Οριστική απόφαση ΣτΕ: Το Mall είναι παράνομο αλλά θα μείνει εκεί

Οριστική απόφαση ΣτΕ: Το Mall είναι παράνομο αλλά θα μείνει εκεί Facebook Twitter
47

Αντισυνταγματική και παράνομη έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την ανέγερση και κατασκευή του εμπορικού κέντρου «The Mall» στο Μαρούσι. Σύμφωνα όμως με τους δικαστές τα προβλήματα αυτά μπορούν  να ξεπεραστούν με νεότερες αποφάσεις της Πολιτείας, προκειμένου να αποφευχθεί η κατεδάφισή του.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου» και κάτοικοι του Αμαρουσίου οι οποίοι ζητούσαν να ακυρωθεί ο νόμος του 2003 περί «Ολυμπιακής προετοιμασίας», με τον οποίο χορηγήθηκε οικοδομική άδεια για την κατασκευή του Mall.

Ελλάδα
47

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δηλαδή για να καταλάβω. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα έβγαινε παράνομη η κατασκευή ενός κτιρίου και δεν θα αποφασιζόταν η άμεση κατεδάφισή του; Αλλά ξέχασα, αυτοί όλοι είναι κουτόφραγκοι, όχι πανέξυπνοι σαν εμάς. Και πριν βιαστείτε να απαντήσετε, ψάξτε το. Ζω σε ευρωπαϊκή χώρα και είμαι απολύτως βέβαιος πως σε καμία χώρα=μέλος της ΕΕ δεν θα διατηρούνταν παράνομα οικοδομημένο κτίριο.
Συγνωμη κιολας, αλλα ποιος μιλησε για δημοσιο? Αυτα τα αυτοματα αντανακλαστικα που δειχνουν μερικοι ειναι απιστευτα...Αν το συγκεκριμενο οικοδομημα ειναι παρανομο και αντισυνταγματικο πως ανεχομαστε την κοροιδια στη μουρη μας μαζι βεβαια με τα υπερκερδη οσων το διαχειριζονται?Επισης δεν καταλαβα γιατι να απολυθει ο κοσμος, αλλοι επαγγελματικοι χωροι δηλαδη για να στεγαστουν οι επιχειρήσεις δεν υπαρχουν?
Άμα βρεις άλλους χώρους να στεγάσουν επιχειρήσεις έλα να μου πεις κι εμενα γιατι ενδιαφέρομαι. Επίσης ελπίζω μετά να στηρίξεις το γκρέμισμα του mall όταν στον ίδιο χώρο με τα μπάζα θα πουλάνε κότες οι γύφτοι. Να αγοράζεις από εκεί κοτούλες, να το χαίρεται η ψυχούλα σου.
Πήγαινε στο κέντρο του Αμαρουσίου που πλήγηκε και περισσότερο απο το mall, γεμάτο απο κλειστά μαγαζιά είναι, άλλωστε Μαρουσιώτες έκαναν την προσφυγή. Όσο για τις εκατοντάδες υπαλλήλους που έμειναν χωρίς δουλειά, ας πρόσεχαν να δούλευαν στο αυθαίρετο έκτρωμα του Λάτση.
Αυτο που με ανατριχιαζει στην ελλαδα ειναι οτι μιλαμε ετσι για πλακα με το να κλεισει ενα mall με χιλιαδες εργαζομενους, αλλα οταν εκλεισε η ΕΡΤ παραλιγο να πεσει η κυβερνηση και να παμε σε εμφυλιο!2 μετρα 2 σταθμα το ξαναλεω.
προσωπικα με ανατριχιάζει ενήλικες ανθρωποι να συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια. το προβλημα με την ΕΡΤ ήταν ο τρόπος κλεισιματος και το οτι ηταν ενας φορεας πολιτισμου, ο μοναδικός μάλιστα στις ραδιοσυχνότητες.
Είναι αμαρτία να γκρεμίζεις κάτι που δούλεψαν τόσοι άνθρωποι για να κτίσουν - είναι πλούτος και είναι παράλογο να καταστρέφεις τον πλούτο. Είναι κρίμα. Υπάρχουν τόσες άλλες λύσεις: Ο ιδιοκτήτης να πληρώνει από εδώ και πέρα πρόστιμο στο κράτος (=σε εμάς), το κτήριο να δημευτεί με τη βία από το κράτος και να πωληθεί σε δημοπρασία - τα έσοδα πάλι σε εμάς. Αλλά γιατί να γκρεμιστεί; Όλοι κατά βάθος ξέρουμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος είναι λίγο ηλίθιο έτσι κι αλλιώς.