Ιταλία: Δήμαρχος βάζει πρόστιμο σε όσους δίνουν φαγητό σε άστεγους

Ιταλία: Δήμαρχος βάζει πρόστιμο σε όσους δίνουν φαγητό σε άστεγους Facebook Twitter
8

Πρόστιμο από 25 ως 500 ευρώ θα πληρώνει όποιος ταΐζει άστεγους στην Βερόνα μετά από απόφαση του δημάρχου της πόλης Φλάβιο Τόζι, ο οποίος ανήκει στο ξενοφοβικό κόμμα της Λέγκας του Βορρά.

Ο πρώτος πολίτης της πόλης του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, τονίζει σε ανακοίνωση του ότι «όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες πολιτών και οι εκθέσεις της αστυνομίας, πολλές περιοχές του ιστορικού κέντρου έχουν μετατραπεί σε μόνιμα σημεία κατανάλωσης τροφίμων από μέρους ατόμων χωρίς μόνιμη κατοικία. Πολλοί είναι γνωστοί στα όργανα της τάξης και σε βάρος τους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης».

Σημειώνει επίσης για να δικαιολογήσει την απόφαση για πρόστιμα ότι στην περιοχή «έχουν συσσωρευθεί αποφάγια, στρώματα, αλλά και ακαθαρσίες των ατόμων αυτών».

Με πρόστιμο δεν κινδυνεύουν μόνο οι απλοί πολίτες αλλά και τα μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που κάθε βράδυ διανέμουν φαγητό στους άστεγους.

Άλλωστε, μία από αυτές τις οργανώσεις κατηγόρησε ο Τόζι, βρίσκοντας αφορμή για το πρόστιμο. «Κοντά στην Piazza Dante υπάρχει ένας κήπος, όπου για κάποιο χρονικό διάστημα η Ronda della Carita αποστέλλει δέματα με τρόφιμα. Τώρα υπάρχουν περισσότεροι από 20 άστεγοι εκεί και χρησιμοποιούν το μέρος σαν προσωπική τους τουαλέτα. Η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Για αυτό αποφάσισα το πρόστιμο», είπε ο ξενοφοβικός δήμαρχος.

Από την άλλη ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε ως κεραυνό εν αιθρία την απόφαση και τόνισε ότι τα μέλη της πηγαίνουν εκεί όπου ήδη υπάρχουν άστεγοι.

Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στη γειτονική χώρα. Ήδη ένας από τους πιο γνωστούς Ιταλούς δημοσιογράφους, ο Γκαντ Λέρνερ, ζήτησε από τους κατοίκους της πόλης να μοιράσουν σήμερα Παρασκευή, σε πορεία κατά του ναζισμού και του φασισμού, φαγητό σε άστεγους, σε μια πράξη πολιτικής ανυπακοής.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πριν από μερικά χρόνια, φίλος που δούλευε σε φορέα κοντά στην Ομόνοια μου έλεγε ότι το καλοκαίρι δεν μπορεί να ανοίξει καν το παράθυρο επειδή μύριζε ούρα και ακαθαρσίες επειδή το διπλανό οικόπεδο είχε μετατραπεί σε τουαλέτα ανθρώπων που φαντάζομαι δεν θα είχαν στέγη. Μπορώ να πω ότι κατανοώ και αυτή την πλευρά του προβλήματος. Κατανοώ ότι εκ των πραγμάτων όταν ο άλλος δεν έχει πού να μείνει πολλώ δε μάλλον πού να κάνει την ανάγκη του θα πάει όπου βρει. Λύση δεν είναι ο αποκλεισμός, η καταδίκη σε ασιτία ή ο διωγμός. Λύση είναι η σωστή κρατική πρόνοια προς τους ανθρώπους αυτούς (και κατ'επέκταση στο σύνολο) με τη δημιουργία ξενώνων, κοινόχρηστων τουαλετών ή ότι άλλο κρίνεται πρόσφορο.
Το παράξενο είναι πως ο δήμαρχος παραμένει στη θέση του, δεν τον έχει αφορίσει ο Πάπας και οι δημότες δεν απαιτούν άμεσες δημοτικές εκλογές.Το ζήτημα δεν είναι αν παραφρόνησε κάποιος, αλλά το τι κάνουμε οι υπόλοιποι για αυτό.Ιδιαίτερα όταν αυτός που παραφρόνησε κατέχει κάποιο δημόσιο αξίωμα.Εξίσου παράξενο είναι πως δεν υπάρχει δικαστική αντίδραση· το πώς διαθέτει καθένας το χρήμα του δεν επιδέχεται πρόστιμο, ιδιαίτερα για προσφορά ελεημοσύνης.Το ό,τι οι θεσμοί έχουν τόσο σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης της προκλητικότητας της Εξουσίας κάτι σημαίνει.
ΟΚ, το έχουμε χάσει εντελώς μερικοί! Ακολουθεί η επιβολή Ugly Law!(Για όσους αγνοούν αυτή την αποκορύφωση ανθρωπιστικής πρόνοιας στην πρόσφατη ιστορία, δείτε: http://en.wikipedia.org/wiki/Ugly_law)
http://en.wikipedia.org/wiki/Compulsory_sterilizationhttp://www.nlm.nih.gov/nativevoices/timeline/543.htmlhttp://o.canada.com/news/national/at-least-4000-aboriginal-children-died-in-residential-schools-commission-finds/το κακό είναι ότι υπήρχαν πολλές μικρότερες ή μεγαλύτερες αποκορυφώσεις ανθρωπιστικής "πρόνοιας"την περίπτωση "ugly law", για να είμαι ειλικρινής, δεν την γνώριζα ...και επί τη ευκαιρία να πω κάτι που συνηθίζω (ή μάλλον ο zappa το λέει)http://www.youtube.com/watch?v=N1rwkgCAVsc&feature=kp
To απελπιστικά κοινό χαρακτηριστικό των φασιστών, από τη Βόρεια Κορέα (επιτέθηκαν με ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς σε εκπρόσωπο του ΟΗΕ) μέχρι τη Λέγκα και από τη ΧΑ μέχρι το Ζιρινόφσκι (είπε στους φρουρούς του να βιάσουν έγκυο δημοσιογράφο0, είναι ότι λαγνεύονται με το να συμπεριφέρονται αισχρά και χυδαία. Ο πολιτικός τους λόγος (γνωστός σε μας από τις ακροδεξιές φυλλάδες και άλλους ρέκτες του είδους, όπως η παλιά Αυριανή) και η δημόσια συμπεριφορά τους , είναι η αποθέωση και η φετιχοποίηση της χυδαιότητας.