Eκτελέστηκε ο θείος Γιανγκ του ηγέτη της Β.Κορέας

Eκτελέστηκε ο θείος Γιανγκ του ηγέτη της Β.Κορέας Facebook Twitter
30

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης πως ο Γιανγκ Σονγκ Θαέκ, θείος του ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτελέστηκε. Η ανακοίνωση τον χαρακτηρίζει προδότη αλλά δεν δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για την εκτέλεσή του.

 

Αρχές της εβδομάδας οι βορειοκοεατικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει την αποπομπή του Γιανγκ Σονγκ-Θαέκ, τον οποίο χαρακτήρισαν «διεφθαρμένο, γυναικά και τοξικομανή». Σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει πάλι το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, ο Γιανγκ απομακρύνθηκε από τη θέση υψηλής ευθύνης που κατείχε επειδή προέβη σε εγκληματικές πράξεις και επειδή ηγήθηκε αντεπαναστατικής οργάνωσης.

Ο Γιανγκ ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία του καθεστώτος και θεωρούταν ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες της χώρας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο θείος Γιανγκ κρίθηκε ένοχος για προδοσία κατά του έθνους και εγκλήματα τα οποία ο ίδιος τελικά ομολόγησε.

30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ από την Κορνουάλη

Διεθνή / «Η Κέιτ είναι καλά», δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για την ασθένεια της πριγκίπισσας με καρκίνο

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής νοσοκομείο στα νησιά Σίλι και απάντησε σε εργαζόμενη που τον ρώτησε για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

15 σχόλια
Ε αφού ήταν προδότης ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ κι όλας, καλά του κάνανε. Όσο για το καθεστώς, θα είναι στην ζωή όσο εξυπηρετεί τον καπιταλισμό (μή φωνάζετε που σας γα@@με, τους άλλους τους σκοτώνουν). Γιατι όπως είχε πεί και ο γίγαντας Καβάφης 120 χρόνια πρίν,(πόσο μπροστά ήταν αυτός ο άνθρωπος;) ΤΙ ΘΑ ΓΈΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ (ΗΣΑΝ) ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΙΣ.
Άξιος Σταλίνας θαυμαστής των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων! Όπως είπε και ο Μαίλης του ΚΚΕ πρόσφατα για τους Έλληνες της μαύρης θάλασσας τους πήγαν διακοπές στα Γκουλάγκ "Καλά τους έκαναν - ήσαν προδόται "Τα ίδια σκατά στο κεφάλι με τους ναζιστές!
Μακριά νυχτομένε ψυχολόγε, αυτό κατάλαβες απο το σχόλιό μου; οι πάντες και τα πάντα έχουν προκατάληψη, αλλα εσύ ζείς με αυτήν, ή μάλλον είσαι ο ορισμός της. Τα κεφαλαία στο ομολόγησε δεν σου λένε τίποτα; πώς ομολόγησε οικειοθελώς; αλλα είπαμε, το βλέμα και η "σκέψη σου" φτάνουν μέχρι εκεί που φτάνει η προκατάληψή σου, δηλαδή μέσα στο κεφάλι σου, άλλωστε έξω κάνει κρύο.
Πέραν από το όραμα του Μαρξ και τις αρχικές ιδέες του Λένιν, ο κομμουνισμός και ο σοσιαλισμός γενικότερα, είναι ένα απολυταρχικό και τυραννικό πολίτευμα ωμού κρατισμού, το οποίο επίσης δεν αποκλείει παντός είδους διαφθορές και οικογενειοκρατίες.
Ρε στη Β.Κορέα τα μέσα παραγωγής είναι κρατικοποιημένα στο όνομα του Λαού. Δεν υπάρχει ατομική ιδιοκτησία. Άρα απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει ο κλασικός καπιταλισμός και το Κράτος διακηρύσσει τον κομμουνισμό, έχουνε κομμουνισμό. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στόχος είναι το Κράτος των επαϊόντων κομμουνιστών να κρατικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και να βάλει μπρος το πρόγραμμα του ολικού (πνευματικού-υλικού) μετασχηματισμού της κοινωνίας. Και μην ξεχνάτε πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία το άλμα στον Κομμουνισμό και υπάρχουν πολλοί εχθροί και προδότες. Είναι μικροαστικές προλήψεις η ελευθερία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Οι σοφοί στο Κόμμα κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν την απειλούμενη Επανάσταση και δεν υπάρχει χώρος για ηθικές πολυτέλειες.
Και αυτος ομως, γυρευοντας πηγαινε. Σα να μην εφτανε που ηταν αντεπαναστατης, διεφθαρμενος και τοξικομανης ηταν και ...γυναικάς! Δεν ηξερα οτι το "γυναικας" εχει προστεθει στη λιστα των αντεπαναστατικων δραστηριοτητων των σταλινικων καθεστωτων για τις οποιες κινδυνευεις να χασεις το κεφαλι σου... Α ρε Τσε, θα τριζουν τα κοκαλα σου στον ταφο σου...
Να φανταστώ ότι αντεπαναστατική οργάνωση=επαναστατική οργάνωση, άλλα πως μπορείς να επαναστατίσεις απέναντι στην "επανάσταση"; Απέναντι στην "επανάσταση" του Κιμ Γιονγκ Ουν μόνο αντεπαναστατείς
Ακόμα και όταν απαγχόνιζαν τον μακελλάρη Σαντάμ ένα σφίξιμο στο στομάχι το νιωθες. Εχω την εντύπωση ότι όταν ξεσηκωθεί ο κόσμος στην Β. Κορέα και κομματιάσει με τα ίδια του τα χέρια τα μέλη αυτής της οικογένειας βρυκολάκων θα πω "αφεριμ"
Δεν είναι κομμουνισμός αυτό. Δικτατορία λέγεται.Υ.Γ. Δεν είμαι κομμουνιστής ούτε Ακροαριστερός. (αυτό για να προλάβω τις αναμενόμενες επιθέσεις)
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας λέει πως είναι κομμουνισμός αυτό που έχουν στην Βόρεια Κορέα.Αλλά ας πούμε οτι έχεις εσύ δίκιο, δεν κάνει καμιά διαφορά το ένα απολυταρχικό καθεστώς απο το άλλο. Ειδικά αν έχει τόσες ομοιότητες (εκτελέσεις αντιφρονούντων, περιορισμοί στην ελευθερία έκφρασης, φίμωση του τύπου, κατασκευασμένες κατηγορίες και πολλά άλλα κοινά..)
Και όμως υπάρχουν Έλληνες αριστεροί που πιστεύουν ότι το καλόπαιδο που μετά την φίλη του εκτέλεσε και το θείο του (και πόσους άλλους που δεν είχαν την τιμή να βρίσκονται τόσο κοντά σε αυτόν!) θα φέρει τον άνεμο της αλλαγήςhttp://www.thepressproject.gr/article/52875/Boreia-Korea-paixnidia-eksousias-i-anemos-allagis
Βλέπω δεν έχασες άλλη μια ευκαιρία να γενικεύσεις/λαϊκίσεις με τον γνωστό τρόπο, μεγάλε γνώστη των διαλεκτικών παιγνίων. Το ότι το άρθρο επιχειρεί μια κάποια πολιτική ανάλυση του σκηνικού της Β.Κορέας και των εξελίξεων, δεν σημαίνει ότι υποστηρίζει την ηγεσία της. Το ότι δεν αγιοποιεί τον θείο δεν σημαίνει ότι υποστηρίζει την εκτέλεση του. Ασε που οι αριστεροί είναι μια μάζα και ένα σύνολο με τις ίδιες αξίες οπότε αν συγκεκριμένες ομάδες υποστηρίζουν κάτι, σου δίνει αυτό την λαβή να επιτεθείς κατά παντών. Διακρίνεις εύκολα τα λογικά λάθη στον διάλογο, αλλά μόνο για τους άλλους.
"...άρθρο επιχειρεί μια κάποια πολιτική ανάλυση του σκηνικού της Β.Κορέας και των εξελίξεων "Ναι πολιτική ανάλυση με το γάντι στον ολότρελο δικτάτορα. Να μην ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη που μάλιστα ζει στη Β.Κορέα έχει περιγράψει πως η κατάσταση στη χώρα είναι απολύτως φυσιολογική, πως για όλα τα κακά που συμβαίνουν φταίνε οι ΗΠΑ και πως θα επέστρεφε στην Ελλάδα αρκεί να έχει ελευθερία στη δουλειά της (που υπονοεί πως έχει στην Β.Κορέα!!!!)."...δεν σημαίνει ότι υποστηρίζει την εκτέλεση του "Καμία αναφορά στις εκτελέσεις τόσων και τόσων Β.Κορεατών μεταξύ των οποίων τις πρόσφατες των συνεργατών του συγκεκριμένου! Είπαμε τις πιο φυσιολογικό να εκτελείς όποιον γουστάρεις μεταξύ των οποίων το σόι σου και τις φιλενάδες σου. "Ασε που οι αριστεροί είναι μια μάζα...."Το "κάποιων" (όπως τις ιδίας, του ΚΚΕ κτλ.) γνωρίζεις τι σημαίνει; Έχουμε προβλήματα κατανόησης κειμένου ή μου φαίνεται;
Επίσης γνωρίζουμε την διαφορά των παρακάτω συμβόλων∃ vs ∀Το ένα σημαίνει "υπάρχει" (exists) και το άλλο "για όλους" (for all). Πολλές οι λογικές ασυνέπειες και τα μπλεξίματα και το ότι δεν γνωρίζουμε την διαφορά του ∃ με το ∀ έχει πιθανότατα να κάνει και με τη κακή μας σχέση με τα μαθηματικά και την ακρίβεια (σε αντίθεση με τα θέατρα και τις λογοτεχνίες η εντροπία των οποίων μπορεί να κρύψεις τις αδυναμίες μας).
α) Το ποστ σου τεχνητά δεν φέρει μέσα την λέξη κάποιοι ή π.χ. η ηγεσία του ΚΚΕ. Τεχνητότατα. Γιατί άραγε? Είναι προφανές για ποιο λόγο αφήνεις ανοιχτό το target group της κριτικής σου. Και το κάνεις σε όλα τα αντι-πόστ σου, Αδωνίσκε. β) Οι εκτελέσεις αναφέρονται στο κείμενο. γ) Και εμείς πήγαμε σκολειό, και μάθαμε του θεού σπουδάγματα.Περί γενικεύσεων, σε παραπέμπω 3 πόστ κάτω, όπου είναι εμφανές ότι όποιος επιθυμεί αλλαγή στην δόμηση της παραγωγής και της οικονομίας, συμφωνεί αυτόματα με τις εκτελέσεις των Χμερ. Ομοίως και σε άλλα πόστ, όποιος δεν θέλει να αδειάσει το πανεπιστήμιο από προσωπικό του αρέσουν οι μονόλογοι του Πελεγρίνη, ο μέσος ψηφοφόρος του Σύριζα είναι δημόσιος με 2000 μέσο εισόδημα κτλ κτλ κτλ.
α) γ) Από το σχολείο πέρασες την διαφορά του υπάρχει με το όλοι δεν την έμαθες. Το target group είναι όσο ανοιχτό όσο το αναγνωστικό κοινό του μέσου thepressproject.gr.β) Όπως ήδη είπα με το γάντι τα πάντα! Μιλάμε για καθεστώς που έχουν καταδικάσει μύρια ανθρώπων στον ψόφο, την καταναγκαστική εργασία και το αίμα. Σε αυτό το μέσο αφήνονται για το συγκεκριμένο τρισάθλιο καθεστώς υπαινιγμοί περί βελτίωσης και αέρα αλλαγής!
Ο συγκεκριμένος ήταν ο κυριότερος συνομιλητής του καθεστώτος με την -ας πούμε ομονοούσα- Κίνα και ο άνθρωπος έβλεπε, από τις επαφές και τις συνομιλίες του, ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να υπηρετήσεις το "κομμουνιστικό ιδεώδες", χωρίς να λιμοκτονεί και να τρομοκρατείται ένας ολόκληρος λαός. Ήταν πιο θετικός στην προοπτική οικονομικών μεταρρυθμίσεων, γιατί πήγαινε στο επίσης "κομμουνιστικό" Πεκίνο και έβλεπε τη διαφορά. Βέβαια, έτσι που λειτουργεί το καθεστώς, αν τολμήσεις να κάνεις ακόμα και το πιο διακριτικό σχόλιο το οποίο όμως δεν θα αρέσει, πας για καταναγκαστικά έργα ή εκτέλεση. Έναν δημόσιο υπάλληλο π.χ. τον εκτέλεσαν επειδή τηλεφώνησε στο εξωτερικό. Ο κ. Chang λοιπόν, που έλυνε κι έδενε στο καθεστώς, έπαθε αυτά που επέβαλλε στους άλλους τόσα χρόνια, ως ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη στο καθεστώς. Δυστυχώς γι'αυτόν, έπεσε θύμα της ανάγκης του ανηψιού του να δώσει ηχηρό μήνυμα, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Για τις λίγες μόνο ώρες που είχε για να το συνειδητοποιήσει, από την καθαίρεσή του ως το απόσπασμα, μάλλον θα αντιλήφθηκε τον παραλογισμό, την αδικία και τον τρόμο που βιώνουν επί 65 χρόνια δεκάδες εκατομμύρια Βορειοκορεάτες... Ό,τι και να πεις είναι λίγο... Για την ιστορία, το επίθετό του είναι Τσανγκ (Chang) και όχι Γιανγκ.