Οριστική απόφαση ΣτΕ: Το Mall είναι παράνομο αλλά θα μείνει εκεί

Οριστική απόφαση ΣτΕ: Το Mall είναι παράνομο αλλά θα μείνει εκεί Facebook Twitter
47

Αντισυνταγματική και παράνομη έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την ανέγερση και κατασκευή του εμπορικού κέντρου «The Mall» στο Μαρούσι. Σύμφωνα όμως με τους δικαστές τα προβλήματα αυτά μπορούν  να ξεπεραστούν με νεότερες αποφάσεις της Πολιτείας, προκειμένου να αποφευχθεί η κατεδάφισή του.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου» και κάτοικοι του Αμαρουσίου οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί ο νόμος του 2003 περί «Ολυμπιακής προετοιμασίας», με τον οποίο χορηγήθηκε οικοδομική άδεια για την κατασκευή του Mall.

Ελλάδα
47

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Εκ των υστέρων όμορφα τα λένε...πριν μπεί η υπογραφή ανέγερσης πρέπει να βγαίνουν οι αποφάσεις...αλλά είπαμε "Live your myth in Greece"...Σε μια τέτοια εποχή θα ήταν ανόητη η κατεδάφιση μιας επιχείρησης που δίνει δουλειά σε τόσο κόσμο ανεξαρτήτου ηλικίας!
Ε ναι...Σε λίγο έτσι όπως τα έχουμε κάνει, σε κάθε τι αντισυνταγματικό θα κρίνεται αντισυνταγματική η αντισυνταγματικότητά του και αυτή με τη σειρά της αντισυνταγματική μέχρι οριστικής τελεσιδικίας της αντισυνταγματικής αντισυνταγματικότητας και η αντισυνταγματικότητα αυτή θα αντικρούει την αντισυνταγματικότητα του αντισυνταγματικού το οποίο θα.. (σουξου-μουξου, μουξου-σουξου)... και... Άει στα διάαλα λέω εγώ!... Κουράστηκα, βαρέθηκα...
Δηλαδή το ΣτΕ δημιούργησε νομολογία που λέει ότι το "πρόβλημα" της αντισυνταγματικότητας παρακάμπτεται με μεταγενέστερες κρατικές αποφάσεις; Ας βοηθήσει κάποιος νομικός, κ. Γραμματίδη;
Ρε την ανεπιρρέαστη και ανεξάρτητη ελληνική δικαιωσύνη...Μου αρέσει που κάποια ζώα περιμένουν η κάθαρση να έρθει από κεί. Κι όπως έχει πεί κι ο μέγας Χάρυ Κλύν : "Άμα είσαι ματσωμένος ρε μάγκα κάνεις ότι γουστάρεις άμα λάχει να'ούμε"
και λέω εγώ τώρα με ότι φαντασία και λίγο μυαλό διαθέτω... γιατί να μην το κατεδαφίσουν και να αναγκάσουν τον ιδιοκτητη να το ξαναχτίσει αλλου χωρίς να χρειαστεί να απολυθεί κανένας...αντί να πληρώσει πρόστιμο(που δε θα πλήρωνε) και να χαθούν θέσεις εργασίας.
Όπως γράφει εδώ, τo 2003 χορηγήθηκε οικοδομική άδεια. Αρα δεν είναι αυθαίρετο όπως αυτά του 4014 για να πάει με ρύθμιση. Και δεν το φύτεψε κανείς στο Μαρούσι, χτίστηκε με το νόμο αφού υπάρχει άδεια. Αν η άδεια δεν έπρεπε να βγεί και αν ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, φταίει ο νομοθέτης βασικά που τώρα θα πάει να το καλύψει όπως όπως δημιουργώντας βεβαια προηγούμενο. Προχειρότητες απαράδεκτες αλλά δε μπορεί να γίνει κάτι άλλο.
Οι δικαστές έκριναν αντισυνταγματικό το άρθρο 6 του νόμου 3207/2003 που προβλέπει υπερδιπλάσιο του επιτρεπόμενου συντελεστή δόμησης. Ταυτόχρονα δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από την Ευρωπαϊκή οδηγία 85/337ΕΟΚ προϋποθέσεις σύνταξης μελέτης, καθώς συντάχθηκε μια απλή μελέτη από αρχιτέκτονα-πολεοδόμο, η οποία δεν καλύπτει τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε την οικοδομική άδεια για την κατασκευή του επίμαχου εμπορικού κέντρου, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.Οι δικαστές μετά τη δημοσίευση της επίμαχης απόφασης επισημαίνουν ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ για να ξεπεράσει τα συνταγματικά και νομικά ζητήματα που ανέκυψαν μπορεί να επανέλθει με νεότερες αποφάσεις του οι οποίες θα περιλαμβάνουν Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του όλου έργου και θα αιτιολογούν την αναγκαιότητα μεγαλύτερου (υπερδιπλάσιου) συντελεστή δόμησης για την ανέγερση του Mall.πηγή : http://www.tovima.gr/society/article/?aid=561822
καλά, αφού τρελαίνουν στα πρόστιμα μόνο τους φουκαράδες, κι αφού έχουμε τόσους 'μεγαλοεπιχειρηματίες' που έχουν χτίσει ό,τι χτίζεται (βλ. Χαλκιδική), γιατί έχει η χώρα μας οικονομικό πρόβλημα;
Και γιατί ρε παιδιά να μην του επιβληθεί υψηλό πρόστιμο ανά τετραγωνικό και να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες χαράτσι όπως κάνουν με τον κοσμάκη και του παίρνουν τα σπίτια. ..
Εκτός από το κοντόφθαλμό αυτών που θέλουν να γκρεμιστεί, ως μια γροθιά απέναντι σε έναν ναό του καπιταλισμού, που δεν βλέπουν το πόσοι άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους, αναρωτιέμαι με ποιο δικαιολογητικό να γκρεμιστεί. Στο παρελθόν είχα διαβάσει ότι οι κάτοικοι του Αμαρουσίου κινήθηκαν εναντίον του εμπορικού επειδή λέει εξαιτίας της κίνησης (αυτοκίνητα κλπ) απαξιώνεται η περιοχή τους και χαλάει η ηρεμία τους! Ε αν χαλάει η ηρεμία τους να το γκρεμίσουμε τότε!
Αυτό με την ηρεμία είναι φοβερό επιχείρημα γενικώς. Εδώ ολόκληρο μετρό δεν έγινε στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής γιατί θα μαζεύονταν αυτοκίνητα και διαμαρτυρηθήκανε στην δημοτική αρχή. Και τώρα κλαίγονται που τρέχουμε με τα πόδια ή τα λεωφορεία ως τον πλησιέστερο σταθμό. Λες και τώρα αν δεν υπήρχε το mall αλλά ένας χώρος με μπάζα και έλη θα ήταν χάρμα οφθαλμών.
Δηλαδή ο μόνος τρόπος γιά να έχουν οι άνθρωποι δουλειά είναι να χτίζει όποιος θέλει, όπου θέλει, όποτε θέλει. Αδιαφορώντας γιά νόμους, γιά το Σύνταγμα της χώρας, γιά περιβαλλοντικές επιπτώσεις κλπ. κλπ. κλπ.Η θα δώσεις δουλειές χτίζοντας παράνομα (και τσεπώνοντας μερικές εκατοντάδες 'μύρια) ή δεν θα δώσεις δουλειές καθόλου.Όλες οι άλλες λύσεις - όπως το να χτίσεις νόμιμα π.χ. - αποκλείονται στην Ελλάδα.Προφανώς το να δώσεις δουλειά στους ίδιους ανθρώπους χτίζοντας ένα νόμιμο κτίριο είναι αδιανόητο γιά ορισμένους.Αν τα ίδια μαγαζιά (και οι ίδιοι εργαζόμενοι) στεγάζονταν σε ένα νόμιμο κτίριο, ο Λάτσης θα έβγαζε μερικά 'μύρια λιγότερα. Αλλά το να βγάλει 50 μύρια δεν του ήταν αρκετό, έπρεπε να κερδίσει 100.Υπερασπιστείτε λοιπόν το δικαίωμα του (κάθε) Λάτση στην υπεραπληστία.Υ.Γ. Το ΣτΕ έγβαλε το κτίριο παράνομο, επειδή παραβιάζει κατάφωρα τους ελληνικούς νόμους. Όχι επειδή χαλάει την ησυχία των πέριξ κατοίκων
Κάποτε στην ίδια γειτονιά δε μπρούσες να περπατήσεις από την ερημιά και τώρα παράπονα...Τουλάχιστον η σχεδόν 24ωρη λειτουργία του παρέχει κάποια ασφάλεια...Επίσης δε νομίζω μια περιοχή με ενοίκια άνω των 600 ευρώ να είναι απαξιωμένη...Τι να πείς..Ανοιχτόι ορίζοντες και δεκτικά μυαλά!
Είναι παράνομο αλλα θα μείνειΕίναι κλεφτης αλλα δε θα πάει φυλακήΕίναι φτωχός αλλα θα πληρώσειΕίναι πλούσιος αλλα δε θα πληρώσειτο Νεοελληνικό κράτος σε τεσσερις γραμμες
Αυτό είναι! Για όποιον έχει αυταπάτες τι σημαίνει και πώς λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη. Παράνομο, αλλά μένει, και η πολιτεία θα διορθώσει την παρανομία με νέες αποφάσεις. Μόνο για γέλια είναι! ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.
Συγγνώμη που δεν είμαι αρκετά ενήμερος, αλλά τι ακριβώς λεει το σύνταγμα για την οικοδόμηση κτηρίων ανάμεσα σε άλλα οικοδομήματα και κτήρια της πόλης?
[ΣτΕ: Αντισυνταγματική η ανέγερση του The Mall Athens](http://bit.ly/1f9PddX):> Οι δικαστές έκριναν ότι το άρθρο 6 του νόμου 3207/2003 που προβλέπει υπερδιπλάσιο του επιτρεπομένου συντελεστή δόμησης είναι σε αντίθεση με το άρθρο 24 του Συντάγματος(περί προστασίας του περιβάλλοντος).