Eκτελέστηκε ο θείος Γιανγκ του ηγέτη της Β.Κορέας

Eκτελέστηκε ο θείος Γιανγκ του ηγέτη της Β.Κορέας Facebook Twitter
30

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης πως ο Γιανγκ Σονγκ Θαέκ, θείος του ηγέτη της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, εκτελέστηκε. Η ανακοίνωση τον χαρακτηρίζει προδότη αλλά δεν δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για την εκτέλεσή του.

 

Αρχές της εβδομάδας οι βορειοκοεατικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει την αποπομπή του Γιανγκ Σονγκ-Θαέκ, τον οποίο χαρακτήρισαν «διεφθαρμένο, γυναικά και τοξικομανή». Σύμφωνα με τα όσα είχε μεταδώσει πάλι το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, ο Γιανγκ απομακρύνθηκε από τη θέση υψηλής ευθύνης που κατείχε επειδή προέβη σε εγκληματικές πράξεις και επειδή ηγήθηκε αντεπαναστατικής οργάνωσης.

Ο Γιανγκ ήταν ο δεύτερος στην ιεραρχία του καθεστώτος και θεωρούταν ένας από τους πιο ισχυρούς άντρες της χώρας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο θείος Γιανγκ κρίθηκε ένοχος για προδοσία κατά του έθνους και εγκλήματα τα οποία ο ίδιος τελικά ομολόγησε.

30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM