Πετρέλαιο στο Μοσχάτο!

Πετρέλαιο στο Μοσχάτο! Facebook Twitter
2


Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στην πρώτη σελίδα της έγκριτης εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» τους εξής πηχυαίους τίτλους:

ΑΝΕΚΑΛΥΦΘΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΗ ΕΙΣ ΜΟΣΧΑΤΟΝ

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΝ

ΣΥΝΕΣΤΗΘΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το ρεπορτάζ συνέχιζε: 

«Παρά το Μοσχάτον, αριστερά της οδού Πειραιώς και όπισθεν ακριβώς του Παγοποιείου «Όλυμπος» ανεκαλύφθη πετρελαιοπηγή πολύ αξιόλογος, ως βεβαιοί τουλάχιστον ο χημικός κ. Ζαμάνος….»


Οι πρώτες αναλύσεις του Γενικού Χημείου, όπως ανέφερε ακολούθως το ρεπορτάζ, βεβαίωναν την αρίστη ποιότητα του πετρελαίου, οι δε πρώτες ενδείξεις  μιλούσαν για τεράστια αποθέματα. Οι σχετικές φωτογραφίες των εργατών πού άδειαζαν με κουβάδες τον αναβλύζοντα μαύρο χρυσό ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικές. (Βλέπε «ΕΘΝΟΣ, 1-4-1933)


Και ρωτάμε και μεις με τη σειρά μας σήμερα, γιατί δεν εδόθη συνέχεια; Ποιες σκοτεινές δυνάμεις θέλουν την χώρα μας μικρή και αδύναμη. Ας ενημερωθούν άμεσα οι υποψήφιοι τοπικοί άρχοντες της περιοχής διότι καμιά φορά δεν ξέρεις τι Ελδοράδο κρύβεται κάτω από τα πόδια σου.

Εξυπακούεται ότι όλα τα στοιχεία, πού με πολύ κόπο συγκεντρώσαμε, βρίσκονται στη διάθεση κάθε αρμόδιου…

Τελειώνοντας κάνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μας γνωρίσουν τυχόν ενδείξεις πού έχουν υποπέσει στην αντίληψή τους.

 

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αριστοκρατικά φτωχοί, Ελευθεροτυπία, 1991

Ημερολόγιο / Αριστοκρατικά φτωχοί. Του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου

Ελάχιστοι κατέχουν το μυστικό να χρησιμοποιούν το χρήμα επ’ αγαθώ, να το σκορπίζουν απαλά, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη αλλά ούτε και περιφρόνηση, να το σκορπίζουν όπου θέλουνε αυτοί κι όχι η μόδα
ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Ώπα; Τι γινεται εδω; Πετρέλαιο μέσα στην Αθήνα;;Ή μας τρολιαζει η lifo ή πραγματικά η μικρή Ελλαδίτσα έχει δύναμη μεγαλη.Βέβαια, τα πετρέλαια δεν θα ας σώσουν αν δεν φτιάξουμε τον πρωτογενή τομέα μας.