Ανοιχτή επιστολή στον Μητροπολίτη Πειραιώς για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Ανοιχτή επιστολή στον Μητροπολίτη Πειραιώς για το Σύμφωνο Συμβίωσης Facebook Twitter
22

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θέλησα να επικοινωνήσω μέσω της διαδικτυακής σελίδας της Μητρόπολης Πειραιώς και Φαλήρου, για τις δηλώσεις του κ. Σεραφείμ όσον αφορά την τροπολογία του αντιρατσιστικού νόμου. Δεν έλαβαν καν το μήνυμά μου και γι' αυτό τον λόγο το στέλνω σε σας, μήπως υπάρξει τρόπος και καταφέρει να το διαβάσει. Σας το παραθέτω ολόκληρο:

 



Σεβασμιότατε,

διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις των εφημερίδων που φιλοξενούν τις δηλώσεις σας σχετικά με την επικείμενη τροπολογία του νόμου για το σύμφωνο ελεύθερης διαβίωσης,  μου προκαλούν θλίψη και οργή.

Θλίψη, γιατί δεδομένου της ιδιότητας σας σαν ποιμενάρχης και αρχιερέας της Εκκλησίας, σκοπός σας είναι να "αγαπάτε αλλήλους" και να κάνετε δεκτό στους κόλπους της Εκκλησίας οποιονδήποτε άνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων και σεξουαλικής προτίμησης. Αντ' αυτού, και μέσω των δηλώσεών σας, αναφέρεστε πως η Εκκλησία και κατ' επέκταση ο Θεός δεν δέχεται στους κόλπους του τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως γνωρίζετε, στο σχολείο καθόλα τα έτη φοίτησης υποχρεωτικό μάθημα είναι τα θρησκευτικά. Μέσα από αυτές τις διδακτικές ώρες, μάθαμε όλοι πως ο Θεός είναι O Πατέρας όλων, Aυτός που αγαπάει τους πάντες.

Θα ήθελα να τονίσω εδώ, πως οι δηλώσεις σας έρχονται σε αντίθεση με τα όσα έχουμε διδαχθεί τόσα χρόνια. Ο πιο απλός άνθρωπος μπορεί να οδηγηθεί σύντομα στο συμπέρασμα πως δεν είναι ο Θεός Aυτός που δεν δέχεται στην αγκαλιά Tου μια ορισμένη μερίδα ανθρώπων, αλλά εσείς.

Θα ήθελα να αναλογιστείτε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι δηλώσεις σας στην ψυχολογία ενός εφήβου που λόγω της "διαφορετικότητας" την οποία βιώνει, αναζητά πληροφορίες μέσω του διαδικτύου και τυχαίνει να πέσει πάνω στις δηλώσεις σας. Αυτό που λαμβάνει σαν ερέθισμα είναι πως η Εκκλησία (και κατ'επέκταση ο Θεός) αφορίζει την οποιαδήποτε ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και τον υπαγορεύει σε ένα προχαραγμένο πρότυπο ζωής.

Δυστυχώς, Σεβασμιότατε, η ψυχή του συγκεκριμένου νεαρού ή νεαρής εφήβου, έρχονται σε αντίθεση με τα λόγια σας. Και λέω "λόγια σας" γιατί πουθενά στο Ευαγγέλιο (τουλάχιστον στα "φανερά Ευαγγέλια") δεν αναφέρει κάτι, έστω κατά, της ομοφυλοφιλίας.

Σκεφτείτε λοιπόν αυτό τον νέο, ο οποίος στα πλαίσια της εσωτερικής του αναζήτησης, διαβάζει τις δηλώσεις σας. Αυτό που θα νιώσει είναι μια απογοήτευση, γιατί θεωρεί ότι ο Θεός δεν τον κάνει αποδεκτό λόγο της διαφορετικότητάς του. Ταυτόχρονα τον συγκαταλέγετε μεταξύ άνομων και παρανόμων (άνθρωποι χωρίς ηθική, παιδόφιλοι, κακοποιοί, κτλ). Ειδικά το τελευταίο μου θυμίζει τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους όταν δίκαζαν τον Χριστό.

Ο νέος αυτός που θα νιώσει τα παραπάνω, στην καλύτερη περίπτωση, θα καταπιέσει τα συναισθήματά του και θα καταλήξει να είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος, που εξαιτίας αυτών των καταπιεσμένων συναισθημάτων του, θα κάνει και τους γύρω του δυστυχισμένους. Στην χειρότερη περίπτωση, θα κάνει κακό στον εαυτό του, όπως ο
21χρονος νεαρός από την Ρώμη, που έβαλε τέρμα στην ζωή του το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου κάνοντας μια βουτιά στο κενό από τον ενδέκατο όροφο πολυκατοικίας.

Αυτό είναι το οποίο με γεμίζει οργή!

Έχετε σκεφτεί ποτέ να πραγματοποιήσετε μια συνάντηση με την συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων; Να τους πλησιάσετε και να αφουγκραστείτε τον τρόπο σκέψης τους και τα συναισθήματά τους; Μην επαναλαμβάνετε τα ιστορικά λάθη της Εκκλησίας, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας". Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όταν αναφέρομαι στον όρο "Εκκλησία" δεν εννοώ το πρόσωπο του Θεού και τα ουσιαστικά διδάγματα της Θρησκείας που εμπεριέχονται στην έννοια της λέξης ΑΓΑΠΗ, αλλά στα κοινωνικά στερεότυπα που έχετε δημιουργήσει εσείς, ο κλήρος.

Αναφέρετε πως "η ανώμαλη σεξουαλική συμπεριφορά, αποτελεί τορπίλη στα θεμέλια της οικογένειας". Θέλω να σας πληροφορήσω, πως το να συμβιώσουν δυο άτομα του ίδιου φύλου, δεν αποτελεί κίνδυνο για τα θεμέλια της οικογένειας. Ο ετεροφυλόφιλος παραμένει ετεροφυλόφιλος. Η συγκεκριμένη τροπολογία του νόμου περί ελεύθερης συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών σκοπό έχει την ένταξη της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας στο σύνολο της κοινωνίας και την διαγραφή της άδικης κατακραυγής του παρελθόντος απέναντι στην κοινωνική ομάδα των ομοφυλόφιλων ανθρώπων.


Δεν κινδυνεύει ο θεσμός της οικογένειας με αυτή την τροπολογία. Αντιθέτως, εντάσσεται επισήμως στα πλαίσια της Κοινωνίας, μια ομάδα η οποία είχε αποκλειστεί αδίκως και χωρίς αιτιολογία.

Επομένως, με όλον το σεβασμό που με διακρίνει απέναντι στον θεσμό και το αξίωμα που κατέχετε, θα σας παρακαλούσα να προσέχετε τις δηλώσεις σας σχετικά με αυτά τα "εύθραυστα" ζητήματα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτα προβλήματα στην ζωή ενός ανθρώπου.

Κατόπιν όλων αυτών που σας παρέθεσα, αν επιμένετε να αφορίσετε τους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ στην συγκεκριμένη τροπολογία, θα παρακαλούσα να εντάξετε και εμένα προσωπικά και να μου επιβάλετε το το επιτίμιο της ακοινωνησίας και μετά να δηλώσετε και σεις την παραίτησή σας από το αξίωμα το οποίο κατέχετε, γιατί θα έχετε αποτύχει πλήρως στο έργο το οποίο έχετε επιλέξει, το οποίο όπως προείπα, εμπεριέχεται στη έννοια της λέξης ΑΓΑΠΗ.


Με εκτίμηση


Spiros Gio

 

 

 

 

Ελλάδα
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
κύριε (το κοσμικό όνομα του μητροπολίτη)η εκκλησία η ίδια προκρίνει πως ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο ελεύθερη βούληση. Η εκκλησία σας είναι δομημένη επάνω στην αρχή ότι ο Ιησούς Χριστός, ο υιός του Θεού ήρθε στους ανθρώπους για να σώσει τις ψυχές του. Η λειτουργία σας είναι να σώσετε τις ψυχές των ανθρώπων ανάλογα με τις διδαχές σας. Αυτό με ποιόν τρόπο σας δίνει το δικαίωμα:1. Να καταδικάζετε ψυχρά τόσες ψυχές, αντί να τις στηρίζετε2. Για όσους ανθρώπους εξασκούν το θεμελιώδες -και κατ' εσάς- δικαίωμα της επιλογής και επιλέγουν για δικούς τους λόγους να μην επιθυμούν να σώσουν την ψυχή τους, εσείς πόθεν πως έχετε δικαίωμα να τους απειλείτε με φυσικό τρόπο και κοσμικά ή εγκόσμια μέσα;Ειληκρινώς δικός σας,κώστας σ
Καλησπέρα και από μένα.Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη LIFO που δημοσίευσε την επιστολή μου. Η επιστολή αυτή είναι ευγενική, γιατί σέβομαι τον θεσμό που εκπροσωπεί ο εν λόγω αρχιερέας. Η συγγραφή της σκοπό είχε την απάντηση (επιτέλους κάποιος έπρεπε να το κάνει) στις πολλαπλές επιθέσεις του κ.κ. Σεραφείμ ενάντια σε ότι βρίσκει ανήθικο (σύμφωνο συμβίωσης, προγαμιαίο σεξ, χρήση προφυλακτικού, κλπ) και σίγουρα στην ανάγνωσή της από το ευρύ κοινό. Ταυτόχρονα είναι μια υπενθύμιση προς τον Πειραιώς, για την έννοια του Έργου που έχει αναλάβει να επιτελέσει. "Make love, not war" όπως έλεγε και το κοινωνικό σλόγκαν στην Αμερική του 1960!Σας ευχαριστώ!
Η θέση του Σεραφείμ αλλά και του κάθε Σεραφείμ της Ιεραρχίας της εκκλησίας μας είναι βαθειά βαθειά στον σκουπιδοντενεκέ της Ιστορίας του ανθρώπινου είδους !ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ και ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΕΣ μην πέφτετε σε κατάθλιψη λόγω των σκοταδιστικών ,αντιεπιστημονικών ανοησιών του κάθε Σεραφείμ !-Να είστε ο εαυτός σας και να αγαπάτε τον εαυτό σας, έτσι όπως τον έπλασε ο πανάγαθος Κύριός μας .-Δεν υπάρχει τίποτε το λάθος με τον εαυτό σας !Λάθος είναι ο ρατσισμός και ο σκοταδισμός του κάθε Σεραφείμ .-Δεν υπάρχει τίποτε το άσχημο και βρώμικο στον τρόπο που αγαπάτε και κάνετε έρωτα!Άσχημα και βρώμικα είναι η υποκρισία και ο αντιχριστιανικός μισανθρωπισμός του κάθε Σεραφείμ.Ποτέ μην ξεχνάτε ότι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑ ετσι όπως σας έπλασε ο πάνσοφος Θεός! ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !
Ο "φυσιολογικός" Σεραφείμ, για να καταπιέσει την ερωτική του επιθυμία φανταζόταν γυναίκες ΧΩΡΙΣ δέρμα, μόνο με μυς, σαν σε μάθημα ανατομίας:Συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» της 21/4/2006:«-Ως φοιτητής δεν είχατε σχέσεις με γυναίκες;-Εννοείς σαρκική επικοινωνία;-Ναι.-Ποτέ. Ασφαλώς σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος μου άρεσε το άλλο φύλο. Όμως ποτέ δεν προχώρησα σε μια τέτοια επικοινωνία-Πόσο εύκολο όμως είναι σε έναν φυσιολογικό άντρα να αρνηθεί την επαφή του με μια γυναίκα;-H σχέση με τη γυναίκα στον άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να αφιερωθεί στον Θεό δημιουργεί πνευματική σύγχυση. Εγώ, για να ξεπεράσω την επιθυμία της νεανικότητάς μου, έκανα «ψυχολογικό διαλογισμό», δηλαδή σκεφτόμουν τη ματαιότητα των πραγμάτων, σκεφτόμουν το ανθρώπινο σώμα χωρίς την επιδερμίδα. Θυμάστε τους πίνακες που είχαμε στο σχολείο με τους μυς χωρίς το δέρμα;-Λίγο αποτρόπαιο ακούγεται……».http://roides.wordpress.com/2008/11/15/15nov08/http://cheruvim.wordpress.com/Τι να σχολιάσει κανείς; Τι να σεβαστεί κανείς;Όχι πείτε μου, τι;
"...για να ξεπεράσω την επιθυμία της νεανικότητάς μου, έκανα «ψυχολογικό διαλογισμό», δηλαδή σκεφτόμουν τη ματαιότητα των πραγμάτων...". ???!!! Αν συνειδητοποιούσε την όποια ματαιότητα των πραγμάτων, θα έπρεπε να το έριχνε στο σεξ νυχθημερόν, σαν να μην υπάρχει αύριο!
Ευγενής προσπάθεια ενός ανθρώπου ,που αντιδρά με αξιοπρέπεια, ανωτερότητα και σύνεση στο μισάνθρωπο ξέσπασμα ενός ρατσιστή σαν τον Σεραφείμ Πειραιώς.Δεν θα σχολιάσω τώρα την ίδια την επιστολή απλώς θα θέσω δύο ερωτήσεις - απορίες :Πού είναι οι ΛΟΑΔ οργανώσεις να υπερασπιστούν τους ομοφυλόφιλους και λοιπούς εναντίον των ρατσιστών ? Με τέτοιο ανύπαρκτο γκέι κίνημα δε νομίζω πως μπορούμε να ελπίζομε σε αξιοπρεπή αντίσταση στους ομοφοβικούς.Πού είναι ένας ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ να καλέσει τον Σεραφείμ μετά από όλα αυτά τα απαράδεκτα που έχει πει κατά της μειονότητας των ομοφυλόφιλων το τελευταίο διάστημα?Αναμοχλεύει πάθη και καλεί ουσιαστικά σε εγκληματικές πράξεις θερμοκέφαλων χριστιανοταλιμπάν κατά των ομοφυλόφιλων ως εχθρών της κοινωνίας , της εκκλησίας ,του έθνους, της οικογένειας,της ψυχικής υγείας του λαού κλπ ...Υπάρχει κάποια άλλη κοινωνική ομάδα που να έχει υποστεί τέτοιον χυδαίο ρατσισμό και απρόκλητη εξύβριση?Και βεβαίως υπάρχουν οι κατάλληλοι νόμοι .Δεν χρειάζεται να περιμένει ο εισαγγελέας να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό για να αντιδράσει πράττοντας τα δέοντα...
το θεμα δεν ειναι να αποδεχτει τα πιο ''ευκολα'' (οπως ανέφερε παραπάνω ο poet of silence), γιατι αν δεν αποδεχοταν αυτα που αναφερεις τοτε θα πρεπε Ο Λ Ο Ι να ειναι αφορισμενοι ή διωκομενοι ή τεσπα οτι θεωρουν οτι πρεπει να γινει αφου κανενας μα κανενας δεν υπαρχει περιπτωση να μην κανει σεξ πριν παντρευτει. το θεμα ειναι να σταματησει ενα κρατος να παιρνει αποφασεις συμφωνα με τις αποφασεις της εκκλησιας. δεν ειναι λογικο να λεει οχι σε εναν ομοφυλοφιλο ο οποιος παραδεχεται το τι ζωη θελει να κανει ξεροντας τις συνεπειες αυτης της ζωης σε μια χωρα με παρωπιδες, αλλα παραλληλα κάποιοι στους κολπους της εκκλησιας να βγαζουν τα ματια τους. ειναι καθαρη υποκρισια, ειναι υποκρισια και αυτο που ειπε και ο Spiros Gio στο κειμενο του να διδασκεις αγαπη και να μην αγαπας ανθρωπους που εχουν επιλεξει κατι διαφορετικο απο αυτο που και καλα ειθισται και που ανα τους αιωνες υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει. ειναι κριμα να μπαινουμε σε επεξηγηση/διαμαχη για πραγματα που θα επρεπε να ειναι δεδομενα. η εκκλησια ας κοιταξει τα αληθινα προβληματα στα οποια μπορει να βοηθησει (οπως το να πουλησουν το 1/10000 της περιουσιας τους με το οποιο μπορουν να θρεψουν ολα τα αστεγα/απορα παιδακια αυτης της χωρας και τις οικογενειες τους μαζι) και ας αφησει τους ανθρωπους να παιρνουν μονοι τις αποφασεις του τι θα κανουν στην ζωη τους και με ποιους θα δημιουργουν οικογενειες.
Απο τους κηρυκες του μισους απαντηση μην περιμενεις. Ξερεις ποια θα ειναι η απαντηση? Οτι οι ομοφυλοφιλοι ειναι πασχοντες, ειναι ψυχικα η και σωματικα αρρωστοι και συνεπως η εκκλησια τους "δεχεται" μεν, αλλα για να τους "θεραπευσει"! Δυστυχως αυτη ακριβως ειναι η απαντηση.Το εχω ξαναγραψει και δεν θα βαρεθω να το λεω: Το προβλημα Δεν ειναι οι παπαδες! Ειναι οι χιλιαδες "πιστοι" που τους πιστευουν και τους ακολουθουν!
συμφωνω.. οκ, ειναι και το τι ειναι οι παπαδες, γιατι αυτοι ''διαμορφωνουν'' και πολλους πιστους, που οπως λες τους ακολουθουν και μαλιστα φανατικα. δεν γινεται εν ετει 2013 ο κοσμος να ακολουθει σαν ''ουγκ'' τετοιες πεποιθησεις λες και ειναι λοβοτομημενοι! καποιο προβλημα εχουμε στην ελλαδα και μας ''οριζουν'' ακομα ανθρωποι με τετοιες αποψεις, πολιτικοι που μας πατανε συνεχως και ρατσιστες/βιαιοπραγοι που αφηνονται ελευθεροι χαριν των ωραιων παραθυρων του ελληνικου συνταγματος.
Όλη αυτή η συζήτηση είναι σε λάθος δρόμο. Η εκκλησία όπως και κάθε διαφορετικός θεσμός ή οργάνωση έχει διαφορετικές απόψεις για το κάθε τι συμβαίνει στο κόσμο. Αυτό για μένα δεν είναι κακό.Το θέμα δεν είναι να αλλάξει κάποιος τις ιδέες του αλλά το κατά πόσο είναι θεμιτό αυτές οι απόψεις να επιβάλλονται στο σύνολο του κράτους. Στην Ελλάδα αυτό είναι μπερδεμένο και τώρα προσπαθούμε να το ξεμπλέξουμε. Όσο για την ουσία του θέματος έχω να θέσω τον εξής συλλογισμό. Για όσους δεν το ξέρουν τη μόνη μορφή σεξ που η εκκλησία αποδέχεται είναι μέσα σε γάμο που έχει συναφθεί με θρησκευτικό τρόπο αλλά ακόμα και εκεί το ζευγάρι θα πρέπει να χει στο νου του την τεκνοποιία. Δηλαδή στην ουσία η εκκλησία αποδέχεται το σεξ ως μέσο διαιώνισης του είδους. Οποιαδήποτε άλλη μορφή απαγορεύεται. Είτε είναι προγαμιαίο, είτε είναι αυτοϊκανοποίηση ή με χρήση προφυλακτικού κτλ. Θέλουμε λοιπόν τώρα εμείς ξαφνικά η εκκλησία να κάνει το άλμα και ενώ απαγορεύει ας πούμε σε ένα ζευγάρι μία μέρα πριν το γάμο να κάνουν σεξ, την ίδια αυτή εκκλησία να πει ΟΚ στο γάμο (άρα και στο σεξ) μεταξύ δύο ανδρών ή γυναικών. Συγνώμη αλλά αυτό θα ήταν το άλμα της χιλιετίας. Λογικό δεν είναι πρώτα να αποδεχθεί τα πιο "εύκολα" όπως είναι το προγραμιαίο σεξ μεταξύ ετεροφύλων και μετά από κάποιο καιρό να πάει και στους ομοφυλόφυλους; Οπότε καταλήγοντας λέω και πάλι ο καθένας μπορεί να έχει όποια άποψη για τα φιλοσοφικά, κοινωνιολογικά ή θρησκευτικά θέματα θέλει αρκεί να μην μπορεί να την επιβάλει θεσμικά στο σύνολο των ανθρώπων μιας χώρας.
Πάνω κάτω θα έρθω να συμφωνήσω...το τί λέει ο Σεραφείμ και ο κάθε Σεραφείμ με αφήνει αδιάφορο..(βέβαια όταν οι δηλώσεις του αποπνέουν ρατσισμό τότε μιλάμε σε άλλη βάση). Με ενοχλεί αφάνταστα όταν αυτά τα διδάγματα γίνονται επίσημη πολιτική του Κράτους..κάτι το όποιο το βλέπω να γίνεται ουκ ολίγες φορές... και θα χρησιμοποιήσω και μια άποψη που είχα διαβάσει παλαιότερα εδώ στη lifo.."Δεν μπορεί μια εκκλησία να αλλάξει τα ιερά της κείμενα για να μας κάνει το χατήρι. Αφήστε την ήσυχη (αρκεί να μην επηρεάζει την κρατική πολιτική)" http://www.lifo.gr/team/gayandlesbian/41529?comment=752720#752720
Δεν ξερω τι με ενοχλει περισσοτερο: η υπαρξη αυτη καθαυτη αυτου του μητροπολιτη ή η απιστευτη αφελεια καποιων που νομιζουν οτι με την επικληση του "αγαπατε αλληλους" και αλλων παρεμφερων επιχειρηματων θα καταφερουν να συγκινησουν αυτου του ειδους τα ατομα...
Φίλε Σπύρο,Για να στο θέσω με όρους που θα καταλάβαινε και ο Μητροπολίτης, το να προσπαθείς να κάνεις μια συζήτηση με έναν παπά τύπου Σεραφείμ χρησιμοποιώντας λογικά επιχειρήματα είναι σα να προσπαθείς να περάσεις μια καμήλα από το μάτι μιας βελόνας.Στρέψτε τις προσπάθειές σας για ενημέρωση στον κόσμο. Όταν η κοινή γνώμη αλλάξει στάση, ο Σεραφείμ και ο κάθε Σεραφείμ θα αναγκαστεί να αλλάξει και εκείνος. Άλλωστε, αυτό αποτελεί "παλιά τέχνη κόσκινο" της εκκλησίας.
Ἐπιτρέψτε μου νὰ προσθέσω ὅτι πουθενὰ ὁ Χριστὸς δὲν φέρεται νὰ βρίσκεται σὲ συνεδρίες μὲ Φαρισαίους. Ἀντιθέτως: ἀγκαλιάζει πάντοτε τοὺς πονεμένους. Τὶς πόρνες, τὶς μοιχαλίδες (ὁ ἀναμάρτητος πρῶτος τὸν λίθον βαλέτω), τοὺς τελῶνες καὶ λοιπὰ ``κοινωνικὰ ἀποβράσματα''.Ἀξίζει νὰ ἀκούσετε τὰ λόγια τοῦ ψυχολόγου π. Φιλόθεου Φάρου, ποὺ τοποθετεῖ τὰ πράγματα στὴν θέση τους (ἀφιερώνω αὐτὸ τὸ ἀπόσπασμα στοὺς ρασοφόρους τύπου τοῦ + Πειραιῶς):http://www.youtube.com/watch?v=7JwCMJLx42MὉ Πειραιῶς, καὶ οἱ λοιποὶ ρασοφόροι τοῦ σιναφιοῦ του, δὲν ἔρχεται σὲ ἀντίφαση μὲ τὸν λόγο τοῦ Εὑαγγελίου μόνο σὲ αὐτὸ τὸ σημεῖο! Μὲ τὴν ὑποστήριξή του στὸν ἐθνοφυλετισμό, γυρίζει τὴν πλάτη στὰ λόγια τοῦ Παύλου: ``πάντες γὰρ υἱοὶ Θεοῦ ἐστε διὰ τῆς πίστεως ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ· ὅσοι γὰρ εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε. οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ. εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ καὶ κατ' ἐπαγγελίαν κληρονόμοι.''
Εϊναι σαν να ουρλιάζεις μέσα στ' αυτιά κουφού, Spiro. Η άγνοια του δεσπότη πειραιώς σε θεμελιώδη ζητήματα της θρησκείας την οποία υπηρετεί, όπως η αγάπη και το καλωσόρισμα στους κόλπους της σ' αυτόν που θεωρείται αμαρτωλός από την Εκκλησία, δείχνει αν μη τι άλλο ότι είναι ένας τυφλός φονταμενταλιστής για τον οποίο η ουσία για εκείνον είναι ψιλά γράμματα. Ανοίγουμε και κανένα Φρόυντ, δε βλάπτει!
Ο κύριος Spiros Gio παραείναι ευγενικός με την κάθε ομοφοβική σουρέλα (όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει ας ψάξει και θα το βρει)… Έλεος πια…. Κράτος δεν υπάρχει… Με τον Μιχαλολιάκο παρέα στη φυλακή θα έπρεπε να ήταν ήδη η κοπελιά…