American Horror Story στη Θεσσαλονίκη

American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
33

Μου έστειλε πριν λίγο καιρό ο Κωνσταντίνος απ' το Λίβερπουλ ένα πόστερ του τωρινού κύκλου του American Horror Story (σειράς που εκτιμώ ιδιαιτέρως). 

American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Έχει χρησιμοποιηθεί σε χιλιάδες σάιτ ως promotional ποστερ και συνοδεύει άρθρα σχετικά με τη σειρά και την νέα της σεζόν. Πρόκειται για fan artwork και όχι για επίσημη αφίσα της σειράς.

Με ένα ψάξιμο στο Google Images το βλέπουμε παντού. 

American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Σε σάιτ κάθε χώρας και γλώσσας

American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Άπειρες φωτογραφίες.

American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

Κι όμως, το σπίτι αυτό δεν είναι στη Νέα Ορλεάνη, αλλά στη Θεσσαλονίκη. 

Είναι ένα αρχοντικό της Βασιλίσσης Όλγας που έχω δει περνώντας με το λεωφορείο γύρω στις 10 εκατομμύρια φορές, από παιδί, και φωτογραφία του οποίου, λογικά, πείραξε ο δημιουργός του πόστερ. 

 

 

Αντιγράφω από ένα παλιό, ποστ του Greek Charm, με τίτλο Τα Αρχοντικά της Βασιλίσσης Όλγας

  

Τον τελευταίο καιρό όπου και να βρεθώ στη Θεσσαλονίκη κοιτάζω με άλλο μάτι τα κτίρια που αντέχουν στον χρόνο, διάφορα αρχοντικά που είναι διάσπαρτα σε διάφορα μέρη της πόλης. Άλλα είναι ερειπωμένα, άλλα είναι διατηρητέα. Αυτά που είναι εγκαταλελειμμένα είναι πραγματικά κρίμα να τα βλέπεις να ρημάζουν και να μην κάνει κανείς κάτι για να τα αναστηλώσει και να τα αξιοποιήσει!

Τις παρακάτω φωτογραφίες τις τράβηξα πέρσι τον Μάρτιο του 2010, όταν έτυχε να κάνω μια βόλτα σ'όλη τη Βασιλίσσης Όλγας. Υπάρχουν 2-3 ακόμα κτίρια στην περιοχή που θέλω να φωτογραφίσω όταν βρω την ευκαιρία και να προσθέσω και εκείνα.

Το παρακάτω όπως βλέπετε είναι πολύ όμορφο αλλά εντελώς ερημωμένο. Βρίσκεται ανάμεσα σε διάφορες πολυκατοικίες με κήπο γύρω γύρω. Αν περπατάς αφηρημένος δεν μπορείς παρά να σταματήσεις καθώς ξαφνικά βλέπεις τον ουρανό και μια όμορφη ανοιχτωσιά:

American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

====

American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Θεσσαλονίκη
American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Αmerican Horror Story

Ίσως πρέπει εμείς να το αξιοποιήσουμε, γυρνώντας κάτι μέσα στο παλιό αυτό αρχοντικό...

 ===

UPDATE:

Η φωτογράφος της εξαιρετικής, αυθεντικής φωτογραφίας, Αλεξάνδρα Κωνσταντινούδη ("V-Light"), είδε το ποστ, επικοινώνησε, και μου είπε:

 

Γεια σου Άρη,
Αυτό που συνέβη είναι
πως έκλεψαν την φωτογραφία μου, έβγαλαν το λογότυπο και την
χρησιμοποιήσαν χωρίς άδεια για αυτο το fan made poster... Η αφίσα μπορεί
να είναι φτιαγμένη απο κάποιον φαν της σειράς αλλα
χρησιμοποιήθηκε απο πολλά ειδησιογραφικά πρακτορεία και σε
πολλά παρουσιάστηκε ως official poster, χωρίς κανένα credit σε μένα...και
βέβαια αφήνοντας τον κόσμο να πιστεύει πως είναι ενα κτίριο στην
Νεα Ορλεάνη...Και όμως είναι στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη μας...Εγώ
οτι μπορούσα το είχα κάνει...είχα χάσει την ησυχία μου με το
θέμα...

Είχα κάνει θέμα σε πολλά απο τα φαν σάιτ που χρησιμοποιήσαν την αφίσα...αλλά δεν βρήκα το δίκιο μου, κλασικά...Μπορείτε να δείτε την αυθεντική φωτογραφία εδώ: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=314751958570041&set=a.312047442173826.82430.169353859776519&type=3&theater

 

American Horror Story στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter

 

και ένα αφιέρωμα που είχα κάνει στο αγαπημένο μου κτίριο της Θεσσαλονίκης εδώ: http://vlightphotography.com/2013/08/25/all-about-the-salem-mansion-2/

 

Σίγουρα δεν είμαι ο πρώτος φωτογράφος που του παίρνουν μια φωτογραφία και την κάνουν οτι θέλουν χωρίς την αδεια του... Αλλα ισως ετσι βρεθεί κάποιο δίκαιο σε ολη αυτή την ιστορία. 

33

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

19 σχόλια
Κατανοητή η διαμαρτυρία της Αλεξάνδρας Κωνσταντινούδη, αλλά το θέμα αφορά κάτι γενικότερο.Εδώ μιλάμε για fan artwork (αν έχει δίκιο το άρθρο), δηλαδή ότι το έφτιαξαν κάποιοι όχι για εμπορική χρήση, όχι για να ωφεληθούν οικονομικά, αλλά ως φαν για να υποστηρίξουν την αγαπημένη τους σειρά. Θα έπρεπε να είχαν αναφέρει την προέλευση της εικόνας, αλλά δεν ζημίωσαν οικονομικά την φωτογράφο. Δεν είναι σαν να έκλεψαν ένα βιβλίο από βιβλιοπωλείο.Η πράξη αυτή στηρίζεται νομικά. Υπάρχει το fair use των έργων πνευματικής ιδιοκτησίας, που σημαίνει ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα υπάρχον έργο χωρίς να ζητήσεις την άδεια, αν συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Μια προϋπόθεση είναι "Purpose of use: Nonprofit, educational, scholarly or research use; Transformative use: repurposing, recontextualizing, creating a new purpose or meaning".Αν ένας φωτογράφος έβγαζε ένα βιβλίο παρουσιάζοντας την εν λόγω φωτογραφία για δική του, η ζημιά θα ήταν υπαρκτή. Αν ένα σάιτ έγραφε ένα άρθρο για τα κτίρια της Θεσσαλονίκης και παρουσίαζε τη συγκεκριμένη φωτογραφία χωρίς να αναφέρει προέλευση, επίσης τα δικαιώματα της κυρίας Κωνσταντινούδη θα είχαν παραβιαστεί. Αν οι δημιουργοί της σειράς είχαν κυκλοφορήσει αυτή την εικόνα ως επίσημη αφίσα της σειράς, θα ήταν καραμπινάτη κλοπή. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, η χρήση της φωτογραφίας είναι τόσο διαφορετική που δεν βλέπω να βλάπτεται με κάποιον τρόπο η φωτογράφος.By the way, όσοι σχολίασαν μέχρι τώρα, να υποθέσω ότι πάντα όταν ανεβάζουν μια φωτογραφία στο φ/β ή όπουδήποτε, ψάχνουν την προέλευσή της και ζητούν την άδεια του δημιουργού;
Το γεγονός ότι δε μας κυνηγάνε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων ανεβάζοντας φωτογραφίες στο φ/β ή κατεβάζοντας βίντεο και ταινίες από άλλα σάιτ ή παρακολουθώντας βιντεάκια στο youtube (για όσα από αυτά πληρούν τις προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος), αυτό δε σημαίνει ότι δε συντελούμε παραβίαση των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενών δικαιωμάτων των δημιουργών των εκάστοτε έργων.
Δεκτά όλα αυτά...Αλλά όταν αφαιρείται το υδατογράφημα και όταν κάτω από την φωτογραφία υπάρχει ρητά το εξής μήνυμα "Please note you are not allowed to use this image in any way...All rights reserved © V-Light", για ποιο fair use μιλάμε? Μόνο και μόνο η αφαίρεση του υδατογραφήματος είναι αδίκημα. Το ότι είναι fan made πόστερ δεν αναιρεί ότι και πάλι έχει γίνει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν περιμένω ούτε να βγάλω λεφτά, ούτε πάρω τα 15 λεπτά δημοσιότητας που μου αναλογούν. Είδα το άρθρο της Lifo και θεώρησα πως ήταν σωστό να τους ενημερώσω και να τους λύσω την απορία για το πως βρέθηκε αυτό το κτίριο να είναι στην αφίσα του American Horror Story. Οι συντάκτες έκαναν το σωστό και ενημέρωσαν το άρθρο, αυτό μου φτάνει.
Αγαπητή Alex V-Light, δεν κατάλαβα αν σε ενδιαφέρει να διεκδικήσεις αποζημίωση για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και συγγενών δικαιωμάτων του δημιουργού, που έχεις πάνω στο έργο σου, πάντως είναι σίγουρο ότι μπορείς. Αν σε ενδιαφέρει ρίξε μια ματιά σε μια παρόμοια περίπτωση, η οποία μάλιστα αφορούσε τη χρήση φωτογραφίας που είχε τραβήξει μια φωτογράφος (Eva Maria Painer) από ένα κορίτσι που αργότερα απήχθη (Natasha Kambusch). Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύθηκε από τα ΜΜΕ όταν κατέγραψαν την απελευθέρωση της κοπέλας από τον απαγωγέα της, χωρίς τη συγκατάθεση της φωτογράφου για τη φωτογραφία. Δε γνωρίζω τι θα σου κόστιζε μια τέτοια ιστορία, αλλά νομίζω αξίζει τον κόπο να το ψάξεις (θα χρειαστείς δικηγορικό γραφείο με εμπειρία πάνω σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας). Ρίξε μια ματιά στην απόφαση (σου δίνω το link από την ελληνική μετάφραση) από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που αποφάνθηκε σε διάφορα σημαντικά προδικαστικά ερωτήματα για την υπόθεσηhttp://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf;jsessionid=9ea7d2dc30db851e99036cb9410d81f6a1c0d502b7b3.e34KaxiLc3qMb40Rch0SaxuMbhj0?text=&docid=115785&pageIndex=0&doclang=EL&mode=lst&dir=&occ=first&part=1&cid=363331
Βασιλική σε πιστεύω και έχεις μεγάλο δίκιο αλλά έμπλεξες μάλλον και δεν θα βγάλεις και άκρη. Το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, ειδικά των φωτογράφων (και όχι μόνο), είναι πολύ μεγάλο. Δυστυχώς, φωτογράφησες ένα δημόσιο κτήριο το οποίο είναι μονίμως σε κοινή δημόσια θέα και το οποίο μπορεί, σχετικά εύκολα, να φωτογραφήσει με παρόμοιο τρόπο ο καθένας ισχυριζόμενος πως η φωτογράφηση είναι δική του και όχι δική σου. Ίσως θα έπρεπε να κάνεις κάποια διακριτική παρέμβαση, πχ. να δέσεις ένα φουλάρι σε κάποιο κάγκελο, τοποθέτηση ή μετακίνηση κάποιου άλλου αντικειμένου, πάντα διακριτικά, πολύ δύσκολα ευδιάκριτο και το οποίο θα ταυτοποιεί τον φωτογράφο και την συγκεκριμένη μόνο λήψη. Κάτι που μετά τη λήψη θα το αφαιρέσεις ή θα επαναφέρεις στην αρχική του θέση και που θα είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ψηφιακά από όποιον θελήσει εν αγνοία του ή εκ του πονηρού να εκμεταλλευτεί την φωτογραφία σου. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός.Ένας φίλος φωτογράφος, Καναδός, μου εξήγησε πως σε κάποιες περιπτώσεις αυτό κάνει όταν φωτογραφίζει δημόσια κτίρια ή εγκαταλελειμμένα οχήματα και έχει τη δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο. Φωτογραφίζει σε πολύ κοντινό το σημείο τοποθέτησης του αντικειμένου χωρίς αυτό, μετά κοντινό μαζί το αντικείμενο, κάνει τις γενικές λήψεις και τέλος αφαιρεί το αντικείμενο. Το αντικείμενο διακρίνεται σε όλες τις λήψεις αλλά πολύ δύσκολα θα το αναληφθεί κάποιος εκτός του φωτογράφου ώστε να το αφαιρέσει ψηφιακά. Είναι σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα... Τη μέθοδο αυτή την έχει ονομάσει «Κώδικα Ντα Βίτσι»...! : )Μπορεί να φανεί σε κάποιους αφελές αλλά μου εξήγησε περιπτώσεις, όχι κλοπής, αλλά ταυτοποίησης πως αυτός ήταν ο φωτογράφος και η μέθοδος... «Ντα Βίτσι» αποδείχτηκε πολύ καλή!
Κάπου μπερδεύτηκες, η φωτογραφία είναι δικιά μου όχι της Βασιλικής. Συμφωνώ πως είναι ένα δημόσιο κτίριο και ότι εύκολα μπορεί κάποιος να βγάλει μια παρόμοια φωτογραφία. Τονίζω το παρόμοια, γιατί αν ασχολήσε με φωτογραφία ξέρεις οτι είναι αδύνατο να υπάρξουν ακριβώς οι ίδιες συνθήκες, τα ίδια σύννεφα, ο ίδιος φωτισμός, τα φυλλαράκια να είναι όλα στην ίδια θέση. Για αυτό επέτρεψε μου να σου πω ότι υπάρχουν υπεραρκετά στοιχεία στην εικόνα που την κάνουν μοναδική και δεν μπορεί να γίνει πάλι. Αν δεις στο update που έχει στο άρθρο, υπάρχει η αυθεντική φωτογραφία μου, μπορείς ελεύθερα να τις βάλεις διπλά διπλά και να δεις οτι όλα είναι ακριβώς ίδια. Δεν τίθεται κανένα θέμα αμφισβήτησης.
Αχ συγνώμη! Κεκτημένη ταχύτητα... Όπου Βασιλική γράψε Alex V-Light. : )Ό,τι και να γράψεις έχεις απόλυτο δίκιο.Πραγματικά αυτό το θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογράφων είναι πολύ παρεξηγημένο στην χώρα μας και υπάρχουν και αρκετοί που δεν θέλουν να τα καταλάβουν, να τα δεχτούν. Από την άλλη επικρατεί ένα κομφούζιο όσο αφορά την ανάρτηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο. Σου εύχομαι, πραγματικά, να βγάλεις σύντομα άκρη και να δικαιωθείς.
Επι της οδου Καλλισπερη, κατω απο την Αρεοπαγιτου, υπαρχει ενα κτιριο το οποιο μαραζωνει εδω και δεκαετιες..Ειναι πραγματικα εκπληκτικο και με ιδιαιτερη αρχιτεκτονικη..Παραδομενο στη φυσικη φθορα του χρονου, στη μολυνση της Αθηνας, στις οποιες λεηλασιες εγιναν και γινονται φανταζομαι κατα καιρους..Απ'οσο διαβασα, ανηκει πλεον στο Δημο Χαλανδριου..Ενα μπραβο στο δημο αυτον, που το φροντιζει τοσο, ωστε να εχει καταληξει ενα μπαλκονι του πρωτου οροφου στο πεζοδρομιο..
Τα περισσότερα αρχοντικά επί της Λεωφόρου Βασ. Όλγας ανήκαν σε πλούσιους εβραίους εμπόρους, με την πάροδο του χρόνου και τις εκάστοτε συνθήκες κάποια από αυτά άλλαξαν και ιδιοκτήτες αλλά και λειτουργία. Λατρεμένα όλα, πανέμορφη αρχιτεκτονική, στ΄αλήθεια οικίες με …προσωπικότητα .Αλεξάνδρα V-light λυπάμαι για την περιπέτεια που είχες , εύχομαι να βρεις το δίκιο σου και σύντομα. Εδώ η ιστορία του συγκεκριμένου υπέροχου κτίσματος: Βίλα Τζεμποργά , Λεωφ. Βασ. Όλγας 20, πρώην Ιταλικό ΠροξενείοΑρχιτέκτων: Ξενοφών ΠαιονίδηςXρήσεις: Οικία Τζεμποργά, Οικία Έβελμαν, Οικία Σαλέμ, Ιταλικό προξενείο μέχρι το 1978, σήμερα ακατοίκητη.Ιδιοκτήτες: Ιταλικό ΚράτοςΙστορία: Η έπαυλη χτίστηκε από τον σημαντικότερο αρχιτέκτονα της ορθόδοξης κοινότητας της πόλης, τον Ξενοφώντα Παιονίδη, το 1878, κατά παραγγελία του πλούσιου εβραίου εμπόρου γαλλικής υπηκοότητας, Τζεμποργά. Το 1886 αγοράζεται από την Άννα, κόρη του Ζορζ Έβελμαν ή Όλμαν, ελβετικής υπηκοότητας. Το 1894 αγοράζεται από τον πιο γνωστό δικηγόρο της πόλης και εξέχον μέλος της Εβραϊκής Κοινότητας, δικηγόρο, Εμμανουέλ Ραφαήλ Σαλέμ. Η οικογένεια Σαλέμ ανήκει στο μεγάλο κύμα των εβραίων εξόριστων από την Ισπανία και τις καθολικές χώρες που κατά δεκάδες χιλιάδες συρρέουν στην Θεσσαλονίκη, τους λεγόμενους Σεφαραδίτες. Στις αρχές του αιώνα μισθώνεται από την Ιταλική κυβέρνηση, η οποία το αγοράζει το 1924, από τον πλέον κάτοικο Παρισιού, Ε. Σαλέμ. Η έπαυλη αναπτύσσεται σε 3 ορόφους στο κέντρο ενός ανθόκηπου που έχει μετατραπεί σήμερα σε ζούγκλα και θεωρείται χαρακτηριστικό παράδειγμα του νεομπαρόκ εκλεκτικισμού που κυριαρχεί τότε στην πόλη. Από το 1915 και για πολλά χρόνια στεγάζεται εκεί το Ιταλικό Προξενείο της πόλης. Μετά το σεισμό του 1978 εγκαταλείπεται παρόλο που το κτίριο δεν παρουσιάζει στατικές βλάβες. Το προξενείο μεταφέρεται στο κτιριακό συγκρότήμα των ιταλικών Monopoli di Stato και του Ιταλικού Ινστιτούτου που κατασκευάζεται μετά την κατεδάφιση της Βίλας Ιντας επί της οδού Φλέμινγκ (πρώην Οδός Μιζραχή) με Όλγας. Το 1984 πραγματοποιούνται μερικές εργασίες συντήρησης και έκτοτε παραμένει σε εγκατάλειψη. Σήμερα εμφανίζονται ελπίδες για την αποκατάστασή του. πηγή: Parallaxi
Εγώ ξέρρρω εγώ ξέρω ! Να πω ότι την πρώτη φορά που το είδα το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά οπότε και ξαναγύρισα πολλές φορές !! Η έπαυλη χτίστηκε για τον ευκατάστατο εβραίο έμπορο Jeborga Τις περισσότερες πληροφορίες τις βρήκα εδώ : http://abravanel.wordpress.com/2009/12/02/salem_trilogy_mansion/έχει και πιο παλιές εικόνες! Πρόσφατα ξαναπήγα στην έπαυλη και μάλιστα μπήκα στην αυλή της και περπάτησα μέσα ! Ένας γεράκος που έμενε στην δίπλα πολυκατοικία βγήκε στο μπαλκόνι και μου μίλησε !! Μου είπε ότι έμενε εκεί μια ζωή και το αγαπούσε πολύ αυτό το σπίτι ! ότι πριν λίγα χρόνια εκεί ήταν η Ιταλική πρεσβεία και τότε κόσμος πολύς έμπαινε και έβγαινε και το σπίτι ήταν στα καλύτερα του !! Πλέον είπε το έχουν εγκαταλείψει όλοι στην τύχη του . Νομίζω ότι ακόμα ανήκει στην Ιταλική πρεσβεία ! Το σπίτι είναι απίστευτα όμορφο !!
Α χα, και αναρωτιομουνα και εγω πως ετσι και υπαρχει ακομα! Το Greek horror story θα βγει ποτε σε σειρα; Για παραδειγμα, πως εξαφανιζεις σε μια-δυο δεκαετιες ολα τα ωραια κτιρια μιας πολης και τα αντικαθιστας με ομοιομορφα τσιμεντενια εκτρωματα...;
Η Β. Όλγας είναι δρομάρα. Ανακαινισμένα ή μισογκρεμισμένα υπάρχουν κατά μήκος της πολλά υπέροχα κτίρια, άλλα ακόμα πιο ωραία κι απ'αυτό (για τα γούστα μου).@ioannasmen εγώ άλλο ξέρω ως Ιταλικό προξενείο, ένα κοντά στη σχολή τυφλών
μπράβο Άρη, να το'χουμε στο νου μας για καμιά κατάληψη. μετά θα το θυμηθεί ο δήμος, ο δένδιας, η ενορία, 32 κληρονόμοι ανάμεσα τους και τρία δισέγγονα του Κεμάλ, το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων καθώς και η εφορία αρχαιοτήτων. τελικά θα το πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ για 5900 ευρώ στο μπόλιγουντ για να γυριστεί το αντίστοιχο ινδικό θρίλερ
Αυτό που συνέβει είναι πως έκλεψαν την φωτογραφία μου, έβγαλαν το λογότυπο και την χρησιμοποιήσαν χωρίς την άδεια μου για το fan made poster που έγινε Viral...Το είχα κάνει θέμα σε πολλά απο τα φαν σιτε που χρησιμοποιήσαν την αφίσα...αλλά δεν βρήκα το δίκιο μου, κλασικά...Μπορείτε να δείτε την αυθεντική φωτογραφία εδώ: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=314751958570041&set=a.312047442173826.82430.169353859776519&type=3&theater και ένα αφιέρωμα που είχα κάνει στο αγαπημένο μου κτίριο της Θεσσαλονίκης εδώ: http://vlightphotography.com/2013/08/25/all-about-the-salem-mansion-2/
Άμα την είχε αγοράσει κάποιος θα ήμουν ενημερωμένη, πίστεψε με. Ακόμη και ετσι να ήταν, στο Redbubble πουλάς τυπώματα για προσωπική χρήση αυτού που θα τα αγοράσει, δεν παραδίδεις τα δικαιώματα των φωτογραφιών σου.
Από τη στιγμή που είναι σε δημόσια θέα (public) στο Facebook, τυπικά δεν πρόκειται περί κλοπής:"When you publish content or information using the Public setting, it means that you are allowing everyone, including people off of Facebook, to access and use that information, and to associate it with you (i.e., your name and profile picture)."(από το https://www.facebook.com/legal/terms παράγραφος 2.4)Πρόσεξε ότι το "and to associate to you" δεν εννοεί "must associate to you". Δεν υποχρεώνει κανέναν να δώσει credit σε σένα.Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά μάλλον δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Σαν επαγγελματίας δεν θα έπρεπε να γνωρίζεις τι συμβαίνει με τα πνευματικά δικαιώματα στο Facebook;
έλα ντε(Σαλτσοδέτη), είναι και δημόσια η φώτο, οπότε ούτε δικηγόρο ούτε τίποτα. Και για credits μόνο αν την παραχωρείς σαν creative common με τα αντίστοιχα δικαιώματα, αλλά τώρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Μόνο που η φωτογραφία δεν κλάπηκε απο το facebook αλλά απο το DeviantArt και αυτό μπορώ να το καταλάβω γιατί στο facebook η ανάλυση της εικόνας είναι χειρότερη λόγο της συμπίεσης που κάνει. Δεν ανεβάζω πουθενά εικόνα χωρίς υδατογράφημα και χωρίς να δηλώνω ρητά οτι τα δικαιώματα μου ανήκουν και οτι δεν επιτρέπετε η χρήση της εικόνας χωρίς την άδεια μου. Επίσης τα αρχεία είναι 800px στην μεγαλύτερη πλευρά τους και ανάλυση 72ppi...
δεν αρκεί το υδατογράφημα ούτε η δήλωση όμως νομίζω, είναι ανάλογα που φιλοξενείται η φώτο, τους όρους που θέτει το κάθε site πρέπει να τους γνωρίζεις, γιαυτό σου είπα για τα creative, μόνο εκεί μπορείς να ζητήσεις credits (αν δεν αποδοθούν) και να τα κερδίσεις, αλλιώς άστα να πάνε..κρίμα πάντως
Μπράβο για την παρατηρητικότητα! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι το ίδιο σπίτι, ειδικά αν προσέξει κανείς τα παραθυρόφυλλα. Θα είχε ενδιαφέρον να ρωτήσει κανείς τον δημιουργό πώς και γιατί επέλεξε την εικόνα αυτού του σπιτιού.
Βασιλική η φωτογραφία είναι δικιά μου, δηλαδή μου την έκλεψαν, έσβησαν το λογότυπο και έφτιαξαν την αφίσα που έγινε και viral. Προσπάθησα να αφήσω σχόλιο με λινκ στην εικόνα, αλλά μάλλον δεν επιτρέπετε και δεν έχει γίνει ακόμη δεκτό. Αν κάνεις ενα search για The Salem Mansion v.3 by V-Light θα σου την βγάλει...
Μ'αρεσει ο τροπος που ξεχωριζει αναμεσα στις πολυκατοικιες.. Ειναι πραγματικα αδιανοητο οτι εχουμε πολλα αρχιτεκτονικα θαυματα του παρελθοντος που διατηρουν την ομορφια τους ακομα και εγκαταλελειμενα και κανεις δεν κανει τιποτα για την αποκατασταση τους.
Είμαστε έτοιμοι.Τίτλος:Greek Economic Horror Story: IMFκαι μετά δε μας πιάνει στις εξαγωγές σε άλλες χώρες ούτε ο Σουλεϊμάν!Έρχεται η ανάπτυξη!(ΥΓ: Άρη, έχεις μάτι. Εγώ και δίπλα να έμενα πάλι χαμπάρι δε θα έπαιρνα με τόση photoshopια που έχει η αφίσα. Nice find.)