελαφριά με λιγότερες δίπλες. Στη Ρούμελη συνηθίζονταν πιο πολύ η κοντή με πολλές δίπλες – όπως σήμερα της προεδρικής φρουράς – ενώ στο Μοριά μακρυά κι όχι πολύ πυκνή.


________________
3.


ρε αμπα, νομίζω ότι είμαι cheap date. Kαι εξηγώ: πειράζει που προτιμώ να βγαίνω με κάποιον που γουστάρω τρελλά και να πηγαίνουμε για σουβλάκια από το να βγαίνω με κάποιον που δεν μου πολυαρέσει και να με πηγαίνει στα ακριβότερα? κι ας είμαι 40..τα σκέφτομαι λάθος? γιατί βλέπω γύρω μου όλους να κυνηγάνε με πάθος το χρήμα και την καλοπέραση και μπερδεύομαι. Σίγουρα σε όλους αρέσουν αυτά τα 2, και μακάρι να βρίσκαμε κάποιον που να τα είχε όλα, αλλά πειράζει που σε αυτή την ηλικία προτιμώ να θέλω τον άλλο φουλ κι ας μην έχει πολλά? και κάτι ακόμα: πιστεύεις και συμφωνείς με την μαρκετίστικη αντίληψη ότι αν αξίζεις 10 πρέπει στη ζωή σου να πλασάρεις τον εαυτό σου για 15 για να πιάσεις στο τέλος 7?γιατί βλέπω γύρω μου διαφόρους να πουλάνε πολύ ακριβά τον εαυτό τους (και στα προσωπικά και στα επαγγελματικά τους) και να το πετυχαίνουν. Στον εργασιακό μου χώρο συγκεκριμένα άτομο που δεν κάνει σχεδόν τίποτα, τον έχουν περί πολλού επειδή κάνει τον πολυάσχολο και τονίζει τα πτυχία του και κάνει PR. Ενώ εγώ που έχω ίδια προσόντα και δουλέυω σιωπηλά αλλά αποτελεσματικά δεν αναγνωρίζομαι. Πρέπει να μάθω κι εγώ να πλασάρω τον εαυτό μου περί πολλού?Θεωρείς ότι θα με βοηθήσει? μήπως τελικά έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση και αρκούμαι στα λίγα?
Υ.Γ. πάντως εσύ κι η στήλη σου απολούν περίτρανη απόδειξη της άποψής μου ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρέαν! είσαι εθιστική!- cheap date

Κάνεις δύο φαινομενικά διαφορετικές ερωτήσεις που για σένα όμως σίγουρα κάπως συνδέονται, αφού η μία ακολουθεί την άλλη συνειρμικά. Αυτό κάτι σημαίνει για σένα, και μόνο εσύ ξέρεις τι. Με ποιο τρόπο συνδυάζεται η απορία μήπως είσαι "cheap date" με το φόβο σου ότι μπορεί να έχεις τελικά χαμηλή αυτοεκτίμηση; Ένας ψυχολόγος είμαι σίγουρη ότι θα επέμενε σε αυτό το σημείο.


Τέλος πάντων. Τι περιμένεις να σου απαντήσει κάποιος; Φυσικά, βγες με αυτόν που σου αρέσει και όχι με αυτόν που φαίνεται να προσφέρει λούσα. Αυτό δεν πειράζει. Αυτό που πειράζει είναι να νομίζεις ότι ο φτωχός έχει αυτόματα ηθικό πλεονέκτημα. Όχι επειδή δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ φτωχών και πλούσιων, αλλά επειδή η κλίμακά σου για το τι είναι «φτωχός» και «πλούσιος» είναι πολύ περιορισμένη.


Για την δεύτερη ερώτηση: δεν μπορείς να πλασάρεις τον εαυτό σου ξαφνικά αλλιώς, επειδή έτσι αποφάσισες μια μέρα. Δεν είναι στο χέρι σου το πώς πλασάρεις τον εαυτό σου, είναι κάτι που γίνεται υποσυνείδητα και αυτόματα. Αν προσποιείσαι απλώς θα γελοιοποιηθείς. Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους, τα συμπεράσματα που βγάζεις λένε περισσότερα για σένα παρά για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Πιστεύεις ότι αξίζεις περισσότερα; Μην σχολιάζεις τον διπλανό σου. Βρες γιατί δεν τα κερδίζεις και βάλε στόχους.

________________
4.


Aγαπητή Λένα,
Με αφορμή την απάντησή σου στην ερώτηση 2 της 21.3.14 αναρωτιέμαι πως μπορεί να χειριστεί κανείς την "πραγματικότητα" χωρίς να απογοητεύεται και διατηρώντας την αισιοδοξία και το κέφι του? Ζω μια φάση μετάβασης από την "αθωότητα" στην ενηλικίωση και ψάχνω την δική μου κοσμοθεωρία για να διαχειριστώ όλο αυτό. Δεν ξέρω όμως που να ψάξω..εσένα πια είναι η κοσμοθεωρία σου? και αν δεν κρίνεις σκόπιμο να τη μοιραστείς, τι κατεύθυνση θα έδινες σε κάποιον για να ψάξει? (η θρησκεία σίγουρα δεν είναι για μένα)..stefi-Stefouli

Την φιλοσοφία.

ΥΓ.: Δικαίωμα να βάζουν την πραγματικότητα σε εισαγωγικά έχουν μόνο όσοι ασχολούνται με την Αστροφυσική και την Φυσική του Διαστήματος. Για τους υπόλοιπους η πραγματικότητα είναι απλώς πραγματικότητα.

________________
5.


Καλή μου Λένα,
δεν ξέρω γιατί σε ρωτάω. Μάλλον γιατί έχω εξαντληθεί να το σκέφτομαι και να απορώ πια για το όλο ζήτημα.
Λοιπόν,εν ολίγοις: Δουλειά, ίδιος χώρος,3 μήνες συνάδελφοι. Έγω 25,εκείνος 31.Στην αρχή εγώ εντελώς ανυποψίαστη και χωρίς διάθεση να φλερτάρω (αν και απαρατήρητος δεν μου ήταν ποτέ) ,μιας και ερχόμουν απο μια πολύ μπερδεμένη ιστορία και το μυαλό μου ηταν ακόμη εκεί.Περνούσε ο καιρός και άρχισα να παρατηρώ ένα σταδιακά αυξανόμενο ενδιαφέρον απο την πλευρά του,το οποίο εξελισσόταν σε φλερτ απο μέρους του.Και μπορώ να πώ πως μου άρεσε αυτό.Και μου άρεσε και αυτός. Και το φλέρτ φούντωνε και άρχισε να γίνεται πιο πονηρό και σεξουαλικό και έντονο.Ανταποκρίθηκα και μ'άρεσε το παιχνίδι αυτό.Και δώστου τα βλέμματα τα κεραυνοβόλα,και τα τυχαία αγγίγματα και τα υπονοόυμενα κλπ κλπ.Και έρχονται και οι πιο προσωπικές συζητήσεις,τα "ανοίγματα" ψυχής και η ΤΕΛΕΙΑ επικοινωνία,πολύ γέλιο,πολύ χιούμορ,όλα ΠΟΛΥ και όλα ΚΑΛΑ.
Άλλα (σαφώς και πάντα υπάρχει ένα "αλλά") οοοοοόλο αυτό το πακετάκι που μόλις περιέγραψα περιορίζεται αυστηρά στους 4 τοίχους του γραφείου. Καμία κίνηση να βγεί και έξω απο αυτό. Καμία πρόταση για έναν καφέ,ένα ποτό,μια βόλτα με πασατέμπο σε ένα παγκάκι ρε αδερφέ...Τίποτα.Το cute όμως είναι πως το έχουμε συζητήσει αυτό και η άποψή του είναι οτι φοβάται τα μπερδέματα στο γραφείο και ανησυχεί μήπως επηρεαστέι η εργασίακή μας σχέση.Παράλληλα μου πε και κάποια άλλα πραγματάκια,τα οποία δεν πολυσυνάδουν. Τύπου "δεν ξέρω αν μπορώ να σου δώσω αυτά που μπορεί να θέλεις", "'εχω μάθει να προστατεύομαι και να μην δίνω πλέον πολλά αν δεν δω πρώτα οτι και η άλλη δίνει","τόσο καιρό κρατιέμαι μαζί σου γιατί φοβάμαι οτι μπορεί να σου/μας βγει κάτι περισσότερο (απο σεξ συμπληρώνω εγω) και να μην μπορούμε να δουλέψουμε,να δημιουργηθούν προβλήματα αν φέρουμε τη σχέση μας στο γραφείο" κλπ.Και έτσι κάθε μερα στο γραφείο κοντεύουμε να εκραγούμε,αλλά ώς εκεί. Πια δεν μαζευόμαστε,γουστάρουμε και οι δύο και το ξέρουμε και το έχουμε παραδεχτεί. Του έχω προτείνει εγώ να βγούμε και έχει αρνηθει,λέγοντας μου οτι θα γίνει και αυτό,αλλά όταν έρθει η σωστή στιγμή.
Σχέση δεν έχει.Κατι τραβήγματα απο δώ και απο κει με ξέμπαρκες γκόμενες (όπως και εγώ,για να περνάει η ώρα) .Άρα δεν είναι αυτό εμπόδιο.
Και λέω τώρα εγώ,με το φτωχό μου το μυαλό: Ή δεν με πολυγουστάρει και είμαι απλά για να περνάει ευχάριστα η ώρα στο γραφείο. Ή όντως τα εννοεί αυτά που λέει και θέλει χρόνο να δει αν δένει με εμάς.Ή έχει 4536 γκόμενες και είμαι και εγώ μια από όλες για να χει να παίζει.Ή έχει σοβαρότατο ψυχολογικό πρόβλημα το οποιο σαφώς δεν είμαι εγώ η αρμόδια να του το λύσω.
Άλλωστε δεν μίλησα ποτέ για σχέσεις και δεσμεύσεις κλπ.Κάτσε ρε φίλε να βγούμε πρώτα,να τα πούμε κατ'ιδίαν,να δούμε αν τα βρίσκουμε και βλέπουμε τι κάνουμε μετά.
Και εν κατακλειδι ερωτώ: Τι στάση να κρατήσω με τον τυπάκο; Μου αρέσει δε λέω,αλλά αυτή η συμπεριφορά είναι κάπως αλλοπρόσαλλη και δεν μπορώ να πω οτι τη βρίσκω ιδιαιτερα ώριμη και χαριτομένη. Ευχαριστώ εκ των προταίρων.- Μικρή Άννουλα

Εγώ πάλι λέω ότι έχει σχέση. Δεν αποκλείεται να είναι και παντρεμένος με παιδιά. Αλλά τι σημασία έχει ΓΙΑΤΙ φέρεται έτσι; Υπάρχει κάποια εξήγηση που τον βγάζει λάδι;

________________
6.


Μοιάζει σαν χθες και όμως έχουν περάσει 15 χρόνια από τον καρκίνο μου. Εκείνος η αγάπη του και η υπομονή του ήταν εκεί πάντα μέρα νύχτα να μου θυμίζει ότι με αγαπά και ότι όλα θα περάσουν. Βράχος, Λιμάνι στα καλά και στα άσχημα κυρίως στα άσχημα, ταξιδέψαμε γελάσαμε κλάψαμε και καταφέραμε να κάνουμε και ένα παιδί - είμαστε μια όμορφη οικογένεια- τον αγαπώ – όταν τον βλέπω να γελά τα ξεχνώ όλα - όμως πάντα ψάχνω κάτι ακόμη – άδικο δεν είναι για κείνον? το γέλιο του βάλσαμο το άγγιγμα του πάντα τρυφερό – γιατί δεν είναι λοιπόν όλα αυτά αρκετά και κάθε μέρα θέλω όλο και περισσότερο να φύγω από όλα και από τα πάντα – πόσο άδικη είμαι γιατί? Μήπως η αρρώστια μου άλλαξε τον δρόμο μήπως δεν έβλεπα – μήπως δεν τον αγάπησα ποτέ? Τελικά τι είναι αγάπη?

Έπαιξες το χαρτί Κ που απαγορεύει όλες τις σκληρές απαντήσεις και θα το έχεις συνηθίσει τόσο αυτό που μπορεί να επαναπαύεσαι. Όμως εγώ δε σε ξέρω κι εσύ δε με ξέρεις, οπότε σου λέω ότι όντως η αρρώστια σου μπορεί να σε άλλαξε. Και να σε έκανε εγωπαθή. Αλλά μπορεί να ήσουν και από πριν.

________________
7.


Λένα μου γειά σου.. Είμαι στα 28 μου και έκλεισα πέρισυ, με έναν οριστικό χωρισμό 8χρονης σχέσης, δέκα χρόνια ενεργής δράσης σε σχέσεις. Με λάθη, χωρισμούς τσακωμούς, συναισθηματικές επενδύσεις, απογοητεύσεις και κακές επιλογές. Δυο σχέσεις 2 και 8 χρόνων.
Πριν 10 μήνες γνώρισα έναν υπέροχο άνθρωπο. Ταιριάζουμε σε όλα, θέλουμε τα ίδια πράγματα, υπάρχει χημεία, καλή και ποιοτική επικοινωνία. Μέχρι στιγμής έχει όλα όσα θέλω. Με πολύ σημαντικό πλεονέκτημα το ότι είναι 10 χρόνια μεγαλύτερος μου, κάτι που βάσει της προηγούμενής μου εμπειρίας, μπήκε στη λίστα με τα συν του. Όλα υπέροχα λοιπόν, μέχρι που παρουσιάστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα στην επιχείρηση του, που έχει να κάνει με ξαφνικές αποχωρήσεις συνέταιρων και συσσώρευση χρεών..
Σχεδιάζαμε να μείνουμε μαζί, το θέλουμε πάρα πολύ και οι δύο. Το πρόβλημά μου είναι πως αυτές τις μέρες που υπάρχουν αυτές οι εξελίξεις έχω πανικοβληθεί. Φοβάμαι μήπως μείνει άνεργος, ναι ξέρω δεν είναι ο μόνος, αλλά μετά από μεγάλη επένδυση να μείνει άνεργος και να χρωστάει κιόλας είναι κάτι διαφορετικό και σαφώς πιο σοβαρό.
Αναρωτιέμαι, είναι λογικό που φοβάμαι; Είναι εγωιστικό; Είναι ξεκάθαρο ότι δεν σκέφτομαι να τον αφήσω. Τρομάζω στην ιδέα τι θα ακολουθήσει. Δεν ξέρω πώς να το χειριστώ ειδικά στην παρούσα φάση που χρειάζεται πολύ τη στήριξή μου.
Θα περάσω τα επόμενα χρόνια στη μιζέρια και στο άγχος; Είναι δοκιμασία; Στα καλά και στα άσχημα μαζί; Πώς κρίνεις αν μπορείς να υποστείς κάτι, πριν ακόμα έρθει;
Συμπληρωματικά να σου πω, πως δεν έχω επιδιώξει ποτέ την οικονομική ασφάλεια από τη σχέση μου, δεν αποζητώ πολυτέλειες και μεγαλεία, είμαι οικονομικά ανεξάρτητη έχω σταθερή δουλειά και προχωράω παράλληλα τις σπουδές μου.
Σ' ευχαριστώ πολύ!! –Αννα

Αν είναι ξεκάθαρο ότι δεν σκέφτεσαι να τον αφήσεις, τι είναι αυτό που θέλεις να συζητήσουμε; Να προβλέψουμε το μέλλον; Αυτός ο τομέας ανήκει στις χαρτορίχτρες.


Δέκα μήνες τον ξέρεις. Μη βιάζεσαι να προβλέψεις τα χρόνια που θα περάσετε μαζί, είτε ορθοποδήσει, είτε όχι.


Και για τέλος: μη νομίζεις ότι επειδή ήσουν δέκα χρόνια σε σχέσεις ξέρεις από σχέσεις, διότι είχες ΔΥΟ. Ακόμη πιο σημαντικό, μη νομίζεις ότι επειδή ήσουν δέκα χρόνια σε σχέσεις, έμαθες καλύτερα τον εαυτό σου. Μπορεί κάλλιστα να συμβαίνει το αντίθετο.

42

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#1 Η καρέκλα που γίνεται τραμπάλα είναι ένας τρόπος να υπολογίσουμε το κέντρο βάρους αν πέσει βαρεμάρα.Υπάρχουν και οι κυλιόμενες καρέκλες που θυμίζουν ασφαλές παιδικό κρεβατάκι.#2 Οι φτωχοί είχαν κοντές φουστανέλες από άσπρα σακιά αλευριού και οι πλούσιοι μακριές από μετάξι. Από κει βγήκε το μεταξωτοί κώλοι. Οι πτυχές ήταν ίδιες για όλους, ανάλογα με τα χρόνια σκλαβιάς από τους Τούρκους δηλαδή γύρω στις 300 και κάτι.#3 Είναι η προπαγάνδα που φάγατε με την φτωχική κουτάλα τόσα χρόνια από ΜΜΕ, τραγούδια και ταινίες ότι είστε το προλεταριάτο. μια νέα ράτσα τίμιων αλλά φτωχών καουμπόηδων. Τραβάει γερά η θηλιά και λόγω πολιτιστικού μαζοχισμού από το απώτερο παρελθόν. Το πιο σημαντικό είναι να ευχαριστιέσαι με το σουβλάκι αλλά και με τον αστακό ... χωρίς τύψεις. Δεν θα διαλέξεις ταίρι από το τι προτιμά να τρώγει, αρκεί να μην είναι παραισθησιογόνα.Το θέμα με τον επαγγελματικό τομέα είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Αν είσαι καλή σε αυτό που κάνεις, αξίζεις και την ανάλογη αμοιβή. Δεν είναι θέμα πλασαρίσματος. Στην τάξη όταν ήξερες την απάντηση σήκωνες το χέρι ή φοβόσουν μην σε πουν πλασιέ;#4 Η πραγματικότητα αντιμετωπίζεται με ... ρεαλισμό. Αυτοί που ονειρεύονται και πετυχαίνουν αυτό που ονειρεύονται δουλεύουν σκληρά για αυτό τον σκοπό. "Success is 10 percent inspiration and 90 percent perspiration". EdisonΑν ονειρεύεσαι ότι είσαι η βασίλισσα της Σκωτίας με το δικό της κάστρο αργά ή γρήγορα θα χάσεις το κεφάλι σου. #5 Αν δεν ξέρεις γιατί ρωτάς δεν ξέρουμε και εμείς τι απάντηση σου ταιριάζει ανάμεσα στις 25 απαντήσεις. Καλή είναι αυτή της Λένας αλλά είναι μία από τις 25. #6 Όταν βλέπουμε τον θάνατο κατάματα να μας πλησιάζει παθαίνουμε πανικό γιατί πιστεύουμε ότι "δεν ζήσαμε την ζωή μας". Δεν πυροβολούμε στον πανικό μας αυτόν που μπήκε μπροστά στον θάνατο και έδωσε την μάχη μαζί, δίπλα μας. Διαφορετικά, αν ήταν να διαλέξει κάποιος ένα έρωτα με ημερομηνία λήξης και μετά μόνη μέχρι τον θάνατο, και ένα έρωτα που τελειώνει μόνο με τον θάνατο, τι θα προτιμούσατε; #7 Ποτέ δεν καταλαβαίνω αυτές τις μακροχρόνιες σχέσεις που δεν οδηγούν στο τίποτα και μένει σχεδόν πάντα η γυναίκα μόνη με τις κακές αναμνήσεις. Από αυτό και μόνο, την 8χρονη σχέση η Άννα δεν ξέρει σχεδόν τίποτα και μαθαίνει αλλά δεν χρειάζεται να περιμένει με τόση προθυμία όλα από τους άνδρες.
#3 Όποιος αρκείται στα λίγα δε διακρίνεται απαραίτητα από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ούτε όποιος αρέσκεται στα πολλά. Είναι αδιάφορα μεταξύ τους ζητήματα. Τις ανάγκες σου τις ξέρεις μόνο εσύ. Δεν μπορεί κανείς να εξάγει συμπέρασμα για την προέλευσή τους και τις αιτίες τους από τα λιγοστά επιγραμματικά δεδομένα που δίνεις στο γράμμα σου. Προσωπικά, δεν πιστεύω καθόλου στη μαρκετίστικη άποψη πλασαρίσματος όταν πρόκειται για ανθρώπινες οντότητες. Πιστεύω όμως στην ουσία του πλασαρίσματος. Δηλαδή στην εικόνα και τα στοιχεία που αποπνέει ένας άνθρωπος στο σύνολό του. Διότι η εικόνα μας (όχι τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά της εμφάνισής μας εννοείται, αλλά η επένδυσή/παρέμβασή μας σ' αυτά, με ό, τι αυτό συνεπάγεται) θεωρώ ότι είναι οπωσδήποτε μέρος της ταυτότητάς μας και αποκαλύπτει πολλά για 'μας. Καλό, ωραίο και ωφέλιμο, είναι, λοιπόν, να έχουμε τον έλεγχό της.Αν, και όποτε, περιβάλλομαι - όπως εσύ - από άτομα που δεν έχουν πάρει μυρωδιά ζωής, καθώς μεγάλοι (σε ηλικία) άνθρωποι αποτυγχάνουν να διακρίνουν το περιεχόμενο από το περιτύλιγμα, εμένα προσωπικά μου προκαλείται βαθύς οίκτος για λόγου τους. Συνεπώς, δεν μπορώ να τους αντιμετωπίσω ως ισότιμούς μου, και αυτό με οδηγεί όντως να νιώθω ανώτερη, εφόσον στην αντίληψή μου περιβάλλομαι από ανθρωπάκια. Στοιχείο που είναι αληθινό, καθώς το βιώνω ως τέτοιο, και κατ' αυτόν τον τρόπο "πλασάρομαι" κιόλας..., υπό την έννοια της έκφρασης που χρησιμοποίησες, "πουλάω ακριβά τον εαυτό μου", καθώς πρώτη η ίδια πιστεύω στην υψηλή του αξία (ακόμα κι αν κανένας γύρω μου δεν πιστεύει σ' αυτήν - πράγμα μάλλον σπάνιο -, καθόλου δε με απασχολεί). Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα περί πλασαρίσματος.#5 O τύπος δεν έχει σκοπό να κάνει τίποτα περισσότερο μαζί σου. Πώς αλλιώς θες να στο πει για να το καταλάβεις; Η γνώμη μου είναι να αφήσεις τις εικασίες κατά μέρος και να επικεντρωθείς στα αδιάψευστα γεγονότα. Αν δεν ενδιαφέρεσαι να συνεχίσεις απλά αυτό που έχεις μαζί του καθώς κάτι παραπάνω δεν παίρνεις (και αν το πάρεις τώρα ή μετά την ενδεχόμενη αλλαγή της στάσης σου απέναντί του, θά 'ναι πολύ ύποπτο νομίζω, οπότε δε θα σε συμβούλευα να το κάνεις όπως και νά 'χει), ξέκοψέ του το. Απλά, σταθερά και ωραία, και μην ξαναενδώσεις Ο, ΤΙ κι αν υποσχεθεί, κάνει, δείξει ή προσπαθήσει έκτοτε (διότι τότε μπορεί όντως να κάνει στροφή εκατόν ογδόντα μοιρών).#6 Άδικο για εκείνον είναι να μένεις μαζί του θέλοντας να φύγεις μακριά του. Άδικο απέναντι στον εαυτό σου είναι να αισθάνεσαι ενοχές για απόλυτα φυσικές και ανθρώπινες ψυχολογικές, ή άλλες, ανάγκες που σου προέκυψαν (πριν ή μετά την ασθένειά σου, τί σημασία έχει;) κάποια στιγμή. Γιατί είναι άδικο να νιώθεις έτσι ή να φύγεις από μια σχέση που δε σε καλύπτει πια, όσο καλός και άξιος κι αν είναι/ήταν ο σύντροφός σου; Επειδή αναγνωρίζεις ότι ήταν ένας καλός σύντροφος; Μα επίσης αναγνωρίζεις ότι δεν είναι ο κατάλληλος για 'σένα πια. Επειδή σου στάθηκε στις πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασες με εξαιρετικό τρόπο, όπως οφείλει να κάνει κάθε αληθινός σύντροφος; Μα δεν το έκανε για να του το ανταποδώσεις κάποτε ούτε για να του πεις "ευχαριστώ", αλλά γιατί αυτό πίστευε και ένιωθε να κάνει (αν το έκανε για ανταλλάγματα ή για να δέσει το γάιδαρό του, τότε είναι μικροπρέπεια εκ μέρους του, όπως και να το δεις).Σχετικά με τους ορισμούς της αγάπης και τα δικά σου επαρκή ή ανεπαρκή συναισθήματα αγάπης, μη ρωτάς άλλους. Δώσε μόνη σου τις απαντήσεις, έτσι θά 'ναι πιο αυθεντικές.
#5 Χαχα, έτσι έχασα και εγώ 6 μήνες απ τη ζωή μου! Μιλάμε για πολύ απαγορευμένο πάθος και αδερφές ψυχές τάχαμου, αλλά όταν του πρότεινα να βρεθούμε εκτός δουλειάς οι δυο μας πότε ο Γιάννος δεν μπορεί πότε ο κώλος του πονεί. Τελικά τον ξεμπρόστιασε κατά λάθος ένας άλλος στη δουλειά και ναι, έχει σχέση εξ αποστάσεως. Αλλά πόσο σοφό το σύστημα αυτό, μπορείς να φλερτάρεις μεν, αλλά άμα σοβαρέψει το πράγμα βάζεις μπροστά τη δικαιολογία με τον χώρο εργασίας και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Εν τω μεταξύ δύο άλλοι συνάδελφοι βγαίνανε διακριτικά για ένα διάστημα, κάνανε σχέση, πήρανε και την ευχή του αφεντικού και όλα καλά. Χωρίς αναλύσεις για το πώς θα το διαχειριστούν αυτό και άλλα τέτοια φιλοσοφικά.
#5 Τι ειναι αυτο που μας πιανει με τις ανθρωπινες σχεσεις, ειδικα τις ερωτικες, κι αντι να ειμαστε ευθεις, το πηγαινουμε το πραγμα λαου λαου, δεν μπορω να το καταλαβω. Οχι οτι κι εγω δεν εχω φερθει αναλογα βλακωδως δηλαδη, μην κανω την υπερανω. Στην προκειμενη περιπτωση θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες οτι το πραγμα ειναι υποπτο. Καντου μια εξηγηση α λα Κουρτσιο ("κοιτα να δεις παιδαρε, το κουρασαμε το θεματακι", κλπ) και κοπανα τη με ελαφρα.
#3 Το ενδεχόμενο να πληρώνεις μόνη σου είτε τα σουβλάκια είτε τα ακριβά εστιατόρια πώς σου φαίνεται?Και καθάρισες με το δίλημμα. Cheap date δε γίνεσαι από την τιμή του εδέσματος αλλά από το ότι στο πληρώνει κάποιος άλλος
# Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να χειριστείς την πραγματικότητα είναι να σταματήσεις να πιστεύεις ότι υπάρχει αυτή η ουτοπία που αποκαλείται ευτυχία.Βλέπω τους ανθρώπους να την επιδιώκουν μανιωδώς και εφόσον-προφανώς, ούσα ανέφικτη- δεν τη φτάνουν αναφωνούν καταϊδρωμένοι: Μα γιατί; Γιατί απογοητεύομαι; Γιατί δε μου ρχονται όπως τα θέλω; Όπως τα θέλεις; Έλα πες την αλήθεια.Δεν έχεις πάρει πρέφα από το τί είναι η ζωή έτσι; Η ζωή δεν έχει καμία σχέση με ροδοπέταλα καρδούλες και συννεφάκια.Είναι ένας αδιάκοπος αγώνας του εαυτού μας vs τον εαυτό μας,την κοινωνία κλπ συνυφασμένος με πόνο, κόπο, αγωνία, το ανικανοποίητο και κάθε μορφής ερινύες που βάνει ο νους. Αν το κατανοήσει κανείς αυτό θα νιώθει πολύ καλύτερα ως μέλος αυτού του αέναου αγώνα παρά σαν χαμένος οδοιπόρος στο δρόμο που οδηγεί στην υποτιθέμενη ευτυχία. Υπάρχουν βέβαια και διαλείμματα ευχάριστων καταστάσεων, υπάρχουν υπέροχα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει κανείς και μα τον Ώρο εξαιτίας τους αξίζει να είσαι άνθρωπος και να υπομένεις τα πάντα περιμένοντας τη λυτρωτική εκείνη ώρα και στιγμή που θα ξανάρθουν, ή για να τα διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτά,καθώς επίσης και η ανάμνηση αυτών είναι που τρέφουν σα φίδι στον κόρφο μας την ψευδαίσθηση της ύπαρξης της ευτυχίας. Και είναι αυτή ακριβώς που μας κάνει να νιώθουμε δυστυχισμένοι.Ποιος είπε ότι η ζωή είναι χρισμένη με ευτυχία; Δεν ξέρω. Aλλά πρέπει στ'αλήθεια να μισούσε το ανθρώπινο γένος.Που θα μου πάει,δε θα τον πετύχω πουθενά;Θα του δείξω εγώ,θα δει τι έχει να πάθει.Μπουχαχαχαχαχα
Πολύ μου αρέσουν αυτά που λες, κι εγώ έτσι σκεφτόμουν κάποτε. Όμως μετά κατάλαβα ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, η ζωή είναι αντιφατική. Η δυστυχία σου είναι δυσβάσταχτη διότι έχεις ζήσει και ευτυχία (ακόμα και αν κράτησε λίγο). Ζητάς τη λύτρωση επειδή έχεις ζήσει και σκλαβιά και ελευθερία. Αν ήξερες μόνο τα δυσάρεστα, τα ευχάριστα δεν θα υπήρχαν καν μέσα στο μυαλό σου για να τα θες. Οκ, τα δυσάρεστα είναι περισσότερα και διαρκούν πιό πολύ, δε διαφωνώ, την έχουν αυτή τη ρημάδα την τάση, όμως τα ευχάριστα, προς υποστήριξήν τους, έχουν την ικανότητα να διαλύουν δυσάρεστα στον πολλαπλάσιο από αυτά όγκο τους, να δίνουν από το πουθενά κουράγιο στον άνθρωπο να συνεχίζει και να προσφέρουν δρόμο στην αγάπη να διαβεί...
Τσουχτρίτσα μου συμφωνώ μ αυτά που λες, στην ουσία δε λες κάτι διαφορετικό από εμένα. Και ειδικά το τελευταίο σου σχόλιο το πιστεύω ακράδαντα, ο πεσσιμισμός δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν (εξαιρούνται ποιητές,στιχουργοί κλπ), εξακολουθεί όμως να μη συνεπάγεται την ύπαρξη της ευτυχίας.
#1 Η αίσθηση οτι αιωρείσαι και οτι κάνεις κάτι εκτός των τετριμένων καταστάσεων του σώματός σου ,νοιώθοντας ότι το ελέγχεις και ξέροντας ότι υπάρχει μια έστω μικρή πιθανότητα να καταλήξεις στο πάτωμα συσσωμάτωμα με την καρέκλα σου δίνει μια υπόνοια ότι παίρνεις ένα ρίσκο.Εχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές κάτι μέσα μας και χωρίς φαινομενικό λόγο μας ωθεί να επιδιώκουμε να φτάσουμε στην ουδό του κινδύνου.Παίρνεις μια μινι εσωτερική ικανοποίηση απ αυτό,μην το αρνείσαι.Το τραβάω τώρα αλλά θα το πω κάτι σαν πικο-μπαντζι-τζαμπιν.Όπως όταν ήμουνα μικρή που δε μ άφηνε ο μπαμπάς μου να βγάζω χέρια-κεφάλι απ το παράθυρο του αυτοκινήτου, όσο κι αν είχα την ακατανίκητη επιθυμία να το κάνω,έχοντας μάλιστα ακούσει την τρομάκτική ιστορία με το παιδάκι που του κοψε τα χέρια άλλο περαστικό αυτοκίνητο.Πάντα το έκανα.Το άτυχο παιδάκι ήταν το αλατοπίπερο στο ρίσκο που έπαιρνα.
#1 Η κίνηση μπρος-πίσω μοιάζει με την κίνηση της κουνιας στην παιδική χαρα όταν ήμαστε παιδια. Αυτη η κίνηση μασ προκαλεί ίλιγγο και για αυτο μας αρέσει, όπως μας αρέσουν όλα τα παιχνίδια του λουνα παρκ κτλ.#5 Ανθρωπος που κρύβεται την εχει λερωμενη τη φωλιά του. Ψηφίζω οτι ειναι παντρεμένος και το κρύβει. Το να μη θέλει να βγείτε ούτε για μια βόλτα δεν εχει να κάνει με το αν θέλει σχέση η σεξ. Κρύβεται! Θα ήθελα πολυ να μας πεις τελικα τι ανακαλυψες...#7 Καταπληκτική απάντηση. Το να είσαι 10 χρονια σε σχέση δε σημαίνει οτι ξέρεις απο σχέσεις ούτε ξέρεις τον εαυτό σου αν δεν έχεις εμβαθύνει. Στο λέω εγω που κι εγω ήμουν σχεδόν 10 χρονια σε σχέσεις και ανακαλύπτω τι Δε θέλω, μέχρι να φτάσω σ´αυτα που θέλω θα μου πάρει κάμποσα χρονια ακόμα.
#5 Μπορεί να έχει άλλες, μπορεί και να μην έχει (στην τελική, από τι στιγμή που δεν έχετε τίποτα μαζί τί αλλάζει;). Όμως, όπως διαβάζω το κείμενό σου εγώ, το πιό ισχυρό μήνυμα που θα είχα πάρει στη θέση σου, είναι αυτό που δίνει: "Δε θέλω σχέση, δε θέλω σεξ, θέλω flirt buddy για να περνάει ευχάριστα η ώρα εργασίας, να τονώνεται ο εγωισμός μου και να ανεβαίνουν τα αίματα." Η ερώτηση είναι αν εσένα σου αρέσει όλο αυτό ως ό,τι είναι, χωρίς πιθανότητα να πάει αλλού. Αν ναι, ευχαριστήσου το και παίξε με το παιδάκι, και άστον όταν βρεις κάτι καλύτερο (να στο πω και ωμά). Αν όχι, πες του ένα "κοίτα, καλά όλα αυτά, όμως (σε) βαρέθηκα, το ίδιο και το ίδιο παιχνίδι τόσο καιρό". Ή που θα τρέξει πίσω σου σαν να μην υπάρχει αύριο, ή που θα πάρει το μήνυμα και θα το κόψει το παραμύθι. Το "σε" είναι σε παρένθεση, γιατί αν το βάλεις στην πρόταση, είναι πιθανότερο να πάθει σύνδρομο γραμματόσημου, λόγω πληγωμένου εγωισμού.#6 Δε σε βλέπω εγωπαθή. Λες "κατί μου λείπει και θέλω να φύγω", κανένας δεν μπορεί να ξέρει τί, αν δεν ξέρεις εσύ η ίδια. Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, και τα φαινόμενα απατούν. Λοιπόν, αν υποθέσουμε ότι ο άντρας σου πράγματι σου στάθηκε, αλλά εσύ κάτω από το χάδι και την αγκαλιά εισέπραττες ενοχή του στυλ "περνάω χάλια μαζί της, αλλά δεν έχω επιλογή, οφείλω να είμαι βράχος, οφείλω να θυσιάσω τα θέλω και τη ζωή μου για χάρη της", είναι λογικό και ανθρώπινο τώρα που έγινε καλά να θες να φύγεις, να στο πω και αλλιώς, ώστε υποσυνείδητα να του αφαιρέσεις το "βάρος" που νιώθεις ότι κάποτε, παρά τη θέλησή σου, του έγινες. Άλλη υπόθεση. Μπορεί, ενώ όντως ο άντρας σου να ήθελε να είναι κοντά σου και να σε στήριξε με όλο του το είναι, εσύ να κατάλαβες ότι η σχέση και η οικογένεια δεν είναι για σένα. Συμβαίνει. Δε σημαίνει ότι δεν τον αγάπησες, δε σημαίνει ότι δεν του στάθηκες, απλά η αρρώστια σου χτύπησε το καμπανάκι του "μια φορά ζούμε", και πλέον σου είναι δύσκολο να αγνοήσεις τις προεκτάσεις του. Τρίτη υπόθεση. Κάθε τέτοιου αρρώστια είναι και ένα τραύμα. Και, λόγω της αναγκαστικής ανημπόριας που κάποτε σου προκάλεσε, βιώνεις μετατραυματική διαταραχή (ψάξε το ίντερνετ να καταλάβεις τί σημαίνει αυτό). Όμως έλεος, μην αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου ως "κοίτα τί κακιά που είμαι η οικογένειά μου με στήριξε και εγώ δε νιώθω καλά μέσα σε αυτήν, άρα είμαι εγωίστρια και δεν αγαπάω τους ανθρώπους" διότι σε καλό δε θα σου βγει, ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που με κάποιο τρόπο, ας υποθέσουμε ότι ισχύει...
@7"Στα καλά και στα άσχημα μαζί ;" Δύσκολο ε;Υ.Γ.:Αν το σύστημά σου είναι για πιο ελαφρολαϊκό πρόγραμμα,άσε τον ανθρωπάκο να βρει κάποιαν άλλη που δεν θα τον παρατήσει στην πρώτη ανηφόρα.
4: Επίσης κατά την γνώμη μου δικαίωμα να βάζουν, σε γενικές γραμμές, την πραγματικότητα σε εισαγωγικά έχουν επίσης οι παρακάτω κατηγορίες ανθρώπων:1. Ονειροπόλοι 2. Χρήστες ουσιών (κυρίως ψυχοτρόπων αλλά και με αλκοόλ αν πιεις αρκετά...)3. Νευροεπιστήμονες που μελετούν τον εγκέφαλο4. Κατηγορίες ασθενών των παραπάνω με εγκεφαλικές βλάβες ή σε κώμα5. Φανατικοί gamers6. Νυχτοφύλακες 7. Όλοι οι Πολιτικοί8. Όλοι οι Παπάδες και τα Μέντιουμ9. Ψυχιατρικοί ασθενείς με πολλαπλές προσωπικότητες ή σχιζοφρένεια10. Μάγοι γιατροί απομακρυσμένων φυλών11. Ψαράδες και κυνηγοί όταν περιγράφουν τις επιτυχίες τους12. Ταχυδακτυλουργοί 13. Ερωτευμένοι14. Συγγραφείς15. Στρατευμένοι Δημοσιογράφοι16. Φανατικοί κάθε είδους (Θρησκεία, Ομάδα, Έθνος κτλ) 17. Γενικά όλοι οι υπόλοιποι εμείς καθώς η πραγματικότητα και ο χρόνος και η εμπειρία είναι υποκειμενικά και επίσης επειδή βάζω εισαγωγικά "όπου" μου αρέσει, κάνε μου "μήνυση". ΥΓ. Το ξέρετε ότι τα χρώματα δεν τα βλέπουμε όλοι το ίδιο; Μπορεί να κοιτάμε το ίδιο γαλάζιο βάζο και στην "πραγματικότητα" να βλέπουμε διαφορετικά το χρώμα εσύ και εγώ.... Γουάου....
..το ξερεις οτι αμα σε γυρισουνε αναποδα τα βλεπεις ολα αναποδα;....Ε,λοιπον σε 48 ωρες τα βλεπεις ολα παλι ισια,κι ας εισαι ακομα κρεμασμενος αναποδα..food for thought...περι αντιληψης και προσαρμογης του εγκεφαλου στην ''πραγματικοτητα''.
-Εισαι καθολου στα καλα σου που θα μ'εχεις 48 ωρες κρεμασμενη απ τον πολυελαιο;;;;;-Ελα ρε κουκλι μου,κανε λιγη υπομονη,σκεψου οτι σε δυο μερες θα ειμαστε οπως παλια..
#1 Εγώ πάντως νιώθω σαν τα μωρά που τους κουνούν μπρος-πίσω το καρότσι για να αποκοιμηθούν..Δεν το παρακάνω με το κόλπο με την καρέκλα γιατί οι συνέπειες αν αποκοιμηθώ θα είναι ολέθριες.
ναι,εσκαπετηκαν απαν' στο κορφοβουν' και φουναζαν' 'ουου,ουου,τηρα Iμπραημ τι χανς'..να σοβαρευτουμε λιγο..:)το τηρα ειναι απ το παρατηρα δηλαδη παρατηρησε,ειμαστε χρηστικη σελιδα οχι μαλακιες
Τις κοπέλες πίσω στο χωρίο είχα στο μυαλό μου και όχι τον Ιμπραήμ να πω την αλήθεια, αλλά γούστα είναι αυτά, ποιος είμαι εγώ να κρίνω.Βλέπανε τα κορίτσια τους σφριγηλούς μηρούς του Μήτρου να ξεπροβάλλουν κάτω από την σούπερ μίνι φουστανέλα του και σταγονίτσες ιδρώτα σχηματίζονταν από τον πόθο στην χαραμάδα ανάμεσα στα πλούσια ... φρύδια τους.
Δεν ηταν προσκληση για τρελλιτσες,οι Μαορί τα εδειχναν στον εχθρο για να τρομαξει,ο εχθρος τρομαξε τοσο πολυ που απο Μαορι εχουνε μεινει πεντ-εξι.Και Ρουμελιωτες απ οσο ξερω λιγοι.υ.γ...χαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα,αυτο μ'αρεσε.
...σκαπετσα κι εγω π’λες παν΄στ’βνο,τραω,τι να ιδου...ο Κουρτσου αλλαζη τα σκτιατ και φοραγη ενα σκτι ,ορε μπιτ κουντοβρακι...να ιδεις τ’αχαμνάτ ουλα...εκειος ο αλλους ο φραγκος ο Ντελανετσους,εκειος πο’χει ενα πλι παν απ’ το φεσ,πεταξη τ’φουστανελα κι φοραγη παντηλονια,εκατσανε να φαν σε μια πεζουλα,ο Κουρτσου ολου κατ τηραη κι ο φραγκος δε μποραη να κατσ,στενομπζουκια τα παντηλονια που να κατς, αση π΄το φυγη και το πλι κι μετα το κυνηγαη να το πιασ,μετα ροβολησανε τον κατηφορου...Σκαπεταω(αορ.σκαπετσα οχι σκαπετησα)ειναι ιδιωματισμος,σημαινει:τρεχω να διαφυγω,να γλιτωσω...λεμε και καμια μαλακια να περασει η ωρα.
@ ΚουρτσιοΑπό ότι φαίνεται ο Καραϊσκάκης την είχε την συνήθεια που αναφέρεις (απόσπασμα από http://jahandrinos.blogspot.gr/2012/03/blog-post_25.html): Η ελευθεριότητα χαρακτήριζε όλες τις κινήσεις του Καραϊσκάκη. Όσο ήταν στην αυλή του Αλή-Πασά, είχε μοστράρει επιδεικτικά τα γεννητικά του όργανα στο γιο του Αλή, Μουχτάρ Πασά χορεύοντας επίτηδες μπροστά του με τρόπο ώστε να σηκωθεί η φουστανέλα του. Επίσης είναι πασίγνωστο πως στη Μάχη στο Κομπότι της Άρτας (Ιούλιος 1821) ανέβηκε σε ένα βράχο και για να ερεθίσει τους Τούρκους, σήκωσε τη φουστανέλα δείχνοντας τα οπίσθιά του μέχρι που ένας «Γκέκας» τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στη μέση του «καυλού» (Γεώργιος Γαζής).
Πηγές που αποδίδουν την πατρότητα της περιφήμου φράσεως’’θα μου κλάσετε τον μπούτσο’’εις τον Γεώργιον Καραϊσκάκη,ελέγχονται ως απολύτως ανακριβείς.Η πατρότης της φράσεως ανήκει εις τον Ανδρέα Κούρτσο,οπλαρχηγό του Μωρέος και πρώτον εξάδερφον του Οδυσσέος Ανδρούτσου.Θητεύσας εις την αυλήν του Αλη Πασά ο Ανδρέας Κούρτσος,ήρθεν σε επαφή με πρωτοποριακάς και ανατρεπτικάς για την εποχή ιδέας.Ενεστερνήθη,εξ απαλών ονύχων,τα ιδέας του αναρχισμού,της αυτοδιαχειρίσεως,της αυτονομίας και της αυτοδιοικήσεως.Πηγές αναφέρουν οτι ηρθεν σε σύγκρουσιν με τον Ρήγα Φεραίο εξ αιτίας της διαβοήτου χάρτας του περι βαλκανικής ενώσεως.Κάθε χωρίον και βιλαέτιον,κάθε πόλις και δουβλέτιον, ιδου τι εφώλιαζεν εις την νεανικήν ψυχή του φερέλπιδος επαναστάτη Ανδρέα Κούρτσου.Υπο το βάρος της ιδεολογικής αυτής προπαρασκευής ητο φυσικό ο οπλαρχηγός Κούρτσος να μην είναι ευνοικά διακείμενος σε έννοιες όπως ένωσις,σύγκλισις,συνεργασία.Εννοιες οι οποίες ητο πεδίον οξυτάτου αντιπαραθέσεως και ζυμώσεως εις την ηλεκτρισμένην συνέλευσιν της Βοστίτσας.Επουδενί ο Ανδρέας Κούρτσος δεν επιθυμούσε την ένωσιν του Μωρέος με την Ρούμελη, με το αίσιον πέρας της επαναστάσεως.Ματαίως επροσπαθούσαν οι άλλοι οπλαρχηγοί και πρόκριτοι να τον πείσουν.Απειλήθη δε οτι θα απεπεμφθεί,όπως και απεπέμφθη τελικώς, του σώματος της συνελεύσεως και εξελθείς της αιθούσης, εδήλωσεν,μετα της σχετικής χειρονομίας:’’θα μου κλάσετε τον μπούτσο’’.Σε αυτόν ανήκει η σπουδαία αυτή φράσις.Υ.Γ. Το περιστατικόν τούτον αναφέρει στα απομνημονεύματά του και ο Μαρκήσιος De Lanetious ο οποιος παρευρέθη,ως εκπρόσωπος των τριών προστατιδών δυνάμεων,εις τα διαδιακασίας της συνελεύσεως.Απόσπασμα απο την δικτατορική μου διατριβή εις το Πανεπιστήμιον Πατρέων ‘’Ο Αναρχισμός εις την Τουρκοκρατούμενη Ελλάς’’
@ the advocate' s clientΜπα, ιδέα σας είναι αγαπητέ, πιστεύω. Υποθέτω πως την εντύπωση σας την δημιούργησε το σεξουαλικά φορτισμένο κλίμα της σελίδας σήμερα, όλο αυνανισμούς και μίνι φουστανέλες. Το πουλί μου είναι απόλυτα αθώο, σας βεβαιώ.
#5 Καλά τα λέει η Α,μπα!Η αλήθεια είναι πως διασκέδαζα με την ανάγνωση της ιστορίας σου, μού θύμιζε κάτι από τηλεοπτική σειρά, θες το επαγγελματικό περιβάλλον, θες τη αμοιβαία έλξη, ή το μυστήριο που κουβαλάει ο τύπος..Μόλις όμως διάβασα το "Εγώ πάλι λέω ότι έχει σχέση. Δεν αποκλείεται να είναι και παντρεμένος με παιδιά" ,έκανα συνειρμό. Έβλεπα έναν εισπράκτορα συνεχώς στις καθημερινές μετακινήσεις μου, μία και δύο φορές την ημέρα. Κράτησε 6 μήνες, ήταν αμοιβαία η έλξη, είχαμε συζητήσει τα πάντα εντός λεωφορείου, είχαμε δηλώσει το ενδιαφέρον μας, αλλά "δεν ήξερε τί ήθελε,ήταν μπερδεμένος".Και τελικά μια μέρα μαθαίνω ότι έχει σοβαρή σχέση σε άλλη πόλη.Δεν λέω φυσικά ότι όλες οι περιπτώσεις είναι ίδιες,αλλά μάθε καλού κακού πού μένει και κάνε καμιά επίσκεψη (εδώ μπαίνει η Cameron Diaz από το "the other woman" και χτυπάει παλαμάκια). Αυτά από μια πορωμένημετιςσειρέςκαιτιςταινίες
#4.Ολο το κολπετο ειναι ν' αποσυνδεσεις στο μυαλο σου την αισιοδοξια απ' το κεφι..τι εννοω..μπορεις να τσακωθεις και με ροτβαιλερ για ξερο παξιμαδι αν στα φερει ετσι η ζωη..αλλα μπορεις ταυτοχρονα να κυνηγας και τις γατες,ετσι,μονο για πλακα.