Ανοιχτή επιστολή στον Μητροπολίτη Πειραιώς για το Σύμφωνο Συμβίωσης

Ανοιχτή επιστολή στον Μητροπολίτη Πειραιώς για το Σύμφωνο Συμβίωσης Facebook Twitter
22

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θέλησα να επικοινωνήσω μέσω της διαδικτυακής σελίδας της Μητρόπολης Πειραιώς και Φαλήρου, για τις δηλώσεις του κ. Σεραφείμ όσον αφορά την τροπολογία του αντιρατσιστικού νόμου. Δεν έλαβαν καν το μήνυμά μου και γι' αυτό τον λόγο το στέλνω σε σας, μήπως υπάρξει τρόπος και καταφέρει να το διαβάσει. Σας το παραθέτω ολόκληρο:

 



Σεβασμιότατε,

διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις των εφημερίδων που φιλοξενούν τις δηλώσεις σας σχετικά με την επικείμενη τροπολογία του νόμου για το σύμφωνο ελεύθερης διαβίωσης,  μου προκαλούν θλίψη και οργή.

Θλίψη, γιατί δεδομένου της ιδιότητας σας σαν ποιμενάρχης και αρχιερέας της Εκκλησίας, σκοπός σας είναι να "αγαπάτε αλλήλους" και να κάνετε δεκτό στους κόλπους της Εκκλησίας οποιονδήποτε άνθρωπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων και σεξουαλικής προτίμησης. Αντ' αυτού, και μέσω των δηλώσεών σας, αναφέρεστε πως η Εκκλησία και κατ' επέκταση ο Θεός δεν δέχεται στους κόλπους του τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως γνωρίζετε, στο σχολείο καθόλα τα έτη φοίτησης υποχρεωτικό μάθημα είναι τα θρησκευτικά. Μέσα από αυτές τις διδακτικές ώρες, μάθαμε όλοι πως ο Θεός είναι O Πατέρας όλων, Aυτός που αγαπάει τους πάντες.

Θα ήθελα να τονίσω εδώ, πως οι δηλώσεις σας έρχονται σε αντίθεση με τα όσα έχουμε διδαχθεί τόσα χρόνια. Ο πιο απλός άνθρωπος μπορεί να οδηγηθεί σύντομα στο συμπέρασμα πως δεν είναι ο Θεός Aυτός που δεν δέχεται στην αγκαλιά Tου μια ορισμένη μερίδα ανθρώπων, αλλά εσείς.

Θα ήθελα να αναλογιστείτε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι δηλώσεις σας στην ψυχολογία ενός εφήβου που λόγω της "διαφορετικότητας" την οποία βιώνει, αναζητά πληροφορίες μέσω του διαδικτύου και τυχαίνει να πέσει πάνω στις δηλώσεις σας. Αυτό που λαμβάνει σαν ερέθισμα είναι πως η Εκκλησία (και κατ'επέκταση ο Θεός) αφορίζει την οποιαδήποτε ελεύθερη βούληση του ανθρώπου και τον υπαγορεύει σε ένα προχαραγμένο πρότυπο ζωής.

Δυστυχώς, Σεβασμιότατε, η ψυχή του συγκεκριμένου νεαρού ή νεαρής εφήβου, έρχονται σε αντίθεση με τα λόγια σας. Και λέω "λόγια σας" γιατί πουθενά στο Ευαγγέλιο (τουλάχιστον στα "φανερά Ευαγγέλια") δεν αναφέρει κάτι, έστω κατά, της ομοφυλοφιλίας.

Σκεφτείτε λοιπόν αυτό τον νέο, ο οποίος στα πλαίσια της εσωτερικής του αναζήτησης, διαβάζει τις δηλώσεις σας. Αυτό που θα νιώσει είναι μια απογοήτευση, γιατί θεωρεί ότι ο Θεός δεν τον κάνει αποδεκτό λόγο της διαφορετικότητάς του. Ταυτόχρονα τον συγκαταλέγετε μεταξύ άνομων και παρανόμων (άνθρωποι χωρίς ηθική, παιδόφιλοι, κακοποιοί, κτλ). Ειδικά το τελευταίο μου θυμίζει τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους όταν δίκαζαν τον Χριστό.

Ο νέος αυτός που θα νιώσει τα παραπάνω, στην καλύτερη περίπτωση, θα καταπιέσει τα συναισθήματά του και θα καταλήξει να είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος, που εξαιτίας αυτών των καταπιεσμένων συναισθημάτων του, θα κάνει και τους γύρω του δυστυχισμένους. Στην χειρότερη περίπτωση, θα κάνει κακό στον εαυτό του, όπως ο
21χρονος νεαρός από την Ρώμη, που έβαλε τέρμα στην ζωή του το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου κάνοντας μια βουτιά στο κενό από τον ενδέκατο όροφο πολυκατοικίας.

Αυτό είναι το οποίο με γεμίζει οργή!

Έχετε σκεφτεί ποτέ να πραγματοποιήσετε μια συνάντηση με την συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων; Να τους πλησιάσετε και να αφουγκραστείτε τον τρόπο σκέψης τους και τα συναισθήματά τους; Μην επαναλαμβάνετε τα ιστορικά λάθη της Εκκλησίας, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας". Και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όταν αναφέρομαι στον όρο "Εκκλησία" δεν εννοώ το πρόσωπο του Θεού και τα ουσιαστικά διδάγματα της Θρησκείας που εμπεριέχονται στην έννοια της λέξης ΑΓΑΠΗ, αλλά στα κοινωνικά στερεότυπα που έχετε δημιουργήσει εσείς, ο κλήρος.

Αναφέρετε πως "η ανώμαλη σεξουαλική συμπεριφορά, αποτελεί τορπίλη στα θεμέλια της οικογένειας". Θέλω να σας πληροφορήσω, πως το να συμβιώσουν δυο άτομα του ίδιου φύλου, δεν αποτελεί κίνδυνο για τα θεμέλια της οικογένειας. Ο ετεροφυλόφιλος παραμένει ετεροφυλόφιλος. Η συγκεκριμένη τροπολογία του νόμου περί ελεύθερης συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών σκοπό έχει την ένταξη της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας στο σύνολο της κοινωνίας και την διαγραφή της άδικης κατακραυγής του παρελθόντος απέναντι στην κοινωνική ομάδα των ομοφυλόφιλων ανθρώπων.


Δεν κινδυνεύει ο θεσμός της οικογένειας με αυτή την τροπολογία. Αντιθέτως, εντάσσεται επισήμως στα πλαίσια της Κοινωνίας, μια ομάδα η οποία είχε αποκλειστεί αδίκως και χωρίς αιτιολογία.

Επομένως, με όλον το σεβασμό που με διακρίνει απέναντι στον θεσμό και το αξίωμα που κατέχετε, θα σας παρακαλούσα να προσέχετε τις δηλώσεις σας σχετικά με αυτά τα "εύθραυστα" ζητήματα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτα προβλήματα στην ζωή ενός ανθρώπου.

Κατόπιν όλων αυτών που σας παρέθεσα, αν επιμένετε να αφορίσετε τους βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ στην συγκεκριμένη τροπολογία, θα παρακαλούσα να εντάξετε και εμένα προσωπικά και να μου επιβάλετε το το επιτίμιο της ακοινωνησίας και μετά να δηλώσετε και σεις την παραίτησή σας από το αξίωμα το οποίο κατέχετε, γιατί θα έχετε αποτύχει πλήρως στο έργο το οποίο έχετε επιλέξει, το οποίο όπως προείπα, εμπεριέχεται στη έννοια της λέξης ΑΓΑΠΗ.


Με εκτίμηση


Spiros Gio

 

 

 

 

Ελλάδα
22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM